Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Érdekes, megy a polémia mitől kék, annyiból tanulságos, hogy itthon szétszednek bárkit mikor pörköldét alakítana ki, de a nyersanyag, ami elmaradt országokból jön vállalhatatlan termelési, feldolgozási eljárásokon keresztül lényegében senkit nem érdekel.Wendelboe mit küzd az organikus kávéval, kiváncsi lennék hogy egy átlag Tschiboban milyen vegyszermaradványokat lehetne kimérni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lelit gépen gondolkodom Espresso esetleg Mara ,de erre még gyüjteni kell,vàlaszokat köszönöm
Otthonra ne vegyél Mara gépet. 

Teeo
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Teeo »

Szerintem kérdezd meg az asszonyt is. A Fred egy kis méretű daráló. A mazzer meg egy nagy batár. Ha egy Anna szintű gépben gondolkodsz, ahhoz hülyeség venni egy Mazzert, de ha egy ettől jóval komolyabb gépen, akkor már más a helyzet, de én ettől a Mazzertől sem dobtam hátast.
Tartósság szempontjából lehet a legjobb, de az örlemény minősége inkább csak közepes. Rögösít és elég sok a pangó örlemény. A Baratza örleménye nagyságrendekkel jobb, viszont a daráló megépítése nem olyan komoly.

Lelit gépen gondolkodom Espresso esetleg Mara ,de erre még gyüjteni kell,vàlaszokat köszönöm

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez nem a Frei áfonya ízesítésű zöld kávéja? 

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »

Az igazi blue mountain
28061173_1665270513556583_8980234584825958891_o.jpg

Ez nem a Frei áfonya ízesítésű zöld kávéja? 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,.kávédaráló vásárlás előtt állok.Melyik darálót vegyem?Egyenlöre egy Bialetti Mokka kávéfözővel készítem a kávét,a daráló vásrlása után szeretnék venni egy karos kv gépet.
1Lelit Fred PL043MMI 
2Mazzer Super Jolly 

A válaszokat előre is köszönöm

Szerintem kérdezd meg az asszonyt is. A Fred egy kis méretű daráló. A mazzer meg egy nagy batár. Ha egy Anna szintű gépben gondolkodsz, ahhoz hülyeség venni egy Mazzert, de ha egy ettől jóval komolyabb gépen, akkor már más a helyzet, de én ettől a Mazzertől sem dobtam hátast.
Tartósság szempontjából lehet a legjobb, de az örlemény minősége inkább csak közepes. Rögösít és elég sok a pangó örlemény. A Baratza örleménye nagyságrendekkel jobb, viszont a daráló megépítése nem olyan komoly. 

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,.kávédaráló vásárlás előtt állok.Melyik darálót vegyem?Egyenlöre egy Bialetti Mokka kávéfözővel készítem a kávét,a daráló vásrlása után szeretnék venni egy karos kv gépet.
1Lelit Fred PL043MMI 
2Mazzer Super Jolly 

A kis Lelit is ki tud szolgálni, de ha örök életre akarsz őrlőt, vedd a SJ-t.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Az igazi blue mountain

Teeo
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Teeo »

Sziasztok!
1Lelit Fred PL043MMI 
2Mazzer Super Jolly 

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

A tejről nem negatív a véleményem, csupán én már nem emésztem meg a tejet. Tudományos magyarázat: tudósok mai és őskori örökítőanyag elemzésből visszakövették, hogy az európaiak felnőttkori tejemésztés készsége egy kb 10000 évvel ezelőtt a keletről, a mai Szibériából bevándorolt maroknyi pásztorember leszármazottaiból ered. A munkanapi alkoholról: a 40-50 milliliter kávéba 10 milliliter 30%-os likőr az kb 3 ml tiszta alkoholfogyasztás. Hasonló adag van egy szem konyakos meggy csokiban, egy érettebb banánban, gyümölcsben, sőt, néhány alkoholmentes(nek feliratozott) sörben (maximum 0,5% fél literben=2,5 ml), avagy amikor alkoholos tisztítószerrel tisztítasz, több alkoholgőzt inhalálsz ennyinél.
Aki nem tudja megemészteni, annak nyilván nem kell erőltetni, de a kaukázusi eredetű ember populációban (fehér ember) szerencsére ez elég ritka. Ennek vsz köze ahhoz, hogy ezekben a körökben (hívhatjuk szibériai pásztoroknak) a tej és tejtermék fogyasztásának év(tíz)ezredes hagyománya van, míg Ázsiában ez nem volt jellemező (ők ugye szinte 100%-ban laktóz intoleránsak, az afrikai statisztikát nem ismerem). Az biztos, hogy manapság a fehér lakosság körében a laktózmentes és gluténmentes étkezés kevés, de sajnos nem elhanyagolható kivételtől eltekintve divathóbort, és semmit nem ad hozzá az egészségünk megőrzéséhez. 
U.I. semmiképp sem ellened irányul amit írtam (mint írtad te sajnos nem a divathóbort miatt nem iszod), csak mivel kávés berkekben is terjed eme tévhit (egészséges életmód = laktóz és gluténmentes) próbáltam rávilágítani pár sokak által vsz nem annyira ismert dologra.

Wolfy999
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Wolfy999 »

Akkor elsőre jó lesz az S, aztán meglátom mennyi idő alatt használjuk el.

Köszi!

Egy tipp, köss elé egy sima vízórát, párezer Ft-ért lehet venni. Akkor látod, hogy mennyi ment át rajta. Patroncserénél meg felírod az óraállást. Így megspórolod a BWT saját átfolyásmérőjének árát.

