Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8971
Autós topik autósoknak
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Autós topik autósoknak
Sajnos a fogyasztásban igazad van de sajna itt europában főleg kis hazánkban igen érzékeny a nagy többség a benzi árára ami most néztem Usa-ban 190ft/l itthon pedig 360ft/l ami azért nem kis
különbség merika javára. Olcsó energia=sokkal olcsóbb a megélhetés minden szinten...
Azért kiváncsi lennék mennyire szennyezi az aksi előállítása a környezetet és vajon mennyivel zöldebb az így kapott végeredmény?
50% kevesebb szennyezés ami óriási szám, aki mást mond hazudik. Ebbe a fogyasztásba nem menjünk bele, ugye nem azt akarod mondani, h a rengeteg 10-20-30-40 milliós dízelautó tulajdonosoknak számít 3-4 liter plusz fogyasztás. Ami amúgy literenként egyébként olcsóbb, hát még szervizköltségileg. A BMW -s cimborám csak prémiumot tankol, 410-ért, én meg 350-ért. Az olajcsere szintén vagyonokat emészt fel, 10e.-ként mert vigyáz. Mára a dízelautó gazdaságossága óriási képmutatás, jobban összeszámolva többe van mint a rémisztő benzines. A nyomaték az egyetlen amiért ezeket vásárolják az önjelölt sumik, meg jó hangoztatni de csak 6.5 eszik. Miközben van arra költés vastagon.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Azert USA-tol sem kell leterdelni. Eleg csak az Appalache hegyseg szenbanyait latni, es mennyire a szenre kezdtek atterni az alternativok helyett! Azon kivul el lehet azt is donteni, hogy 22 liter/100km benzin vagy 5 liter/100km dizel a jobb (nekem is benzinesem van, de azert legyunk realisak). Egy villanyautos forumon reszletesen levezettem az eromubol villanyautozok kibocsatasait, paran azert kitoroltek egy konnycseppet a szemuk sarkabol. Ha megujulobol (nap, szel, viz + atom) van az aram a villanyautosoknak, akkor nem kerdes. Egyebkent azert csunyabb a helyzet joval. Sok az illuzio es szukseges rossz az autoiparban. Erintett vagyok az energiaszektor mukodeseben, hat... tudnek meselni
Sajnos a fogyasztásban igazad van de sajna itt europában főleg kis hazánkban igen érzékeny a nagy többség a benzi árára ami most néztem Usa-ban 190ft/l itthon pedig 360ft/l ami azért nem kis
különbség merika javára. Olcsó energia=sokkal olcsóbb a megélhetés minden szinten...
Azért kiváncsi lennék mennyire szennyezi az aksi előállítása a környezetet és vajon mennyivel zöldebb az így kapott végeredmény?
"Az igazi barát szemből támad."
Autós topik autósoknak
[OFF]
Azért Off, mert itt autókról van szó, nem a környezetvédelemről. Arra van a Zöld topic. Az ott sajnálatosan eluralkodott stílus viszont itt nem (sem) hiányzik.
[OFF]
Miért off itt a dízel terminátorok témája? A legnagyobb autós probléma ma.
Azért pakolják és szerkesszék át mert Te nem szívesen olvasod?
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Autós topik autósoknak
Érdekes, amit írsz.
Az értékvesztés egy átlagos új autónál simán 2-3 szorosa a benzinköltségnek. Ha valaki megnézi, mennyit fogyaszt a kiszemelt autó, akkor az avulást is érdemes szem előtt tartania.
Tesla: Musk egy marketing zseni, nem kérdés (lásd űrbe kilőtt Tesla). Hogy a Tesla, mint cég, valaha behozza-e a már előre beárazott profitot, erősen kérdéses. Csak megemlíteném, hogy Kínában rengeteg pénz és munkaerő elérhető, az akku-technológia és villanymotorok szintén a kezükben vannak. Ennyiből máris világverő elektromos kocsit lehet gyártani. Benzines/dízel autót ellenben esélyük nincs versenyképes szinten hozni, mert évtizedekkel le vannak maradva a fejlesztésben, és ezek nagyon bonyolult dolgok - ellentétben egy villanymotorral. A Tesla semmilyen technológiai "fölénnyel" nem rendelkezik (ezt ők is tudják, mert szabadon elérhetővé tették a szabadalmaikat).
Dízel fújolás es többi OFFtopic: esetleg át lehetne tenni a Zöld topicba? Azt már régóta nem olvasom emiatt a stílus miatt...
Köszi
Acme
Ok igy már értem, hogy jött ez ki.
