Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Azért jó látni, hogy valaki végre érti is a lényeget.
No és Te érted a LÉNYEGET?
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Most inkább leülök megnézni egy filmet v. Sorozatot és kikapcsolódom rajta.
Hát erről kellene hogy szóljon ez a hobbi. Kikapcsoljon és kész. Jól teszed!
Persze hozzá tartozik a kütyüzés is, fórumok bújása és állandóan a "tudás fáját" hízlalni.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Már minden AQ HDMI v.2.0. Az 1.4 viszi a 4K-t, de csak 30Hz-ig.
Az oké, de ha úgy nézzük akkor az semmi,hogy tudja 30HZ-ig. Nem nagy szám,mondjuk 100-150000 ft-ért.Sőt.Elég gáz,hogy csak "ennyit tud" az áráért.
Csomót köthetsz rá és kihajíthatod a kukában a drága kábeleid.
Az hogy akadásmentesen átvigye a 60Fps-t ahhoz nem elég. Kell a 2.0A kábel.
De picit visszatérve erre a dologra,szinte vicc az egész hogy a Delock-nak van párezerért ilyen kábele.
Néztünk demo 4K HDR videokat 43"-os TV-n és hát elég brutál volt a kép, bár akadozott kicsit.De sógor rendelt is kettőt ebből a Delock 2.0A kábelből kemény 7500-ért.
Szóval még mindíg fájó,hogy az 5000ft-os kábellal gyakorlatilag szebb képet látunk akkor így, mint a 150 ezres HDMI kábellal, ami csak 1.4. Mert ez így van.Ilyen alapon az a legnagyobb butaság, ha valaki most akar beruházni méregdrága "régebbi" HDMI kábelra.
Ha egyidőben jönnek ki a 4K megjelenítők - most mindegy hogy vetítő vagy TV - akkor miért nem tudnak a kábel gyártók is felzárkózni? Ez érthetetlen.
Az pedig hogy még kevés a forrás anyag nem sokáig lesz így. Pl aki már rendelkezik otthon 4K UHD TV-vel és HDR képes is,az már gond nélkül használhatja is olyan kábellel ami nem 30Hz a képfrissítése.
Van sok demo anyag video a neten, egyelőre beéri vele az ember,amíg kevés a nézhető film.
The Martian-ban néztünk bele 4K-ban. Durva a képe. És ez csak a 48GB verzió volt. A forrás pedig PC.
A legdrágább Delock kábel ami már 4K 60HZ is csak 8000ft. Szégyen. Hol van ilyenkor a Furutech, AQ, QED és a többi nagyágyú?
https://kabelvilag.hu/Delock-HDMI-2-0-P ... l-3m-84774
Akkor úgy kérdezem van értelme annak a kis különbségnek ha 10x kell egy részletet meghallgatni megnézni ahhoz hogy "meghalld/meglásd"?
Főleg mozin... bevallom én most a rendszer "leépítése" során magam részéről arra jutottam, hogy nincs... nekem... mozin.
Nem azt mondom hogy nincs vagy nem is lehet különbség de nekem már az a pici nem fontos... vagy legyen jelentős változás vagyis inkább fejlődés vagy az már csak kütyüzés, aminek persze ugyanúgy megvan a varázsa én is élveztem amíg
Most inkább leülök megnézni egy filmet v. Sorozatot és kikapcsolódom rajta.
Tonyka... Figyu... most vagy van vagy nincs... vagy hallod vagy nem... vagy látod vagy nem...
De olyan nincs hogy rá kell készülni a meghallásra/meglátásra...
Na ez a gond veletek, és ezért nem érdekel ez az egész. Valahonnan ti azt gondoljátok, h óriási különbségek, lesznek, vannak. Aki tud olvasni a soraim közt az láthatja, h úgy írtam le, h annyira minimális a különbség, h magam is bizonytalan voltam, h nem-e csak a lemez iránti szeretetem hallatja velem. Láttam én itt már vászon előtt 20Hz mutogató szakértőket. De igazából nem is értem, azért ne ti mondjátok már meg, h nekem hogyan kéne hallanom. Nekem ez kell ahhoz, h biztos legyek a dolgomban. Ha én ez alapján mondom meg 10-ből 10x, h melyik akkor sztem abban semmi kivetnivalónak nem kéne lennie. Még sokszor a saját rendszeremen is elbizonytalanodom, egy sima vágás állításnál, h hogyan jobb. 10x rakom vissza ua a jelenetet, és ebben az esetben jelentősebb a különbség.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Tonyka... Figyu... most vagy van vagy nincs... vagy hallod vagy nem... vagy látod vagy nem...
