Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Plexibela
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Plexibela »

Kedves Heed hallgatók! (és persze főleg akik nem HEED-et hallagtnak)!
Mai nap során Zsolt zenebarát társ segítségével (nyugaodtan mondhatom,hogy hosszas vajúdás után) szert tettem egy PRE+PS combo-ra.Sokat hallgatóztam,variáltam,emblémáztam,olvasgattam,mire eldöntöttem,hogy nekem HEED-re van szükségem.Elég idős és öreg zene hallgató vagyok .Berendezés  "ismerő" függő vagyok,több mint 40 éve gyűjtök analóg hanglemezt.Természetesen az én véleményem a sajátom (törvénnyel védve ),de azért úgy érzem ezt az élményt meg kell osszam veletek.Koromnál (nem a szén égésterméke) fogva elég sok mindent hallottam már.Sok-sok kísérlet, variálás áll a hátam mögött.De a mai zenehallgatás minden eddigit felül írt.Pedig hallgattam már B&W Nautilust Mark Levinson elektrinikákkal (amik elvarázsoltak) rengeteg millió forint értékben,de amit ma vásároltam (hallgattam) a használt piaci értéken,az minden eddigit felül múlt. Az analóg vonal megerősített abban, hogy a digitális adatfolyam sosem lesz olyan, mint amit az emberi fül szeretne. Ma úgy érzem, hogy ezt a HEED vonalat érdemes kiterjeszteni az anyagi lehetőségeink határáig.

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Régebben volt egy-két ilyesmi összeállítás is felém, a kisebb darabokból (X14 például)még adtam is el, sőt állítottunk ki közösen a bristoli show-n. Az x34/Heed párossal egy kereskedőmnél találkoztam, ő nagyon favorizálta az összeállítást.

devpn1.jpg

Köszönöm, ez jó hír. Jól gondolom, hogy az opcionális külső táp  növeli dinamikát, teljesítmény tartalékot? Komplexebb zenére ( tehát nem csak jazz és akusztikus zene) kb 20-25 nm-re elég önmagában, vagy ajánlott a külső táp?

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2629

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Érdeklődnék, hogy van-e tapasztalat az Obelisk Si és Dyaudio  X34 állódoboz párosításról. Szeretik egymást?
Elég az erősítő teljesítménye a korrekt meghajtáshoz?

Régebben volt egy-két ilyesmi összeállítás is felém, a kisebb darabokból (X14 például)még adtam is el, sőt állítottunk ki közösen a bristoli show-n. Az x34/Heed párossal egy kereskedőmnél találkoztam, ő nagyon favorizálta az összeállítást.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Érdeklődnék, hogy van-e tapasztalat az Obelisk Si és Dyaudio  X34 állódoboz párosításról. Szeretik egymást?

Külföldi hifi kiállításokon többször láttam Dynaudio hangfalakat heed elektronikákkal demózva. 

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: ktamas »

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Nos, ez még folyamatban sincs. November elejétől év végéig 'kicsit' elfoglalt voltam, aztán az ünnepek és utána két hét az "influenza a családban" szórakoztató játék mellett telt... Szóval van mit behozzak.
OK, ez így teljesen érthető, csak kíváncsiságból kérdeztem, véletlenül sem volt ez "számonkérés".
A lényeg, hogy nem maradtam le róla...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Zsolt, a StandARTJubilee bemutatóján fel lehetett iratkozni annak, aki a dobozról készülő anyagot szeretné megkapni.
Ez még folyamatban van, vagy esetleg én maradtam le róla?

Nos, ez még folyamatban sincs. November elejétől év végéig 'kicsit' elfoglalt voltam, aztán az ünnepek és utána két hét az "influenza a családban" szórakoztató játék mellett telt... Szóval van mit behozzak.  

