Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Sziasztok! Elképzelhető, hogy a közeli jövőben átalakítások lesznek a lakásban, és felmerült bennem a kérdés, hogy lehet-e esetleg dedikált moziszobát kialakítani egy galéria felső részén? Milyen fából, milyen rögzítéssel, esetleg szigeteléssel érdemes ennek nekivágni?
Na, csak fel lettél piszkálva rendesen, remélem nekem is részem volt benne.
Volt az AVfórumon egy srác, aki a galériáját választotta le és igényes moziszobát épített belőne, jó lenne, ha itt is fent lenne és megosztaná az ott feltöltött képeket.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Moziszoba építés
Sziasztok! Elképzelhető, hogy a közeli jövőben átalakítások lesznek a lakásban, és felmerült bennem a kérdés, hogy lehet-e esetleg dedikált moziszobát kialakítani egy galéria felső részén? Milyen fából, milyen rögzítéssel, esetleg szigeteléssel érdemes ennek nekivágni?
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Egy pici olvasni való.
Habár Fapaci folyamatosan tanít minket.
http://microchips-sound-studio.blogspot ... -resz.html
Ha nem próbálná (tévesen) megmagyarázni a tapasztalt jelenségeket, egész jó írás lenne.
Moziszoba építés
Egy pici olvasni való.
Habár Fapaci folyamatosan tanít minket.
http://microchips-sound-studio.blogspot ... -resz.html
Moziszoba építés
Képi szempontból talán a szemközt lévő szélesebb fal a szerencsésebb megoldás, de ezt majd megmondják a videósok.
Én csak amatőr vagyok, de tisztán matematikai alapon nézve:
1. Nagyobb falra simán lehet kisebb képet vetíteni, bármikor.
2. Kicsi falra igen nehéz nagyobb képet vetíteni. QED.
Amúgy meg akusztikailag is jobb, ha nem az oldalfaltól 15 centire van az L+R hangfal. Vagy nem? A szélesebb fal itt is előnyös.
Szóval szerintem minden érv arra mutat, hogy a nagyobb falon legyen a vászon.
Moziszoba építés
Én arra szavaznék, de nagy különbség nincs közöttük, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A lényeg a nem párhuzamos falfelületeken van, ami nagy előny mindkét esetben. Ha van rá lehetőséged, próbáld a mennyezetet is megdönteni és akkor az akusztikai problémák nagy részét máris kizártad.
Képi szempontból talán a szemközt lévő szélesebb fal a szerencsésebb megoldás, de ezt majd megmondják a videósok.
Nagyon köszönöm!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Amennyiben van elegendő hely a rövidebb végfalon is a megjelenítőnek és a front hangfalaknak, mi a jobb választás a hang szempontjából?
A hátrafelé szélesedő szoba?
Én arra szavaznék, de nagy különbség nincs közöttük, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A lényeg a nem párhuzamos falfelületeken van, ami nagy előny mindkét esetben. Ha van rá lehetőséged, próbáld a mennyezetet is megdönteni és akkor az akusztikai problémák nagy részét máris kizártad.
Moziszoba építés
Nem általában, hanem mindig.
Köszönöm a jó tanácsokat, a szoba pontos méreteit még nem tudom megadni, mivel még az előző tulaj lakja az ingatlant, én jelenleg az átalakítás tervezésénél/előkészítésénél járok. (szívesebben bontanék már...)
Az optimális képméretre törekedni fogok, tényleg fontos szempont, köszönöm!
Kedves fapaci!
Amennyiben van elegendő hely a rövidebb végfalon is a megjelenítőnek és a front hangfalaknak, mi a jobb választás a hang szempontjából?
A hátrafelé szélesedő szoba?
Köszönettel!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Az akusztikának általában jót tesz, ha nem párhuzamosak a falak.
Nem általában, hanem mindig.
Moziszoba építés
... Így ránézésre én a hosszabb részt használnám a frontoldalnak. A lehető legnagyobb képméret és a szélesebb front elhelyezés miatt. Ill. úgy még 7.1/2 is tökéletesen kiépíthető, nem zavarná az ajtó az oldalsó hangfalat 7.-ál, de 5.-nál ez nem gond....
