Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De jó, örülök! Pont ez volt a célom a beírással. Amúgy nem rossz kábel az a 9497, nekem is van egy szett belőle
Persze hogy nem rossz. Bár ha a KSL nem engedi át a zenét és torzít, akkor erre rá kell írni kívülről, milyen zene (nem) megy át rajta, de azért nem olyan rossz ez.
Most az erre érzékenyek ne figyeljenek: ettől függetlenül igen zenei. 

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Köszi a kedvcsinalot, jo errol hallani elsokezbol. Sajnos nekem egyelore nincs lotavolba, eleg draga a kabelem es raadasul triampolhato a doboz,ami duplazza a koltsegeket. Amugy arra kivancsi vagyok, hogy ha egy olyan tonusu kabelt kuldok a melyekre,ami a felso tartomanyban nem annyira szofisztikalt, akkor tudok-e azzal sporolni?
Próbálkozni lehet, meg érdemes is, de szerintem az egyforma kábel lenne az igazi. Persze ha árban ez ennyire sok, akkor az már ár-érték arányban nem biztos hogy jó lenne
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1662

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Lekoppintottalak gagyiba (Belden 9497) és itt is működik persze.
De jó, örülök! Pont ez volt a célom a beírással. Amúgy nem rossz kábel az a 9497, nekem is van egy szett belőle
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

hát az SPL sem olcsóNem ismerem az SPL-t, elnezest, ha degradalonak tuntem, csak a sajat helyzetemet akartam erzekeltetni, mert nekem nincs 800e ft-om erre :-/Barcsak lenne....
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Működik az több helyen...
.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Köszi a kedvcsinalot, jo errol hallani elsokezbol. Sajnos nekem egyelore nincs lotavolba, eleg draga a kabelem es raadasul triampolhato a doboz,ami duplazza a koltsegeket. Amugy arra kivancsi vagyok, hogy ha egy olyan tonusu kabelt kuldok a melyekre,ami a felso tartomanyban nem annyira szofisztikalt, akkor tudok-e azzal sporolni?
hát az SPL sem olcsó
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést

Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye...

Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Vendég

Kábelezzünk

Kis kedvcsinálónak szánom az alábbi bejegyzést

Ezer éve nem próbáltam a kettős kábelezést, de nemrég Vikunya fórumtársnak köszönhetően kaptam egy ugyan olyan kondo ksl spcII. kábelt, mint amit kb. 8 éve használok hf kábelnek. Emlékeim szerint nem mindig volt egyértelmű a kettős kábelezés előnye, hát, most teljesen egyértelmű. Szkeptikusan álltam hozzá, nem is volt semmilyen elvárásom, (főleg azért vettem, hogy ha nem válik be, akkor a rövidebb ksl tápokat majd hosszabbra cseréljem) indítottam, és néztem magam elé, kezem a léptető gombon, de nem tudtam megnyomni Meglepően nagy felbontás növekedés, egyszerűen még több apró árnyalat bukkant fel, atom stabil, pedig a VcII ic kábel óta már nagyon kimunkált, életszerű hangszerhangok vannak, de ez tovább nőtt, várakozáson felüli állapot, bármit rakok be. Friss az élmény, ma próbáltam először, negatív hatása semmi sincs, szóval annyira egyértelmű, hogy gondoltam megosztom Veletek, hátha pár ember kedvet kap, már megérte. Persze ksl volt a jumper is, és mégis ez van... 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Tudna valaki OTG mini-micro USB-kábelt ajánlani telefon és egy iBasso D2+ Boa közé?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

erica
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 354

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: erica »

Erre én is kiváncsi volnék. Azon gondolkodom ht magic tweeter le kéne cserélni a gyári villákat vagy furutechre vagy wbt re.
Musical Fidelity M6500i+mf m6dac Aq niagara 5000,Aq redwood hangfalkábel,Aq wild blue yonder xlr ,Aq Hurricane High-Current-ek,és Source,Quadral aurum montan 8 :)

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meggyi »

Érdekes témának tűnik, egy beszélgetés kapcsán merült fel: mit gondoltok egy gyári kábelen történő csatlakozó cseréről? Ördögtől való bűn?

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Igaz hogy nem kábel téma, de szorosan kötődik hozzá.
A hétvégén végre 6 év után rászántam magam hogy beteszek egy kb. 25cm-es falécet merevítésnek a hangfalamba.
Az első és hátsó panelhoz a mélynyomó főlé.  

Ez volt életem legolcsóbb tuningja     egy rakás szineződés eltűnt a mélyekről és sokkal jobb lett a térbeli pozicionálás is.
Dinamikussabb lett az egész és  nem tolódik el a hangkép a mély vagy magas felé.
Holy Cole-t nem lehetett eddig normálisan hallgatni mert nagyon bass heavy volt, most ez teljessen megszünt.

