Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

ezzel csak annyi a baj ha pl szobaakusztikai gondja (is) van akkor messze nem lesz igaz amit ott fog hallani
otthoni próba kéne neki
szerintem [/quote
Igen ezzel van bajom jobban szerintem nekem is

Ha szobaakusztikai gondod van, akkor miért vasat akarsz venni? Attól nem oldódik meg, előbb az akusztikát kéne javítani.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Komattila »

még az idézést is gyakorolni kell neked
Szeged az elég jó fórumosokban és hifisekben
kérdezz rá másik topicokban is szerintem tuti lesz aki rád áldoz 1-2 órát az erősítőjével
Rendben, köszönöm, úgy lesz

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Hozzászólás Szerző: lacy »

Igen, Szeged, körbe kell néznem eléggé mert így hirtelen nem tudok senkit
még az idézést is gyakorolni kell neked
Szeged az elég jó fórumosokban és hifisekben
kérdezz rá másik topicokban is szerintem tuti lesz aki rád áldoz 1-2 órát az erősítőjével

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

a kérdés tehát hol laksz illetve van-e akitől tudnál szerezni egy rendes erősítőt otthoni próbára [/quote
Igen, Szeged, körbe kell néznem eléggé mert így hirtelen nem tudok senkit

lacy
V.I.P.
V.I.P.

a kérdés tehát hol laksz illetve van-e akitől tudnál szerezni egy rendes erősítőt otthoni próbára

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

hehe mert nekem szerinted mi szól a mozin??
7002-es amúgy csaxolok

Ohh az már kőkorszak Na jó félre a viccet, akkoriban milyen szépek voltak már. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Egyetértünk a legjobb az otthoni teszt. Azért azt elhiheted nekem, mint Malac fannak h az AVR-ek kissé vérszegények energia ügyileg.
hehe mert nekem szerinted mi szól a mozin??
7002-es amúgy csaxolok

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ezzel csak annyi a baj ha pl szobaakusztikai gondja (is) van akkor messze nem lesz igaz amit ott fog hallani
otthoni próba kéne neki
szerintem [/quote

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

otthoni próba kéne neki
szerintem

Egyetértünk a legjobb az otthoni teszt. Azért azt elhiheted nekem, mint Malac fannak h az AVR-ek kissé vérszegények energia ügyileg.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Most már tudjuk, a végfokkal jó irányba tapogatódzik. Persze nem vakon kell belevágni. A Stream-hez beviheti a vasát, aztán meghallgathatja, el tudja dönteni megkapja-e amit akar. Még a frontjait is viheti ha kellően elszánt. A végfok jótékony hatása vitathatatlan, tulajdonképpen az egész hangképre rányomja a bélyegét. Nem csak puszta erőt jelent. nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nem kapkodom el, a streammal én is beszéltem és kibrobalom itthon egy jobb sztereoval mindenképp utanna még akkor a streamaudiohoz, köszönöm mindkettotoknek

lacy
V.I.P.
V.I.P.

. A Stream-hez beviheti a vasát, aztán meghallgathatja, el tudja dönteni megkapja-e amit akar.
otthoni próba kéne neki
szerintem

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

tonyim.. vitáznék veled
azt írta hogy sok mindent hiányol a zenéből, ez nekem azért nem arra mutat hogy egy végfok ezt mind kijavítaná vagy elmulasztaná
ha a dinamikán segítene is -talán - a nagyobb teljesítményével ettől nem lesz benne több mély vagy magas esetleg szebb sztereo színpad vagy jobb középtartomány
mert az a hm előfok hiányossága lenne továbbra is
persze az is számít hogy mi az amit hiányol a kolléga

Most már tudjuk, a végfokkal jó irányba tapogatódzik. Persze nem vakon kell belevágni. A Stream-hez beviheti a vasát, aztán meghallgathatja, el tudja dönteni megkapja-e amit akar. Még a frontjait is viheti ha kellően elszánt. A végfok jótékony hatása vitathatatlan, tulajdonképpen az egész hangképre rányomja a bélyegét. Nem csak puszta erőt jelent. 

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Amit mindenképp hianyolok az a dinamika, erö, szerintem mèlyre sem megy eléggé, még a magas hangok azok rendben vannak de úgy érzem h picit gyenge a marantz , egyébként polkaudio rtia 7 frontok vannak
nem tudsz kölcsönbe kérni valami jóféle sztereót?
és azt úgy simán megfülelni mindenféle előfoknak használt HM erősítő nélkül?
sokat segíthetne
azért a problémád lehet még hangfal, szobaakusztika szélsőséges esetben kábel (de ez csak rettenetesen szélsőséges esetben mert tuti lenne aki simán esküdne erre )
szóval egy próba nagyon sokat jelentene persze otthon a megszokott környezetedben

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

tonyim.. vitáznék veled
azt írta hogy sok mindent hiányol a zenéből, ez nekem azért nem arra mutat hogy egy végfok ezt mind kijavítaná vagy elmulasztaná
ha a dinamikán segítene is -talán - a nagyobb teljesítményével ettől nem lesz benne több mély vagy magas esetleg szebb sztereo színpad vagy jobb középtartomány
Amit mindenképp hianyolok az a dinamika, erö, szerintem mèlyre sem megy eléggé, még a magas hangok azok rendben vannak de úgy érzem h picit gyenge a marantz , egyébként polkaudio rtia 7 frontok vannak

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Ezzel azért vitatkoznék. A csúcs Onkyo AVR-em is szépen meglökte egy végfok, pedig az nem Malac izom kategória. Egy végfok mindig hoz a konyhára, neked talán nem kell bemutatni, h mennyit jelent a színtiszta power, ennek a pozítiv hatása megjelenik egy közepes AVR mögött is. Természetesen a későbbiekben jöhet elé egy valóban proci, úgy lesz igazán nagy lépés a lépés. 
tonyim.. vitáznék veled

