Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Pianno »

"A "melegedős" Onkyo-nél a legfőbb gond nem a melegedés. De nem ám!
A fő gond az, hogy a korábbi, BGA tokozású DSP chipeknél rossz alapanyagpárost választottak ki az újraelosztó anyagoknál (interposer) és a forrasztáshoz használt gömböcskéknél (bumpok).
Egy idő után elektrokémiai erozió lépett fel (amit jócskán felgyórsított a magas üzemi hőfok), és egyszerűen elvékonyodtak vagy rosszabb esetben teljesen el is tüntek a chipen lévő kontakt felületek.
És hiába tettek volna a chipre hűtést, az eróziót ez nem állítja meg, csak lassítja. És a chipek újraforrasztása sem tudok ezen segíteni sok esetben (ha már nagyon elvékonyodott vagy eltünt a kontakt felület)."

Olvastam én is,hogy volt egy ilyen sorozat,amiben ingyenesen cserélték a hdmi panelt és még 2018-ig továbbra is cserélik,ha kell. A támogatási oldalon beírható az erősítő sorozatszáma,ahol jelzik, ha gyártási hiba történt. Ez nagyon helyes és korrekt az Onkyo-tól. 
Az Arcam példát vehetne róluk,mert ők semmit nem tesznek a hibás erősítők javítása érdekében, pedig náluk sokkal nagyobb arányban hibásak az erősítők,mint az Onkyo-nál.
Mindenki tisztában van vele,még sincs belőle hiszti.  

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én nem részleteztem,hogy a hdmi panel melyik részével voltak gondok,de ha csak a forrasztóanyag rosszabb minősége miatt lenne probléma, esetleg a gyengébb ón miatt elváltak az alkatrészek a nyáktól, azt a legegyszerűbb javítani. 

"A "melegedős" Onkyo-nél a legfőbb gond nem a melegedés. De nem ám!
A fő gond az, hogy a korábbi, BGA tokozású DSP chipeknél rossz alapanyagpárost választottak ki az újraelosztó anyagoknál (interposer) és a forrasztáshoz használt gömböcskéknél (bumpok).
Egy idő után elektrokémiai erozió lépett fel (amit jócskán felgyórsított a magas üzemi hőfok), és egyszerűen elvékonyodtak vagy rosszabb esetben teljesen el is tüntek a chipen lévő kontakt felületek.
És hiába tettek volna a chipre hűtést, az eróziót ez nem állítja meg, csak lassítja. És a chipek újraforrasztása sem tudok ezen segíteni sok esetben (ha már nagyon elvékonyodott vagy eltünt a kontakt felület)."
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Én pedig úgy tudom, hogy a forraszanyag minőségével vannak problémáik az Onkyoknak sok szérián keresztül, ami miatt egy jó hűtés a meghibásodást csak elodázni tudja. Robi-K ezt többször leírta már nagyon részletesen és precízen.
Én nem részleteztem,hogy a hdmi panel melyik részével voltak gondok,de ha csak a forrasztóanyag rosszabb minősége miatt lenne probléma, esetleg a gyengébb ón miatt elváltak az alkatrészek a nyáktól, azt a legegyszerűbb javítani. 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Ha megkérdezi valaki itt fórumon,hogy az Onkyo hdmi paneljával szokott-e baj lenni,akkor az lenne a korrekt válasz,hogy volt már több meghibásodás hdmi panel miatt,ezért jobban oda kell figyelni az erősítő elhelyezésére, szellőzés igényére, a hdmi kábelek csatlakoztatására,mert érzékenyebb rá az Onkyo erősítő.

Én pedig úgy tudom, hogy a forraszanyag minőségével vannak problémáik az Onkyoknak sok szérián keresztül, ami miatt egy jó hűtés a meghibásodást csak elodázni tudja. Robi-K ezt többször leírta már nagyon részletesen és precízen.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

De ha szerinted le kell tagadni ha megkérdi egy szerencsétlen szíved rajta. Majd beírom mindig a nevedre hivatkozva, h elő sem fordulhat az Onkyo HDMI panelje atombiztos. Annyira gyerekes a félremagyarázásod, vagy tényleg roggyant vagy, vagy csak teszed, h nem érted miről írok. Most gyűjtsem ki neked az összes Onkyo-s adás vételt, ahol már elve javított, vagy épp javításra várót árultak? Majd ha kérdik az Arcam-ot akkor leírom. A Marantz-ot kár ide keverni mert egyáltalán nem jellemző rá a meghibásodás. Biztos van, nyilván fordult már meg szervizben, de nem kiugró mennyiségben, mint vitánk tárgya. 
Nem kell letagadni semmit,de nem is kell túlzásba esni és valótlan dolgokat irkálni!
Mutasd már meg,hol írtam olyat,hogy az Onkyo HDMI panelja atombiztos és elő sem fordulhat hdmi probléma ? Pont ez a baj veled,hogy állandóan túlzásba esel és valótlan dolgokat gyártasz. Mi szükség erre ?
Nem tudom mi a célod ezzel a nevetséges agyfa@s hisztériáddal,de semmi jóra nem vezet,ha ennyire kisarkítasz dolgokat.
Ha megkérdezi valaki itt fórumon,hogy az Onkyo hdmi paneljával szokott-e baj lenni,akkor az lenne a korrekt válasz,hogy volt már több meghibásodás hdmi panel miatt,ezért jobban oda kell figyelni az erősítő elhelyezésére, szellőzés igényére, a hdmi kábelek csatlakoztatására,mert érzékenyebb rá az Onkyo erősítő.
Semmikép nem kell halálra ijeszteni az érdeklődőt a vándormesékkel tűzdelt Onkyo utálatoddal.  

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Egy dolog biztos,annyival több Onkyo biztos nem kelt el amennyivel több meghibásodott.Kár ezen rugózni.Szerencsére az Onkyo és az Arcam is rendberakta a dolgot.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Tessék, már javítva volt, érdemes nézni a hozzászólásokat. Ez egy hirdetés, de van hasonló egy rakat.:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -tx-nr807/

Ez is, csak két lapot mentem vissza:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... tx-nr5007/
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Konkrétan tudod hogy az Onkyo a legnagyobb példányszámban eladott hm vas? Tényleg kiváncsi vagyok mert érdekel.Van valamilyen statisztika?

Sajna nem tudok ilyen statisztikáról, de ha abból indulok ki, hogy itt majdnem minden mozistának volt onkyo hm vasa akkor nem nagyon tévedek sztem.... -
"Az igazi barát szemből támad."

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Annyit fűznék hozzá, hogy van ismerős szerelőm, aki a Totel külsőse. Amikor voltam nála, akkor 4-5db Onkyo várt javításra, egy HK és egy kosár Onkyo HDMI panel. Elmondta, hogy nem győzi ezeket javítani, annyi meghibásodás van. Ja és a pokolba kívánta az otthon tuningolt (kondicserélt, hőálló szutymákkal ragasztgatott hűtőbordás) gépeket. Ő szerinte %-os arányban az ismertebb márkák közül Pioneer-t javít a legkevesebbet.
Igen igazad van a HK-k voltak még kiugróan betegesek. Amúgy nem értem mi abban a gond, h megkérdik, h mennyire megbízható az Onkyo műszakilag, akkor leírja az ember, h sajnos nem túlságosan. Ebben semmilyen rosszindulat nincs, a delikvens meg eldönti, h megveszi-e vagy sem. De félre tájékoztatni egy ilyen fórumon nem szabadna, úgy h mindenki a személyes érzelmeit viszi bele a válaszába. Aztán összevissza érvelünk pro, és kontra, a lényeg meg elveszik, a valódi segítség. Ha valaki Arcamot, vagy egyebet fog kérdezni arról is leírom amit tudok. De nem arra fogom használni, h csökkentsem egy másik márka disznóságát. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Annyit fűznék hozzá, hogy van ismerős szerelőm, aki a Totel külsőse. Amikor voltam nála, akkor 4-5db Onkyo várt javításra, egy HK és egy kosár Onkyo HDMI panel. Elmondta, hogy nem győzi ezeket javítani, annyi meghibásodás van. Ja és a pokolba kívánta az otthon tuningolt (kondicserélt, hőálló szutymákkal ragasztgatott hűtőbordás) gépeket. Ő szerinte %-os arányban az ismertebb márkák közül Pioneer-t javít a legkevesebbet.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Szinte minden márkának van rosszabb szériája csak nem mindenről tud az ember vagy éppen nem publikus a dolog, vissztérve az onkyo-hoz ez a legnagyobb példányszámban eladott hm vas nemcsak nálunk hanem szerte a világban sajnos itthon nem orvosolja senki a hdmi panel hibát a képviselet sem.
Sajna kicsi a mi piacunk bármelyik nagy hm gyártónak...
Konkrétan tudod hogy az Onkyo a legnagyobb példányszámban eladott hm vas? Tényleg kiváncsi vagyok mert érdekel.Van valamilyen statisztika?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Tényleg unalmas már ez a hiszti,amit művelsz.  És ha idejön kérdezni az Arcam-ra vágyó, te mit mondasz neki?

Ja!!! és emlékszel még a Marantz HDMI hibás procidra? Tudod...

Nem szokták kérdezni se az Arcam-ot, se a Marantz-ot, amiből egyről tudok, h volt fent. Az is rossz dugdosás miatt volt halott, és az egyik HDMI-je. Ezt nem keverném össze az Onkyo-val. De ha szerinted le kell tagadni ha megkérdi egy szerencsétlen szíved rajta. Majd beírom mindig a nevedre hivatkozva, h elő sem fordulhat az Onkyo HDMI panelje atombiztos. Annyira gyerekes a félremagyarázásod, vagy tényleg roggyant vagy, vagy csak teszed, h nem érted miről írok. Most gyűjtsem ki neked az összes Onkyo-s adás vételt, ahol már elve javított, vagy épp javításra várót árultak? Majd ha kérdik az Arcam-ot akkor leírom. A Marantz-ot kár ide keverni mert egyáltalán nem jellemző rá a meghibásodás. Biztos van, nyilván fordult már meg szervizben, de nem kiugró mennyiségben, mint vitánk tárgya. 

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Idejön kérdezni egy Onkyo-ra vágyó, megkérdi, h úgy értesült vannak ilyen gondok az Onkyo-al. Te bátran kijelented neki 100%-ra, h ez a hiba nem létezik, sőt felfújják, vedd meg nyugodtan, sosem lesz HDMI gondja. Ha így van tanácsolom ajánld fel mindenkinek, h kifizeted helyette a javítás költségét, ha netán elromlik, mert te annyira biztos vagy benne, h az Onkyo HDMI kikezdhetetlen. Persze amikor szerencsétlen ember vásárlás után itt nyomoz, h mi baja lehet a gépnek.
Tényleg unalmas már ez a hiszti,amit művelsz.  És ha idejön kérdezni az Arcam-ra vágyó, te mit mondasz neki?

Ja!!! és emlékszel még a Marantz HDMI hibás procidra? Tudod...

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Nem a HDMI panelt kell cserélni, hanem a DSP chippeket. (azokra szoktak hűtőbordát rakni)

Manapság már megoldható a dolog - nem kell megijedni, nem kell kukába dobni a gépet.
Mivel ez egy köztudott probléma - a javítása is sokkal-sokkal egyszerűbb, mintha mondjuk egy Marantz HDMI panelje romlik el.