Egyetértek. A méret a lényeg, persze a kép mérete. A mozi lényege (számomra) az, hogy messziről nézel nagy képet. Ez sokkal jobb a szemnek, mint közelről nézni egy kis képet, még akkor is, ha ugyanakkora a látószög. Kisebb szögben kell a szemtengelyeknek összetartani és messzebbre fókuszálni pihentetőbb a szemnek. Bár ez lehet egyéni preferencia kérdése is.
Az akusztikának általában jót tesz, ha nem párhuzamosak a falak. A legjobb ha egyik egymással szemben levő falpár sem pontosan párhuzamos ... tudtommal.
Moziszoba építés
Sziasztok,
Kérdezni szeretnék, hátha van tapasztalat ebben is.
Ha van lehetőség úgy megépíteni a moziszobát, hogy az oldalsó falak ne legyenek párhuzamosak, akkor az a megfelelő megoldás, hogy a hátsó fal a hosszabb, mint a szemben lévő fal, vagy fordítva?
Szoba méretei?Fontos, hogy jobban lássuk az arányokat.
Így ránézésre én a hosszabb részt használnám a frontoldalnak. A lehető legnagyobb képméret és a szélesebb front elhelyezés miatt. Ill. úgy még 7.1/2 is tökéletesen kiépíthető, nem zavarná az ajtó az oldalsó hangfalat 7.-ál, de 5.-nál ez nem gond.
Persze itt még az is lényeges, hogy mennyi a falak dőlése és milyen távon...
Nagyon ígéretes moziszoba vázlat!
Moziszoba építés
Sziasztok,
Kérdezni szeretnék, hátha van tapasztalat ebben is.
Ha van lehetőség úgy megépíteni a moziszobát, hogy az oldalsó falak ne legyenek párhuzamosak, akkor az a megfelelő megoldás, hogy a hátsó fal a hosszabb, mint a szemben lévő fal, vagy fordítva?
Elvi rajz:
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: L
Moziszoba építés
Jól levázoltad,természetesen a felsoroltak tudatában kell tervezni,nekiállni a pincemozinak,ezt nem fűztem hozzá a korábban írottakhoz.
Ahol magasan van a talajvíz,vagy van esély arra,hogy nagyobb esőzések alkalmával bejuthat a víz, kárt tehet, ott esélytelen ilyen szoba kialakítása,a páratartalommal még csak lehet is kezdeni valamit,megfelelő szellőztetéssel (elméletileg)
A talajvíz ellen nehéz védekezni, de az árvíz ellen elég egyszerű megoldások vannak példa nálam.
Itt a pinyoban 3 veszélyes tényező.1 árvíz 2 medence fűtés kb12 köbméter 3 nepkollektor.
Megoldás egyszerűen megemeltem mindent.☺ Garázs ajtó mellett van 4 méter mély kút befolyóval.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
- Ha könnyűszerkezetes a födém a mozi alatt, akkor a mély hangokat leszigetelni gyakorlatilag lehetetlen. Persze a szakemberek majd azt mondják, hogy "rétegrend" kérdése az egész (ez egy ilyen mágikus szó náluk).
Sajnos még a mérnökök is hajlamosak elfelejteni azt a tényt, hogy a hőszigetelésen átjutő hő mennyiségét a szigetelés két oldalán levő hőmérsékletek KÜLÖNBSÉGE határozza meg. Ha a merőleges nyári napsütésben a cserépfedés pl. 120 Celsius fokos, bent meg mondjuk 25 Celsius van, akkor ez 95 fok a különbség. Ekkor annyi hő megy BE a hőszigetelésen át, amennyi hő csak -70 (!!!!) fokos külső hidegben menne KI rajta.
A "rétegrend" nagyjából annyira misztikus hivatkozási alap, mint nálad a "mérnök" és a "szakember" kifejezés, amit zseniálisan említesz néhány soron belül hol pejoratív, hol követendő példaként.