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

hát én pl külön sztereo rendszert használok a mozitól bár a (front) hangfalak azonosak ezért kell egy HFK is
vagy egy sokkalta drágább mozis cucc ami kellően jó hangú sztereóban is
vagy egy proci előfok + végfok de ott meg vagy mindjárt kettő kell ugye egy sztereo és még egy 3-5 csatornás a mozihoz
Rendben nagyon sokat segített abban h ne ugorjon bele csak úgy egy 500000 forintos kiadasba ami lehet h teljesen felesleges volna abban h nagy javulás nem történne, köszönöm szépen

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

egy hasonlattal élve:
attól hogy egy Opelre felteszel 4 prémium sportgumit ami pl Ferrarihoz való, nem fog úgy is menni mint egy Ferrari
azaz ha van egy gyengébb előfokod, akkor az lesz a szűk keresztmetszet, hiába teszed mögé a ( akár a világ legjobb) végfokot ... annyi fog átmenni a hangból amit a hm erősítő megenged.

Ezzel azért vitatkoznék. A csúcs Onkyo AVR-em is szépen meglökte egy végfok, pedig az nem Malac izom kategória. Egy végfok mindig hoz a konyhára, neked talán nem kell bemutatni, h mennyit jelent a színtiszta power, ennek a pozítiv hatása megjelenik egy közepes AVR mögött is. Természetesen a későbbiekben jöhet elé egy valóban proci, úgy lesz igazán nagy lépés a lépés. 

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Èrtem, akkor ezek szerint ilyen formában pènzkidobás lenne a Vincent vègfok? Megoldás esetleg? Köszönöm
hát én pl külön sztereo rendszert használok a mozitól bár a (front) hangfalak azonosak ezért kell egy HFK is
vagy egy sokkalta drágább mozis cucc ami kellően jó hangú sztereóban is
vagy egy proci előfok + végfok de ott meg vagy mindjárt kettő kell ugye egy sztereo és még egy 3-5 csatornás a mozihoz

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

egy hasonlattal élve:
attól hogy egy Opelre felteszel 4 prémium sportgumit ami pl Ferrarihoz való, nem fog úgy is menni mint egy Ferrari
azaz ha van egy gyengébb előfokod, akkor az lesz a szűk keresztmetszet, hiába teszed mögé a ( akár a világ legjobb) végfokot ... annyi fog átmenni a hangból amit a hm erősítő megenged.

Èrtem, akkor ezek szerint ilyen formában pènzkidobás lenne a Vincent vègfok? Megoldás esetleg? Köszönöm

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Szeretném a segítségeteket kèrni, van egy marantz sr 5009 házimozi erősítők, kb 70 % zenét hallgatok, szèpen szól sztereoban, de hianyolok sokmindent, a kérdés az volna h ha osszekotnem egy vegfokkal pl Vincent audio sav-p 150 nel úgy j a hangfalakat a vegfok hajtaná meg úgy mekkora javulást ernèk el hangzásban, köszönöm a valaszokat
egy hasonlattal élve:

Komattila
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szeretném a segítségeteket kèrni, van egy marantz sr 5009 házimozi erősítők, kb 70 % zenét hallgatok, szèpen szól sztereoban, de hianyolok sokmindent, a kérdés az volna h ha osszekotnem egy vegfokkal pl Vincent audio sav-p 150 nel úgy j a hangfalakat a vegfok hajtaná meg úgy mekkora javulást ernèk el hangzásban, köszönöm a valaszokat

lzsolt
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lzsolt »

köszi

ez eléggé egyértelmű állásfoglalás volt
megnézem és hallgatom a Dalit 

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok,

5.0 házimozi rendszert szeretnék venni 30 nm 4 m belmagasságú nappali, inkább mozi mint hang, abból is inkább tömörített  mint blueray

belefutottam két eldöntendő kérdésbe

az egyik rendszer ami kialakult:
Dali Spector 6  + Denon x1400H (neves gyártó , nagy tapasztalat)

vagy Taga azure F100 + Yamaha htr 4071 (ez ellen az a kritika hogy az eltérő méretű hangszórók miatt nem lehet rendesen beállítani, illetve hogy a Taga a felsőbb szegmensben inkább méretet ad mint minőséget)

tudnátok segíteni merrefelé gondolkodjak, esetleg más javaslatok?

köszi
Zsolt

Szerintem elég egyérteműen a Dali/Denon páros.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

lzsolt
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: lzsolt »

Sziasztok,

5.0 házimozi rendszert szeretnék venni 30 nm 4 m belmagasságú nappali, inkább mozi mint hang, abból is inkább tömörített  mint blueray

belefutottam két eldöntendő kérdésbe

az egyik rendszer ami kialakult:
Dali Spector 6  + Denon x1400H (neves gyártó , nagy tapasztalat)

vagy Taga azure F100 + Yamaha htr 4071 (ez ellen az a kritika hogy az eltérő méretű hangszórók miatt nem lehet rendesen beállítani, illetve hogy a Taga a felsőbb szegmensben inkább méretet ad mint minőséget)

tudnátok segíteni merrefelé gondolkodjak, esetleg más javaslatok?

köszi
Zsolt

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Róla lenne szó...Ha jól rémlik akkor Nivs v3-része volt ilyen dobozka, de ebben szerintem Tvm (tesla) mélyközép került, a magas Vifa lehet.Nem tudom mennyit érhet, a piac eldönti.
Ki tudja milyen lehet a hangja, a kis SoundArt dobozokban voltak ilyen magasak...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”