A Marantz is tökéletes és szuper míg el nem adják 

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Az a baj, h belekevered a személyes érzelmeid a márkával kapcsolatban. Az öt percig voltál tulajdonosa a két öregebb vasra vonatkozott. Az újabb meg egy évig volt nálad, miből gondolod, h épp nem csúsztál bele a hibába, és utánad más sem fog. A hibát is félre ismertetted, ha tényleg tudás birtokában lennél akkor nem félre magyaráznál ismét. A HDMI hiba 2 féleképpen szokott előfordulni. Az egyik javítható maréknyi kondi cseréjével, ez piti összeg nincs vele gond, ezt használod te pajzsként. A másik verzió mikor golyózni, vagy cserélni kell a HDMI panelt. Mind2 drága sztori. Ha itthon nem tudják megcsinálni kint postával együtt 60-70e. környéke. Itthon a panel csere száz felett van a márka szervizben. Ezt nem nevezném olcsónak, ezt a vidéki szerelő sem csinálja olcsóbban. Elhiszem, h szereted a hangját, de ez nem jelenti azt, h a műszaki hiba nem létezik, sőt bagatel. Idejön kérdezni egy Onkyo-ra vágyó, megkérdi, h úgy értesült vannak ilyen gondok az Onkyo-al. Te bátran kijelented neki 100%-ra, h ez a hiba nem létezik, sőt felfújják, vedd meg nyugodtan, sosem lesz HDMI gondja. Ha így van tanácsolom ajánld fel mindenkinek, h kifizeted helyette a javítás költségét, ha netán elromlik, mert te annyira biztos vagy benne, h az Onkyo HDMI kikezdhetetlen. Persze amikor szerencsétlen ember vásárlás után itt nyomoz, h mi baja lehet a gépnek mert nincs hangja, akkor nem tobzódtok itt, h csak képzelődik.

Nem a HDMI panelt kell cserélni, hanem a DSP chippeket. (azokra szoktak hűtőbordát rakni)

Manapság már megoldható a dolog - nem kell megijedni, nem kell kukába dobni a gépet.
Mivel ez egy köztudott probléma - a javítása is sokkal-sokkal egyszerűbb, mintha mondjuk egy Marantz HDMI panelje romlik el.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ennyire kitaláció ez, és ennyire olcsó, mert kint azért nem szokták átvágni a népet. Végig lehet nézni a típusokat, és ez közel nem az összes amit érint. Ennyire bagatel dolog, h van aki ráállt odakint. Biztos azért, mert évente előfordul egy - egy darab.  Ez nem lejáratás, ez tény, és semmi köze a hangjához. Olyan ez mint az Erik a Vikingben, nem süllyedünk, nem süllyedünk..........

http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=onk ... r&_sacat=0

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sokan vennének arcam avr-t vagy procit sztem de sajnos az ára nagyon sok embert elriaszt ettől.
Maradnak sajnos az úgynevezett kommersz márkák vagy régebbi nagyvasak ...

Sajnos minden drága ,ami jó.. és mindenkinek mást jelent a drága kijelentés.. neked volt múltkor egy olyan pld., hogy 250e ft egy hdmi kábelre neked nem pénz, nem jelenti a minőséget stb.. akkor kifizetni 2mill egy procira ,szintén nem jelenthet gondot..

másnak 50-100e ft is drága egy erősítőrt.. istenem ez van ,nem élhet mindenki egyforma értékrenden, nem lehet mindenki gazdag,vagy szegény.. ilyen világban élünk.. ha drága akkor drága.. képzeld el ha mindenki bentley vel járna mert megengedhetné magának.. érdekes világ lenne, a megfizethető termékek eltűnnének, és csak a pazarlás, feleslegesen a földtől elrugaszkodó termékek születnének csak, pld,, veyron ,vagy mindenkinek otthon mozira : jmlab grande utopia    eléggé szar világ lenne sztem.. bár lehet tévedek!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ha valaki kicsit informálódik és jobban utána jár ennek a hdmi javítás kérdésnek, kiderül, hogy relatív kis pénzből javítható hiba. Nem kell rögtön a Totelba szaladni és kétségbe esni az árajánlatukon. És itt most nem a sütős módszerre gondolok, hanem olyan szerelőre aki ezzel foglalkozik és tudja mit kell csinálni. 2-3 évig gondmentes utána minimum a készülék.
Kipróbáltam én is sok márkát, de az Onkyo hangzásvilága magával ragadott és megszerettem. Ha ez az ára, hogy x-évente javítani kell, akkor megcsináltatom és örömmel használom tovább. Nem verem a fejem a falba, hogy úúúúú kiadás... Lehet, hogy más márkánál egy sokkal költségesebb javításba belefutok. Vagy elromlik a tv, a klíma esetleg az autó? Az életkörnyezetünkkel jár. Többlet kiadás egy pluszért, ami nekem örömöt ad. Arra gondolok, hogy az vár újra és azt fogom hallani amit szeretek.

