Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: csaba-61 »

Ezért is érzem néha dinoszaurusznak magam ebben a mai világban. De az, hogy embertömegek arcát egész nap a mobil képernyője világítja meg, nem tudom hová vezet.

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Ezért is érzem néha dinoszaurusznak magam ebben a mai világban. De az, hogy embertömegek arcát egész nap a mobil képernyője világítja meg, nem tudom hová vezet.

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Inkább csak egyre kevesebb dologról, tudnak egyre többet! A reneszánszembereknek kezd bealkonyulni!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Ez igaz, de az eltelt pár száz év alatt rohamosan nőtt az emberiség tudásszintje. Jelenleg ez a tendencia megfordulni látszik, főleg a "fejlett országokban".
Inkább csak egyre kevesebb dologról, tudnak egyre többet! A reneszánszembereknek kezd bealkonyulni!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Ez igaz, de az eltelt pár száz év alatt rohamosan nőtt az emberiség tudásszintje. Jelenleg ez a tendencia megfordulni látszik, főleg a "fejlett országokban".

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Nem biztos, hogy kétségbe kell esni azért, mert a könyvnek bealkonyul, vagy akár az olvasásnak.

Érdemes visszatekinteni, hogy mióta van Európában ez a széleskörű olvasás-dolog.
Néhány száz évről beszélhetünk max. Előtte írástudónak lenni olyan szakma volt, mint bármi más.

Csak valóban furcsa a tendencia, mert hozzánk nőtt, annyira, hogy visszaszorulását úgy vesszük, mintha pl. az emberek kezdenék nem használni az elektromos áramot.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Amit írtál, a legkevésbé sem zárja ki azt, amit én írtam. Hogy az "all inclusive" hasonlatnál maradjunk.
A vendéglőkben eleddig is volt nagy kínálat, választottál egy vagy két ételt és fizettél. Az "all inclusive" annyit tesz, hogy egyszerre kipakolják mind a 70 féle ételt az étlapról és egy relatív kis összeg befizetése mellett annyit és annyi félét eszel, amennyi rád van bízva.
Pont mint a 'lemezbolt vs. streaming' esetben És ez utóbbi is pont ugyan úgy változtatja meg a fogyasztói szokásokat mint az előbbi. Mert megváltoztatja. Attól, hogy te vagy akár én rendelkezünk egy erős szuverenitással és évtizedek alatt kialakult zenehallgatási szokásokkal, még nem következik, hogy széles körben is így lesz használva. 

És ezek a fogyasztói szokások tényleg hasonlóak a 'korlátlan fogyasztást nyújtó étterem' élményhez. Apóson mindig egy ilyen helyre hív meg minket, ráadásul viszonyalg jó ételek vannak. Elöször össze-vissza ettem mindent, és természetesen k. szar volt utána a közérzet (pedig már Plaón megírta, hoyg ez így múködik). Aztán később kiválasztottam egy viszonylag jó ételt és egy elviselhető bort, és egész kellemesen eltelt a dolog. (Na jó, azért el tudok jobbat is képzelni, de jobb volt..)  Ha megnézed akár itt csak a komolyzenei topicot, van aki olyan mértékben fogyasztja és ajánlja a 'finom' komolyzenét, hogy az még mákos nudliból is sok lenne nekem. Amig éppen csak elkezdem (a youtubeon) ízlelgetni az egyik ajánlott művet, az illető már négy másikat ajánl, 'komoly' ismertetőkkel.
Ez persze megint nem jelenti, hogy a gyorszene-formátummal lenne a baj, csak hát ezért-azért mégis húz erre a dolog. 
Éppen ezért az eredeti cikk alapállítása sztem teljesen téves. A könyvolvasás valójában és szükségképpen sokkal rosszabb mindeféle e-kütyün, mint az e-zenehallgatás (ez utóbbi - ahogyan többen mondjátok is -  talán nem szükségképpen vagy lényegileg rosszabb) És ez - szemben a zenével - nem csak amolyan romantika kérdése. Bizonyos fajta szöveget egyszerúen nem lehet e-olvasón olvasni. A diákjaimmal pl. egyszerűen képtelenség feldolgozni egy normál szöveget, mert mindenki hozza a szemináriumra a kis kütyüjét, ha valami szöveghelyre rákérdezek, össze-vissza tapperolják a masinát, és soha semmit nem találnak, még akkor sem, ha láthatólag otthon elolvasták a dolgot. Egyszerűen nem tudnak úgy orientálódni a szövegben,mint egy könyvben (vagy akár fénymásolatban). De ez talán már messze vinne.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11172
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ebben tévedsz,pont az előző év volt az,amikor rekordot döntött.Rekordot döntött úgy ,hogy minden más "zenehordozót" megelőztek az eladások....
Csak egy hír a sok közül.

