Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Nem vitatom biztos jó tud lenni egy-egy jól eltalált tuning, de úgy vagyok ezzel, hogy amennyit ráköltök, annak a töredékét kaphatom csak vissza ha eladom és ráadásul sokan nem szívesen vesznek ilyen komponenseket.
Ha sokáig megtartom akkor rendben van, de ebben a "zenehallgatásban" sűrűn berepül a bogár, az embert hajtja a kíváncsiság és tényleg jó sok dolgot meghallgatni, tapasztalni, ezt mindenki tudja.
DAC-olás
Az a kérdés ilyenkor, hogy mennyi ideig akarja megtartani.
Ha sokáig, akkor igazad van.
Ha 1 -2 év múlva eladja, akkor jobb egy külső dac hozzá.
Ha meg összejön neki annyi, amennyiért tud venni egy jó külső dac-ot, akkor a "tuning árát" nem tudja eladni.
Nem biztos, hogy racionális döntés, rákölteni többszázezret tuningra egy olyan gépre, amiért tuning nélkül 120- 130 ezret lehet kapni, mert könnyen úgy járhat, mint Soundmánia forumtársunk, aki 300 körül árulja a tuningolt vrds-t, ami tuning nélkül 100 körül megy.
Az én véleményem szerint, ez a CD játszó gyakorlatilag tartalmazza gyárilag az összes komponenst, amelyekből egy abszolút csúcs gépet lehetne faragni.
Bár sok minden szól ellene, de egy komolyabb tuninggal sokat lehetne javítani. Egy tuning lehet olyan is, hogy később teljesen visszaállítható legyen a gyári állapot.
....... )
DAC-olás
Sziasztok!
A Copland CDA-277 után milyen DAC-ot lenne érdemes kötnöm, miket próbáljak ki ami jobb hangot eredményezhet mint a sajátja?
Mi az az ársáv amitől érdemes meghallgatnom? Persze nem félmilliós DAC-okat szeretnék kipróbálni.
Az én véleményem szerint, ez a CD játszó gyakorlatilag tartalmazza gyárilag az összes komponenst, amelyekből egy abszolút csúcs gépet lehetne faragni.
Bár sok minden szól ellene, de egy komolyabb tuninggal sokat lehetne javítani. Egy tuning lehet olyan is, hogy később teljesen visszaállítható legyen a gyári állapot.
Úgy gondolom, már a dac csipek utáni analóg áramkör cseréje pl. egy némileg egzotikusabb csöves ( trafós ) kivitelre is jelentős javulást hozna.
Persze nyilván nem mindegy, hogy ki végzi az átalakítást. ( Pl egy Lampizator féle, konzervnyitóval kivágom a készülék tetejét a csöveknek, stb, nyilván nem mindenkinek rokonszenves megoldás )
Köszönöm a sok segítséget!
Igen, azt sejtettem hogy más típusok jók PC-ről és mások CD-ről való zenehallgatáshoz. Mert ami nincs a lemezen azt én sem szeretném hallani.
Ezt a következtetést mi alapján hoztad meg ?
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
DAC-olás
Igen, azt sejtettem hogy más típusok jók PC-ről és mások CD-ről való zenehallgatáshoz. Mert ami nincs a lemezen azt én sem szeretném hallani.
Ezt a következtetést mi alapján hoztad meg ?
DAC-olás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
DAC-olás
Fapacinak igaza van abban, hogy a félmilla alattiak között keresgélj, de sajnos altonak is, jó eséllyel a félmilla feletti ársávban vannak azok, amik már sokkal jobbak.
Nem én találtam ki, maga a kérdező írta, hogy félmillió forintot nem szeretne kiadni DAC-ra. Amúgy igaz, hogy 300e Ft alatt nehéz nagy javulást elérni egy jófajta CD playernél, de azért 300 és 500e Ft között már vannak esélyek.
DAC-olás
Én is ezeket szoktam ajánlani. Most is csak ezeket tudnám. Talán az ízlésünk is hasonló ?
Lehetséges.
.
Tudom, hogy amit szeretnél, az mostanában nincs. Benchmark Dac 1 időnként feltűnik. Vagy hasonló árban AN Dac 1 is elő szokott fordulni. Egy próbát megérhet. (Normális táp + digit kábel is szükségeltetik a tisztességes összevetéshez.)
Én is ezeket szoktam ajánlani. Most is csak ezeket tudnám. Talán az ízlésünk is hasonló ?
- SoundMania
- V.I.P.

DAC-olás
Tudom, hogy amit szeretnél, az mostanában nincs. Benchmark Dac 1 időnként feltűnik. Vagy hasonló árban AN Dac 1 is elő szokott fordulni. Egy próbát megérhet. (Normális táp + digit kábel is szükségeltetik a tisztességes összevetéshez.)
DAC-olás
A meghallgatás sokat segít, mert könnyen találhatsz olyan dac-ot,
ami tetszik Neked, és nem feltétlen kerül félmillába (mondjuk 100 körül már lehetséges).
Ízlés kérdése, kinek mi tetszik.
Van, aki szerint jó egy mély szekció, mások szerint meg mély-kiemeléses, loudness-es a hang.
Fapacinak igaza van abban, hogy a félmilla alattiak között keresgélj, de
sajnos altonak is, jó eséllyel a félmilla feletti ársávban vannak azok, amik már sokkal jobbak.
Az új dac -ok felbontása jobb, de a cd nem rendelkezik akkora felbontással.
A fényképezőkben vannak képjavító áramkörök, a tv-k a gyengébb felbontású filmeket felkonvertálják.
Az új dac-ok egy részében szintén van ilyen felkonvertáló áramkör, ami a kisebb felbontásból nagyobbat csinál.
Ez jól szól, kellemesen, csak sok olyan részlet kerül be így szerintem, ami nincs a zenében, nincs a felvételen.
És sok függ a meglévő cd felvételeid minőségétől.
Édesanyám például kiváló régi felvételeket hallgat, ezek remek zenék, de a hifi minőségtől messze vannak.
Neki teljesen felesleges egy drága dac.
Pedig ha jobb hangot akarsz, akkor valószínűleg pont ebben az árkategóriában kellene nézelődnöd. A Copland nem egy mai darab, viszont elég komoly cucc, nem hinném hogy egy száz-kétszázezres DAC javítani tudna a hangján.
DAC-olás
Sziasztok!
A Copland CDA-277 után milyen DAC-ot lenne érdemes kötnöm, miket próbáljak ki ami jobb hangot eredményezhet mint a sajátja?
Mi az az ársáv amitől érdemes meghallgatnom? Persze nem félmilliós DAC-okat szeretnék kipróbálni.
.
DAC-olás
Sziasztok!
Pedig ha jobb hangot akarsz, akkor valószínűleg pont ebben az árkategóriában kellene nézelődnöd. A Copland nem egy mai darab, viszont elég komoly cucc, nem hinném hogy egy száz-kétszázezres DAC javítani tudna a hangján.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
DAC-olás
Akkor azt javaslom, a félmillió Ft alatti készülékeket próbáld ki. Nem akarom elpoénkodni a kérdésed, de rajtad kívül senki nem tud válaszolni arra, hogy Neked mit lenne érdemes venned. Eszeveszett piaci kínálat van DAC témában, senki nem látja át a teljes palettát.
DAC-olás
Sziasztok!
DAC-olás
És ha nem hallasz semmit akkor a két kütyü egyforma jó? Vagy a hangrendszered nem tudja kimutatni az eltérést? Ezt hogyan teszteled?
Jó kérdés, hamarosan be fogok számolni a tapasztalataimról...
Mint ahogy arról is, hogy mennyire meglepődtem, amikor az új HTC 10-es mobilomba egyszerűen bedugtam a Meze fejhallgatómat, és ezt összevetettem a HTC 10 - nonda USB átalakító/OTG - Audiquest Dragonfly Red (USB Audio Player Pro appal) - Meze összeállítással.
Amikor elkezdtem a tesztet meg voltam győződve arról, hogy a piros szitakötő simán megveri a HTC-be épített DAC chip hangját. Nos nagy meglepetésemre, habár jelentős különbség nem volt, a HTC 10 saját DAC-ja (némi bejáratás után) jobban szólt, közelebb tudott vinni a zene lelkéhez.
Érdekes felfedezés, ha valaki hezitál ma milyen mobilt vegyen zenehallgatásra (is), akkor nem kell tovább hezitálnia
Blogom
Én maximalista vagyok, mindig keresem a még jobb megoldást, de jelenleg nem igazán gondolkodom abban, hogy vegyek a Bluesound mellé egy külön DAC-ot, mert a saját DAC-ja annyira jól szól! Épp most kezdtem tesztelni egy ma érkezett powerline kütyü által biztosított hálózati kapcsolattal, amit össze fogok vetni a korábban említett wifi extender kapcsolaton keresztüli hangminőséggel. Kíváncsian várom melyik a jobb....
És ha nem hallasz semmit akkor a két kütyü egyforma jó? Vagy a hangrendszered nem tudja kimutatni az eltérést? Ezt hogyan teszteled?
- SoundMania
- V.I.P.

DAC-olás
Én maximalista vagyok, mindig keresem a még jobb megoldást, de jelenleg nem igazán gondolkodom abban, hogy vegyek a Bluesound mellé egy külön DAC-ot, mert a saját DAC-ja annyira jól szól! Épp most kezdtem tesztelni egy ma érkezett powerline kütyü által biztosított hálózati kapcsolattal, amit össze fogok vetni a korábban említett wifi extender kapcsolaton keresztüli hangminőséggel. Kíváncsian várom melyik a jobb....
DAC-olás
A te dacod több kategóriával jobb, mint az itt említett Bluesound dacja.
Attól a csipből (pcm5122) nem is várható el igazán jó hang, legfeljebb jó. Ami miatt mégis szeretik, az az alacsony jitter elérése, ami más hasonló árú készülékeknél gyengébb. Egy igazán jó külső dac-kal azért valószínűleg tényleg szépen zenélhet.
Blogom
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5280
DAC-olás
Mi kell a számítógépen és internetcsatlakozáson kívül ahhoz, hogy lehessen hallgatni?
Dac - om van.
A te dacod több kategóriával jobb, mint az itt említett Bluesound dacja.
Attól a csipből (pcm5122) nem is várható el igazán jó hang, legfeljebb jó. Ami miatt mégis szeretik, az az alacsony jitter elérése, ami más hasonló árú készülékeknél gyengébb. Egy igazán jó külső dac-kal azért valószínűleg tényleg szépen zenélhet.
Én is csak javasolni tudom a Bluesoundot
Tiszta fan lettem Ha hamarabb felvetődik ez a téma, elvittem volna hozzád az enyém, hogy azt is meghallgasd..
Mi kell a számítógépen és internetcsatlakozáson kívül ahhoz, hogy lehessen hallgatni?
Dac - om van.
DAC-olás
Én is csak javasolni tudom a Bluesoundot
Tiszta fan lettem Ha hamarabb felvetődik ez a téma, elvittem volna hozzád az enyém, hogy azt is meghallgasd..
Dac - om van.
DAC-olás
Dac - om van.
TIDAL előfizetés, amely 2990 Ft. jelenleg. Egy hónap ingyenes, de hitelkártyát adnod kell, és ha nem mondod le, akkor a hónap végén leemelik a díjat.
közel 50 millió zeneszám van fent, meglepően jó (CD) minőségben!
Én már csak TIDAL-t és hanglemzeket hallgatok!
Van pc-s, MAC-es lejátszó app is, és természetesen mobil appok is.
Blogom
DAC-olás
...........
Én TIDAL-t és High-Res letöltött zenéket hallgatok rajta nagy élvezettel.
Dac - om van.
DAC-olás
Hát egy digitális lejátszó digitális anyaggal etetve hogyan szóljon? Amúgy én ebbe a láncba nem C.A. szinten keresgélnék.
Azért ma már a digitális zene is tud jól szólni...pl. egy Bluesound Node 2-n....
Blogom
DAC-olás
Egyetértek, ide Dacmagic kevésnek tűnik. Pioneer U-05, Heed Audo Obelis DA, TEAC UD-503, M2TECH Young DSD, Oppo HA-1 környékén keresgélnék.
Nekem van Dacmagic-om, évekig élvezettel hallgattam, mert tényleg jó hangja van, de amióta beszereztem egy Bluesound Node 2-t, ott árválkodik a polcon a Dacmagic. A Node 2-ben megdöbbentően jó minőségű DAC van! Érdemes meghallgatni, olcsóbb, mint a javasolt gépek bármelyike, és szuper gép, arról nem beszélve, hogy külföldről beszerezve 150 ezerért még kapsz egy kiváló hálózati lejátszót és egy fejhallgató erősítőt is!
Én TIDAL-t és High-Res letöltött zenéket hallgatok rajta nagy élvezettel.
Blogom
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
DAC-olás
Vagy komplett rendszert veszel, akár kereskedőtől.
Köszönöm a válaszokat, sokkal okosabb lettem. Az tuti hogy nem veszek komplett rendszert, mert nagyon hosszú volt az út amíg eddig is eljutottam. Köszönöm!
DAC-olás
Szerintem arra figyelj, hogy ne legyen "erdőjárás" éveken át.
Képtelenség eltalálni az ízlésedet így távdiagnózissal.
Ha szerencséd van, találsz olyan dac-ot, ami illeszkedik a láncodba.
Hazaviszed őket letét ellenében, hallgatod 3 -5 napig. Amelyik tetszik, azt megveszed.
Vagy komplett rendszert veszel, akár kereskedőtől.
..... de azt sem tudom, hogy milyen irányban keressek mire figyeljek...
DAC-olás
Hát egy digitális lejátszó digitális anyaggal etetve hogyan szóljon? Amúgy én ebbe a láncba nem C.A. szinten keresgélnék.
Egyetértek, ide Dacmagic kevésnek tűnik. Pioneer U-05, Heed Audo Obelis DA, TEAC UD-503, M2TECH Young DSD, Oppo HA-1 környékén keresgélnék.
BARTIMEX AUDIO Honlap