Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Rotel RB-971 végfok

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -6

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: Qualitas »

Elkelt, köszönöm a lehetőséget a Fórumnak.

Régen jártam itt, és csak most láttam, hogy valaki teleszórta a topikot negatív reputációs ponttal. Akivel privátban leveleztem ebben a témában, annak nagy valószínűséggel nem volt ilyen indíttatása, úgyhogy zárszóként még arra kérem a "pontozóbírót", hogy privátban írja már meg legyen szíves, hogy mivel érdemeltem ki a jutalmát? Köszönöm.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Igen, még vihető. 

S@ny@80
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: S@ny@80 »

Szia!
Megvan még?

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

... és az ára 50.000 Ft.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

A csere már nem aktuális, de a végfok még eladó.  

... és az ára 50.000 Ft.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Csere ajánlat is érdekel: Tannoy Sensys DC1, esetleg DC2 hangsugárzópárra.
A csere már nem aktuális, de a végfok még eladó. 

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Csere ajánlat is érdekel: Tannoy Sensys DC1, esetleg DC2 hangsugárzópárra.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Kedves Fórumozók!

batman98 kolléga kissé "átnevezte" ugyan a témát "Készülékbelsők"-re, de a topic lényege maradt:
a végfok kívül-belül eredeti Rotel, és továbbra is eladó.
Az eladó végfokkal és a lenti "eszmecserével" kapcsolatos esetleges kérdésekre privátban szívesen válaszolok bárkinek.
Köszönöm.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Ezt a kioktató hangnemet kérlek tartsd meg magadnak. Köszönöm nem kell, elektrotanyát azért defaultban ismeri szerintem mindenki akit érdekel a téma.

Tényeket osztok meg, nem véletlenül. Kívülállóként birtoklom / birtokoltam ezeket az eszközöket. Elhangzott itt már mindenféle, most ott tartunk már szinte hogy a mai 15 -ös széria is ua mint a 20-25 éves 9-es széria a márkából.
Ezt ha lehet nem reagálnám le a továbbiakban sem.

A megidézett RB-06-osról saját belső képek elérhetőek a fórumon : LINK

Rendkívül bonyolult művelet egy belső nyáramköri képen csak a biztosítékok elhelyezkedéséből következtetni hogy melyik "elődhöz" melyik "utód" tartozik,
A készülékek hátlapján feltüntetett max teljesítményfelvétel értékek is egyszerűek a márkán belül az eligazodásra.

Ha már megszólítasz közvetve, akkor ne akadj fent a reakción, ez egy fórum.

Ebben a kérdésben utoljára és röviden válaszolnék:
1. Nem én szólítottalak meg.
2. Nem én akadtam fent.
3. Rajtad kívül senkitől nem hangzott el olyan, hogy: most ott tartunk már szinte hogy a mai 15 -ös széria is ua mint a 20-25 éves 9-es széria a márkából.
4. Rajtad kívül senkinek nem ennyire fontos ez az egész (nekem sem).
5. A "kérlek", a "köszönöm" nem kioktató, a "szívesen"-t pedig komolyan gondoltam.
6. 30 éve foglalkozom hivatásszerűen (nem "sufniban") audio és video elektronikával (tervezek, gyártok, néha javítok), és nem a biztosítékok elhelyezkedéséből következtettem ki amit ide leírtam.

Mindezek ellenére inkább feladom:
LEGYEN NEKED IGAZAD, ha ettől netán jobban éreznéd magad! 
A továbbiakban egyedül harcolsz.

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Aki valamennyit konyít az elektronikához, az úgyis érti vagy utánanéz és nem kell a számára fotókkal bizonygatni a tényeket, de ha kapok tőled egy e-mail címet, szívesen elküldöm a kapcsolási rajzokat.
Nyilván nemcsak villamosmérnökök látogatják ezt az oldalt, de ha ennyire hitetlen vagy, akkor nem is érdemes foglalkoznod ezzel a kérdéssel. Különösen, hogy én nem a Te topikodba írtam bele, tehát kérlek lehetőleg Te se tedd ezt a másik oldalról. Köszönöm.

Ezt a kioktató hangnemet kérlek tartsd meg magadnak. Köszönöm nem kell, elektrotanyát azért defaultban ismeri szerintem mindenki akit érdekel a téma.

Tényeket osztok meg, nem véletlenül. Kívülállóként birtoklom / birtokoltam ezeket az eszközöket. Elhangzott itt már mindenféle, most ott tartunk már szinte hogy a mai 15 -ös széria is ua mint a 20-25 éves 9-es széria a márkából.
Ezt ha lehet nem reagálnám le a továbbiakban sem.