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Zsolt, a StandARTJubilee bemutatóján fel lehetett iratkozni annak, aki a dobozról készülő anyagot szeretné megkapni.
Ez még folyamatban van, vagy esetleg én maradtam le róla?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

ezek a kifejezések tetszenek a leírtakban!

sose közelítettem így meg semmilyen rendszert még. köszi

Jó jelzők, nem vitás!   
Egyébként a Naim ugye a PRaT betűszóval jellemezte anno magát (elég idétlen betűszó, az urbánus angolban a 'prat' idiótát jelent... ), aztán később, talán az áthallás miatt is inkább a tunefullness kifejezést használták. 

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: pali923 »

nem létezik olyan digitális adat tároló formátum ami nem tud tönkre menni
nem létezik olyan ...adat tároló formátum ami nem tud tönkre menni
nem létezik olyan ... ami nem tud tönkre menni

kar ebben a digitalist kiemelni.

Valaha olvastam, hogy találtak egy gombát (vagy baktériumot?), ami megeszi a cd alapanyagát. Pedig éppen azért választották ezt anno, mert ezt semmi nem károsítja. Igaz, hogy ez a gomba extrém körülmények között él, valahol Ecuadorban fedezték fel, őserdőben, de akkor is. Bármi elpusztulhat, görbülhet az LP is. A digitálisnak egyetlen előnye azért van: elméletileg akárhány egyforma minőségű másolatot csinálhatsz belőle különböző adathordozókra is. Ez cd-re, főleg LP-re nem igaz.
Valamiért mégis cd-t és LP-t hallgatok, ezt a problémát meghagyom az utókorra.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: GTomi »

.... dallamizál, ..... ritmizál.

ezek a kifejezések tetszenek a leírtakban!

sose közelítettem így meg semmilyen rendszert még. köszi
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Elég sokáig húztam a kártya cserét az Obelisk DAC-ban. Nagyon nem akartam változtatni semmin, mert pont úgy volt jó, ahogy jónak kellett lennie. Bár néha egy kis "dög" jól jött volna. De valahol a két ünnep között rávettem magam, hogy megkeresem azt a csavarhúzó fejet, amivel meg tudom nyitni a készülék tetejét. Semmi extra nincs szemre. Külsőre a 2.1-es és a 2.3 kártya között annyi a különbség, hogy az utóbbit már nem szorgos és finom női kezek forrasztják össze, hanem valamilyen ügyes masina. 

Szóval kicseréltem a kártyát és inkább fizettem volna valakinek, hogy járassa be helyettem, mert köszönöm én nem ilyen gyereket akartam. A nyugodt világnak lőttek. Viszont lett mindenféle hifis hűha és hasonlók. Pont az amitől eddig távol szerettem volna tartani magam. Inkább az LP játszóm hangkarakterét szerettem volna visszahallani. a digitális forrásaimból továbbra is. Eddig nekem ez csak a Heed cuccokkal sikerült és a többé-kevésbé egy egyszer nálam próbálkozó Naim lánccal, de annak az ára hamar józanságra kárhoztatott. A véleményem akkor az volt, hogy, ameddig a Heed dallamizál, addig a Naim inkább ritmizál. Kinek és mikor mi a jó. Tehát a nagyon határozott, naimes ritmizálásról lemondtam, bár ebben a lemezjátszóm elég jó (egy öreg Well Tempered), így ha arra volt szükségem megpörgettem pár lemezt.

No de a lényeg: a bejáratás után egy másik DAC-ot "kaptam vissza". A hang alapjaiban nem változott, de kaptam sok-sok jó hangszeres energiát és életszerűséget, amit eddig  az LP jobban hozott nálam. Szóval boldog vagyok. Próbáltam beárazni a fejlődést, de inkább nem mondok semmit, mert már így is elfogultsággal leszek vádolva. Jogosan!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Ja.
Mint ahogyan te meg azon, hogy x év alatt lebomlik a CD bevonata, ahol X nem végtelen...

Attól tartok, az én verzióm közelebb áll a valósághoz.