Hasonló a hangfalam ,ez sajnos nem az enyém

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Azért mondhatnál konkrét példát ilyenkor, illetve SoundMania is, ami olcsóbb az spc-nél és jobb, pl...
Itt most elvi dolgokról beszéltem. Nem kívánok reklámozni kábeleket, döntse el mindenki, mi a jó neki és mennyiért. Arra próbáltam rávilágítani, mi a legnagyobb buktató egy kábel kiválasztásánál amire én odafigyelnék. 

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Hát még az olyan hangsugárzó, ami képes is azt korrektül megjeleníteni, majd pedig az a helyiség,amiben mindez lehetséges egyáltalán.
Vagy erősítő, vagy dac, vagy futómű.
Hangsugárzóra gondolsz, vagy gyufásdobozokra?! Gondolom basszreflex!
De ez kábeles topic valóban.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Azért mondhatnál konkrét példát ilyenkor, illetve SoundMania is, ami olcsóbb az spc-nél és jobb, pl...
Én már írtam. Vagy írjak még?

Vendég

Kábelezzünk

Én úgy vélem, bármiből készült is a kábel, az igazi erőpróbát a mély hangok átvitele jelenti. Elég sok kábelt hallottam már, de ez  tűnik a legproblematikusabb feladatnak. Nagyon kevés a mélyhangban kulturált, jó felbontással rendelkező darab.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Hát még az olyan hangsugárzó, ami képes is azt korrektül megjeleníteni, majd pedig az a helyiség,amiben mindez lehetséges egyáltalán.
Na ja, de ne ragozzuk tovább a kelleténél. Ez itt most a kábeles topik.

Vendég

Kábelezzünk

Én úgy vélem, bármiből készült is a kábel, az igazi erőpróbát a mély hangok átvitele jelenti. Elég sok kábelt hallottam már, de ez  tűnik a legproblematikusabb feladatnak. Nagyon kevés a mélyhangban kulturált, jó felbontással rendelkező darab.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3198

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

réz vs ezüst

Nemrégiben egy másik topikban említettem:

"Az ezüst, vagy egyéb alapanyagok témaköre sem annyira evidens. Miként nagyon sokféle réz létezik, ezüstből sem kicsi a szórás. Nálam sokáig csak réz fordult elő..., nemrégiben viszont változtatni voltam kénytelen a nézőpontomon. Találtam olyan régi teflonos ezüst huzalt (nem a reklám helye, elnézést) ami minden tekintetben túlszárnyalja az eddig általam ismert réz vezetékek jellemét. A hangszerek hangja, lecsengése, életszerűsége - fülbe hasítás nélkül - más dimenzióba lépett. Szóval tényleg nem egyszerű dolog ez a kábelesdi. Úgy vélem, a rendszer "jósági szintje" is jócskán odapakol, hiszen valahol egy őszintébb huzal előnytelen lehet, máshol pedig befutó. A réz nyugalma, melegsége szuper tud lenni, egy jóféle ezüst viszont további szintekre képes emelni, le tudja rántani a 'fátyolt', el tudja távolítani a "párát" a jelképes - korábban tisztának vélt üvegről."

Annyit még hozzá fűznék, hogy réz alapanyag esetében gyakori a sávhatároltság. A vastagabbnak tűnő megszólalás szűkebb tartományban valósul meg. Nem ritka az általuk keletkező mély hangok egysíkúsága, és annak túlzott forszírozása sem. Ez gyakran csak egy jobbféle ezüst mellett válik szembetűnővé. Az ezüst - nem mindegyik, sőt keresni kell - a sávszéleken egyértelműen jobban tud teljesíteni, és ha e mellett nem öli meg a zenét (érzelmet, lágyságot, folyékonyságot stb.), akkor bizony befutó lehet. Amikor egy rendszer jelentősebb fogyatékosságokkal küzd, ez a hatás nehezen válik dobogóssá, mivel a "vastagabb csövön" áramló információ (a torz is) kellemetlenné fog válni az idegeknek. Ekkor születhet az 'ezüst az nem jó...' állásfoglalás (és persze akkor, ha valóban silány az alapanyag, mert hogy akad ilyen bőven, mint ahogy rézből is.) Szóval nem egyszerű a történet. Számomra létezhet egy adott rendszerhez jobban illeszkedő réz 'győzelem', és létezhet az ezüst diadala is. Nem hinném, hogy beszélhetünk bármelyik esetében is abszolút fölényről, inkább rendszerhez és ízléshez jobban illeszkedésről.
szvsz.
.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Hát ez telitalálat! Ha "szűk" a rendszer, legfeljebb csak másmilyen lesz, ami messze van a valós teljesítményétől. Talán ezért is van ez a rengeteg cserebere.
Hát igen. Egy kicsit erre , egy kicsit arra.
Ebből nem lesz jó hang csak kellemes. Ha az is összejön. Mert azért is meg kell kinlódni. Nem csodálom hogy sokaknak elege lesz belőle.

meggyi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Akárminek a megítéléséhez, fontos a rendszer nagy"áteresztőképessége". Egy nagyon jó rendszerbe gyengébb elemeket illesztve, nagyon határozottan meg lehet azokat ítélni.
Hát ez telitalálat! Ha "szűk" a rendszer, legfeljebb csak másmilyen lesz, ami messze van a valós teljesítményétől. Talán ezért is van ez a rengeteg cserebere. 

