Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: olaf »

Ezt miért nem a szakembertől kérdezed, aki érti, propagálja, gyártja, értékesíti, és itt reklámozza?
Kérlek arra válaszolj amit kérdeztem,és  légyszives sorold fel,hogy mikor milyen rendszerben milyen úgynevezett passziv föld eszközöket próbáltál.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3528

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Kedves,István 01  Kérlek ird le,hogy pontosan mi a virtuális föld   ,hogyan működik,mi az előnye és mi lehet a hátránya.
Ezt miért nem a szakembertől kérdezed, aki érti, propagálja, gyártja, értékesíti, és itt reklámozza?

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én azt hittem, a még jobb rendszerben kevesebb torzítás keletkezik, mint a kevésbé jón. 
A "torzítás-eltávolító" a kevésbé torzítón szükséges inkább?    Nem értem. 

Lehet ,csak jobban lehet hallani.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7703

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Összefoglalva a virtuális föld eszközök jól hallhatóan távolítják el a hang visszaadó rendszer működése során keletkező bizonyos fajta torzításokat,
azzal egészíteném ki, hogy a még jobb rendszer, még többet mutat meg ebből, még inkább szükséges, hogy sor kerüljön alkalmazásukra.

Én azt hittem, a még jobb rendszerben kevesebb torzítás keletkezik, mint a kevésbé jón. 
A "torzítás-eltávolító" a kevésbé torzítón szükséges inkább?    Nem értem. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tessék méretni a lakás földelési ellenállását. Az érvényben lévő MSZ172 szerint feszültség alá kerülő fémes burkolatok (I.érintésvédelmi o.) feszültsége 50Hz váltóáram esetén nem emelkedhet 50V fölé. Ez az 50V akkor sem alakulhat ki, ha leágazást védő biztosító értékével egyező áram folyik a védővezetőn. Praktikusan 16A-el biztosított ágon 50V/16A=3,125ohm eredő ellenállásnak kell lenni, amiben benne van a védővezető, biztosító, biztosító előtti vezetékezés és maga földelő szonda talaj felé.

Ezt írja a szabvány. A videóban látható egy db 2m-es földelő szondával földnedves talajban 20ohm-nál alacsonyabb értéket képtelenség létrehozni, ezzel foglakozó szakemberek tapasztalata szerint. Több talajszonda összekötésével, szalag vagy betonalapba ültetett földelővel lehet előállítani alacsonyabb földelési ellenállást.
Tegyük fel, egy tömbház betáplálási pontján 160A a biztosító értéke, ott a földelő szonda föld felől mérhető ellenállása 0,3ohm lehet max. Minél kisebb a védővezető föld felé mérhető ellenállása, annál kisebb zaj képződhet rajta, miközben érintés védelmi szempontból szabvány is kötelez erre.
A szabványok be nem tartása micsoda piacot nyit a virtuál kütyük gyártóinak?  Mi lenne ha inkább a szabványosság betartására költenének az lakás tulajdonosok, várhatónan jóval kevesebbet, mint egy Entreq, amivel nem csak a hifi hangja javulna, hanem gyermekeik biztonsága is fokozódna. Fürdőszobában vizes kádban ácsorogva egy 50V tapintása még mindig lehet halálos is. Ez nem riogatás.

Kedves,István 01  Kérlek ird le,hogy pontosan mi a virtuális föld   ,hogyan működik,mi az előnye és mi lehet a hátránya.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Virtuális föld helyett valódi földet tessék használni, ilyen földelő rudakkal, 2-3-4 db egymástól 2m távolságban, összekötve és úgy felmenni vele a hifihez.
Erről a virtuális földről nekem a virtuális nő jut eszembe, élvezni azzal is lehet, de ha van élő(föld) is, akkor inkább azzal.

Tessék méretni a lakás földelési ellenállását. Az érvényben lévő MSZ172 szerint feszültség alá kerülő fémes burkolatok (I.érintésvédelmi o.) feszültsége 50Hz váltóáram esetén nem emelkedhet 50V fölé. Ez az 50V akkor sem alakulhat ki, ha leágazást védő biztosító értékével egyező áram folyik a védővezetőn. Praktikusan 16A-el biztosított ágon 50V/16A=3,125ohm eredő ellenállásnak kell lenni, amiben benne van a védővezető, biztosító, biztosító előtti vezetékezés és maga földelő szonda talaj felé.