Őszinten szólva ha valaki autót vesz (és itt most nem cégesre gondolok) nem gondolom, hogy azt nézi mennyit ér az autója öt év múlva és az alapján választana márkát/modellt.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Autós topik autósoknak
Azert USA-tol sem kell leterdelni. Eleg csak az Appalache hegyseg szenbanyait latni, es mennyire a szenre kezdtek atterni az alternativok helyett! Azon kivul el lehet azt is donteni, hogy 22 liter/100km benzin vagy 5 liter/100km dizel a jobb (nekem is benzinesem van, de azert legyunk realisak). Egy villanyautos forumon reszletesen levezettem az eromubol villanyautozok kibocsatasait, paran azert kitoroltek egy konnycseppet a szemuk sarkabol. Ha megujulobol (nap, szel, viz + atom) van az aram a villanyautosoknak, akkor nem kerdes. Egyebkent azert csunyabb a helyzet joval. Sok az illuzio es szukseges rossz az autoiparban. Erintett vagyok az energiaszektor mukodeseben, hat... tudnek meselni
2009-ben voltam kint, beutaztam egy kisebb részt belőle, 5500 KM autóval. Hidd el már akkor is bőven lett volna mit tanulni tőlük, akár kereskedelem, akár tisztaság, akár közlekedés, akár munka oldalról, a hazafiasságot meg sem említem. Dízel kút eldugva volt valahol hátul ahol nem is lehetett rálátni, jobbára a teher autóknak. 2009-ben amikor Európa térdepelt javában a Dízel lőcse előtt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Vannak anyagi gondok, igen. De kezdetek óta, mivel sajátos gazdálkodást folytat.
Kitartóan tapos egy utat, ami még nem fordult be a megtérülés utcájába, viszont előrébb van mint bárki. Most már egész tűrhetően muzsikálnak, akinek esze van melléjük áll. Simán kinőhet egy Apple szintű, sikerű cég belőle.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Nem tudom,hogy igaz-e de azt olvastam ,hogy a csőd szélén áll a Tesla.
Vannak anyagi gondok, igen. De kezdetek óta, mivel sajátos gazdálkodást folytat.
Autós topik autósoknak
Abbahagytam
Igazad van, de van értelme a jajongásnak? Biztosan láttál már olyan autós műsort vagy írott cikket, amiben diesel motorú kocsikat tesztelnek. Azok az újságírók, médiumok (fizetett ribancok) akik leírják a diesel káros hatásait, a videós tesztek vagy cikkek végén, hányszor kérik fel a nézőket, olvasókat, leendő vásárlókat, hogy NE VEGYÉK MEG A DIESEL MOTOROS KOCSIKAT! Egyszer sem.
Autós topik autósoknak
Off~
Többet, csak épp lassan.
Nem is sejtitek, hogy rosszabb mint csernobil, mert ez folyamatos.
Abbahagytam, további jó dízelketyegést és jó egészséget . ~off
Lassan kitakaríttatom.
Felesleges körök ezek, az ember primitív teremtmény. Egy orgazmusért simán bevállalja az AIDS-et, meg még mit nem. Pillanatnyi látszólagos jóért tálcán kínál fel bármit. A nagynyomású dízel mézesmadzagja két dolog volt, keveset fogyaszt, magas teljesítmény. Ez a kettő bőven elég ez Európai spúr népnek, és az önjelölt sumiknak, h ráharapjanak a horogra. Azt hiszik a balga emberek, létezik ma a földön csak jó, tök olcsón, rossz oldal nélkül. Ha nem közvetlen esnek össze az utcán emberek a dízel mögött, akkor nincs is gond. Lehet fikázni Amerikát, de nem véletlen nem nyert akkora teret náluk az autózás ezen formája. Pedig ott sem fenékig tejfel, a pénz mindenkinek pénz. Ők nagyon adnak az ilyen dolgokra, le merem fogadni hátradőlve nézik mosolyogva ahogy Európa jelen pillanatban kapkodva próbál kiutat találni abból amibe saját maga mászott bele. Sokan hitetlenkednek, mert nem néznek utána, vagy ha utána is néznek megrántják a vállukat. Az ember mindig is olyan volt, meg kellett védeni saját magától. Akkor fogják letenni a dízelt, ha kitiltják a városokból, szankciókat hoznak ellenük. Csak hát nem olyan egyszerű, miközben az elejétől támogatták a széleskörű terjedését. Hogyan mondják az embereknek, bocs srácok besz@ptuk az autógyártók marhaságait, felültünk nekik, nem vizsgáltuk ez felül egészség szempontjából rendesen. A lényeg elindult a változás szép lassan, verik a vészharangokat, reméljük, megéljük, h 10 - 15 év alatt eltűnnek az utakról, legalábbis az a mennyiség drasztikusan megcsappan ami ma futkos az utakon.
