Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

Meridián barátom linkelte már korábban e topicba 

"Itt lehet rendelni:

Pintér Krisztián

GEM Rendezvénytechnikai KFT

e-mail: pinter@gemkft.hu
web: www.gemkft.hu
Mobile: +36-20-7717242
Office/Fax: +36-1-2460246

Típusinformációk:
www.vdctrading.com/shop/van-damme-cable/ "

Korábban én is innen rendeltem, de tapasztalat, hogy pontos paramétereket vár az úriember. Ha csak úgy nagyjából tudod mit szeretnél, akkor hosszan fogtok levelezni...  

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Hol lehet Van Damme kábeleket kapni kis mennyiségben? Mert én csak olyan helyeket találtam, ahol 50-100 a limit...
Meridián barátom linkelte már korábban e topicba 

"Itt lehet rendelni:

Pintér Krisztián

GEM Rendezvénytechnikai KFT

e-mail: pinter@gemkft.hu
web: www.gemkft.hu
Mobile: +36-20-7717242
Office/Fax: +36-1-2460246

Típusinformációk:
www.vdctrading.com/shop/van-damme-cable/ "

zsolosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zsolosz »

Hol lehet Van Damme kábeleket kapni kis mennyiségben? Mert én csak olyan helyeket találtam, ahol 50-100 a limit...
cd: Advantage/Bladelius CD1   erősítő: BAY Chaconne integrált/80w     hangfal: T+A TMR160 mkII   

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Silver series low cap IC-t vegyél, az nagyon jó, messze árán felül

Erre gondolsz?

Van Damme Silver Series Session Grade Lo-Cap 55
268-900-055

Csak a pontos száma miatt.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Van Damme IC-kel és digitkoaxal kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van?
Silver series low cap IC-t vegyél, az nagyon jó, messze árán felül
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Sziasztok!

Van Damme IC-kel és digitkoaxal kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Lenne egy kis pénzmagom és egy kis kísérletezés beleférne, de nem tudom merre induljak el.
Digitkoaxból a 268-175-000-t ismerem, van is egy belőle. Ára alapján igen jó, de van-e ettől ajánlottabb?
IC-ből a 268-006-000-t hallgattam, de nem igazán győzött meg. Akkoriban egy pár Kácsa KCO IS-el hasonlítottam és maradt a Kácsa. De aztán olvastam ezt:
http://audioworld.blog.hu/2015/04/28/va ... _kronikaja
Ez utóbbival kapcsolatban van valakinek tapasztalata? 268-808-XXX-el érdemes kísérletezni vagy van jobb vétel?

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Vajon mennyire számíthat ebben a kábelek minősége? 
Pont annyira, mint bármely másfajta analóg és digitális jeltovábbítás esetén - sőt, többek szerint itt tudod a legnagyobb mértékű rontást / javulást elérni pusztán a kábelek csereberélésével.

longkft.hu/audioblog/

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jani81 »

Két teljesen különböző technológia a digitális jelátvitelben, az első főleg a stúdió technikában terjedt el ( szimmetrikus jelátvitel, hosszú kábelek) az utóbbi meg az otthoni digit reprodukcióban ha külső D/A konvertert alkalmazunk.
Igen, ez számomra is világos. Erről szeretnék részletesebben tudni. Úgy fest, aes/ebu -s összeköttetésem lesz az új lejátszómmal és érdekelt pontosan mivel lehet jobb. Vajon mennyire számíthat ebben a kábelek minősége? 

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Megtudná valaki mondani, hogy pontosan mivel jobb, vagy milyen különbség lehet egy Aes/ebu digitális kábel és egy coax között?
Linknek is örülnék,
köszönöm!
Két teljesen különböző technológia a digitális jelátvitelben, az első főleg a stúdió technikában terjedt el ( szimmetrikus jelátvitel, hosszú kábelek) az utóbbi meg az otthoni digit reprodukcióban ha külső D/A konvertert alkalmazunk.
72audio.com

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jani81 »

Megtudná valaki mondani, hogy pontosan mivel jobb, vagy milyen különbség lehet egy Aes/ebu digitális kábel és egy coax között? 
Linknek is örülnék, 
köszönöm! 

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem ütlek.
Nem véletlen volt idézőjelben, egy mindennapi filmnézésre/zenehallgatásra persze jó, de igen alap cuccok: Pioner vsx329 erősítő, Sony bdp7200 lejátszó, Jamo S626 hangfalpár.
Valószínűleg ezeknek majdnem mindegy mivel vannak összekötve.
DE
Azért az érdekes, hogy a tesztalany pusztán a tudattól, hogy valami változott, másképp hallotta ugyanazt (pedig valójában nem változott semmi).

Megjegyzem, én ezen a rendszeren a jobb minőségű kábellel mintha teltebb hangokat és határozottabb mélyeket vélnék hallani, de ez is lehet csak puszta pszichológia.

Ilyen kis eltérésekért nem érdemes küzdeni!
Ha lép az ember akkor lépjen nagyot.
Van az a szint, nem is túl magasan, ahol már nagyon jól meghallani a változtatásokat. Nem csak a "mintha" szinten.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Azért ez jelentheti azt is hogy a rendszer sem alkalmas jobb kábel befogadására!
Gyakorlatilag nayon gagyi. ( vállalom a megüttetés veszélyét. )

Nem ütlek.
Nem véletlen volt idézőjelben, egy mindennapi filmnézésre/zenehallgatásra persze jó, de igen alap cuccok: Pioner vsx329 erősítő, Sony bdp7200 lejátszó, Jamo S626 hangfalpár.
Valószínűleg ezeknek majdnem mindegy mivel vannak összekötve.
DE
Azért az érdekes, hogy a tesztalany pusztán a tudattól, hogy valami változott, másképp hallotta ugyanazt (pedig valójában nem változott semmi).