Ezt írja a szabvány. A videóban látható egy db 2m-es földelő szondával földnedves talajban 20ohm-nál alacsonyabb értéket képtelenség létrehozni, ezzel foglakozó szakemberek tapasztalata szerint. Több talajszonda összekötésével, szalag vagy betonalapba ültetett földelővel lehet előállítani alacsonyabb földelési ellenállást.
Tegyük fel, egy tömbház betáplálási pontján 160A a biztosító értéke, ott a földelő szonda föld felől mérhető ellenállása 0,3ohm lehet max. Minél kisebb a védővezető föld felé mérhető ellenállása, annál kisebb zaj képződhet rajta, miközben érintés védelmi szempontból szabvány is kötelez erre.
A szabványok be nem tartása micsoda piacot nyit a virtuál kütyük gyártóinak?  Mi lenne ha inkább a szabványosság betartására költenének az lakás tulajdonosok, várhatónan jóval kevesebbet, mint egy Entreq, amivel nem csak a hifi hangja javulna, hanem gyermekeik biztonsága is fokozódna. Fürdőszobában vizes kádban ácsorogva egy 50V tapintása még mindig lehet halálos is. Ez nem riogatás.

hm74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: hm74 »

Virtuális föld helyett valódi földet tessék használni, ilyen földelő rudakkal, 2-3-4 db egymástól 2m távolságban, összekötve és úgy felmenni vele a hifihez.
Erről a virtuális földről nekem a virtuális nő jut eszembe, élvezni azzal is lehet, de ha van élő(föld) is, akkor inkább azzal.

Köszönjük a tanácsot!
Azért bennem felmerült 1-2 dilemma a javaslatoddal kapcsolatban.
Te már próbáltad/tesztelted már a VF-et-? Van tapasztalatod, hogy ha VF helyett valódi földelő szondát használunk, akkor az mennyivel kedvezőbb hatással van egy hangrendszerre?
Az mennyire életszerű, ha valaki egy tömbház x-edik emeletén lakik, hogy ilyen megoldást keressen VF helyett?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Én ezt egyszerűen nem hiszem el, próbáltam én is ilyesmit, de a változások mértéke soha nem érte el a fentebb leírtakat, sőt ...
De majd más elhiszi boldogan...övék a mennyek országa... 

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Én ezt egyszerűen nem hiszem el, próbáltam én is ilyesmit, de a változások mértéke soha nem érte el a fentebb leírtakat, sőt ...

Én még a sajátomon kívül egy tiszta AN rendszerben és egy 47 Lab-AN rendszerben hallottam a fent említett  3 féle elemet. Minden esetben ugyanazt hallották, amit én, az egyik Rudolftól vett, a másik az Entreqtől, az utóbbi esetben a teljes  kiépítés meg fogja haladni az 1 milliót.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5245

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ez utóbbi helyen került sor 3 féle virtuális föld eszköz meghallgatására, ahol is 3 úriembernek volt lehetősége, hogy véleményt nyilvánítsanak a virtuális föld eszközök hangra gyakorolt hatásáról. Ahogy a képen is látható, igencsak közel voltak a körülmények az ideálishoz. A hifi részére leválasztott, leföldelt hálózat állt rendelkezésre, a szinergikus hangrendszerben megtalálhatók voltak nagynevű gyártók referencia eszközei is.  Műsorforrásként LP-k, CD-k ezrei álltak rendelkezésre, lehetett miből válogatni. Végül mindhárom alap műfaj megszólalt /klasszikus, pop, jazz/, mindkét adathordozón, de leginkább egy Wágner operát használtunk a vélemény alkotáshoz. Elsőként egy Radnai kompakt eszköz, egy hálózati dugó került sorra, amit a hifin kívüli hálózatba kellett dugni. A hangi hatás azonnal érezhető volt, nyugodtabbá, gördülékenyebbé, zeneibbé tette a megszólalást. Ahogy Rudolf korábban írta, ahol megpróbálták, ott rögtön ott is maradt. Ez történt itt is. A következő eszköz, egy szabad RCA aljzatba illeszthető eszköz volt, szintén Radnai Rudolftól, úgy, hogy az előző eszköz a helyén maradt. Itt is a szokásos VF hatást hallottuk vissza, de itt már nem volt mindegy, hogy digitális kimenetbe, vagy erősítő szabad bemenetébe tettük. A hatás erőssége, milyensége változó volt, ami azt jelenti, hogy meg kellett keresni az ideális helyet az eszköz számára. Szeretném azért megjegyezni közben, hogy itt nem a bebeszélés határát súroló pozitív változásról volt szó, hiszen mindhárman ugyanazt hallottuk, ugyanúgy nyilatkoztunk. Ezt a változást bármilyen botfülű ember is azonnal érzékeli.
A harmadik eszköz egy Entreq silver minimus volt,  egy Challenger kábellel az erősítő egyik bemenetére kötve. Ez okozta a legdrasztikusabb változást, tovább finomította a megszólalást, igaz, hogy majd tízszeres árért. 
Összefoglalva a virtuális föld eszközök jól hallhatóan távolítják el a hang visszaadó rendszer működése során keletkező bizonyos fajta torzításokat, fokozzák a zenehallgatási kedvet, az ilyen irányú változás nem érhető el drágább készülék, vagy kábel megvásárlásával  Én már közel egy éve is azt állítottam, hogy alkalmazásuk megkerülhetetlen,már egy erős közepes lánc esetén is. Ez a meghallgatás, vagy nevezzük valamiféle tesztnek, tovább erősítette ezt a meggyőződésemet, illetve azzal egészíteném ki, hogy a még jobb rendszer, még többet mutat meg ebből, még inkább szükséges, hogy sor kerüljön alkalmazásukra.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Ha már megemlítettem alább a vintage Altec hangfal csodát, akkor mindenképpen betennék képet egy múlt hétvégi tesztelésről, ahol szintén nem mindennapi hangfalak szóltak, kiemelkedő minőségű készülékekkel
Ez utóbbi helyen került sor 3 féle virtuális föld eszköz meghallgatására, ahol is 3 úriembernek volt lehetősége, hogy véleményt nyilvánítsanak a virtuális föld eszközök hangra gyakorolt hatásáról. Ahogy a képen is látható, igencsak közel voltak a körülmények az ideálishoz. A hifi részére leválasztott, leföldelt hálózat állt rendelkezésre, a szinergikus hangrendszerben megtalálhatók voltak nagynevű gyártók referencia eszközei is.  Műsorforrásként LP-k, CD-k ezrei álltak rendelkezésre, lehetett miből válogatni. Végül mindhárom alap műfaj megszólalt /klasszikus, pop, jazz/, mindkét adathordozón, de leginkább egy Wágner operát használtunk a vélemény alkotáshoz. Elsőként egy Radnai kompakt eszköz, egy hálózati dugó került sorra, amit a hifin kívüli hálózatba kellett dugni. A hangi hatás azonnal érezhető volt, nyugodtabbá, gördülékenyebbé, zeneibbé tette a megszólalást. Ahogy Rudolf korábban írta, ahol megpróbálták, ott rögtön ott is maradt. Ez történt itt is. A következő eszköz, egy szabad RCA aljzatba illeszthető eszköz volt, szintén Radnai Rudolftól, úgy, hogy az előző eszköz a helyén maradt. Itt is a szokásos VF hatást hallottuk vissza, de itt már nem volt mindegy, hogy digitális kimenetbe, vagy erősítő szabad bemenetébe tettük. A hatás erőssége, milyensége változó volt, ami azt jelenti, hogy meg kellett keresni az ideális helyet az eszköz számára. Szeretném azért megjegyezni közben, hogy itt nem a bebeszélés határát súroló pozitív változásról volt szó, hiszen mindhárman ugyanazt hallottuk, ugyanúgy nyilatkoztunk. Ezt a változást bármilyen botfülű ember is azonnal érzékeli.
A harmadik eszköz egy Entreq silver minimus volt,  egy Challenger kábellel az erősítő egyik bemenetére kötve. Ez okozta a legdrasztikusabb változást, tovább finomította a megszólalást, igaz, hogy majd tízszeres árért. 
Összefoglalva a virtuális föld eszközök jól hallhatóan távolítják el a hang visszaadó rendszer működése során keletkező bizonyos fajta torzításokat, fokozzák a zenehallgatási kedvet, az ilyen irányú változás nem érhető el drágább készülék, vagy kábel megvásárlásával  Én már közel egy éve is azt állítottam, hogy alkalmazásuk megkerülhetetlen,már egy erős közepes lánc esetén is. Ez a meghallgatás, vagy nevezzük valamiféle tesztnek, tovább erősítette ezt a meggyőződésemet, illetve azzal egészíteném ki, hogy a még jobb rendszer, még többet mutat meg ebből, még inkább szükséges, hogy sor kerüljön alkalmazásukra.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2332

