Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11315
- Kapcsolat:
DAC-olás
Az erősítőm REGA Maia cursa páros, a Cd Onkyo cd 7070, a dobozok MA bonze 6. Nagyon szépen szól, ezek az elemek biztos hogy maradnak. Azért gondolkodom csak külső DAC-ban, mert sok felvétel, mintha egy kicsit "digitálisan" szólna.
Hát egy digitális lejátszó digitális anyaggal etetve hogyan szóljon? Amúgy én ebbe a láncba nem C.A. szinten keresgélnék.
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
DAC-olás
Szia,
A Cambridge Dacmagic szerintem belépő kategória.
A Hivox dac-ok ár-érték aránya elég jó.
De kellene még pár info:
Mik a rendszered elemei?
Mi a cd játszód?
Tessék, itt van pár konkrét dac, amit meghallgatásra javaslok, így vaktában:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ote-dac-1/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sit%C5%91/
Szerintem a chip-ek még nem jelentenek garanciát arra, hogy a dac hangja jó.
A tápon sok múlik.
Az erősítőm REGA Maia cursa páros, a Cd Onkyo cd 7070, a dobozok MA bonze 6. Nagyon szépen szól, ezek az elemek biztos hogy maradnak. Azért gondolkodom csak külső DAC-ban, mert sok felvétel, mintha egy kicsit "digitálisan" szólna. Ez nálam azt jelenti, hogy a zene tökéletes felbontásban, szép hangszerhangokkal jelenik meg, de sokszor szétválnak a hangszerek. Persze spéci felvételeknél ez egyáltalán nem érzékelhető. Komolyzenét Jazz-t, régi rockzenét hallgatok elsősorban.
Igazából ez a továbblépés egyik iránya lehet, de egy olyan végleges eszközben gondolkodom, ami a médialejátszómat is elhajtaná. Inkább még gyűjtök rá, de azt sem tudom, hogy milyen irányban keressek mire figyeljek. Kereskedőtől meg nehéz tájékozódni, úgyis az lesz a legjobb, ami ott áll a polcon.
DAC-olás
Sziasztok!
Egy olyan CD-m van, amiben csatornánként 1-1 192/24-es Wolfson DAC van beépítve. Ez a beépített Dac-nél jónak számít. A futómű igen jó. Kacérkodom a gondolattal, hogy veszek egy külső DAC-ot, ami a médialejátszómat is ellátná. A rendszerem elég igényes.
Itt annyi márka, és annyiféle árban eladó, hogy nem igazán tudok eligazodni. Tudnátok valami támpontot adni hogy egyáltalán mire figyeljek? Melyek azok a chhipek melyek egyáltalán figyelmet érdekelnek? Mennyire fontos a spéci táp? Van-e valami népszerű típus ami ár-érték tekintetében most jó vételnek számít? Pld. a cambridge DAC milyen kategóriába tartozhat? Kimondottan igényes készüléket keresnék hosszú távra.
Abszolút sötét vagyok DAC ügyben, bármilyen hiteles hozzászólásnak örülök!
Honnan tudod, hogy a beépített dac-od jónak számít és jó futóműved van, ha nem igazodsz el bennük?
Népszerű típus? Ez mindig volt és lesz! Sokszor nem a legjobbak voltak...
Alapvetően függ az igényed a pénztől!
Aztán az igényeidtől!
Aztán a meglévő rendszeredtől!
Aztán a leginkább hallgatott muzsikától!
Amíg ez nem tisztázott, addig az is irreleváns lehet, hogy a Cambridge milyen kategória...
Kimondottan igényes készülék? Az milyen???
Erre lehet, hogy kapsz pár olyan linket, ami olyan készülékre visz, hogy életedben nem fizeted ki
Szóval a konkrétumot lécci
DAC-olás
Sziasztok!
Egy olyan CD-m van, amiben csatornánként 1-1 192/24-es Wolfson DAC van beépítve. Ez a beépített Dac-nél jónak számít. A futómű igen jó. Kacérkodom a gondolattal, hogy veszek egy külső DAC-ot, ami a médialejátszómat is ellátná. A rendszerem elég igényes.
Itt annyi márka, és annyiféle árban eladó, hogy nem igazán tudok eligazodni. Tudnátok valami támpontot adni hogy egyáltalán mire figyeljek? Melyek azok a chhipek melyek egyáltalán figyelmet érdekelnek? Mennyire fontos a spéci táp? Van-e valami népszerű típus ami ár-érték tekintetében most jó vételnek számít? Pld. a cambridge DAC milyen kategóriába tartozhat? Kimondottan igényes készüléket keresnék hosszú távra.
A CD-játszódnak nincs digitális bemenete? Elég sok ilyen készüléket lehet külső DAC-ként is használni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DAC-olás
Sziasztok!
Nem utolsósorban azt is érdemes lenne közölni, mennyi a rászánt összeg?
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
DAC-olás
Szia,
A Cambridge Dacmagic szerintem belépő kategória.
A Hivox dac-ok ár-érték aránya elég jó.
De kellene még pár info:
Mik a rendszered elemei?
Mi a cd játszód?
Tessék, itt van pár konkrét dac, amit meghallgatásra javaslok, így vaktában:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ote-dac-1/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sit%C5%91/
Szerintem a chip-ek még nem jelentenek garanciát arra, hogy a dac hangja jó.
A tápon sok múlik.
Sziasztok!
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
DAC-olás
Sziasztok!
DAC-olás
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó DAC-ot amiben TDA1543-as chip van?
Ja, itt a fórumon is van! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -tube-dac/
DAC-olás
Sziasztok!
Ebben 8 db is van! http://www.ebay.com/itm/Finished-LITE-A ... OSwtnpXmJ2~
DAC-olás
Sziasztok!
Ma beszereztem, egy régóta nézegetett Dac-ot itt a fórumon. Teac D700.
Picit lankad a házimozi őrületem, igy megtettem az első lépést egy sztereó rendszerhez.
Az erősítő még a HM vas, de elég zenei darab én úgy vélem, a forrás egy Oppo a digit kijáratán.
Sosem jutottam odáig, hogy egy külső Dacot vegyek, nem tudom miért húztam.
Az álam a földön landolt azonnal. Sosem tudtam megfogalmazni mit hallok, de megpróbálom.
A hangszerek mind elkülönülnek, a mély olyan selymes, minden frekin egyforma erejű, az énekes középről nyomatja, (oda is hajoltam a centerhez nem szól-e) a zenészek a helyükön. Olyan részleteket hallok amit azelőtt nem. Fantasztikus. Az én sztereó utam most kezdődik igazán, de ezt az asszony még nem sejti. Sztereó erősítő lenne a köv. lépés. Mondjuk van egy Teac A-H500-am. ( vélemény?) Mit javasoltok így hallatlanban merre lépjek, vagy élvezzem?
A lánc: Oppo103, Mogami, Teac D700, Viablue NF-S1, Denon Avc-A1XV, VDH Skyline, Elac 207.2
Üdv a stereo klubban!
Egyenlőre élvezd sztem, jó sztereo erőlködő témában véleményem szerint a Teac überelhető..., majd ha megfogalmazódik idővel, hogy milyenebb hangra vágysz, írd le, biztos lesznek ötletek...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
Még én sem próbáltam küső DAC-ot, most keresgélek, de nálam anno a házimozi 3-4 hónapnál nem élt tovább.
A sztereo az mégis csak sztereo!
Sziasztok!
Ha már TDA-s chipes DAC-ot keresel: TDA1541-es DAC-ot keress, az sokkal jobb a 1543-hoz képest.
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
DAC-olás
Sziasztok!
Ha már TDA-s chipes DAC-ot keresel: TDA1541-es DAC-ot keress, az sokkal jobb a 1543-hoz képest.
DAC-olás
Sziasztok!
-
Vendég
DAC-olás
Valahol a fórumon olvastam, hogy DAC magic-hez gyárt valaki lineáris tápot. Tudja esetleg valaki hol van ez, ki csinálja?
Kösz
http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/17872-nehai/
http://hydrasound.hu/kulsotapegysegek.php
DAC-olás
Valahol a fórumon olvastam, hogy DAC magic-hez gyárt valaki lineáris tápot. Tudja esetleg valaki hol van ez, ki csinálja?
Kösz
DAC-olás
AK4497 chipes dacot hallott már valaki? Pl. Gustard X20 pro-t?
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
DAC-olás
Sikerült megoldani, köszönöm a segítséget. Igazából nem az ASIO driverrel volt gond. Amikor először csatlakoztattam a dac-ot a laptop USB-jéhez, akkor feltelepült egy gagyi illesztőprogram. Az az általános, sima, egyszerű. Na ezt megfrissítettem egy Burr Brown mittudoménmire. Nem én választottam hozzá, ezt találta automatikusan a neten. Ebből lett a galiba. Most, így utólag már emlékszem rá, hogy a csipogás a használat elején még nem volt tapasztalható, azt csak később tapasztaltam.
Szóval az eszközkezelőből a Burr Brown drivert leszedtem, visszament a "gagyi" azóta nem csipog. Röpke két órámba telt.
Hm, érdekes. A PCM2704-hez alapból nem kell dedikált illesztő. Ez valami nemkívánatos "árúkapcsolás" lehetett. Szerintem nézd át a géped legalább
kettő, megbízható biztonsági szoftverrel.
