Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

anor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: anor »

Sziasztok!

DALI Concept hangszorohoz lehet kulon kapni magassugarzot? Sajnos megfekudt az egyik C6-osom magasa

Udv:Jim-X

Szia!
Yalton Audio Kistarcsa Eperjesi ut 18. 06(20) 381 5304

Itt a srác meg tudja javítani!

eddy2011
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: eddy2011 »

Szia!

Vettem egy DALI Concept 6 hangfalpárt.
Szeretnék érdeklődni kinek van tapasztalata a hangváltó tuningolásában és a belső kábelezés cseréjében?

Jim-X
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Jim-X »

Sziasztok!

DALI Concept hangszorohoz lehet kulon kapni magassugarzot? Sajnos megfekudt az egyik C6-osom magasa 

Udv:Jim-X

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Sziasztok!
Concept sub-rol mi a véleményetek?
C8 mellé kellene és most egy jamo sub 360-am van!
Érdemes lenne cserélni?
Attól függ, hogy mi a cél. A Dali Concept szub egy zárt kialakítás, finoman szól, de nem arra találták ki, hogy átrendezze a szobában a bútorokat. Ha a mozis brutalitás a lényeg, akkor nem lesz (sokkal) jobb, ha sztereo zenehallgatáshoz is kell, akkor jó döntés.

anor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: anor »

Sziasztok!

Concept sub-rol mi a véleményetek?
C8 mellé kellene és most egy jamo sub 360-am van!
Érdemes lenne cserélni?

anubiscvz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: anubiscvz »

Ha esetleg akad valakinek Budapesten Concept 6 hangsurárzója és volna olyan kedves, hogy 15 percre meghallgassam azt nagyon nagyon megköszönném. Illetve bármi más Concept - Zensor véleményre kiváncsi vagyok.

Köszönöm nektek!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Éppen egy Dali Zensor 3 -> Dali Concept 6 csere közepén vagyok. Nagyon egyszerű az indok: elég instabil a Zensor 3 jelenlegi helyén és félek, hogy le esik / rá esik valamire. Úgy értettem, hogy a Concept sorozat jobb a Zensor-nál és a Concept 6-nak van annyi mély tartománya mint a Zensor 3-nak. Meg tudjátok ezt erősíteni ?

Hogy jobb-e, az sztem megítélés kérdése: más.
Concept 6-nak van mély-tartománya bőven, viszont gyári állapotban elég jelentős a mélyközép kiemelése, engem zavart. Viszont Hivox tuning olcsón nagyon sokat kihoz a C6-ból, javaslom.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

anubiscvz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: anubiscvz »

Sziasztok!

Éppen egy Dali Zensor 3 -> Dali Concept 6 csere közepén vagyok. Nagyon egyszerű az indok: elég instabil a Zensor 3 jelenlegi helyén és félek, hogy le esik / rá esik valamire. Úgy értettem, hogy a Concept sorozat jobb a Zensor-nál és a Concept 6-nak van annyi mély tartománya mint a Zensor 3-nak. Meg tudjátok ezt erősíteni ?

Köszönöm szépen.

ZZZolika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ZZZolika »

Sziasztok!

Dali Zensor 1-el kapcsolatos kérdés: Mennyire igényel bejáratást? Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata a típus betörésével?

Általánosságban minden hangfal igényel bejáratást. Az egész rendszernek is össze kell csiszolódni - járnia, erősítőnek a hangfallal a kábelekkel, a keresztváltónak az erősítővel a belső kábelezésnek is stb... 
Olyan 100óra együtt járatás már közel véglegesnek tekinthető egy rendszerben azt gondolom, de ez is nagyon tipus függő. Isotek járató lemez után még az összeszokott 2-3 éves rendszer hangja is fel tud frissülni pl. 
<p> Onkyo NS 6170 -> Anthem STR integrated-> Tellurium Q Black II -> Elac FS 267/B&W 603S2

tokesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tokesz »

Sziasztok!

Dali Zensor 1-el kapcsolatos kérdés: Mennyire igényel bejáratást? Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata a típus betörésével?

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Én most ismerkedek a Marantz NA7004-el. Kezes, jól használható készülék. Előtte Denon DNP720-am volt, és érdekes de nagyon hasonló a hangképe. Abba is nyugodtan belevághatsz.

Visznek sok formátumot, most Etta James megy, zseniális.

gsmkawasaky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gsmkawasaky »

Sziasztok

Dali zensor 7  milyen erősitőt ajánlanátok kifejezetten csak zene hallgatásra.Esetleg hálózati lejátszót is.Amiket nézegettem  marantz, pioneer,denon.

Előre is köszi a válszokat

Vasi84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vasi84 »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, hogyan muzsikál az Ikon 6 MKI csöves erősítőkkel?
Ki milyet ajánlana hozzá?
Próbálta már valaki Pointe Sima-val?

Attilag001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 58

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Attilag001 »

Bocsanat, talan tenyleg pongyolan fogalmaztam - a lakas nekem a tarsas hazi ingatlan, ahol a kozvetlen szomszedok miatt nem lehet igazan kihasznalni egy nagy hangfalat. Persze a nagy hangfalat is lehet uzemeltetni alacsony hangerovel akar tarsashazban is az emlitett 1,5 szoban es akkor valoban kereshetjuk a "teret", de a szomszed kopogasa hamarabb meglesz. Szerintem a kerdezo inkabb ilyen jellegu kategoria kerdest tett fel, minthogy melyik szeria legyen...

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lakásba Dali 8as sorozat nem való. Mindegyik 8as tul sok a szomszedoknak.. Nekem vam Concept 8 meg Ikon 6. Meg az Ikon 6 is eleg 30 m2ig azt sem tudod meghajtani lakasban. Helyedben 6os sorozatot neznek.
Lehet, hogy a 6-os széria marad, szépen, lassan felfelé haladva:) köszönöm szépen a tippeket. Lehet eljött az ideje kábel téren is feljebb lépni. Amennyiben lecserélem a két frontot, center és surround maradhat, vagy javasolt itt is a csere?

Attilag001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Lakásba Dali 8as sorozat nem való. Mindegyik 8as tul sok a szomszedoknak.. Nekem vam Concept 8 meg Ikon 6. Meg az Ikon 6 is eleg 30 m2ig azt sem tudod meghajtani lakasban. Helyedben 6os sorozatot neznek.

Vendég

Dali hangsugárzók

Az Ikon és az Opticon nem egy árban vannak! El kellene dönteni, hogy mennyi az az ár, ami még belefér! Ez az első dolog. Aztán azt, hogy mekkora térbe kell. Mert nem mindegy pl. hogy Ikon 2, vagy Ikon6. A Dalik (6, 7, 8-asok) szeretik a nagyobb teret. 30nm körüli helyiségbe tökéletes az Ikon6. Opticonhoz KÉPEST nem tudom milyen. Az Opticon újabb, de nem biztos, hogy annyival többet nyújt, mint amennyivel többe kerül. Hiába hallgatod meg stúdióban, otthon teljesen más lesz. Más kábelek, más közeg stb. pl.: Nekem közel milliós Klipsch rendszerem van, EISA díjas hangfalak, csodatesztek áradoztak róla, mindenki pozitívakat írt róluk. Meghallgattam az egyik fórumtársnál, ott is fantasztikusan szóltak, a saját fülem szerint is. Ám az én rendszeremben, saját komoly erősítőmmel, más kábelekkel, MÁS akusztikával még sem nyújtja azt, amit máshol :-) Érdekes ez, de ettől szép! Remélem tudtam segíteni! :-) Igazán az otthoni közegben mutatja meg minden hangfal, hogy mit produkál. Ehhez viszont sajnos meg kell vásárolni! :-) (Na, ezért adjuk-vesszük többek között itt a fórumokon is a dolgokat! Mert mindig elégedetlenek vagyunk, és hajt a kíváncsiság, hogy ez, az vagy amaz jobb-e, többet nyújt -e stb...)
Mostani lakásban sok a bútor, panel, kb. 25 nm2 szóba. Tervezem a költözést legalább egy másfél szobás lákásba. Egyik szobá csak mozira lenne. Két páros között 200- 250.000 HUF különbség van, nem vészes és belefér. De pont azon gondolkodom, hogy tegyek egy nagy lépést felfele vagy csak szép lassan haladjak.

Receiverr
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Receiverr »

Van tapasztalat, esetleg az OPTICON 8-as párosról? Mert ha már váltok felfele akkor legyen értelme. Vagy túl nagy ez a lépés? Lehet elég a Ikon 6 mk2 páros és akkor esetleg kábel cserén is gondolkozzak el? Jó lenne meghallgatni mindkét párost és utána már többet tudna mondani az ember
Az Ikon és az Opticon nem egy árban vannak! El kellene dönteni, hogy mennyi az az ár, ami még belefér! Ez az első dolog. Aztán azt, hogy mekkora térbe kell. Mert nem mindegy pl. hogy Ikon 2, vagy Ikon6. A Dalik (6, 7, 8-asok) szeretik a nagyobb teret. 30nm körüli helyiségbe tökéletes az Ikon6. Opticonhoz KÉPEST nem tudom milyen. Az Opticon újabb, de nem biztos, hogy annyival többet nyújt, mint amennyivel többe kerül. Hiába hallgatod meg stúdióban, otthon teljesen más lesz. Más kábelek, más közeg stb. pl.: Nekem közel milliós Klipsch rendszerem van, EISA díjas hangfalak, csodatesztek áradoztak róla, mindenki pozitívakat írt róluk. Meghallgattam az egyik fórumtársnál, ott is fantasztikusan szóltak, a saját fülem szerint is. Ám az én rendszeremben, saját komoly erősítőmmel, más kábelekkel, MÁS akusztikával még sem nyújtja azt, amit máshol :-) Érdekes ez, de ettől szép! Remélem tudtam segíteni! :-) Igazán az otthoni közegben mutatja meg minden hangfal, hogy mit produkál. Ehhez viszont sajnos meg kell vásárolni! :-) (Na, ezért adjuk-vesszük többek között itt a fórumokon is a dolgokat! Mert mindig elégedetlenek vagyunk, és hajt a kíváncsiság, hogy ez, az vagy amaz jobb-e, többet nyújt -e stb...)

Vendég

Dali hangsugárzók

Szia!

Nekem volt Lektorom, Zensorom, Ikonom, Concept-em, azonos rendszerben is. Ikon6 lényegesen komolyabb zenén és mozin is, mint a Zensorok. A Zensor dizájnosabb, de a hangja nem hasonlítható az Ikonokhoz. Nálam kb. 30nm-en szóltak az Ikonok és nem éreztem, hogy annyira kényes lenne az elhelyezésre. Mozin is nagyon fergeteges tud lenni egy jó erősítővel.

Szerintem nyugodtan válts Ikonokra, biztos, hogy nem fogod megbánni! Nagyon jó hangfalak!

Van tapasztalat, esetleg az OPTICON 8-as párosról? Mert ha már váltok felfele akkor legyen értelme. Vagy túl nagy ez a lépés? Lehet elég a Ikon 6 mk2 páros és akkor esetleg kábel cserén is gondolkozzak el? Jó lenne meghallgatni mindkét párost és utána már többet tudna mondani az ember

galistvan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: galistvan »

Sziasztok,

Nekem várhatóan jövő héten lesz egy pár Ikon 2 Mk1 dobozom dió színben.