Autós topik autósoknak
Őszinten szólva ha valaki autót vesz (és itt most nem cégesre gondolok) nem gondolom, hogy azt nézi mennyit ér az autója öt év múlva és az alapján választana márkát/modellt.
Ha belegondolsz 100keur környékéről indul szóval az avulás az jóval nagyobb de ezt nyilván főleg az első tulaj fizeti meg.
Egyébként aki beletesz 17milliót egy használt autóba talán nem azt nézi, hogy mennyit avul a teslája öt év alatt de persze tévedni emberi dolog
Ettől függetlenül nekem baromira tetszik az egész tesla koncepció még mindig és inkább ezt vennék mint bármi mást de még sajnos ott nem tartunk. Talán a model 3 már elérhetőbb lesz pár év múlva és nagyon bizom abban, hogy a grafén technológia is szárnyra kap és a samsung valami partneri viszonyt alakit ki a teslával a közeljövőben.
Nem tudom,hogy igaz-e de azt olvastam ,hogy a csőd szélén áll a Tesla.
Autós topik autósoknak
Ja persze,sot egyenesen naponta 20 embert olok meg,,jaj hihetelen hulyek tudtok lenni,de mindegy hagyjuk a temat,nem ide valo! Laci 400e? Ugyan ,800e es a torka is veres,es szamar huzza mert csak erre volt penzem! :-)
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1047
Autós topik autósoknak
Ha belegondolsz 100keur környékéről indul szóval az avulás az jóval nagyobb de ezt nyilván főleg az első tulaj fizeti meg.
Egyébként aki beletesz 17milliót egy használt autóba talán nem azt nézi, hogy mennyit avul a teslája öt év alatt de persze tévedni emberi dolog
Ettől függetlenül nekem baromira tetszik az egész tesla koncepció még mindig és inkább ezt vennék mint bármi mást de még sajnos ott nem tartunk. Talán a model 3 már elérhetőbb lesz pár év múlva és nagyon bizom abban, hogy a grafén technológia is szárnyra kap és a samsung valami partneri viszonyt alakit ki a teslával a közeljövőben.
Autós topik autósoknak
A kérdés az volt, mi kerül a Teslán évente 2 millába. Én nagyon szerényen számoltam a költségeket. Ennél sokkal többet is lehet rá költeni. A gumi jelentős tétel, mert aligha megy el 5 évet egy téli és egy nyári szettel. (A gyári méretben 250-ért fel lehet gumizni, ezért ezzel számoltam. Persze lehet rá nagyobb kereket venni és drágább gumit is) A Casco is nagyon sok, de azt nem kötelező kötni. (Mondjuk én biztos kötnék rá, ha már beledobtam a 17 millát )
Fogalmam sincs mennyi az avulása egy ilyen verdának (amit számoltál az nem biztos, hogy reális akár több is lehet) de aki ilyet vesz az azt is tudja, hogy nagy lesz az értékvesztése. Viszont a gyorsulása egyedülálló lehet..szivesen kipróbálnám ....de most sajna nem fér bele a családi költségvetésbe. ... -
Autós topik autósoknak
Teljesítmény 270 LE
Nyomaték 525 Nm
Belvárosba, munkába járáshoz, teszkóba ezek szükséges képességek! Hogyisszoktákmondaniabéemvésekre? Farokhosszabbítás? Ha nem sajnálnám rá a jogsimat, nyomhatnánk egy versenyt Pl. Hatvan-Pest között az M3-ason, aztán a régi hármason is, forgalomban. A pályán talán, tényleg csak talán (kocsiknál nem minden az erő ), valamivel, előbb érnél be a Hungáriáig, feltéve, hogy a 400 ezret futott BMW kibírna egy ekkora tempózást!
Ismerősöktől azt hallottam, hogy a BMW a Be Műhelybe Wele rövidítése!
Persze mindezt csak nyáron mert a téli gumi csak 180-ig jó!
Autós topik autósoknak
A kérdés az volt, mi kerül a Teslán évente 2 millába. Én nagyon szerényen számoltam a költségeket. Ennél sokkal többet is lehet rá költeni. A gumi jelentős tétel, mert aligha megy el 5 évet egy téli és egy nyári szettel. (A gyári méretben 250-ért fel lehet gumizni, ezért ezzel számoltam. Persze lehet rá nagyobb kereket venni és drágább gumit is) A Casco is nagyon sok, de azt nem kötelező kötni. (Mondjuk én biztos kötnék rá, ha már beledobtam a 17 millát )
Bocsi nem neked sajna elcimeztem, Acme forumtársnak ment volna a válasz -
Autós topik autósoknak
Ezt nekem mondod?
