Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

ferry551
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: ferry551 »

tehát mindenféle zenére inkább hosszan hallgatható kategória e ez a canton

ferry551

Hozzászólás Szerző: ferry551 »

Esetleg valaki tud segíteni megköszönném: audiolab 8000q + 8000m - hez canton ergo 695 vagy inkább más illik hozzá, kb. 25 nm,mindenféle   köszi

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Korábban már leírtam, hogy egy 4x5 méteres szobában használnám, 60%filmezésre-40%zenére, erősítőt, hangkártyát, subot, kábeleket később veszek hozzá, egyelőre erre van keret. Egy ideig nézegettem, hátha van-lesz használt, de egyrészt semmiféle konkrét tippet nem kaptam, hogy milyet lenne érdemes, másrészt úgy döntöttem, hiába lenne sokkal olcsóbb, ha kifognék egy jó ajánlatot, én szeretnék az első tulaja lenni annak, amit megveszek, még ha alacsonyabb szintű cuccról van szó, akkor is. Most jelen pillanatban a jelenleg feltett kérdésemre érdekelne konkrét válasz bárkitől. A 3 közül ki melyiket javasolja, és miért?

Szerintem, keress olyan forgalmazót, ahol meg tudod hallgatni őket. 

j0c1
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: j0c1 »

ajánlani bármit lehet ☺
csak az a "baj", hogy kevés az infó, mire kell, mivel hajtanád meg, mekkora helyiségben.

tudom sokan nem szeretik, de ebben az árfekvésben használtból szvsz jobb hangfalakból is tudsz válogatni.

Korábban már leírtam, hogy egy 4x5 méteres szobában használnám, 60%filmezésre-40%zenére, erősítőt, hangkártyát, subot, kábeleket később veszek hozzá, egyelőre erre van keret. Egy ideig nézegettem, hátha van-lesz használt, de egyrészt semmiféle konkrét tippet nem kaptam, hogy milyet lenne érdemes, másrészt úgy döntöttem, hiába lenne sokkal olcsóbb, ha kifognék egy jó ajánlatot, én szeretnék az első tulaja lenni annak, amit megveszek, még ha alacsonyabb szintű cuccról van szó, akkor is. Most jelen pillanatban a jelenleg feltett kérdésemre érdekelne konkrét válasz bárkitől. A 3 közül ki melyiket javasolja, és miért?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sziasztok!
A következők közül ki melyiket ajánlaná, és miért?
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalsz ... angfal-par
http://www.electronic-star.hu/Auna-Lini ... i77304.htm
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalsz ... ukereso.hu
A válaszokat előre is köszi!

ajánlani bármit lehet ☺
csak az a "baj", hogy kevés az infó, mire kell, mivel hajtanád meg, mekkora helyiségben.

tudom sokan nem szeretik, de ebben az árfekvésben használtból szvsz jobb hangfalakból is tudsz válogatni.
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premium és Initium ill. Hivox, koax: AQ1 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

j0c1
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: j0c1 »

Sziasztok!

A következők közül ki melyiket ajánlaná, és miért?

http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalsz ... angfal-par

http://www.electronic-star.hu/Auna-Lini ... i77304.htm

http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalsz ... ukereso.hu

A válaszokat előre is köszi!

Gabesz911
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Gabesz911 »

Mit cserélnél?

A Tannoy jó választás lehet.
Esetleg Phonar!
De a Mission dobozok sem rosszak.

Egy régi Kenwood hifim volt ami lehalt és ez lesz az első normálisabb hangzású rendszerem.
Amik vannak komponensek azokat itt ajánlották fórumon és megvettem őket. Már csak a hangsugárzó hiányzik... Ezért is érdeklődök itt hogy mit lenne érdemes kezdésnek hozzá megvenni....

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok.

Segítségeteket illetve információt szeretnék kérni. Szeretnék venni használtan olyan 60 000 környékén álló hangsugárzót.
A szobám kb 22nm és zenei stílusom eléggé vegyes. Klasszikustól az elektronikusig és még néha egy kis rockot is hallgatok.
Egy Denon DCD 1550 és egy Pioneer A607-es mellé keresnék megfelelő hangsugárzót.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit? És ha valakinek volt dolga ezzel a Cd lejátszóval, erősítővel szintén kíváncsi lennék a véleményekről... :-)

Ui.: Mi a véleményetek a Tannoy Mercury m4 és a Mission 733-as hangsugárzókról?

Köszönöm a válaszokat és a segítséget...

Üdv Gabi
Mit cserélnél? 
A Tannoy jó választás lehet.
Esetleg Phonar!
De a Mission dobozok sem rosszak.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Gabesz911

Hozzászólás Szerző: Gabesz911 »

Sziasztok.

Segítségeteket illetve információt szeretnék kérni. Szeretnék venni használtan olyan 60 000 környékén álló hangsugárzót.
A szobám kb 22nm és zenei stílusom eléggé vegyes. Klasszikustól az elektronikusig és még néha egy kis rockot is hallgatok.
Egy Denon DCD 1550 és egy Pioneer A607-es mellé keresnék megfelelő hangsugárzót.
Tudnátok esetleg ajánlani valamit? És ha valakinek volt dolga ezzel a Cd lejátszóval, erősítővel szintén kíváncsi lennék a véleményekről... :-)

Ui.: Mi a véleményetek a Tannoy Mercury m4  és a Mission 733-as hangsugárzókról?

Köszönöm a válaszokat és a segítséget...

Üdv Gabi

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

"csalnak".   siman elerhetö velük komoly hangerö.   többeknek volt a forumrol (Ditton 15), talan beirjak, hogy naluk sem volt sosem az elerhetö hangerövel, terhelhetöseggel gond.

Bizony így van. Ne a "száraz" adatok alapján ítélj. Sem a hangerővel, sem a terhelhetőséggel nem volt gond. Sajnos az akusztikával annál több, de az már más téma.

htibor

Hozzászólás Szerző: htibor »

Lehet azért nem kaptál választ mert éppen nincs itt olyan aki hallotta egymás mellett mind2t...
Én egyébként szoktam is ajánlani a Canton nagymonitorjait.
Igaz hogy ezek a kicsit korosabb dobozok máshogy zenélnek mint a maiak... ami lehet nem is baj!?
Abban a korban inkább a kerek zene volt a fontos, nem a hang(szerek) kihangsúlyozása.
Nem gondolom hogy bármelyikkel is mellé nyúlnál.

Ez megnyugtató.
Igazándiból azt láttam jelentős különbségnek hogy az idősebb modellnél a hangváltó 800/2200 Hz-en vált, az újabbnál 1000/5000-en. Nem tudom, hogy ez mekkora hallható különbséget jelent.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...Néztem a Celestiont is, de ha a száraz adatok nem csalnak (nehéz róla infót találni), akkor egy kicsit nagyobb teljesítményűt keresek - ha jól láttam, ezek kb. 30W körül mozognak és 8 Ohmosak.

"csalnak".   siman elerhetö velük komoly hangerö.   többeknek volt a forumrol (Ditton 15), talan beirjak, hogy naluk sem volt sosem az elerhetö hangerövel, terhelhetöseggel gond.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok!
Esetleg van valakinek véleménye a Canton GLE 70 vs Quinto 530 párharcban?
(Lehet, hogy eddig azért nem jött válasz a kérdésre mert ennél jobb/igényesebb/drágább hangfalak illetve rendszerek is léteznek - de pillanatnyilag itt van a nadrágszíj meghúzva. Kezdésnek, kóstolgatásnak úgy gondolom, hogy jó lesz, aztán majd lehet felfelé araszolni.)
Lehet azért nem kaptál választ mert éppen nincs itt olyan aki hallotta egymás mellett mind2t...Én egyébként szoktam is ajánlani a Canton nagymonitorjait.
Igaz hogy ezek a kicsit korosabb dobozok máshogy zenélnek mint a maiak... ami lehet nem is baj!?
Abban a korban inkább a kerek zene volt a fontos, nem a hang(szerek) kihangsúlyozása.
Nem gondolom hogy bármelyikkel is mellé nyúlnál.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

htibor

Lehet nem ismerjük ezeket a típusokat, mert azért nem mai darabok. Mennyibe kerülnének, ha szabad tudni?

Igen, valóban nem mai darabok - 80-as évek eleje. Az utódmodellek is legkésőbb 90-92-ig futottak, aztán jöttek a reflex dobozok a zártak helyett az én tudomásom szerint.
Árban 25-38e között mozognak állapottól és az eladó értékrendjétől függően. A külföldi oldalakon jókat írnak róluk, főleg ár-érték arányban. De azért relevánsabb lenne egy hazai fórumtárs tapasztalata.
Sajnos tőlem nagyon messze árulják őket, így "csak" 3-400 km-t elugrani meghallgatni...