De olyan nincs hogy rá kell készülni a meghallásra/meglátásra...
Már önmaga a teszt körülményei ...
Bla-bla-bla-bla...
A hdmi.org alapján a következő típusú kábelek léteznek:
Standard HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
Standard Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
High Speed HDMI Cable with Ethernet
Premium High Speed HDMI Cable and Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
Ezen felül a faq tárgyalja azt is, hogy high speed kábel elegendő a 4k átvitelhez:
Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher bandwidth features, such as 4K@50/60 (2160p) video formats, will require existing High Speed HDMI cables (Category 2 cables).
Nem létezik tehát 1.3, 1.4 vagy 2.0 kábel, viszont mint minden nagy tömegben gyártott termék esetén, itt is ki lehet fogni egy hibás darabot.
Azért jó látni, hogy valaki végre érti is a lényeget.
Már önmaga a teszt körülményei is alkalmatlanok egy ilyen különbség feltárására. Egyrészt ezren lesztek, mindenki mást fog hallani a helyek különbözősége miatt. Ilyen teszt max 2 fő. Nekem kb. kéne egy óra megszokni a rendszer hangját. Aztán kellene megszokni az adott 1 darab szám, jelenet kis részletét. Tök, mnd1, h lemezről vagy HDD-ről. Miután megszoktad valamelyik hangját utána lehetne megállapítani, h van-e különbség vagy nincs. Illetve felismerni, h éppen melyik szól. Arról nem beszélve, h mindenki mást hall, mert valójában fingunk sincs, h a mellettünk lévő is ugyanazt, és ugyanúgy hallja-e mint saját magunk.
Egy értelme lesz ennek a tesztnek, jó kis fórumos tali lesz belőle, egy jó kis duma partival.
Idézem ivánt: " Bla-bla-bla-bla! "
Öööööö lehet, hogy nem ennyiszer írta le, de a lényeg a lényeg.
TÖK MINDEGY, hogy ki hol ül! Ha lesz különbség azt hallani és látnia kell, bárhol is legyen a szobában!
Én ezt kétlem. Túl sokan leszünk idegenek. Én a kis létszámban (3-4 fő) hiszek. Ott még lehet egymásra figyelni, de 20 embernél már jön a klikkesedés, az egymásra sandítás, az áll dörzsölgetés, majd jön a "mivan-mivan?!" Ja! Ez háromszor szokott elhangozni, szóval mivan-mivan-mivan?! aztán egyszercsak szétdőlnek a falak, jönnek a rendőrök, jönnek a, tűzoltók, majd megérkeznek a mentők, a DC felett köröznek a rendőrségi-híradós helikopterek , egyszer csak megérkeznek a TEK-es Készenlétis BTR-ek, amik tüzet nyitnak a 14.5-ös géppuskáival amik páncéltörő lőszerrel vannak felhevederezve, éssss mindezt online, élőben fogja közvetíteni a hírtv ...
Ezt az élményt ki nem hagynám!
Nem jössz?
Már önmaga a teszt körülményei is alkalmatlanok egy ilyen különbség feltárására. Egyrészt ezren lesztek, mindenki mást fog hallani a helyek különbözősége miatt. Ilyen teszt max 2 fő. Nekem kb. kéne egy óra megszokni a rendszer hangját. Aztán kellene megszokni az adott 1 darab szám, jelenet kis részletét. Tök, mnd1, h lemezről vagy HDD-ről. Miután megszoktad valamelyik hangját utána lehetne megállapítani, h van-e különbség vagy nincs. Illetve felismerni, h éppen melyik szól. Arról nem beszélve, h mindenki mást hall, mert valójában fingunk sincs, h a mellettünk lévő is ugyanazt, és ugyanúgy hallja-e mint saját magunk. Egy értelme lesz ennek a tesztnek, jó kis fórumos tali lesz belőle, egy jó kis duma partival.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Egy darab drótról beszélünk.