Üdv
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- pille
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
DAC-olás
Ha az usb-audio.com-ról töltötted le az ASIO drivert, az bizony fél percenként füttyent, hogy tejelni kéne. Próbálkozz ingyenessel, pl. asio4all, hátha megy vele.
Sikerült megoldani, köszönöm a segítséget. Igazából nem az ASIO driverrel volt gond. Amikor először csatlakoztattam a dac-ot a laptop USB-jéhez, akkor feltelepült egy gagyi illesztőprogram. Az az általános, sima, egyszerű. Na ezt megfrissítettem egy Burr Brown mittudoménmire. Nem én választottam hozzá, ezt találta automatikusan a neten. Ebből lett a galiba. Most, így utólag már emlékszem rá, hogy a csipogás a használat elején még nem volt tapasztalható, azt csak később tapasztaltam.
Szóval az eszközkezelőből a Burr Brown drivert leszedtem, visszament a "gagyi" azóta nem csipog. Röpke két órámba telt.
- pille
- Kezdő Fórumlakó

DAC-olás
Ha az usb-audio.com-ról töltötted le az ASIO drivert, az bizony fél percenként füttyent, hogy tejelni kéne. Próbálkozz ingyenessel, pl. asio4all, hátha megy vele.
A macska rúgja meg! Törlöm is lefelé.
Köszönöm, megpróbálom.
DAC-olás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem ma egy ilyen dac-ot.
http://ivoxaudio.com/index.php/muse-d1- ... phone.html
USB-ről akarom az erősítőbe eljuttatni a jelet. Az a gondom, hogy olyan fél-egy percenként sípol egyet az erősítő. Olyasmi hang jön belőle, mint amikor probléma van a PC-vel és annak a beépített hibajelző hangszórója jelez. Mit nézzek meg? Ki kellene valami rendszerhangot kapcsolnom? Vagy hol keressem a probléma okát?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- pille
- Kezdő Fórumlakó

DAC-olás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem ma egy ilyen dac-ot.
http://ivoxaudio.com/index.php/muse-d1- ... phone.html
USB-ről akarom az erősítőbe eljuttatni a jelet. Az a gondom, hogy olyan fél-egy percenként sípol egyet az erősítő. Olyasmi hang jön belőle, mint amikor probléma van a PC-vel és annak a beépített hibajelző hangszórója jelez. Mit nézzek meg? Ki kellene valami rendszerhangot kapcsolnom? Vagy hol keressem a probléma okát?
DAC-olás
Aircam Airdac-kal, Nad dac 2-vel vagy egyéb vezeték nélküli eszközzel van valakinek tapasztalata esetleg?
Gondolom nem hozzák a vezetékesek minőségét, viszont kényelmi szempontból számomra nagyon praktikus lenne. (Nem kellene fixen vezetékkel összekötni a gépet, közben tudnám használni,és lehetne esetleg másik helyiségben is a Mac)
70e körül vannak újonnan, kb ilyen összegben gondolkozom, a fent említett szempontok fontosak lennének.
Tv, macbook , ps4 -hez szeretném használni.
Esetleg tudtok javasolni hasonló megoldást használó eszközt?
Köszönöm.
Valaki esetleg?
DAC-olás
Aircam Airdac-kal, Nad dac 2-vel vagy egyéb vezeték nélküli eszközzel van valakinek tapasztalata esetleg?
Gondolom nem hozzák a vezetékesek minőségét, viszont kényelmi szempontból számomra nagyon praktikus lenne. (Nem kellene fixen vezetékkel összekötni a gépet, közben tudnám használni,és lehetne esetleg másik helyiségben is a Mac)
70e körül vannak újonnan, kb ilyen összegben gondolkozom, a fent említett szempontok fontosak lennének.
Tv, macbook , ps4 -hez szeretném használni.
Esetleg tudtok javasolni hasonló megoldást használó eszközt?
Köszönöm.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
DAC-olás
Azért gondolom cd-ről a zenéket te sem futtatod meg a tv-n Az más, ha a tv-adást is a rendszerre tesszük, mert még jó hogy jobb, mint egy tv hangszórója
Szerintem a kollégánál ha nincs különbség, az a rendszer többi eleme miatt lehet.
persze hogy nem
itt csak a tv adásra, vagy adott esetben bd lejátszó, vagy mediaplayeren keresztüli filmnézésre gondoltam.
bár, teszem hozzá (nincs otthon kábel, csak ami szobaantennával jön) pl. az rtl klub esetében, ha a gyerek nézi a hétvégi rajzfilmet, akkor dac-on keresztül nem tudom hallgatni, az aac hang miatt.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc