Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Pc alapú audio lejátszás
Újra tettem egy próbát a Daphile-lel. Korábban mindjárt az első problémám az volt, hogy nem látta a DAC-om.
Most a Bodor USB kártyából átdugtam egy másik, sima USB-be, így megjelent az eszközök közt.
Szóval úgy tűnik, sajnos az audio-célú USB kártyám nem ismeri fel az audio-oprendszar, ez cumi...
Engem már kezd egy kicsit fárasztani, hogy állandóan szarakodni kell valamivel. Nem tudok a zenére, zene gyűjtögetésre és keresgélésre figyelni, mert valamivel állandóan szívok... persze nem is abból a fajtából való vagyok, aki ezt nem keresi magának.... szóval kipróbáltam ezt-azt mostanában...
A szoftver lopásokból is elegem lett, mert állódóan szoptam vele. így ma Jrivert, Jplayt és Tidalt is vettem... (MS server > PP V4 kártya már vannak) Lexarom, hogy ki mire élvez..... én erre!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Pc alapú audio lejátszás
Újra tettem egy próbát a Daphile-lel. Korábban mindjárt az első problémám az volt, hogy nem látta a DAC-om.
Most a Bodor USB kártyából átdugtam egy másik, sima USB-be, így megjelent az eszközök közt.
Szóval úgy tűnik, sajnos az audio-célú USB kártyám nem ismeri fel az audio-oprendszar, ez cumi.
Persze ettől függetlenül most sem voltam képes beállítani sem a NAS-om zene mappáját, sem az SSD-re másolt zene mappát, úgy, hogy az a lejátszóban bárhol tallózható legyen, de ez egy másik történet
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nincs-e közben elindítva a jriver, kodi, vagy bármi, ami kizárólagosan akarja használni a hangkimenetet?
Nincs... már úgy is próbáltam, hogy csak a spotify van telepítve és nyilván a DAC driver > a win-nek olyankor van hangja a lejátszónak nincs...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Sajnos így sem szólal meg... A többi lejátszó probléma nélkül megszólal, Jriver, Tidal, Foobar...
Nincs-e közben elindítva a jriver, kodi, vagy bármi, ami kizárólagosan akarja használni a hangkimenetet?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos így sem szólal meg... A többi lejátszó probléma nélkül megszólal, Jriver, Tidal, Foobar...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
A Spotify azt a hangeszközt használja kimenetként, amit az op. rendszerben alapértelmezettként megjelölsz.
Pc alapú audio lejátszás
Két napom ráment arra hogy megszólaljon
Jórészt a saját figyelmetlenségem és türelmetlenségem miatt, de aztán a második éjszaka eszembe jutott, hogy egy kiállitásról megvan az egyik Merging vezető email cime, írtam neki és gyári support másnap jelentkezett és megnézte távolról a gépemen a beállításokat és megtalálta azt az egy beállítást, amit nem állítottam be. Nagyon segítőkész volt a hazai importőr is, akitől kölcsönkaptam az eszközt.
Így aztán tegnap este óta szól és hosszú volt az éjszakám. Majd írok a tapasztalataimról részletesebben, ha érdeklődés mutatkozna, de ez is ugyanaz az iskola, mint a Rednet volt, csak egy nagyon más szinten. Az a fajta organikusság, amit én keresek ezekben az eszközökben, és ami ahhoz kell hogy a reprodukció nekem tetszen, ebben is megvan csak még magasabb szinten. Éjszaka nagyon halkan vagy 4-5 órát hallgattam és meglepő, ahogy egészen halkan sem veszít a maga teljességéből ezen az eszközön keresztül a zene. Nem tudom ez milyen jellemzőnek köszönhető, de egészen kiválóan lehet vele nagyon halkan zenét hallgatni. Mindezt ugy hogy a gyári, nagyon olcsó kifejtő kábelt és az ingyenes hálózati kábelt használom hozzá.
Majd a hétvégén még megpróbálom pár drágább kábellel, és egy két kiegészítővel, de csak a kisérletezés kedvéért. Igy is mondhatnám, ha nem tudnák persze, hogy mindig van "jobb", hogy ez bizony tökéletes. DSD és 192k feletti felbontás kiválóan megy rajta és a HQplayer többszörös DSD vagy 384 kHz/32 bit felkonvertálása is most nyert igazán értelmet.
Elvileg eddig csak a Merging eszkozok tudtak nagyobb felbontast, varjuk a tapasztalataidat!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11345
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
PC > SPOTIFY alkalmazás > USB KÁRTYA > USB DAC
Sajnos meg sem nyikkan magában. Érdekes, hogyha ugyanarról a gépről a webes felületen is bejelentkezek akkor szól. Önmagában az alkalmazás csak az alaplapi hang chip-et szólaltatja meg.
A Spotify azt a hangeszközt használja kimenetként, amit az op. rendszerben alapértelmezettként megjelölsz.
Pc alapú audio lejátszás
További próbálkozások az AOIP vagyis az IP-alapú, ethernetes források és átalakítók, eszközök irányában, a Focusrite Rednet 3 és a Dante protokoll után.
Most egy Merging Hapi a standard A/D, D/A kártyával és a nagy felbontást is tudó Premium D/A kártyával, na meg a Ravenna protokollal vendégeskedik nálam pár napra. Itt már szemben a Dantéval, nem gond a 384 kHz és DSD256 mintavételezés és formátum fogadása és lejátszása sem.