Egy másik szakmai hír pedig arról szólt decemberben, hogy bezárták az egyik legnagyobb amerikai présüzemet a káosz és a kilátástalan jövő miatt. A fizikai adathordozók eladása meredeken zuhan, tehát ha az LP csak szinten tartja magát, előbb-utóbb nyilván élre kerül.

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez egy mesterségesen gerjesztett folyamat és nem a felhasználói oldal vezényli. Ráadásul már nem is igaz, mert egyre több hír érkezik arról, hogy a növekedés megállt.
Ebben tévedsz,pont az előző év volt az,amikor rekordot döntött.Rekordot döntött úgy ,hogy minden más "zenehordozót" megelőztek az eladások....

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: iistván »

Persze, vannak kivételek, de ahogy Zsolt is írta, a legtöbb embernek ez a természetes reakciója.

Kicsit úgy érzem, hogy ostorozzuk a számítógépes lejátszást, pedig részemről nem annak szántam a kommentemet (hisz' én is kb 10 éve már korongok nélkül hallgatok zenét).
Ahogy írtam, ennek a fajta forrásnak előnye is van: a könnyű és gyors hozzáférés tágítja az ismereteket. Az, hogy ez után ki válik felszínessé és ki mélyül el az már tényleg ízlés / önuralom dolga.

A svéd asztalnak is meg van az előnye: többféle ízvilágot tudsz kipróbálni, de ha ösztönösen cselekszel, annak Bila-git lesz a vége
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Amit írtál, a legkevésbé sem zárja ki azt, amit én írtam. 
Sajnos, vagy szerencsére nem, de nem is cáfolatnak szántam soraimat. A tendenciákat ismerjük, de a lehetőségünk mindig megvan a különcségre. Szerettem az érzést és a megvető pillantásokat, mikor az All Inclusive karszalaggal is csak sört ittam a drága koktélok helyett.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2825

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Élvezettel olvasom a párbeszédet, mivel ez az egyik kedvenc témám, így hát nem állom meg, hogy hozzászóljak.

A brutális zenei kínálat nem a számítógépes lejátszással zuhant ránk, hiszen a zeneboltok évtizedekkel ezelőtt is roskadoztak a kiadványoktól (legalábbis tőlünk pár száz km távolságra nyugati irányban). Ha ez nem így lenne, az online zeneszolgáltatóknál sem tudnánk jelenleg mit hallgatni. Ami az újdonság manapság, hogy egy lépés megtétele nélkül és nagyon olcsón (nem ritkán ingyen) hozzáférünk a világ szinte teljes zenei terméséhez. Ha innen nézzük a fejleményeket, a képlet végén az jön ki eredményként, hogy csak az anyagi korlátaink miatt nem dúskáltunk eddig a kiadványokban (bár én tárolni sem szerettem). Emiatt pedig végképp nem tenném felelőssé a számítógépes világot. Természetesen igaz, hogy amiért valamit tenni kell, azt jobban megbecsüljük, mint az "ingyen" kapott javakat, de hiszem, hogy az igényes zenehallgató nem ez alapján szelektál. A számítógépes lejátszást lehet támadni anyagi és műszaki érvekkel, de a felhasználó gyarlósága miatt nem okolható. Persze az elhízás ellen direkt üresen tartott hűtőszekrénnyel is lehet harcolni, de az eredmény elérhető kellő fegyelemmel is.

Az egyedi esetek nem sokat nyomnak a latba, de én 20 éve élek számítógépes zenelejátszással és nagyon régen fordult elő velem, hogy nem hallgattam végig a kiválasztott albumot megszakítás nélkül legalább egyszer.

Amit írtál, a legkevésbé sem zárja ki azt, amit én írtam. Hogy az "all inclusive" hasonlatnál maradjunk.
A vendéglőkben eleddig is volt nagy kínálat, választottál egy vagy két ételt és fizettél. Az "all inclusive" annyit tesz, hogy egyszerre kipakolják mind a 70 féle ételt az étlapról és egy relatív kis összeg befizetése mellett annyit és annyi félét eszel, amennyi rád van bízva.
Pont mint a 'lemezbolt vs. streaming' esetben És ez utóbbi is pont ugyan úgy változtatja meg a fogyasztói szokásokat mint az előbbi. Mert megváltoztatja. Attól, hogy te vagy akár én rendelkezünk egy erős szuverenitással és évtizedek alatt kialakult zenehallgatási szokásokkal, még nem következik, hogy széles körben is így lesz használva. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Elgondolkoztam a múltkor ezen a manapság meglepő szinteken felfelé ívelő (nyugatabbra) LP eladás történeten is.
Biztos hogy a zene, a zene hallgatás miatt van? Nem egy fajta terjedő tömeg divat újra alakulása csak az oka ennek is?

Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez egy mesterségesen gerjesztett folyamat és nem a felhasználói oldal vezényli. Ráadásul már nem is igaz, mert egyre több hír érkezik arról, hogy a növekedés megállt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Élvezettel olvasom a párbeszédet, mivel ez az egyik kedvenc témám, így hát nem állom meg, hogy hozzászóljak.

A brutális zenei kínálat nem a számítógépes lejátszással zuhant ránk, hiszen a zeneboltok évtizedekkel ezelőtt is roskadoztak a kiadványoktól (legalábbis tőlünk pár száz km távolságra nyugati irányban). Ha ez nem így lenne, az online zeneszolgáltatóknál sem tudnánk jelenleg mit hallgatni. Ami az újdonság manapság, hogy egy lépés megtétele nélkül és nagyon olcsón (nem ritkán ingyen) hozzáférünk a világ szinte teljes zenei terméséhez. Ha innen nézzük a fejleményeket, a képlet végén az jön ki eredményként, hogy csak az anyagi korlátaink miatt nem dúskáltunk eddig a kiadványokban (bár én tárolni sem szerettem). Emiatt pedig végképp nem tenném felelőssé a számítógépes világot. Természetesen igaz, hogy amiért valamit tenni kell, azt jobban megbecsüljük, mint az "ingyen" kapott javakat, de hiszem, hogy az igényes zenehallgató nem ez alapján szelektál. A számítógépes lejátszást lehet támadni anyagi és műszaki érvekkel, de a felhasználó gyarlósága miatt nem okolható. Persze az elhízás ellen direkt üresen tartott hűtőszekrénnyel is lehet harcolni, de az eredmény elérhető kellő fegyelemmel is.

Az egyedi esetek nem sokat nyomnak a latba, de én 20 éve élek számítógépes zenelejátszással és nagyon régen fordult elő velem, hogy nem hallgattam végig a kiválasztott albumot megszakítás nélkül legalább egyszer.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Elgondolkoztam a múltkor ezen a manapság meglepő szinteken felfelé ívelő (nyugatabbra) LP eladás történeten is.
Biztos hogy a zene, a zene hallgatás miatt van? Nem egy fajta terjedő tömeg divat újra alakulása csak az oka ennek is?

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha a közutakon eltörölnék a sebességkorlátozást és az alkoholtilalmat, akkor sem vezetne mindenki részegen 200-zal. Ez igaz. De, hogy katasztrofális helyzet alakulna ki, az biztos. (Most általános sebességkorlát megszűnésről és határérték nélküli alkohol toleranciáról beszélek) Ott persze az életünkre megy ki a játék, ergo nem lehet nem korlátozni.
Itt szó sincs az életünkről - közvetlenül. De azért azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a gazdag világ túlfogyasztása erősen veszélyezteti gyermekeink jövőjét? És persze a korlátok nélküli zenefogyasztás lehetőségét könnyű megvédeni, mondván az nem befolyásolja mindezt, de azért nem kell túl soká sem keresgélni az összefüggéseket. 

Szerintem a korlátlan zene fogyasztást ma egy dolog eleve jelentősen bekorlátozza. A szabadidő. Azt hiszem ezzel sokan vagyunk így. Ezért az ember a szabadidejében is próbálkozik ésszerűen, értékesen élni a lehetőségekkel. Legalább is aki igényesebb erre. Persze a többség az nem ezt az utat fogja követni. De a többség máskor, korábban, másban se ezt az utat követte. Mindegy volt hogy mennyi zene állt rendelkezésre.
Én úgy gondolom hogy a zene fogyasztásban, zene hallgatásban éppen a mi köreink azok akiknek nem kellene ezekbe a csapdákba bele esni és a helyén kell tudnunk kezelni a dolgokat és nem bedőlni a mennyiségnek. Hiszen eddig se azt tettük így hobbi körön belül, másban se. A többséget meg úgyse lehet átnevelni, azok úgyis válogatás nélkül tömeg fogyasztanak, akár van internetes zene, akár nincs.
Természetesen jelenleg igaz amiket írsz, többségében tényleg ez a helyzet és ez a veszélye. De talán van kiút és lehet tanulni.
Visszafelé már nem fog menni a világ, az biztos.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Ha a közutakon eltörölnék a sebességkorlátozást és az alkoholtilalmat, akkor sem vezetne mindenki részegen 200-zal. Ez igaz. De, hogy katasztrofális helyzet alakulna ki, az biztos. (Most általános sebességkorlát megszűnésről és határérték nélküli alkohol toleranciáról beszélek) Ott persze az életünkre megy ki a játék, ergo nem lehet nem korlátozni.
Itt szó sincs az életünkről - közvetlenül. De azért azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a gazdag világ túlfogyasztása erősen veszélyezteti gyermekeink jövőjét? És persze a korlátok nélküli zenefogyasztás lehetőségét könnyű megvédeni, mondván az nem befolyásolja mindezt, de azért nem kell túl soká sem keresgélni az összefüggéseket. 

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Az "all inclusive" nyaralások után mindenki (!) +5 kilóval tér haza. Na jó, van egy a százfős csoportból, aki nem. Ott sem kötelező zabálni, igaz. Mégis azt teszi gyakorlatilag mindenki. Mert ami ingyen van, azt fogyasztani rendeltetett. 
A Tidal, a Spotify és a többi nem más, mint "all inclusive" terülj terülj asztalkám. Mindenki eszetlenül zabálni fog, mert az ember (tisztelet a kivételnek) már csak ilyen. és innentől kezdve kár bármiféle "ínyencségről" beszélni. Persze, benne van a lehetőség a dologban, de az ember már csak olyan, hogy mindig a kisebb ellenállás irányába mozog.
Ez egyébként nem dátum kérdése. Tessék megnézni az autózást, az emberek többsége a WC-re is hőn szeretett fémparipájával jár, mert kényelmes, mert úgy van a dolog kitalálva, hogy a felszínes érzékeinkre hat erőteljesen. 
Lehet azt mondani, hogy nem a rendszerben van a hiba, hiszen nem kell az összes felkínált 35 millió felvételt egyszerre meghallgatni, nem kell 12 ezer kalóriát zabálni csak mert az asztalon van és nem kell a szomszéd sarokra az anyukához átugrani terepjáróval.
De az ember evolúciósan úgy lett berendezve, hogy 'hiánygazdálkodik'. Amit most elfogyaszthat, azt el is fogyasztja. És inkább mennyiségi mint minőségi szemléletű. A minőséghez egyébként is sok más dolog kell, ismereteket szerezni - ergo dolgozni, azaz munkát végezni - tehát amit e nélkül megkaphatunk, az előrébb való. Azt meg akarjuk kapni. 

Ok, rendben. Ez sajnos többségében tényleg így van. De az ember talán rájön idővel hogy nem erről kellene szóljon az élet és nem így. Talán éppen ezzel kapcsolatban tanulja meg sokunk hogyan és miképpen éljen együtt az elkerülhetetlen újdonságokkal és hogyan ne kövesse a többit és a felsőbb szintek által kijelölt utakat mint a birka (bocs mindenkitől), a tömegfogyasztásban.
Én se zabáltam fel minden kirakott kaját a Heed bulikon ami belém fért volna.
Szerintem aki elsősorban saját magát tudja ebben kontrollálni, helyén kezelni a dolgokat hogy mit miért és meddig érdemes, az ezt a technikát is fogja tudni használni úgy ahogy az egészséges. Legalább is talán itt lesz mindennek némi eredménye. Hiszen éppen a mi hobbink egy olyan terület ahol nem kajáljuk meg a kommersz tömegterméket, hanem annál igényesebbek vagyunk. Remélem... És persze ne a technikát akarjuk hibáztatni emberi gyengeségeink miatt, inkább azt is kihasználni ha már lehet.
Egyébként tudom jól hogy sokakban eleve idegen érzéseket kelt a kézzel fogható fizikai hordozókhoz képest a virtuális. Ez is benne van vastagon ebben a dologban mint emberi érzés. De talán ezt is meg lehet tanulni, megszokni. Vagy ha nem akkor persze kerülni, mást használni. Amíg még lehet.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Tegyük fel hogy valakinek otthon van egy szép nagy könyvtárszobája, benne akár több ezer könyvvel, vagy több tízezerrel. Vagy csak könyvtárba jár. Kiválaszt egyet és leül olvasni és végig olvassa. A nagy, nagyon nagy választék nem ösztönzi arra hogy mindegyikbe bele olvasson és utána ugorjon a másik könyvért. Ha mégis valakit a túl sok könyv ilyen viselkedésre ösztönözne, abban nem a könyvtár a ludas.
Hogy a gyakorlatban sokszor mégis ez van, abban nem az internet, nem a számítástechnika, nem a választás lehetőségének mennyisége a hibás. Csak az emberek túlságosan rá lettek állítva, meg ráállították magukat az igazi fogyasztótársadalom elvárásaira, életstílusára. De az az ő gondjuk, az ő választásuk. Miért tesznek így? Ez nem azt jelenti hogy nem lehetne ugyanezt másképpen is, ugyanazokat az eszközöket használva.

Az "all inclusive" nyaralások után mindenki (!) +5 kilóval tér haza. Na jó, van egy a százfős csoportból, aki nem. Ott sem kötelező zabálni, igaz. Mégis azt teszi gyakorlatilag mindenki. Mert ami ingyen van, azt fogyasztani rendeltetett. 
A Tidal, a Spotify és a többi nem más, mint "all inclusive" terülj terülj asztalkám. Mindenki eszetlenül zabálni fog, mert az ember (tisztelet a kivételnek) már csak ilyen. és innentől kezdve kár bármiféle "ínyencségről" beszélni. Persze, benne van a lehetőség a dologban, de az ember már csak olyan, hogy mindig a kisebb ellenállás irányába mozog.
Ez egyébként nem dátum kérdése. Tessék megnézni az autózást, az emberek többsége a WC-re is hőn szeretett fémparipájával jár, mert kényelmes, mert úgy van a dolog kitalálva, hogy a felszínes érzékeinkre hat erőteljesen. 
Lehet azt mondani, hogy nem a rendszerben van a hiba, hiszen nem kell az összes felkínált 35 millió felvételt egyszerre meghallgatni, nem kell 12 ezer kalóriát zabálni csak mert az asztalon van és nem kell a szomszéd sarokra az anyukához átugrani terepjáróval.
De az ember evolúciósan úgy lett berendezve, hogy 'hiánygazdálkodik'. Amit most elfogyaszthat, azt el is fogyasztja. És inkább mennyiségi mint minőségi szemléletű. A minőséghez egyébként is sok más dolog kell, ismereteket szerezni - ergo dolgozni, azaz munkát végezni - tehát amit e nélkül megkaphatunk, az előrébb való. Azt meg akarjuk kapni. 

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Tegyük fel hogy valakinek otthon van egy szép nagy könyvtárszobája, benne akár több ezer könyvvel, vagy több tízezerrel. Vagy csak könyvtárba jár. Kiválaszt egyet és leül olvasni és végig olvassa. A nagy, nagyon nagy választék nem ösztönzi arra hogy mindegyikbe bele olvasson és utána ugorjon a másik könyvért. Ha mégis valakit a túl sok könyv ilyen viselkedésre ösztönözne, abban nem a könyvtár a ludas.
Hogy a gyakorlatban sokszor mégis ez van, abban nem az internet, nem a számítástechnika, nem a választás lehetőségének mennyisége a hibás. Csak az emberek túlságosan rá lettek állítva, meg ráállították magukat az igazi fogyasztótársadalom elvárásaira, életstílusára. De az az ő gondjuk, az ő választásuk. Miért tesznek így? Ez nem azt jelenti hogy nem lehetne ugyanezt másképpen is, ugyanazokat az eszközöket használva.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: K P »

Szerintem itt már nem az a kérdés, hogy min hallgatunk zenét, hanem hogy hallgatunk e egyáltalán.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Mindenféle eszközt lehet így is, úgy is használni. Lehet rosszul is használni. De ez nem az eszközt minősíti, inkább a használóját.
A számítógépek, streamer-ek használatakor se kötelező megállítani, átléptetni másra. Amúgy meg ezt a dolgot ahogy emlékszem élményeimből a kazettás, CD-s időkben is simán tudták néhányan így alkalmazni. Nem az eszközön múlott hanem az emberen aki használta.
A TV-t néző emberek között is van aki simán végignéz egy filmet. Van aki meg összevissza kapcsolgat a csatornák között, a végén meg kikapcsolja a TV-t. De ez se a TV-t minősíti, sokkal inkább a használóját, rajta múlik.

Szerintem jóval bonyolultabb a probléma.
Mert mindenki konformista. Más szóval alkalmazkodóképes. Nincs kivétel. Ha meg van, az csak a tömeget segít definiálni.
Amíg egy csatorna volt, végignéztük a filmeket. Ma nem. Ki az, aki reklámszünetben nem kapcsol máshová...? Eleve nincs mód végignézni dolgokat.
Facebook. Ki az, aki végignézi a nagy műgonddal összeválasztott ismerősei dolgait...?
Youtube. Ki az, aki végignéz egyetlen klipet is?
A blog miatt, meg már régebben is, rakok fel dolgokat a youtube-ra. Saccoljátok meg, mennyi időt néznek meg emberek egy videóból, ami max 3-4 perces? És ez olyan, hogy aki rákattint, minimálisan legalább érdekli a dolog. Meg komolyzene, komoly dolog, tehát nem a kütyüzős  új generációról van most szó, hanem rólunk. És van 50ezres nézőszám némelyiknél, tehát van merítés.
Segítek. 
42mp-1.10 között ingadozik.
Akkor is, ha 5 perces, meg akkor is, ha másfél. És mindegyiknél...És ők nem tudnak egymásról, de én ezt tudom, mert nekem kinyílik a statisztika panel, nekik meg nem, és a számok nem hazudnak.
Tehát, ez a szűk 1 perc, amivel gazdálkodunk.
Ilyen a kor.
Ezen lehet rinyálni, meg húdemélyrepülés, meg demileszitt.
Szerintem nincs vész. Valami alakulóban a Gutenberg-galaxis után.

Tehát az, hogy nem hallgatnak végig egy lemezt a PC-sek...? Mi itt a probléma?

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

De a digitális korszak már csak ilyen: gondoljunk arra az információ dömpingre, ami ránk zúdul az internet által és csak arra vagyunk képesek, hogy egy-egy információmorzsát felcsípjünk. Szerintem ennek is az a következménye, mint a PC zenehallgatásnak: a hihetetlen mennyiségű információ által szélesedik a látókörünk, de felszínessé válik egy-egy témában a tudásunk.
Vagy csak lehetőséget ad arra, hogy olyanok legyünk, amilyenek valójában vagyunk? A hivatkozott cikk félszeg romantikája nyilván sokakat eldédelget, csak a 2017-es dátum furcsa benne.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

A kazettás időszakban sokkal több esélye volt egy előadónak a teljes művét "végigjátszania" és a hallgatót hagyni elmerülni a részletekbe, mint ma, amikor egy kattintással már egész más stílusba evezhetünk át. A kazettát nem volt kedvünk tekergetni, inkább hagytuk végig játszani (vagy csak én voltam ilyen lusta... )
Mindenféle eszközt lehet így is, úgy is használni. Lehet rosszul is használni. De ez nem az eszközt minősíti, inkább a használóját.
A számítógépek, streamer-ek használatakor se kötelező megállítani, átléptetni másra. Amúgy meg ezt a dolgot ahogy emlékszem élményeimből a kazettás, CD-s időkben is simán tudták néhányan így alkalmazni. Nem az eszközön múlott hanem az emberen aki használta.
A TV-t néző emberek között is van aki simán végignéz egy filmet. Van aki meg összevissza kapcsolgat a csatornák között, a végén meg kikapcsolja a TV-t. De ez se a TV-t minősíti, sokkal inkább a használóját, rajta múlik.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: iistván »

Bár én is áttértem egy ideje a számítógépes zenehallgatásra, de tisztában vagyok vele, hogy van egy negatív, a cikk által nem említett hatása is: felszínessé tesz.

A kazettás időszakban sokkal több esélye volt egy előadónak a teljes művét "végigjátszania" és a hallgatót hagyni elmerülni a részletekbe, mint ma, amikor egy kattintással már egész más stílusba evezhetünk át. A kazettát nem volt kedvünk tekergetni, inkább hagytuk végig játszani (vagy csak én voltam ilyen lusta... )

De a digitális korszak már csak ilyen: gondoljunk arra az információ dömpingre, ami ránk zúdul az internet által és csak arra vagyunk képesek, hogy egy-egy információmorzsát felcsípjünk. Szerintem ennek is az a következménye, mint a PC zenehallgatásnak: a hihetetlen mennyiségű információ által szélesedik a látókörünk, de felszínessé válik egy-egy témában a tudásunk.

És ez el is vezet a társadalom egy mostanában kialakuló problémájához, de az már nem ide való, hanem egy pszichológiáról szóló fórumba...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”