Bár ahogy Tonyka írta, csak öt percig volt Onkyom, így nagyon nem vagyok kompetens a témában...

Szóval tényleg ne húzzuk már le a sárga földig ezt a nagyszerű márkát. Egyáltalán nem naponta előforduló hibáról van szó, ahogy valaki nemrég írta! Ha gondosan és korrekten javítva van, hosszú ideig probléma mentes maradhat. Szellőzés legyen és csatlakoztatás csak áram mentesítve. Igen, ebben tényleg nyűgösebb, érzékenyebb társaitól.
Én is látom, olvasom szinte naponta az Arcamok ilyen-olyan hibáit. De nem kampányolok vadul, pont amiatt, mert tiszteletben tartom a tulajdonosait és az ő döntésüket, szeretetüket a márka felé.

Ja és a fenti gondolatokat nem azért írtam le, mert Onkyom lenne és védeném magam vagy a választásom. Nem Onkyom van, de tisztelem azt, amit mozihangban összehoztak a mérnökeik és elérhetővé tették számunkra! :-)

Az a baj, h belekevered a személyes érzelmeid a márkával kapcsolatban. Az öt percig voltál tulajdonosa a két öregebb vasra vonatkozott. Az újabb meg egy évig volt nálad, miből gondolod, h épp nem csúsztál bele a hibába, és utánad más sem fog. A hibát is félre ismertetted, ha tényleg tudás birtokában lennél akkor nem félre magyaráznál ismét. A HDMI hiba 2 féleképpen szokott előfordulni. Az egyik javítható maréknyi kondi cseréjével, ez piti összeg nincs vele gond, ezt használod te pajzsként. A másik verzió mikor golyózni, vagy cserélni kell a HDMI panelt. Mind2 drága sztori. Ha itthon nem tudják megcsinálni kint postával együtt 60-70e. környéke. Itthon a panel csere száz felett van a márka szervizben. Ezt nem nevezném olcsónak, ezt a vidéki szerelő sem csinálja olcsóbban. Elhiszem, h szereted a hangját, de ez nem jelenti azt, h a műszaki hiba nem létezik, sőt bagatel. Idejön kérdezni egy Onkyo-ra vágyó, megkérdi, h úgy értesült vannak ilyen gondok az Onkyo-al. Te bátran kijelented neki 100%-ra, h ez a hiba nem létezik, sőt felfújják, vedd meg nyugodtan, sosem lesz HDMI gondja. Ha így van tanácsolom ajánld fel mindenkinek, h kifizeted helyette a javítás költségét, ha netán elromlik, mert te annyira biztos vagy benne, h az Onkyo HDMI kikezdhetetlen. Persze amikor szerencsétlen ember vásárlás után itt nyomoz, h mi baja lehet a gépnek mert nincs hangja, akkor nem tobzódtok itt, h csak képzelődik.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

megint sületlenségeket írsz.. mert a 888-ra esetleg igaz lehet amit írsz ,de a 950 pld,hibátlan.. miért is nem tudsz venni arca, procit?

Sokan vennének arcam avr-t vagy procit sztem de sajnos az ára nagyon sok embert elriaszt ettől.
Maradnak sajnos az úgynevezett kommersz márkák vagy régebbi nagyvasak ...
"Az igazi barát szemből támad."

fcsfelix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 609

Hozzászólás Szerző: fcsfelix »

Ha valaki kicsit informálódik és jobban utána jár ennek a hdmi javítás kérdésnek, kiderül, hogy relatív kis pénzből javítható hiba. Nem kell rögtön a Totelba szaladni és kétségbe esni az árajánlatukon. És itt most nem a sütős módszerre gondolok, hanem olyan szerelőre aki ezzel foglalkozik és tudja mit kell csinálni. 2-3 évig gondmentes utána minimum a készülék.
Kipróbáltam én is sok márkát, de az Onkyo hangzásvilága magával ragadott és megszerettem. Ha ez az ára, hogy x-évente javítani kell, akkor megcsináltatom és örömmel használom tovább. Nem verem a fejem a falba, hogy úúúúú kiadás... Lehet, hogy más márkánál egy sokkal költségesebb javításba belefutok. Vagy elromlik a tv, a klíma esetleg az autó? Az életkörnyezetünkkel jár. Többlet kiadás egy pluszért, ami nekem örömöt ad. Arra gondolok, hogy az vár újra és azt fogom hallani amit szeretek.