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Segítsetek ha tudtok.
PC > SPOTIFY alkalmazás > USB KÁRTYA > USB DAC
Sajnos meg sem nyikkan magában. Érdekes, hogyha ugyanarról a gépről a webes felületen is bejelentkezek akkor szól. Önmagában az alkalmazás csak az alaplapi hang chip-et szólaltatja meg.
Találkozott már valaki ezzel?
Pc alapú audio lejátszás
Jó is az a kártya nagyon
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Én már.Jó ideje a via chipes kártyát használom,nekem jobban tetszik a hangja.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nincs váltásról szó. A v5 kártya nagy részben megegyezik a v4 típussal, lényegi eltérés az USB aljzatok számában van, 2 helyett itt 4 van. Az órajel generátor is ugyanaz az OCXO modul, mint a v3 és v4 esetében.
Közben kiderült, hogy míg a v3 és v4 kártyában NEC chip volt, a v5 esetében VIA. Az ár mindhárom kártyánál azonos.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
Csak erdekesseg keppen - illetve hogy a tobbiek elkerulhessek - milyen AMD cpu van a gepedben?
Nem mai gép csak nincs szívem kidobni, pénzt már nem adnak érte, netezni jó a nappaliban
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6000+
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
Ugy tunik hogy csak a regi (10+ eves) AMD procikat erinti, es ott sem mindet.
https://www.theverge.com/2018/1/9/16867 ... pcs-issues
Na én már bele is szaladtam!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Pc alapú audio lejátszás
Az elmúlt 1-2 évben őrült módon elkezdtünk minden részegység mellé önálló órajel generátort állítani, de a végső megoldást remélhetően egy központi generátor adja majd, ahogy a stúdiókban is.
Igen, ez a legjobb megoldás, pl. az Sotm-nek van is PC-hez, de közelít a millióhoz egy 4 egységet kezelő rendszer ára...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen egyetértek veled. A központi órajelezés a mai technológia bizonyos szempontból csúcsa. Nekem az egyik gépben 3, a másikban 2 órajel van, de függetlenek egymástól. Az új média lejátszójában egy központi clock modul hajtja meg az alaplapot, a Lan kártyát, az SSD-t és az USB-kártyát.
Az elmúlt 1-2 évben őrült módon elkezdtünk minden részegység mellé önálló órajel generátort állítani, de a végső megoldást remélhetően egy központi generátor adja majd, ahogy a stúdiókban is.
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen egyetértek veled. A központi órajelezés a mai technológia bizonyos szempontból csúcsa. Nekem az egyik gépben 3, a másikban 2 órajel van, de függetlenek egymástól. Az új média lejátszójában egy központi clock modul hajtja meg az alaplapot, a Lan kártyát, az SSD-t és az USB-kártyát.
Elfogadnám...
Mennyi lehet az ára?
Sok :-/
$4990 a csucs masinaja: http://ppaproduct.blogspot.se/2017/11/ppa-server.html
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Pc alapú audio lejátszás
Hm koszi! En az USB kartyaknal neztem, de ott nem talaltam. Szep kis kartya es eleg utos kis media playert rakott ossze. Ha most kezdenem az egeszet, lehet, hogy ra is mennek erre a lejatszora.
Elfogadnám...
Mennyi lehet az ára?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Hát azt nem tudom
Sose éreztem késztetést PP kártyát venni..
Pc alapú audio lejátszás
Hát azt nem tudom
Sose éreztem késztetést PP kártyát venni..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Csak úgy megmutatom..
http://matrix-digi.com/en/products/159/index.html
Kegyetlen jó kártya
A v2-hőz, vagy a v4-hez képest?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Pc alapú audio lejátszás
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg ugy tudnam elkepzelni, hogy ha valakinek van DAC meg fejhallgato erosito DAC-al es azt Y kabellel szeretne bekotni.
Vagy ket ugyanolyan DAC az egyik az erositobe megy a masik meg a fejhallgato erositobe es szinten Y kabellel.
Persze aki nem akar atdugdosni kabelt es van ra neki.
Nyilván azért van 4 USB , mert a donor 1€-ós kártyát így gyártják.....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg ugy tudnam elkepzelni, hogy ha valakinek van DAC meg fejhallgato erosito DAC-al es azt Y kabellel szeretne bekotni.
Vagy ket ugyanolyan DAC az egyik az erositobe megy a masik meg a fejhallgato erositobe es szinten Y kabellel.
Persze aki nem akar atdugdosni kabelt es van ra neki.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nekem ketto volt a V3-on, de azt javasolta, hogy csak az egyiket hasznaljam, szoval eleg erdekes ez a megoldas :-/
Eddig az összes PP kártyán 2 USB aljzat volt. Nyilván nem célszerű eltérő folyamatokra használni egy időben ugyanazt a kártyát, de Y kialakítású USB kábelnél mindkét aljzat használható volt, sőt így volt az igazi. 4 aljzatnál nem tudok mire gondolni egyelőre, de majd egyszer talán kiderül az oka. Kérdeztem már erről Pault, de szokása szerint nagyon titkolódzik. Még faggatom.
Pc alapú audio lejátszás
Fogalmam sincs, de biztosan van rá igény, máskülönben nem csinálta volna meg.
Nekem ketto volt a V3-on, de azt javasolta, hogy csak az egyiket hasznaljam, szoval eleg erdekes ez a megoldas :-/
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet