Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Wolfy999
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Wolfy999 »

Ki is próbáltam két kapszulával.
Az egyik egy olasz pörkölésű volt, amit a technosystem küldött. Ez valami borzalom volt.
A másik egy Nespresso valamilyen, amit a géphez kaphat. Komolyan meglepődtem, hogy mennyivel jobb volt, mint a másiki.
Ennek örömére holnap Dáviddal kipróbálunk pár jobb fajtát is, amit rendeltem és természtesen beindul a kísérletezgetés is.
Hétfőn megérkeznek a kapszuláshoz való normál méretű szűrő átalakítók is, szóval tudunk majd tesztelni ezután kapszulát nagy gépeken is.

Szerintem majd próbáljátok ki azt is, hogy milyen amikor egy 2-3 napja darált kávéval töltitek a kapszulát, vagy 2-3 napja töltött kapszulát főztök le. Vagy akár egy hét, szerintem ez még mindig a legoptimálisabb eset lenne a valós felhasználást tekintve. Össze lehetne hasonlítani ugyanazzal a kávéval frissen darálva és töltve.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ma megjött a Netpresso gépünk, így holnaptól tudunk tesztelni friss pörkölésű, frissen darált kávéval is.
Ki is próbáltam két kapszulával.
Az egyik egy olasz pörkölésű volt, amit a technosystem küldött. Ez valami borzalom volt.
A másik egy Nespresso valamilyen, amit a géphez kaphat. Komolyan meglepődtem, hogy mennyivel jobb volt, mint a másiki.
Ennek örömére holnap Dáviddal kipróbálunk pár jobb fajtát is, amit rendeltem és természtesen beindul a kísérletezgetés is.
Hétfőn megérkeznek a kapszuláshoz való normál méretű szűrő átalakítók is, szóval tudunk majd tesztelni ezután kapszulát nagy gépeken is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ma megjött a Netpresso gépünk, így holnaptól tudunk tesztelni friss pörkölésű, frissen darált kávéval is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szerintem ebből azok is rendelnének, akik jelenleg bolti darált kávét használnak.
Számukra ennek az lenne az előnye, hogy friss pörkölésű és darálású kávéhoz jutnának, garantáltan árpa és egyéb "töltőanyagok" nélkül.

Eddig nem akartunk előre darálni, de lehet kisebb kiszerelésekben fogunk.
Az biztos, hogy mi nem fogunk belerakni semmit.
Ami nagyon fontos, hogy rendeléskor meg kell adni, hogy mihez kell ledarálni.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

... küldenénk darált kávét 50g-os csomagokban. 

Szerintem ebből azok is rendelnének, akik jelenleg bolti darált kávét használnak nem kapszulás géppel.
Számukra ennek az lenne az előnye, hogy friss pörkölésű és darálású kávéhoz jutnának, garantáltan árpa és egyéb "töltőanyagok" nélkül.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Olyan megoldásban gondolkozol, ahol már töltve külditek a kapszulákat a felhasználónak vagy mindenki magának töltögeti?
Az otthon töltögetésnek nem sok értelmét látom, mert akkor már macerában majdnem ott van mintha frissen darál és rendes persszógépen lefőzi. Viszont minőségben messze lesz tőle. Kell egy jó daráló és egy nespresso gép, így az eszközköltség sem igazán alacsonyabb.
Ha meg ti töltitek a kapszulát, akkor annak nagyon jól kell zárnia ahhoz, hogy friss maradjon a beletöltött kávé. Ha vissza kell juttatni az üres kapszulát az nagy macera, ha meg nem akkor sok szemét.

Először csak körbejárjuk a témát.
Több opció létezik:
 1, Akiknek otthon normális kávés gépparkja van, de esetleg a melóhelyen kapszula. Nekik csak a fém kapszula kell és szemes kávé.
2,Otthon csak kapszulás gép van, de sajnál rá ennyit költeni a kapszulákra. Én nem hiszem, hogy ők is kevesen lennének. Van aki megvette a gépet és utólag jött rá, hogy ez egy pénznyerő autómata. Nekik küldenénk darált kávét 50g-os csomagokban. 
A kapszulákat a vevő töltögetné. A légmentesen lezárás még kérdéses. Az egyik opció a folpack lehet.
3,Agyalhatnánk azon is, hogy mi töltenénk kapszulákat, de nem szeretném szemen köpni magam. Szerintem ezt kihagyjuk.

Piciben gondolkodunk, de azt profin csinálnánk.

Wolfy999
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Wolfy999 »

Most rendeltem sokféle utántölthető kapszulát.
Hamarosan próba.

Olyan megoldásban gondolkozol, ahol már töltve külditek a kapszulákat a felhasználónak vagy mindenki magának töltögeti?
Az otthon töltögetésnek nem sok értelmét látom, mert akkor már macerában majdnem ott van mintha frissen darál és rendes persszógépen lefőzi. Viszont minőségben messze lesz tőle. Kell egy jó daráló és egy nespresso gép, így az eszközköltség sem igazán alacsonyabb.
Ha meg ti töltitek a kapszulát, akkor annak nagyon jól kell zárnia ahhoz, hogy friss maradjon a beletöltött kávé. Ha vissza kell juttatni az üres kapszulát az nagy macera, ha meg nem akkor sok szemét.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez nem jött be. Pár éve próbáltam, kb 1500Ft volt.
De hátha csak melléfogtam.

Most rendeltem sokféle utántölthető kapszulát.
Hamarosan próba.

ierdelyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: ierdelyi »

Minden attól függ, hogy mennyibe kerülnek a kapszulák.
A fémek eléggé drágák.
Ezért kellene 6 hónapos előfízetés, hogy benyelhessük a kapszula árát. 1 hónap esetén ez nem fér bele.
Vannak műanyagok, amik olcsóbbak.
Ebből is fogok rendelni és kipróbáljuk.

Ez nem jött be. Pár éve próbáltam, kb 1500Ft volt.
De hátha csak melléfogtam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szia,

Az ötlet tetszik. Jó lenne tudni, hogy körülbelül mekkora mennyiséggel/árral kéne számolni havonta?
Régebben próbáltam "olcsó" utántöltő kapszulát de nem működött megfelelően.

Viszont ezek sokkal profibbnek tűnnek. Ha valaki már használt ilyet leírhatná a tapasztalatokat. Én még az "előfizetéses" konstrukció nélkül is beruháznék rá.

Minden attól függ, hogy mennyibe kerülnek a kapszulák.
A fémek eléggé drágák.
Ezért kellene 6 hónapos előfízetés, hogy benyelhessük a kapszula árát. 1 hónap esetén ez nem fér bele.
Vannak műanyagok, amik olcsóbbak.
Ebből is fogok rendelni és kipróbáljuk.

ierdelyi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: ierdelyi »

Volna egy kérdésem.

Szerintetek volna e igény arra, hogy a kapszulás gépekhez árulnánk újratölthető fém és jó minőségű műanyag kapszulákat.
Emelett kitalálnánk egy olyan konstrukciót is, mint már sokan mások.

6-12 hónapos előfizetés esetén a a csomagban adnánk valamennyi fém utántölthető kapszulát és folyamatosan küldenénk a friss pörkölésű kávékat, ledarálva.
50g-os zacsikban küldenénk, amit szét kellene porciózni 10 adagba.

Ez nem új dolog, de mi minőségi kávét küldenénk, minőségi kapszulában.

Szia,

Az ötlet tetszik. Jó lenne tudni, hogy körülbelül mekkora mennyiséggel/árral kéne számolni havonta?
Régebben próbáltam "olcsó" utántöltő kapszulát de nem működött megfelelően.

Viszont ezek sokkal profibbnek tűnnek. Ha valaki már használt ilyet leírhatná a tapasztalatokat. Én még az "előfizetéses" konstrukció nélkül is beruháznék rá.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szerintem óriási ötlet, nem is tudtam, hogy van ilyen.
Azért rühelltem a kapszulásat, mert ki tudja mi a túró van benne.
Szerintem hajrá.

Az ötlet még kevés.
A kérdés az, hogy hajlandó e valaki fél éves szerződést megkötni a drága utántölthető kapszulák miatt, a másik meg az, hogy hajlandó e arra, hogy beletölti a kapszulába.
Akinek van egy kis csöpp esze, a shopból vesz tőlünk majd 10 kapszulát és megtölti 5-6000 Ft/kg-os friss pörkölésű minőségi kávéval.
6000 Ft/kg / 200= 30Ft
Ennyibe kerülne egy adag minőségi kávé.
Ha azt vesszük, hogy most a legolcsóbb helyen is 70 Ft, ami űber gáz minőség, akkor is elég gyorsan megtérülne.

Lehet kitalálunk majd egy akciót kávéval együtt is.
Ez még csak a kezdet. Mindig is ekéztem a kapszulás kávékat, de hiába. Kár lenne legyintenünk erre az üzletre.

Közben agyalunk a saját kapszula töltésen is, de pont a túl sok szemetet szeretnénk elkerülni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Itt van egy egész jó cikk a kapszulás gépekről:
http://divany.hu/eletmod/2013/02/16/kapszulas_kavefozo/

Kapszulából is készülhet jó kávé

Ebben a cikkben a kapszulás kávéfőzőkről lesz szó, így megkérném a kávészakértőket, ne is olvassanak tovább. A jó kávé persze a kotyogósban, meg a profin beállított frissen darált kávét felhasználó gépekben készül, de erre hol idő, hol energia, hol meg pénz nincs.
A kapszulás, vagy előre csomagolt kávék nagy előnye, hogy állandóan azonos minőséget kapunk, pillanatok alatt kész, és meglehetősen széles a választék. Hátrányuk, hogy egy bizonyos kapszula csak egy gépbe passzol, viszonylag drágák, sok szemetet termelnek, ráadásul nem mindig egyszerű hozzájuk jutni.
Érdemes mérlegelni, hogy egy átlagos, kétszemélyes kávéhoz 18 gramm kávét használ el az ember, ami a 10-11 ezer forintos kilókénti kávéárnál (ami már igen jó minőség) 110 forint körüli összegre jön ki, de a Segafredoval számolva már csak 21 forint egy adag kávé.
Ha valaki kapszulásra vágyik, az ne feltétlenül a gépek árát nézze, érdemes végigkóstolni azt is, milyen kávét főz a gép, van-e szükségünk tejhabosítóra, vagy beérjük egy egyszerűbb géppel. A legtöbb kávégépet már használtan is meg lehet venni, egyik sem olyan új, hogy ne lehetne találni egy régebbi, ám jól működő modellt.
Az egyik ilyen a magát George Clooney-val népszerűsítő Nespresso. A cég saját kávégépéhez Magyarországon jelenleg csak az Andrássy úti üzletben vásárolhatjuk meg a kávénkat, igaz arra a 10 percre a felső tízezer között érezhetjük magunkat. Mivel csak ez az egy üzletük van, vidékiek így nehezen ússzák meg a házhozszállítást, amely 1000-1500 forinttal terheli pluszban a büdzsét. A 16 féle alapkávét a cég 1-től 10-ig számozza erősségtől függően, a normál presszó mellett vehetünk lungót, koffeinmenteset, és mindig létezik időszakos széria is, melyet karácsony és húsvét előtt dob piacra a cég. Ezek ízesítettek, idén mogyorósat, kókuszosat és makadámiadióst vehettünk.

Fotó: nespresso.com

A kapszulák ára 110-130 forint, ezért az árért 5/6 gramm kávéhoz jutunk hozzá, fajtától függően. Az üzletben minden kávét meg lehet kóstolni, és olyan szavakkal dobálózhatunk, mint fűszeres jegyek, csokoládés lecsengés, gyümölcsös aromák. Feltéve, ha akarunk, persze. A Nespresso az egyetlen cég, mely idéntől már visszagyűjti a kapszulákat és újrahasznosítja azokat.

Fotó: nespresso.com

Kolléganőnk minden nap megiszik legalább egy Nespressót, és annak ellenére, hogy igazi rajongó, nem teljesen elvakult. "Ha belegondolok, mennyit költök havi szinten kávéra, rosszul leszek – ugyanakkor a világ egyik legjobb dolga, hogy a gyerek is képes kezelni a gépet, és ágyba kapom a kávét, ami 2 perc alatt kész. Attól, hogy sokféle van, ízlés szerint váltogathatom őket, bár én csalni szoktam, és az espresso helyett hosszút főzök a géppel. A cappucinokészítőért nem vagyok oda, nehézkes elmosni, biztos valamilyen elvetemült formatervező tervezte, aki életében nem mosogatott. Ja, és sosem adnék 135.000 forintot egy gépért, ami semmi mást nem csinál, mint magas nyomáson vizet présel egy kapszulán keresztül. Azt is utálom, hogy be kell mennem az Andrássyra a kávéért, ahol öltönyben szolgálnak ki, mintha a Luis Vuittonhoz caplattam volna be. Könyörgöm, ez csak egy túlárazott, de jól marketingelt kávé."
Nespresso, de mégsem  Annak ellenére, hogy a cég nem túl boldog tőle, számos kereskedő jött rá, hogy jó üzlet üres kapszulákat piacra dobni. Ezek ára és működési elve eltérő, egyes darabok újratölthetőek, másokat csak egyszer lehet használni. A Capsul-in ből 100 db 10 euro ( 2900 ft, azaz 29 Ft egy kapszula), de létezik kávéval töltött változat is, ebből 87 ft-ra jön ki egy darab. A fenntartható fejlődésért aggódok, újratölthető kapszulákat is vehetnek, ebből 4 darab 15 euro, azaz 4300 Ft. Persze mindegyiknél rá kell számolni a szállítási költséget, és nagyon nem mindegy milyen típusú és darálású kávét teszünk a kapszulákba.
Az Illy kapszuláinak árai még a magasan pozicionált Nespressót is verik, és a házhozszállítás náluk a legdrágább. Náluk 7 féle ízből lehet választani. A különböző területekről (Guetemala, Brazília, Etiópia) származó kávék mellett koffeinmentes változat is létezik. Illy kávéhoz sem juthatunk sok helyen, de aki a cég közelében lakik, az legalább személyesen beugorhat érte.