Megjegyzem, én ezen a rendszeren a jobb minőségű kábellel mintha teltebb hangokat és határozottabb mélyeket vélnék hallani, de ez is lehet csak puszta pszichológia.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A régi Datateam!Én is tőlük vásároltam az első összekötő kábelemet.Egy Soundstream SL-1-est 4000ft-ért mikor a havi fizum 10000ft volt.
Nekem is ilyen volt az első spec kábelem!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

ez akár a varakozasi/elvarasi reszrehajlas (expectancy bias). ezert KELL a dupla vakteszt.
Nem ez a lényeg hanem a másik srác! Lényegében egy utcáról beesett, "fertőzésmentes" egyén reakciója!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...Mi ketten nem lepődtünk meg. Ezt vártuk.

ez akár a varakozasi/elvarasi reszrehajlas (expectancy bias).   ezert KELL a dupla vakteszt.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Történt egyszer egy olyan eset, hogy Pécsen dolgoztunk. Egyik ismerős csak szakmabeli volt de a minőségi zenehallgatás nem érdekelte. Másik ismerős viszont hajlott a jobb hangzás elérésére. Ezèrt ellátogattunk a helyi Datateam-be. Kértük had hallgassunk meg néhány kábelt.
Az ismerős le volt döbbenve. Még napok, hetek múlva is felemlegette , hogy de ez meg hogyan lehet , hogy más hagot hall ha más kábelt tesznek be a tendszerbe?! Nem értette , de hallotta. Talán 4 kábelt hallgattunk meg. Soundstreameket meg Siltecheket. Soha nem vett persze ilyeneket, mert nem érdekelte a dolog , de ezt soha nen felejtette el.
Mi ketten nem lepődtünk meg. Ezt vártuk.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A kábelezésben is jelentős tényező a pszichológia.

Belépőszintű "rendszerben" (házimozi erősítő, bluray lejátszó, sztereó hangszóró) cd lejátszásnál csináltunk vak tesztet.
Ugyanazt a cd számot hallgattattam meg háromszor.

A tesztalany a 2-at messze jobbnak tartotta a másik kettőnél, míg az 1-t és a 3-t kb. azonosnak.

Ehhez képest az 1. és 2. lejátszás ugyanazokkal a kábelekkel volt (nem történt csere), míg a 3. esetben kizárólag a digitális koax lett lecserélve egy drágább Kácsa-féléről egy MediaMarktos noname tyúkbélre.

Azért ez jelentheti azt is hogy a rendszer sem alkalmas jobb kábel befogadására!
Gyakorlatilag nayon gagyi. ( vállalom a megüttetés veszélyét. )

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A kábelezésben is jelentős tényező a pszichológia.

Belépőszintű "rendszerben" (házimozi erősítő, bluray lejátszó, sztereó hangszóró) cd lejátszásnál csináltunk vak tesztet.
Ugyanazt a cd számot hallgattattam meg háromszor.

A tesztalany a 2-at messze jobbnak tartotta a másik kettőnél, míg az 1-t és a 3-t kb. azonosnak.

Ehhez képest az 1. és 2. lejátszás ugyanazokkal a kábelekkel volt (nem történt csere), míg a 3. esetben kizárólag a digitális koax lett lecserélve egy drágább Kácsa-féléről egy MediaMarktos noname tyúkbélre.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 697

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Igen, és ez"gagyi" névre hallgat! (?)

Ne "gagyizzatok", mert egy ösmerősöm, aki ott lakik meg fog csapni benneteket!  Engem már megcsapott.   https://hu.wikipedia.org/wiki/Gagy
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Más meg a kábelezésre, ill. arra a + ra, amit képesek hozzátenni a zene élvezetéhez. Szép színes a világ.
Hidd el hogy én is megadnék neki minden jót ha kérné,de nem kéri.Nekem legalábbis ez jön le mikor hallgatom.Erőszakot meg nem követek el rajta.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Állítólag a jó kábel nem tesz hozzá semmit, csak átengedi a zenét. Ha gyün az elektron a fali konnektorból, jelentenie kell, zene elektron-e?

Igen, és ez"gagyi" névre hallgat! (?)
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Más meg a kábelezésre, ill. arra a + ra, amit képesek hozzátenni a zene élvezetéhez. Szép színes a világ.
Állítólag a jó kábel nem tesz hozzá semmit, csak átengedi a zenét. Ha gyün az elektron a fali konnektorból, jelentenie kell, zene elektron-e?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A kontanktokra háklis vagyok.
.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A hangnak mindegy..., az "általában" topikban közzé tett írásod alapján...
A kontanktokra háklis vagyok.Na meg a hangra is.Azért van az ami.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csak sikerült.Most fixebben is áll,kicsit összenyomtam az érintkezőket.Erre azért nem árt figyelni,és nem szabad áram alatt dugdosni.Ösvény végén volt egy ideig,és így dugdostam,ezt nem szerette valószínűleg.
Tök véletlenül vettem észre,de jó mert így mindjárt jobban alszom majd,és a hangnak is csak jót tesz.

A hangnak mindegy..., az "általában" topikban közzé tett írásod alapján...
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”