Hozzászólás Szerző: cables »

A VF eszközök hatását a rendszer készülékeinek és a lakás hálózati vezetékeinek kialakítása, és állapota határozza meg. Mindenesetre érdemes foglalkozni ezekkel saját rendszerben kipróbálva a hálózati és a készülék eszközöket.

Egy hete egy kiemelkedően jó rendszerben teszteltük ezeket, ott is jól hallható volt a hatásuk, ma meg egy kedves régi ügyfelem számolt be a tapasztalatairól az alábbi levélben, amit engedélyével teszek közzé.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

KÉREM HA LEHET NE OFFOLJÁTOK A TÉMÁT!

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kedves Olaf!

Mint az minden bizonnyal feltűnt már Önnek, emailt kapott ezzel kapcsolatban Cables barátjától, amiben ennek a mocskolódó hadjáratnak az azonnali megszüntetését követeli Öntől. Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Nem, nem törtem fel email fiókját, csak a másik irányból érkező "mocskolódásra" szoktam én is kapni ilyet, és feltételezem, hogy a kábelek jelvezetésével ellentétben ez a dolog nem irányfüggő, azaz ami erre fele nem szép dolog, az amarra se.

ákos

Kedves Ákos,néha érdemes forditva is bekötni a kábelt,lehet hogy úgy nagyobbat szól.Üdv Zsolt

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ilyen későn ne írj, mert a gazda szerint nem illik!
Ne háborgasd ilyenkor, hisz alszik!
Mégis mit csinálsz ilyen későn-korán? Nem szégyelled magad? 

"Elég rendes ,szimpatikus embernek tűnt."
Ez eléggé pejoratív megfogalmazás az én szememben...   

Szia, te ismered személyesen? mert én igen.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7703

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Tudom,az ornitológia meg madártan,viszont most már nagyon érdekelnek az alsó középkategoriás termékeid ,ezért lehet ,hogy néhány haverommal bekölözünk a hivox topikba, leginkább a béka szigete érdekel,de ezt azért még átgondolom mert.......csak ha.......
Kedves Olaf!

Mint az minden bizonnyal feltűnt már Önnek, emailt kapott ezzel kapcsolatban Cables barátjától, amiben ennek a mocskolódó hadjáratnak az azonnali megszüntetését követeli Öntől. Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Nem, nem törtem fel email fiókját, csak a másik irányból érkező "mocskolódásra" szoktam én is kapni ilyet, és feltételezem, hogy a kábelek jelvezetésével ellentétben ez a dolog nem irányfüggő, azaz ami erre fele nem szép dolog, az amarra se.

ákos
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Tegnap egy elég jó rendszeren hallgattunk CD és LP lemezeket. Nagy vita volt nemrég egy másik topikban erről. Hát ehhez annyit fűznék hozzá, hogy közvetlenül egymás után hallgatva CD és LP hangot sokkal finomabb, reálisabb volt az LP lemezek hangja. Nem először tapasztaltam ezt!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Vasárnap,Rudolf meglátogatott,vonattal jött kék kabátban zöld táskával és itt hagyott néhány nagyon olcsó kábelt,úgy néz ki ,vagy hallani ,lesz néhány újabb eladó kondo kábel.Elég rendes ,szimpatikus embernek tűnt.
Ilyen későn ne írj, mert a gazda szerint nem illik!
Ne háborgasd ilyenkor, hisz alszik!
Mégis mit csinálsz ilyen későn-korán? Nem szégyelled magad? 

"Elég rendes ,szimpatikus embernek tűnt."
Ez eléggé pejoratív megfogalmazás az én szememben...   

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vasárnap,Rudolf meglátogatott,vonattal jött kék kabátban zöld táskával és itt hagyott néhány nagyon olcsó kábelt,úgy néz ki ,vagy hallani ,lesz néhány újabb eladó kondo kábel.Elég rendes ,szimpatikus embernek tűnt.

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Olyan hogy trapír, nem létezik, a tapló meg egy gomba fajta.
Ha meg csak sértegetni szerettél volna az nem sikerült, mert lepereg. 
De immáron bebizonyosodott számomra, hogy zsák a foltját megtalálja...
Huzigassátok cables kábeleit, ahogy csak tetszik, nekem tök mindegy

Tudom,az ornitológia meg madártan,viszont most már nagyon érdekelnek az alsó középkategoriás termékeid ,ezért lehet ,hogy néhány haverommal bekölözünk a hivox topikba, leginkább a béka szigete érdekel,de ezt azért még átgondolom mert.......csak ha.......

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5245

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azon gondolkodom,hogy fülelek kis  képi megjelenitése,mit mutat trapirt,vagy taplót,én nem értek az ornitológiához de talán Hollóházi Fórumtárs tudja a választ.
Olyan hogy trapír, nem létezik, a tapló meg egy gomba fajta.
Ha meg csak sértegetni szerettél volna az nem sikerült, mert lepereg. 
De immáron bebizonyosodott számomra, hogy zsák a foltját megtalálja...
Huzigassátok cables kábeleit, ahogy csak tetszik, nekem tök mindegy

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Még közvetve sem írtam véleményt a kábeleidről, ne lódítsál ekkorát.
Egy alapvetően hiibásan bekötött kábelhez képest hasonlítani egy bármilyen jó állapotú kábelt olyan, mint egy Ferrarit jól behúzott kézifékkel versenyeztetni egy kispolszki ellen. Majd, miután fénykép is megjelenik a kábelről, akkor jön a blabla2  AngoltanáR módra
Tedd zártkörűvé a topikod, és akkor csak a neked tetsző, a kábeleidet hozsannázó emberek fognak ott szerepelni rajtad kívül, úgy fityisz módra, illiberálisan.  

Azon gondolkodom,hogy fülelek kis  képi megjelenitése,mit mutat trapirt,vagy taplót,én nem értek az ornitológiához de talán Hollóházi Fórumtárs tudja a választ.

sonya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: sonya »

Én meg, itt  kardoskodó cégnél is.
Hát hát ezt tőrlik ....szerintem Na JA .

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Már vásároltam számla nélkül,  törvényesen működő vállalkozástól itthon aki az AVX en elismert kereskedő.......Na és
Én meg, itt  kardoskodó cégnél is.

sonya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: sonya »

Kedves István!

Egyetértek. Adót fizetni, törvényesen működő vállalkozást fenntartani nem egyszerű dolog és sokba kerül.
Az általad felsoroltak többsége is törvénytisztelő, tisztességesen adózik és valós, működő céget tart fenn kettő kivételével, akik évek óta nem adóznak, bevallást sem tesznek, vagy sohasem volt egy fillér hivatalos árbevételük sem (a cégadatok nyilvánosak, mindenki számára hozzáférhetőek a megfelelő hivatalos adatbázisokban), csak veszteségük, nulla hivatalos árbevétel mellett. Engem nagyon nem tesz boldoggá, hogy így is lehet tevékenykedni éveken keresztül, jelentős hátrányba szorítva azokat, akik igyekeznek megtenni mindent a törvényes működésük érdekében. Megértem, hogy a fogyasztókat (nagy részüket) az egy csöppet sem érdekli, hogy a "termékeket" előállító törvényesen működik-e, vagy sem, számukra csakis az ár a fontos. Csak hát úgy elég nehéz versenyképes árakat adni, ha a "versenytárs" semmiféle adót, járulékot nem fizet.

Már vásároltam számla nélkül,  törvényesen működő vállalkozástól itthon aki az AVX en elismert kereskedő.......Na és

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”