Bocsi nem neked sajna elcimeztem, Acme forumtársnak ment volna a válasz -
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Az biztos, hogy inkább többször ennyibe kerül egy ilyen abroncs szett, és ha kihasználod az autó tulajdonságait akkor talán egy szezont ha kibír...-
Aki ilyen autotvesz nem ezt fogja számolni hidd el -
Ezt nekem mondod?
Autós topik autósoknak
Ooooo my God...
Mert egy komolyabb autóra nem 300k egy abroncskészlet... a többit nem kommentálom.
Az biztos, hogy inkább többször ennyibe kerül egy ilyen abroncs szett, és ha kihasználod az autó tulajdonságait akkor talán egy szezont ha kibír...-
Aki ilyen autotvesz nem ezt fogja számolni hidd el -
Autós topik autósoknak
az enyémből ki van irtva a részecskeszűrő,, jobban is megy és nem ölöm vele a családot, igaz 80e pénz egy ilyen művelet ,de megéri! ja és még ez is megéri majd:
Optimalizált Differencia
Teljesítmény 270 LE
Nyomaték 525 Nm
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
A Kiszámoló-féle kalkulátort használtam. Magánszemélynek azért drágább, mert a Teslára 0 a cégautó adó, és leírhatod az értékvesztést (ami brutális).
A Teslák eddigi értékvesztése igen jelentős volt, ami aligha fog csökkenni, ahogy egyre több, olcsóbb elektromos autó elérhető újonnan.
Ezért úgy számoltam, hogy a 17 millás Tesla 5 év múlva 8,5 körül lesz eladható (ami elég optimista becslés...).
Szörnyű drága rá a gumi (250 egy szett), amiből sokat is fogyaszt, mert nehéz és igen erős kocsi, de én csak 1 téli és 1 nyári garnitúrát számoltam.
Nincs benne a költségben a Casco, mert nem találtam sehol ajánlatot a Teslára (állítólag évi 1milla különben).
A költségben benne van az a veszteség is, hogy nem kamatozik a 17 milla öt évig, hanem elverted kocsira
A Porsche azért jön ki olcsóbban, mert a 997 Turbónak már nem lesz számottevő értékvesztése szerintem, és arra sem számoltam Cascot.
Ooooo my God... Mert egy komolyabb autóra nem 300k egy abroncskészlet... a többit nem kommentálom.
Autós topik autósoknak
Ok, de nem kell cserélni. Hasznaltam 10 éves hybrid autót, Miben tökéletes volt az akksi...
Akkor én sem értem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Autós topik autósoknak
A Kiszámoló-féle kalkulátort használtam.
A Teslák eddigi értékvesztése igen jelentős volt, ami aligha fog csökkenni, ahogy egyre több, olcsóbb elektromos autó elérhető újonnan.
Ezért úgy számoltam, hogy a 17 millás Tesla 5 év múlva 8,5 körül lesz eladható (ami elég optimista becslés...).
Szörnyű drága rá a gumi (250 egy szett), amiből sokat is fogyaszt, mert nehéz és igen erős kocsi, de én csak 1 téli és 1 nyári garnitúrát számoltam.
Nincs benne a költségben a Casco, mert nem találtam sehol ajánlatot a Teslára (állítólag évi 1milla különben).
A költségben benne van az a veszteség is, hogy nem kamatozik a 17 milla öt évig, hanem elverted kocsira
Akku cseréről szó sincs! Optimista számítás, 5 éves futamidőre.
Magánszemélynek azért drágább, mert a Teslára 0 a cégautó adó, és leírhatod az értékvesztést (ami brutális) (kb. évi fél millával nagyobb a költség , ha nem cégre veszed)
A Porsche azért jön ki olcsóbban, mert a 997 Turbónak már nem lesz számottevő értékvesztése szerintem, és arra sem számoltam Cascot.
A kétmillió, hogy jött ki? Magánszemélynek miért drágább?
Kicsit kifejtenéd bővebben? Ezek elég mellbevágó számok.
köszi
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Arról nem beszelek, hogy egy 911 turbo után beülsz egy p100d-be, de egy rs6 után is, és azt hiszed, hogy eddig csak troliban ültél...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Autós topik autósoknak
Mert az akku csere gondolom egy hatalmas összeg.
Ok, de nem kell cserélni. Hasznaltam 10 éves hybrid autót, Miben tökéletes volt az akksi...