Bár ahogy Tonyka írta, csak öt percig volt Onkyom, így nagyon nem vagyok kompetens a témában...

Szóval tényleg ne húzzuk már le a sárga földig ezt a nagyszerű márkát. Egyáltalán nem naponta előforduló hibáról van szó, ahogy valaki nemrég írta! Ha gondosan és korrekten javítva van, hosszú ideig probléma mentes maradhat. Szellőzés legyen és csatlakoztatás csak áram mentesítve. Igen, ebben tényleg nyűgösebb, érzékenyebb társaitól.
Én is látom, olvasom szinte naponta az Arcamok ilyen-olyan hibáit. De nem kampányolok vadul, pont amiatt, mert tiszteletben tartom a tulajdonosait és az ő döntésüket, szeretetüket a márka felé.

Ja és a fenti gondolatokat nem azért írtam le, mert Onkyom lenne és védeném magam vagy a választásom. Nem Onkyom van, de tisztelem azt, amit mozihangban összehoztak a mérnökeik és elérhetővé tették számunkra! :-)
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer

És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen.  :-)

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha az Onkyo-ra lehet mondani,hogy a legtöbb problémás @ar,akkor az Arcam-nál sokkal rosszabb a helyzet!

https://forum.audiogon.com/discussions/ ... ity-issues

Ezek után egy Arcam erősítőt sem mernék rákötni a hangfalaimra   

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

megint sületlenségeket írsz.. mert a 888-ra esetleg igaz lehet amit írsz ,de a 950 pld,hibátlan.. miért is nem tudsz venni arca, procit?
Mi van veled ne csinálj már úgy,mint egy adhd -s
Eddig sem a legújabb Onkyo-ról beszéltünk,ahogy nem a legujabb Arcam erősítőkről sem. Te is a régebbi Onkyo-ról beszéltél,ahogy én is. Hova figyelsz?
Az Arcam régebbi sorozatából példálóztunk. Arcam 888, Arcam 400, Arcam 600 stb...Ezek mind problémásak hibásak. Nem 10-ből 3,hanem 10/10 hibás.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Az Onkyo legalább ingyen és meghosszabbított garanciába orvosolja a problémát. Én is szerettem volna venni Arcam procit ,de nem vagyok hülye,mert nincs belőle hibálan. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

A régi arcamoknak volt problémájuk ez igaz.. az újak meg hibátlanok.. ez van ,tudható senki sem titkolta.. viszont nem is  3-4 szériát átölelő probléma hanem 1..  tehát 500-600-888..,ezekkel volt a gond, az új 450-750-950 és a legújabb 550-850 nek tökéletesen működnek, 18 óra zuzás után is max kéz melegek... az onkyonak mennyi típusa és mennyi szériája is volt hibás? mikor is kezdtek bármit is evvel onkájóék? ja hogy évekig szartak az ügyfelekre.. igen.. kis hazánkban még most is szarnak..   

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég

Hát igen, most hirdettek Arcam 600-at nem is olyan régen.
Kettő volt a srácnál, mindkettő elromlott és utána a szervizben a kettőből csináltatott egyet. (vagy vmi hasolnó történet)
A hirdetett Arcam 600-ak túlnyomó többsége vagy eleve rossz volt, vagy elromlott.
Nagyon szeretem az Arcam cuccokat, de ez van...

Szerencsére azért az Onkyo HDMI "no-sound" hiba javítható nem csak szakszervizben.

Az Onkyo-k egyébként kiváló gépek!

Ezt magyarázom én is és ezért felesleges kiemelni egy gyártót és általánosítani,ostorozni. Felesleges!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”