Bocs, félreétetted a szitut. Cak költői kérdés volt. És azt is, hogy én tényeken 'gondolkodnék'. Azokat vagy tudom, vagy nem, az utóbbi esetben - mint pl. alább is- megkérdezem őket. De gondolkodni ilyesmin...? Ez értelmetlenség lenne, és ilyet nem is tettem.  Most viszont kicsit nézelődtem a neten, és ez a szerves dolog szamárságnak tűnik (legalábbis a gyári cd-k esetében). Úgy tűnik, aluminium vagy arany bevonat va n rajtuk.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Az LP itt időtállóbbnak tűnik valóban.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

chord
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Te tényleg ezen gondolkodsz?

Ja.
Mint ahogyan te meg azon, hogy x év alatt lebomlik a CD bevonata, ahol X nem végtelen...

Attól tartok, az én verzióm közelebb áll a valósághoz.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

kicsit modositott, de igaz - es nem felrevezetö verziok:

Van egy nagy különbség. A digitális akkor is tud adatot veszíteni ha nincs is használva. Egy LP nem. Sőt, ha használják akkor is lejátszható marad rajta a zene, az információ lényege nagyon sokáig megmarad. Profibb hozzáállású, igényű helyeken ezért is foglalkoznak komolyan az adatmentéssel, bármilyen digitális adat formáról is van szó. Akik nem azok meg néha úgy jártak.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: avl2 »

....Gyakorlatilag nem létezik olyan digitális adat tároló formátum ami nem tud tönkre menni és rajta az adat (ami lehet akár film, zene is) elveszni.

kicsit modositott, de igaz - es nem felrevezetö verziok:

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Egy haverom azt állítja, hogy a cd (gyári) bevonata valamilyen szerves anyag, ami x év alatt mindenképpen lebomlik (x asszem elég nagy, de nem végtelen). Ez igaz lehet?
A szerves anyag a hordozó, nem a bevonat és csak az írható CD-re érvényes. A gyári audio CD-ken a hordozó préselt. Ez magában nem menne tönkre, igazából csak mechanikai sérülés miatt lehetséges. Viszont a védelem elég vékony rajta, könnyen sérül.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Egy haverom azt állítja, hogy a cd (gyári) bevonata valamilyen szerves anyag, ami x év alatt mindenképpen lebomlik (x asszem elég nagy, de nem végtelen). Ez igaz lehet?
Ezt nem tudom biztosan, de lehet benne valami. Az viszont biztos, hogy a DVD lemezek nem azzal a technikával készülnek mint a CD-k. A DVD-knél két műanyag réteg van összeragasztva, közöttük a hordozó. A ragasztó pedig néha elenged, lebomlik, nem tudom mi történik vele, de a két réteg elválik, levegő buborék keletkezik benne és onnantól jó részük ami így járt már nem lejátszható.
A jó öreg LP ha valaki vigyázott rá mondhatni örök életű. Legalább is a zene biztos hogy lejátszható lesz róla fél évszázad után is.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Jogos.
Azon gondolkodom, hogy valahol Kínában, ott az értekezlet, az üreslemez-gyárban, amely még cipőt is gyárt, Adidast, és a marketing-akárki-manager megkapja ezt a kérdést a düsseldorfi központból, mert lenne valami katonai megrendelés, és valamit kamuznak valami super-AZO-gyémántgőzről, és hogy mennyire, de mennyire q..vául nem érdekli őket ez az egész....mert 5 év múlva ledes mécsest gyártanak meg VW ablaktörlőgumit....

Te tényleg ezen gondolkodsz?

chord
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Jogos.
Azon gondolkodom, hogy valahol Kínában, ott az értekezlet, az üreslemez-gyárban, amely még cipőt is gyárt, Adidast, és a marketing-akárki-manager megkapja ezt a kérdést a düsseldorfi központból, mert lenne valami katonai megrendelés, és valamit kamuznak valami super-AZO-gyémántgőzről, és hogy mennyire, de mennyire q..vául nem érdekli őket ez az egész....mert 5 év múlva ledes mécsest gyártanak meg VW ablaktörlőgumit....

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Még egy adalék a számítógépes történethez, talán nem lényegtelen.
Amikor valaki azért hívja segítségül a számítógépes tárolást, másolat készítést, mert egyszer csak szembesül a ténnyel, hogy a valamikor nem kevés pénzből összevásárolt DVD film gyűjteményéből már a harmadik lemez megy tönkre, csak úgy a tárolás közben. Nem mechanikai sérülés. És olyan lemezekről van szó amit még szeretne nézni később is, viszont ma már sehonnan nem beszerezhető mert nem lehet kapni. Ilyenkor adja magát hogy jobb ha csinálunk a fontosabb dolgokból másolatot, de nem lemezre hanem gépi tárolókra. Mivel hogy azokról már nagyon egyszerű akár még további biztonsági másolatok készítése. És ha már úgyis számítógépen van az anyag, adja magát hogy onnan le is lehet játszani kényelmesebben.
Úgyhogy az egész számítógépes tárolás dolognak ilyen irányú vonzata is lehet, hogy amiért esetleg még pénzt is adott valaki, az ne veszhessen el mert a hordozó egyszer csak megadja magát. Gyakorlatilag nem létezik olyan digitális adat tároló formátum ami nem tud tönkre menni és rajta az adat (ami lehet akár film, zene is) elveszni.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: viri »

Pedig gyári DVD lemezekről van szó. Van akinél nincs hibás, vagy nem tud róla, mert gondolom te se nézed végig havonta a 600db-os gyűjtemény minden darabját hogy mind lejátszható-e még. De tény hogy gyári is tud tönkremenni. Nekem is ment már tönkre úgy gyári DVD, sőt CD lemez is, hogy semmi mechanikai hatás nem érte.
Ezek nem sűrű hibák, ritkán jön ez a fajta probléma, de amikor jön akkor elég bosszantó tud lenni.
Igaz, az írt lemezek még sérülékenyebbek, még sűrűbben adják meg magukat.
Szerintem a legjobb archiválási mód a winchester, a legkönnyebb másolni és ellenőrizni hogy megvan-e még az adat és milyen állapotban.

További off: Amikor végleg átálltam a pc-usb/spdif-dacra (nem a kényelem, hanem pont a hangminőség miatt ) neki álltam begrebbelni, meg eladni a gyüjteményemet, akkor szembesültem vele, mennyi tönkrement belőlük (kb.10%) pedig csak álltak a polcon, igaz sok már huszonéve, de kelletlen élmény volt, és nem is tudtam róla.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: b_t »

Persze hogy nem nézem át, ezért írtam, hogy "tudtommal" nincs defektes.

NAS-t egyébként sokat látok szünetmentes táp nélkül, ami szerintem az adatbiztonság része. 

Pedig gyári DVD lemezekről van szó. Van akinél nincs hibás, vagy nem tud róla, mert gondolom te se nézed végig havonta a 600db-os gyűjtemény minden darabját hogy mind lejátszható-e még. De tény hogy gyári is tud tönkremenni. Nekem is ment már tönkre úgy gyári DVD, sőt CD lemez is, hogy semmi mechanikai hatás nem érte.
Ezek nem sűrű hibák, ritkán jön ez a fajta probléma, de amikor jön akkor elég bosszantó tud lenni.
Szerintem a legjobb archiválási mód a winchester, a legkönnyebb másolni és ellenőrizni hogy megvan-e még az adat és milyen állapotban.

http://carbon4copy.blogspot.com/

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Nekem a kb. 600 kiadványomból még eddig tudtommal egy sem ment tönkre "magától", de írott DVD-vel már jártam így.

Éppen ezért van minden lemezemről veszteségmentes másolat a NAS-on, de nem hallgatom őket, csak ott vannak. Majd talán egyszer, nincs rá egyelőre igényem.

Szóval ilyen köztes állapot is van.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”