A megidézett RB-06-osról saját belső képek elérhetőek a fórumon : LINK

Rendkívül bonyolult művelet egy belső nyáramköri képen csak a biztosítékok elhelyezkedéséből következtetni hogy melyik "elődhöz" melyik "utód" tartozik,
A készülékek hátlapján feltüntetett max teljesítményfelvétel értékek is egyszerűek a márkán belül az eligazodásra.

Ha már megszólítasz közvetve, akkor ne akadj fent a reakción, ez egy fórum.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Megneveznéd melyik képet gondoltad a megszólított végfok belső képének? Jelzem egyik sem az .

Aki valamennyit konyít az elektronikához, az úgyis érti vagy utánanéz és nem kell a számára fotókkal bizonygatni a tényeket, de ha kapok tőled egy e-mail címet, szívesen elküldöm a kapcsolási rajzokat.
Nyilván nemcsak villamosmérnökök látogatják ezt az oldalt, de ha ennyire hitetlen vagy, akkor nem is érdemes foglalkoznod ezzel a kérdéssel. Különösen, hogy én nem a Te topikodba írtam bele, tehát kérlek lehetőleg Te se tedd ezt a másik oldalról. Köszönöm.

zolibacsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: zolibacsi »

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Rotel RB-971 végfok

Qualitas kollégának igaza lehet. A nyák mindháromban ugyanaz. Ha valaki a kényelmi funkciókat ( trigger ) nélkülözni tudja féláron megkapja ugyanazt a kapcsolástechnikát. 

Megneveznéd melyik képet gondoltad a megszólított végfok belső képének? Jelzem egyik sem az .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

zolibacsi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: zolibacsi »

Ha hülyeségnek gondolod, előbb nézd meg a kapcsolási rajzát, kérlek. Az RB-03-al is nyugodtan összevetheted.
Qualitas kollégának igaza lehet. A nyák mindháromban ugyanaz. Ha valaki a kényelmi funkciókat ( trigger ) nélkülözni tudja féláron megkapja ugyanazt a kapcsolástechnikát. 

Donyec
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: Donyec »

Ha hülyeségnek gondolod, előbb nézd meg a kapcsolási rajzát, kérlek. Az RB-03-al is nyugodtan összevetheted.
Nálam, volt az Rb-03 és hasonló korabeli rotel végfok az álltalad hírdetettel. Szerintem is a két végfok teljesen más karakterű, már csak azon kivül is, hogy az RB- 03- nál lehet játszani a tápkábelekkel. A látszat pedig gyakran csal. 

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Rotel RB-971 végfok

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de belül alkatrész szinten ugyanazok a végfokok vannak egy majdhogynem azonos nyákra építve, mint pl. ebben itt. A Rotel ugyanis évtizedek óta használja ezt a jól bevált kapcsolástechnikát, úgyhogy teljesen mindegy mikor veszed, ugyanazt kapod. Aki nem hiszi, nézzen utána a 'Technical Manual'-okban.

Hülyeségeket ne beszélj kérlek, nagyjából korrekt áron hirdeted - nincs erre semmi szükség.

Ez egy 20 éves végfok, hasonló kapcsolással az RB-1050 és az RB-03, 10 évvel később nagyjából, és persze fejlesztettek rajtuk folyamatosan.
Az RB-06 nem ebbe a vonalba tartozik, ahogy a másik pár tucat Rotel végfok sem.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Senkinek nem kell ez a jó végfok?
Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de belül alkatrész szinten ugyanazok a végfokok vannak egy majdhogynem azonos nyákra építve, mint pl. ebben itt. A Rotel ugyanis évtizedek óta használja ezt a jól bevált kapcsolástechnikát, úgyhogy teljesen mindegy mikor veszed, ugyanazt kapod. Aki nem hiszi, nézzen utána a 'Technical Manual'-okban.

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Jlaca
Értékelés: 0

Rotel RB-971 végfok

Hozzászólás Szerző: Jlaca »

Pü ment

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

Házimozisoknak különösen ajánlom külső végfokként a frontok meghajtására. 
(Ennez persze kell legyen pre out kimenet is a HM erősítőn).
Én is így használtam több éven át egy Denon 3806-al és elfogadható kompromisszum volt zenére. 

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok

55.000,-Ft fix ár. 

Qualitas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rotel RB-971 végfok