Nyilván nem lehet hasonlítani egy 100e-s példányhoz.
Néztem a Celestiont is, de ha a száraz adatok nem csalnak (nehéz róla infót találni), akkor egy kicsit nagyobb teljesítményűt keresek - ha jól láttam, ezek kb. 30W körül mozognak és 8 Ohmosak.

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Parsley »

Nem tudom, elfelejtettem az árlimitet bocsi.Én is szívesen elfelejteném az árlimitet :-)

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem tudom, elfelejtettem az árlimitet bocsi.Én is szívesen elfelejteném az árlimitet :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Nos, én még mimdig valami használt nagymonitort javasolnék!

nekem van regi Celestion Ditton 15 Szentendren.  ha a keresö forumtarsat erdekli, irjon.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Sziasztok!
(Lehet, hogy eddig azért nem jött válasz a kérdésre mert ennél jobb/igényesebb/drágább hangfalak illetve rendszerek is léteznek - de pillanatnyilag itt van a nadrágszíj meghúzva. Kezdésnek, kóstolgatásnak úgy gondolom, hogy jó lesz, aztán majd lehet felfelé araszolni.)

Lehet nem ismerjük ezeket a típusokat, mert azért nem mai darabok. Mennyibe kerülnének, ha szabad tudni?

htibor

Sziasztok!

Korábban érdeklődtem ugyanitt hangfalakról, de akkor még nem kristályosodott ki ennyire a történet.
Azóta meglehetősen sokat olvasgattam, és az alábbi két modell közül szeretnék választani:

Canton GLE 70
vagy
Canton Quinto 530

Egy Yamaha RX-350 sztereó reciever hajtaná, szerintem megbirkózik vele.

(Persze egy CT800-as jobban tetszene, de az túllépi a költségvetést és erősítőben is többet kér, bár azt megoldanám.)

Tudom, hogy nagyon hasonlóak, gyakorlatilag az 530-as a 70-es utódmodellje. Azonban számos külföldi oldalon azt vetették fel, hogy az 530-as a szép és jó mély és magas tartományon túl a közép tartományban kicsit gyengébb, a 70-es nem ennyire "kemény" és volt amelyik külföldi kolléga visszaváltott az elődre. Hangsúlyozom, hogy minimális különbségekről lehet szó.
Személyes tapasztalatom nincs velük.

Szeretném a véleményeteket kérni, hogy a helyembe melyiket vennétek (főleg aki már hallotta bármelyiket is élőben).
Természetesen más alternatíva sem kizárt, de valamiért erősen megfogott ez a két modell.

Üdv!

Sziasztok!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Gyorsan ránéztem az árakra! Sajnos az Ascent is bőven túllépi a 100eft -os keretem! Vagy ebből a régebbi modellek is jók???

Nem tudom, elfelejtettem az árlimitet bocsi.

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Gyorsan ránéztem az árakra! Sajnos az Ascent is bőven túllépi a 100eft -os keretem! Vagy ebből a régebbi modellek is jók???

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pedig lehet az Ascent 70-est még érdemes lett volna meghallgatni!
ezen könnyen tudok segíteni! Akkor elmegyek és meghallgatom

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos nem hallgattam kisebb Quadralokat!

Pedig lehet az Ascent 70-est még érdemes lett volna meghallgatni!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Bár még csak most kezdem a HIFIzést, sajnos tisztában vagyok vele, hogy mire megtalálom az igazit (ha az asszony ezt hallaná ) elég hosszú folyamat lesz! Összerakok valami alapot, aztán majd megyek feljebb! Az erősítőből szívem szerint a Hegel H70 a vágyam, de annyira sajnos nem vagyok elengedve, így lett a CA combó egyenlőre...
Én azzal sem voltam tisztában, hogy a CA -k annyira érzékenyek a dobozra, mert akkor inkább másfelé nézegettem volna!
Van már pár kiszemeltem, de csak a leírásokra tudok hagyatkozni egyenlőre: TRIANGLE Kari; Quadral Ascent 850; Audio Reference DCL500; I.Q Level 4
Jó irányba keresgélek???
Nos, én még mimdig valami használt nagymonitort javasolnék!A CA néha kissé agresszív tud lenni...

Sajnálom hogy kedves Lela fórumtársunknak nem tudtunk semmi fogáravaló dobozt ajánlani amivel elsőre bele nyúlt volna a tutiba!
Nem is lehet! Hiszen minden rendszer és mimden hallgató más!
Használtban keress!

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sajnos nem hallgattam kisebb Quadralokat!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”