Nem ennyit, de azok a kijelentések konkrétan fájnak. Meg amúgyis gumicsont az egész.
Kíváncsi leszek a Dreamcinema teszt után lesz-e megvilágosodás!
Nem úgy értem, hogy nálad, hanem a társaság egyértelműen és egyöntetűen ki fog-e jelenteni ezzel kapcsolatban valamit.
Fekete, vagy fehér - az a kérdés.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
A hdmi.org alapján a következő típusú kábelek léteznek:
Standard HDMI Cable
Standard HDMI Cable with Ethernet
Standard Automotive HDMI Cable
High Speed HDMI Cable
High Speed HDMI Cable with Ethernet
Premium High Speed HDMI Cable and Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet
Ezen felül a faq tárgyalja azt is, hogy high speed kábel elegendő a 4k átvitelhez:
Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher bandwidth features, such as 4K@50/60 (2160p) video formats, will require existing High Speed HDMI cables (Category 2 cables).
Nem létezik tehát 1.3, 1.4 vagy 2.0 kábel, viszont mint minden nagy tömegben gyártott termék esetén, itt is ki lehet fogni egy hibás darabot.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Az élcelődésem inkább arról szól, hogy aki megvesz egy 100 - 150000 Ft-os hdmi kábelt, két év múlva baxhatja, mert az új szabványhoz kevés. Na de akkor mit kapott a pénzéért? Egy éppen megfelelő kábelt, motkány bőrbe húzva. Ugyan már, a világ legnagyobb átku.ása az egész. It már rezezik a rezet is.
Még egy szösszenet. A 4K-t nem viszi át egy sok éves gyémántokkal kirakott kábel, de a kontraszt meg a színek javulnak. Akkor képzeljetek el egy 8K kábelt majd. Én el sem merem.
Bizony, megveszel egy Denon AVC-A1XV 45 kilós jószágot, amiről azt írják, hogy jövő biztos és utána baxhatod, mert a HD hangokat nem viszi át.
De megvetted az első atmos készülékeket és utána baxhatod az új lejátszóddal, mert nincs hdcp 2.2 és még más.
Ez egy ilyen sport.
Semmi köze az kontraszt javulásához.
Vagy te tényleg ennyit látsz az egészből?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az élcelődésem inkább arról szól, hogy aki megvesz egy 100 - 150000 Ft-os hdmi kábelt, két év múlva baxhatja, mert az új szabványhoz kevés.
Mivel 2.0 HDMI kábeleket már vagy 2 éve lehet venni, szerintem sokaknak már most is ez van otthon. Én is csak 2.0 HDMI kábelt árulok másfél éve, de a 4K szerintem még odébb van.
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Az élcelődésem inkább arról szól, hogy aki megvesz egy 100 - 150000 Ft-os hdmi kábelt, két év múlva baxhatja, mert az új szabványhoz kevés. Na de akkor mit kapott a pénzéért? Egy éppen megfelelő kábelt, motkány bőrbe húzva. Ugyan már, a világ legnagyobb átku.ása az egész. It már rezezik a rezet is.
Még egy szösszenet. A 4K-t nem viszi át egy sok éves gyémántokkal kirakott kábel, de a kontraszt meg a színek javulnak. Akkor képzeljetek el egy 8K kábelt majd. Én el sem merem.
De ha nem lenne fejlődés akkor meg az lenne a baj! Vagy nem?
Egyébként én nagyon hiszek a keblekben! [/color]
Na ez jókor, jó helyen.Úgy néz ki az idő előrehaladtával nem csak a füled javul, hanem a humorod is
Amugy mar ez is erdekes temakor. A kebelben nem hivoknek ez aztan teljesen felfoghatatlan lehet. Hisz tok mind1 milyen jelrol beszelunk. Ezek csak 1 meg 2 es stb. Mi a francnak kell ehhez uj HDMI kabel hisz csak szamok mennek rajta. Aztan megsem jo hozza a mezei 1.3 kabel. H mik vannak.
"A digitális rendszerekben csak két feszültségszint megengedett, például a digitális 0 értékhez 0V, a digitális 1 értékhez 5V tartozik. Ha a jeleket nagyobb távolságra akarjuk továbbítani, a csatorna veszteségei miatt erősíteni kell azokat. Az analóg jelek erősítéskor mindig veszítenek valamennyi információt, ráadásul ez a veszteség halmozódik (jelalaktorzulás, zajnövekedés). A digitális jelek is torzulnak a csatornában, mivel azonban csak két jelalak van, a torzulás ellenére könnyebben felismerhetőek.