Kolléganőnk az Illy-re esküszik, bár azt ő is belátja, hogy nem olcsó az így főzött kávé. "Ebből majdnem 160 forint egy kávé, ami drága, viszont olyan minőség, mintha egy jó kávézóban innám. Sajnos a kotyogóstól és az erősen robustás kávéktól is fanyalognak a borsószem királykisasszony ízlelőbimbóim." Kolléganőnk naponta mindössze 1-2 kapszulát fogyaszt el, ennél több csak akkor fogy, ha vendégek jönnek. Amiért az Illy-re esküszik: tiszta, nincs zacc, egyszerű használni, a gép karbantartása minimális (vízkőtelenítés kb 4-5 havonta), mindig tökéletes kávét főz, és nagyon jó tejhabot csinál. Hátrányként megemlítette, hogy szemetet termel vele, és hogy drága a kapszula – de ezek azok a hátrányok, amelyek minden patronos kávéfőzőről elmondhatók.
A Nestlé csoport Dolce Gusto kávékapszuláinak nagy előnye, hogy szinte bárhol megvásárolhatóak, és nem csak kávét képes csinálni, hanem tejkapszulával cappucinót macchiatot és más tejes kávékat. Persze sokan ódzkodnak a tejportól,és így meglehetősen drága egy kávé előállítási költsége, de az alapkoncepció nem rossz. A kávén kívül kakaót is lehet készíteni a géppel (nem meglepő módon Nesquicket), de ez számunkra teljesen értelmezhetetle,n mivel a kakaó hagyományos elkészítése max 2 perc (fogjuk a port, beletesszük a poharunkba, majd mehet rá a valódi tej), és jóval olcsóbb.

A Lavazza cég két típusú kapszulát is kínál, a Blue illetve az Espresso Point névre hallgatnak. A műanyag kapszulákat gyakorlatilag csak online lehet megvásárolni, a gépek ára pedig az euro árfolyam függvényében változik. A cég viszont többféle használt gépet is kínál. A kapszulák ára átlagos, de típusonként minimum 100-at kell megvenni belőlük. Az, hogy melyik fajtát választjuk rajtunk áll, a cég biztosítja a lehetőséget a kávé kipróbálására.

A Tchibo nemrég jelent meg nálunk kapszulás kávéival és tematikus termékeket áruló boltjaival. A Caffisimo gépek közt találni kicsit és nagyot, attól függően mennyi helyünk van. A gépek mindegyike főz német kávét (filteres), eszpresszót és tejeskávékat is, a tejhabosítónak köszönhetően.

Az egyik legnagyobb német multi, az Aldi felismerte, hogy a népek szeretnek egyszerűen kávét főzni, ezért piacra dobta olcsó gépeit, melyhez a legolcsóbb kapszulákat ők kínálják. Egy kapszula ára mindössze 70 forint, és hét típus elérhető az üzletekben.

Aldi -70 Ft Nespresso 110-130 Ft

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Volt már ilyen, de elfogyott.
http://www.utantolthetokavekapszula.hu/ ... -kapszula/
vagy nem volt rá érdeklődés, vagy az ára túl sok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Volna egy kérdésem.

Szerintetek volna e igény arra, hogy a kapszulás gépekhez árulnánk újratölthető fém és jó minőségű műanyag kapszulákat.
Emelett kitalálnánk egy olyan konstrukciót is, mint már sokan mások.