HeZ
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: HeZ »

A tejről nem negatív a véleményem, csupán én már nem emésztem meg a tejet. Tudományos magyarázat: tudósok mai és őskori örökítőanyag elemzésből visszakövették, hogy az európaiak felnőttkori tejemésztés készsége egy kb 10000 évvel ezelőtt a keletről, a mai Szibériából bevándorolt maroknyi pásztorember leszármazottaiból ered. A munkanapi alkoholról: a 40-50 milliliter kávéba 10 milliliter 30%-os likőr az kb 3 ml tiszta alkoholfogyasztás. Hasonló adag van egy szem konyakos meggy csokiban, egy érettebb banánban, gyümölcsben, sőt, néhány alkoholmentes(nek feliratozott) sörben (maximum 0,5% fél literben=2,5 ml), avagy amikor alkoholos tisztítószerrel tisztítasz, több alkoholgőzt inhalálsz ennyinél.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Évente le kell cserélni.
Akkor elsőre jó lesz az S, aztán meglátom mennyi idő alatt használjuk el.

Köszi!
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

van szavatossági ideje? az átszűrt víz mennyiségétől függetlenül is cserélni kell x időnként? Nem hiszem, hogy otthon egy év alatt szűrnék 1m3 nél többet, de ha nem kell évente cserélni, akkor jobban megéri a nagyobb, ahogy látom...
Évente le kell cserélni.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

A vímennyiség függvényében válassz.
BWT Bestmax Premium V víztisztító
3/8" flexibilis vízbekötő cső 1000 mm-2db
BWT víztisztító fej 3/8"-os

van szavatossági ideje? az átszűrt víz mennyiségétől függetlenül is cserélni kell x időnként? Nem hiszem, hogy otthon egy év alatt szűrnék 1m3 nél többet, de ha nem kell évente cserélni, akkor jobban megéri a nagyobb, ahogy látom...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok,

Vennék otthonra víz tisztítót, meguntam a Norda felhalmozást

Melyik BWT-t ajánlanátok a shopból, amit ivóvízhez és kávé/tea készítéshez is használhatnék? Illetve https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/0/5/1345kívül mi kell még hozzá? Ebben benne van a konzol is, amivel fel lehet szerelni?
Az áramlás mérőt kicsit túlárazottnak gondolom, szerintem egy 5k-s alap is megteszi, amit lehet kapni...

kösz,
HaDeSz

A vímennyiség függvényében válassz.
BWT Bestmax Premium V víztisztító
3/8" flexibilis vízbekötő cső 1000 mm-2db
BWT víztisztító fej 3/8"-os

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Sziasztok,

Vennék otthonra víz tisztítót, meguntam a Norda felhalmozást

Melyik BWT-t ajánlanátok a shopból, amit ivóvízhez és kávé/tea készítéshez is használhatnék? Illetve https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/0/5/1345kívül mi kell még hozzá? Ebben benne van a konzol is, amivel fel lehet szerelni?
Az áramlás mérőt kicsit túlárazottnak gondolom, szerintem egy 5k-s alap is megteszi, amit lehet kapni...

kösz,
HaDeSz

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Tegnap volt nálunk egy román vásárlónk.
Kérdeztem, hogy náluk hogy mennek a Mazzer darálók, mert nálunk nagyon gyengén.
Azt mondta, hogy pár hónapja elloptak egy komplett konténernyi darálót romániában.
Vigyázat az olcsó darálókkal, mert bűncselekményből származhatnak!!!

Múltkor volt kint Kony 200-220e körül....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Tegnap volt nálunk egy román vásárlónk.
Kérdeztem, hogy náluk hogy mennek a Mazzer darálók, mert nálunk nagyon gyengén.
Azt mondta, hogy pár hónapja elloptak egy komplett konténernyi darálót romániában.
Vigyázat az olcsó darálókkal, mert bűncselekményből származhatnak!!!

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Jobb híján itt kérdeznék, talán nem annyira off. Van valami trükk, hogy a felbontott tejet 3-4 napnál tovább fel tudjam használni? Heti 3-4 cortadót iszom, másra nem használom a tejet. Így gyakorlatilag majdnem tele doboz romlott tejet öntök ki minden alkalommal. Néha találok fél literes kiszerelést, de ritka és nagyjából a literes árában van.
Vagy szerezz be egy embertársat, aki hajlandó a másik felét meginni... bár ez valóban nem olyan olcsó, mint a tartós tej.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tartós tej.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Jobb híján itt kérdeznék, talán nem annyira off. Van valami trükk, hogy a felbontott tejet 3-4 napnál tovább fel tudjam használni? Heti 3-4 cortadót iszom, másra nem használom a tejet. Így gyakorlatilag majdnem tele doboz romlott tejet öntök ki minden alkalommal. Néha találok fél literes kiszerelést, de ritka és nagyjából a literes árában van.
Tartós tartós tej? Nem tartósítva van, hanem a hőkezelése más (sokan nem tudják). Bontás után is tovább bírja.
HeZ: az alkoholos kotzél jó, de mi van munkanapokon a reggeli kávéval? A tejről alkotott negatív véleményed elfogadom, de jobb ha tudod, hogy minden tudományos magyarázatot nélkülöz. Meg hát alkoholt ajánlani helyette......

HeZ
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: HeZ »

Gyorsan romló állati tőgyváladék helyett ajánlok például likőrt citrommal (ezen a gépen nem lehet linkelni = lásd barraquito tej nélkül).
Kisdedállat italtáplálékhoz ragaszkodás esetére konzerválási lehetőség a jégkockatartóban való lefagyasztás és kockánként alkalmazás felmelegítéssel kompenzálva a kávét lehűtő hatást.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 38

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: cotag »

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: drastic »

Kedves Sorstársaim, aggasztó híreket terjesztenek a világhálón!

https://lifehacker.com/bad-coffee-will- ... 1822250111

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”