Meghatározott távolságonként ún. jelismétlőket (digital regenerator) tehetünk a vonalra, amelyek helyreállítják az eredeti jelet. A digitális jel tetszőleges számú jelismétlőn mehet keresztül anélkül, hogy veszteséget szenvedne, így nagy távolságok esetén sem vész el az információ."
Nekem ebből az jön le, hogy digitális átvitelnél, plusz információt pl. a kábel nem tesz hozzá és nem is vesz el.
Egyébként én nagyon hiszek a keblekben!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Amugy mar ez is erdekes temakor. A kebelben nem hivoknek ez aztan teljesen felfoghatatlan lehet. Hisz tok mind1 milyen jelrol beszelunk. Ezek csak 1 meg 2 es stb.
Ez annyira nem igaz, hogy ha fogom ugyanazokat a vezető ereket és másként sodrom össze, más távolságot tartok köztük, más szigetelést és árnyékolást teszek rá, máris másik kategóriába kerül az átvitel. És ez nem bedumálás, mert mérhető paraméterről beszélünk. Tavaly nem keveset szenvedtem a HDMI kábelemmel, hogy teljesítse a 2.0 átviteli paramétereket.
Amugy mar ez is erdekes temakor. A kebelben nem hivoknek ez aztan teljesen felfoghatatlan lehet. Hisz tok mind1 milyen jelrol beszelunk. Ezek csak 1 meg 2 es stb. Mi a francnak kell ehhez uj HDMI kabel hisz csak szamok mennek rajta. Aztan megsem jo hozza a mezei 1.3 kabel. H mik vannak.
Hát, gondolom azért találkozott CAT5 kábellel mindenki.
Nos UTP kábelből is van több fajta és biza drágábbak, ha nagyobb adatmennyiséget kell szállítaniuk biztonságosan.
Itt azért nincs szerepe a hitnek és semmi köze ahhoz, hogy egy olcsóbb és egy drágább HDMI kábel között van-e különbség "hangminőségben".
Akkor ezúton kívánok mindenkinek kellemes, örömökben gazdag HDMI kábel vásárlást.
Nem értem miért hegyezed ki ennyire a dolgot a kábelre!
A 4K-hoz venni kell lemezt, lejátszót és TV-t is újat.
A kábel már nem nagy ügy azokhoz képest.
Akkor ismét lehet a pénztárhoz fáradni, cserélni az elavult gyengébb anyagú 1.4-es több tíz/százezres kábelt...
Azért nem kell annyira sietni, csak a HDR anyagokat nem viszi át mert ahhoz kell a 60hz ....azért ez a technika még nem annyira elterjedt még....
Akkor ismét lehet a pénztárhoz fáradni, cserélni az elavult gyengébb anyagú 1.4-es több tíz/százezres kábelt...
Azért nem kell annyira sietni, csak a HDR anyagokat nem viszi át mert ahhoz kell a 60hz ....azért ez a technika még nem annyira elterjedt még....
"Az igazi barát szemből támad."
Tisztább vezető erek, komplexebb szerkezet, több rétegű árnyékolás, rezgéscsillapítás, zavarvédelem. Mit szeretnél még tudni?
Tőled ennél azért mélyrehatóbb választ vártam. Ezek csupán általánosságok amiket akár én is leírhattam volna, mindenféle előképzettség és forrás megjelölése nélkül!
Tegnap megnéztem a Truth-ot! Ezért dobálózom most ilyen bőszen a forrás megjelölésével!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Akkor sosincs vége?
Van még némi tartalék a kábelekben (broadcast videó technikában egy nagyságrenddel több adatot is átvisznek), de nyilván a wireless összeköttetés és a kompakt készülék a jövő. Szerintem az okos TV-k után hamarosan jönnek a streamer projectorok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kár, hogy fapaci sem tudja mélyrehatóan, pedig én is kíváncsi lennék a részletekre.
Tisztább vezető erek, komplexebb szerkezet, több rétegű árnyékolás, rezgéscsillapítás, zavarvédelem. Mit szeretnél még tudni?