Üdv,

István

Attilag001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Dali Ikon 6 mkII vagy Ikon 7 mk II keresek dió szinben. Esetleg Ikon 1-2 is erdekel ha sokaig nem lesz 6-7 es. Privat uzenetben johetnek az ajanlatok vagy smsben 06206612096 Koszonom

Vendég

Dali hangsugárzók

Kedves Fórumtársak! Van valakinek tapasztalata Heed Obelisk Si és Dali Ikon 1, vagy 2 együttműködésével kapcsolatban? Előre is köszönöm a véleményeiteket.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Én is osztom, szerintem egyáltalán nem érzékenyek az Ikonok az elhelyezésre, nekem nem jött elő brummogás, még ha közelebb is helyeztem el őket a falhoz (Ikon2 aztán Ikon6). Nekem is volt Concept előtte, nagyon más kategória!
Osu no seishin!

Receiverr
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 40

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Receiverr »

Sziasztok. Zensor 7 frontokat szándékozom lecserélni valami nagyobbra, márkán belül maradnék. Ikon 6 mk2 páros milyen választás lenne? Mi a véleményetek, esetleg jöhet más javaslat is.
Szia!

Nekem volt Lektorom, Zensorom, Ikonom, Concept-em, azonos rendszerben is. Ikon6 lényegesen komolyabb zenén és mozin is, mint a Zensorok. A Zensor dizájnosabb, de a hangja nem hasonlítható az Ikonokhoz. Nálam kb. 30nm-en szóltak az Ikonok és nem éreztem, hogy annyira kényes lenne az elhelyezésre. Mozin is nagyon fergeteges tud lenni egy jó erősítővel.

Szerintem nyugodtan válts Ikonokra, biztos, hogy nem fogod megbánni! Nagyon jó hangfalak!

Vendég

Dali hangsugárzók

Szia,

Márkán belül maradva az Ikon 6 MK2 tűnik a jó előrelépési lehetőségnek.

Nem tudom mennyire releváns, de nekem Zensor 3 -sok és Ikon 2 MK2 -esek vannak párhuzamosan. Az Ikon esetén az elhelyezés fontosabb - markánsan van hatása az összképre. Értem ez alatt az alább is emlegetett 30 cm minimum kelleni fog. Akkor adja magát ki leginkább illetve az enyhe brummogástól és dobozhangtól megkímélhetjük magunkat. Az Ikon 2 -esnél ez lehet kicsit kevesebb is - főleg, ha házimozi rendszerben egy jó sub leveszi a terhet a 80 Hz alatti tartomány tekintetében (ezt csak az összehasonlítás miatt). Ez érdekes lehet, ha ilyen téren korlátozottak a lehetőségeid.

A Zensor -nál ez annyira nem jön elő - érzéketlenebb az elhelyezésre. Ettől függetlenül ég és föld a kettő. Az Ikon a frekvencia tartomány alján és tetején is sokkal tágasabb és a teljes tartományban sokkal természetesebb illetve "zeneibb". Mozira is imádom. Sokkal több zenei műfajon otthon van - bizonyos szempontból semlegesebb, de nem jellegtelen. A Zensor -nak inkább a "dögösebb" műfajok állnak jól illetve ahol nem kell annyi részlet és/vagy szélesebb frenkvencia tartomány. A Zensor kicsit "dobozhangosabb". Abszolút hozza azt a minőségbeli különbséget, mint amit az árkülönbség alapján elvárnánk - sőt ...

Lektor -t csak egy center (LCR) erejéig próbáltam az Ikon 2 MK2 -esek (de Zensor 3 -as mellett is próbáltam) mellett - már centerként is Ikon Vokal MK2 van ... A Lektor teljesen más hanzásvilág - így ezt csak személyes próba esetén ajánlanám, lehetőleg saját otthoni viszonyok között. Az elhelyezésre nagyon érzékeny ez is - teljesen máshogy szól attól függően. Volt olyan elhelyezés, ahol abszolút nem tetszett - az Ikon azért ennyire nem szélsőséges e tekintetben. Szerintem ez nem éri meg előrelépési opcióként.

Üdv.: dkes

Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Egyelőre csak gondolkodtam a cserén Jelenleg amúgy sincsenek olyan jól elhelyezve, tervzem a költözést és ha összejön talán majd kiderül, hogy a mostani szett is is bőven elég a célra. Arra gondolok, hogy talán sikerül majd jobban elhelyezni a hangfalakat.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”