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Természetesen az AN V kábel, már 40 éve jó kábel, sok idegen rendszerben használják, szeretik. Én szinte csak jó kábelekkel találkoztam az elmúlt évtizedek során, sajnálom, hogy mások ennyit küszködnek a kábelek témájával, valószínűleg sok, nagyon sok a rossz hangú kábel.
A réz kábel témájához annyit tennék hozzá/valamikor már megírtam/, hogy módomban volt meghallgatni egy általam nagyra becsült japán cég "zászlóshajó"hangsugárzó kábelét, összehasonlítani a Kondo spc-vel. A szerkezetéről annyit, hogy 800 elemi , 0.08mm-es szál, többszörös magnézium árnyékolás a rezonancia és az elektroszmog ellen, stb.
A hang csodálatosan tiszta, hiteles, dinamikus, gyönyörű tér, fantasztikus csend, stb. És mégis miért jobb a fedett, színezett hangú, torzabb Kondo kábel? Abban, ahogy zenél, ahogy megindít, az, amit generál benned, azok az indulatok, érzelmek, amit csak az a kábel tud, ami a zenehallgatás lényege.
Igazad van, nagyon sok a rossz kábel. Ugyanúgy mint minden más is. Lehet hogy drágán fogtál ki egy rossz kábelt akkor. De a ksl spc- nél vannak jobb kábelek akkor is.
Azonos, közel azonos , vagy olcsóbb áron.
Még akkor is amikor arra használják csak amire szánták. Nem pedig hálózatinak vagy interconnectnek.
Én is azt szeretem egyébként amit az utolsó mondataidban írsz. Csak szeretem ha ez nem csak egy "melódiaként" ( masszaként) szólal meg , hanem ennél sokkal többet megmutat. Ez a két dolog nem zárja ki egymást. Szerencsére.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Akárminek a megítéléséhez, fontos a rendszer nagy"áteresztőképessége". Egy nagyon jó rendszerbe gyengébb elemeket illesztve, nagyon határozottan meg lehet azokat ítélni.
Természetesen az AN V kábel, már 40 éve jó kábel, sok idegen rendszerben használják, szeretik. Én szinte csak jó kábelekkel találkoztam az elmúlt évtizedek során, sajnálom, hogy mások ennyit küszködnek a kábelek témájával, valószínűleg sok, nagyon sok a rossz hangú kábel.
A réz kábel témájához annyit tennék hozzá/valamikor már megírtam/, hogy módomban volt meghallgatni egy általam nagyra becsült japán cég "zászlóshajó"hangsugárzó kábelét, összehasonlítani a Kondo spc-vel. A szerkezetéről annyit, hogy 800 elemi , 0.08mm-es szál, többszörös magnézium árnyékolás a rezonancia és az elektroszmog ellen, stb.
A hang csodálatosan tiszta, hiteles, dinamikus, gyönyörű tér, fantasztikus csend, stb. És mégis miért jobb a fedett, színezett hangú, torzabb Kondo kábel? Abban, ahogy zenél, ahogy megindít, az, amit generál benned, azok az indulatok, érzelmek, amit csak az a kábel tud, ami a zenehallgatás lényege.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Sajnos még nem volt alkalmam KSL-t vagy SP-t meghallgatni a saját rendszeremben, de az AN-NV-t én sem hallom "hifis"-nek. Talán ezt is lehet kategorizálni 100ezres hifis, 500ezres hifis vagy 1millás hifis.

Mivel jó 30 év alatt csak 2 kábelt használtam, megtanultam hogy elég nehéz magának a kábelnek a valós hangját megítélni. A főbb jó tulajdonsága biztos meg hallhatóak, de hogy ez milyen szinten van jelen azt csak is a rákötött cuccok fogják befolyásolni,meghatározni.

Talán az új Ohno rezek, PCOCC megközelití az ezüst hangját vagy némelyik rendszerbe jobban illik.
Én ezeket szerettem a rendszeremben használni. Vagy egyszer lehet elszánom magam és befektetek én is egy Kondó kábel rendszerbe.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”