6-12 hónapos előfizetés esetén a a csomagban adnánk valamennyi fém utántölthető kapszulát és folyamatosan küldenénk a friss pörkölésű kávékat, ledarálva.
50g-os zacsikban küldenénk, amit szét kellene porciózni 10 adagba.

Ez nem új dolog, de mi minőségi kávét küldenénk, minőségi kapszulában.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Azt láttam és a méretek jelentését is értem de nem biztos ,h mindenki tudni fogja
Ok, már Dávidnak kiadtam a feladatot.
Örülők, ha segítetetek ti is.
Tényleg nem basztatásnak veszem.
Rengeteg cikk van már. Képtelenség mindent beírni egyszerre.

szalali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szalali »

A késnél szerintem látszik, hogy 70%-kal tovább tart, mint egy normál kés, de majd odaírjuk magyarul is.

Azt láttam és a méretek jelentését is értem de nem biztos ,h mindenki tudni fogja

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

akkor pl itt tudom mi mit jelent de lehet van aki nem
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/16 ... lo-kes-UHD

vagy ezt lehet, h a tudatlanságom miatt nem ismerem és kutakodnom kell mire is jó. egy rövid ismertető lehet meghozná a kedvét a vevőknek.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/3- ... -tea-piros

Ok, mint írtam párnapja jöttek ezek is.
Majd rakunk be filmet róla.
A késnél szerintem látszik, hogy 70%-kal tovább tart, mint egy normál kés, de majd odaírjuk magyarul is.

szalali
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

szalali
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ezeket folyamatosan fordítja a kolléganőnk.
Az a baj, hogy a gyártó oldalán sem volt túl sok infó.

Jó is hogy szólsz. Holnap átnézetem ezeket.
A termékeken egyábként van egy rövid magyarnyelvű szöveg, mindegyiken.

Hol láttál még hiányosságot.
A tisztítószerek még csak most jöttek be pár napja.

Közben megírtam Dávidnak.
Nyugodtan jelezzétek, ha valahol változtassunk.

akkor pl itt tudom mi mit jelent de lehet van aki nem
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/16 ... lo-kes-UHD

vagy ezt lehet, h a tudatlanságom miatt nem ismerem és kutakodnom kell mire is jó. egy rövid ismertető lehet meghozná a kedvét a vevőknek.
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/3- ... -tea-piros

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Hello

A shopban miért nincs magyar leírás ???  Több terméknél is hiányolom! Egy két szó , h mi az a temék sokat segít a vásárlóknak.
 szerintem nem mindenki tud angolul!

Ezeket folyamatosan fordítja a kolléganőnk.
Az a baj, hogy a gyártó oldalán sem volt túl sok infó.

Jó is hogy szólsz. Holnap átnézetem ezeket.
A termékeken egyábként van egy rövid magyarnyelvű szöveg, mindegyiken.

Hol láttál még hiányosságot.
A tisztítószerek még csak most jöttek be pár napja.

Közben megírtam Dávidnak.
Nyugodtan jelezzétek, ha valahol változtassunk.

szalali
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez Inox felületekhez való.
Hoztam haza a kisebbikből. A takarítónőnk azt mondta, hogy eszméletlenül jó.

Hello

A shopban miért nincs magyar leírás ???  Több terméknél is hiányolom! Egy két szó , h mi az a temék sokat segít a vásárlóknak.
 szerintem nem mindenki tud angolul!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Köszönöm a választ!
Akkor a darálóhoz egy másik való pl. ez? https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... tito-200ml
Ez mehet közvetlenül a garatba és a késekre is?

Szerintem igen.
Ezek nagyon jó minőségű tisztítószerek. Láttam egy filmben, hogy a pasi lazán megette a zöld színű daráló port.

Ebből még nem hoztam haza, de jó, hogy eszembejuttattad. Le is ütök ebből is egyet.

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »

Köszönöm a választ!
Akkor a darálóhoz egy másik való pl. ez? https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... tito-200ml
Ez mehet közvetlenül a garatba és a késekre is?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szervusztok!

Ennek a tisztítószernek https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/12 ... ay-1litera használatával kapcsolatban szeretném megtudni, hogy ez amolyan általános tisztítószer?
Alkalmas pl. daráló tisztítására is mondjuk közvetlenül a garatba, vagy a késekre fújva, vagy a tartály, illetve az inox felületek tisztításár is?

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”