Nem tudom, mit jelent a "mély hangok leszigetelése", de egy fal- vagy födémszerkezet hanggátlása méretezhető, modellezhető. Természetesen tökéletes, azaz végtelen mértékű hanggátlás a gyakorlatban nem létezik, ez csak néhány házimozis fantáziáiban jelenik meg romantikus álomként.
Nem tudom, melyik mérnök nincs tisztában azzal a szabállyal, hogy az átfolyó áramot a feszültség és az áram útjában álló ellenállás határozza meg. Ez a két paraméter a hőtanban a hőmérséklet különbség és a hőszigetelési tényező. Ugyanakkor nem szerencsés kerülni a léghőmérsékletet és a felületi hőmérsékletet. A 120 C fokos tetőfelület nem egy gyakori adat (ezzel akár vizet is lehetne forralni) és nem vethető össze a -70 C fokos külső léghőmérséklettel. A hőszigetelés méretezésében a felületi besugárzás mértéke és a léghőmérséklet is szerepel, az őket megillető súlyozással.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Jól levázoltad,természetesen a felsoroltak tudatában kell tervezni,nekiállni a pincemozinak,ezt nem fűztem hozzá a korábban írottakhoz.
Ahol magasan van a talajvíz,vagy van esély arra,hogy nagyobb esőzések alkalmával bejuthat a víz, kárt tehet, ott esélytelen ilyen szoba kialakítása,a páratartalommal még csak lehet is kezdeni valamit,megfelelő szellőztetéssel (elméletileg)
Moziszoba építés
Mivel nálunk a tetőtérben van a mozi, azt meg tudom mondani, hogy ennek mik a hátrányai (tapasztalatból):
- Ha könnyűszerkezetes a födém a mozi alatt, akkor a mély hangokat leszigetelni gyakorlatilag lehetetlen. Persze a szakemberek majd azt mondják, hogy "rétegrend" kérdése az egész (ez egy ilyen mágikus szó náluk). De hát mit is mondanának? Ha azt mondanák, hogy "lehetetlen" akkor nem lenne munkájuk/pénzük tehát ezt soha nem fogják mondani. A mély hangokat három dolog EGYÜTTESEN tudja megállítani (illetve drasztikusan csökkenteni):
- nagy tömeg
- nagy mechanikai merevség
- ... izé ... szóval ... valóban a jó rétegrend, de nem a "misztikus" hanem a "mérnöki" értelemben.
Ezek közül a megfelelő tömege és merevsége SOSEM lesz meg a könnyűszerkezetes födémnek, ezért a feladat (szerintem) gyakorlatilag lehetetlen. Ha tehát tetőtéri moziban gondolkozik valaki akkor vagy betonfödémes házat vegyen, vagy fogadja el, hogy csak úgy tud majd elfogadható hangerővel mozizni a tetőtérben, hogy a sub(-ok) ki vannak kapcsolva. Alvásidőben legalábbis...
Mivel a pincék feletti zárófödém (szinte) soha nem könnyűszerkezetes, ezért azokkal ilyen gond ritkán van.
A másik probléma a hőmérséklet/páratartalom kérdésköre. A pincékben tipikusan egyenletes a hőmérséklet, de általában elég hideg van és magas a páratartalom. Egy jól vízszigetelt, azaz száraz pincéből kiváló mozit lehet építeni, de ha a pince nedvesedésre hajlamos, akkor komoly baj is lehet, mert a moziban használt milliós értékű technikának (tudtommal) nem tesz jót a folyamatos nedvesség. A másik kérdés, hogy ha egy komolyabb felhőszakadás során pár köbméter víz mégis bejut a pincébe, akkor az milyen károkat okoz majd? Ha az adott helyen ez elméletileg előfordulhat (domborzati viszonyok, talajvíz szintje, stb.) illetve ha víz nyomait látjuk egy pincében, akkor oda én nem mernék mozit építeni még akkor sem, ha a rekkenő nyári melegben igen vonzó lehet, hogy a kellemesen hűvös pincében mozizgasson az ember.
A tetőtérbe ezzel szemben ritkán jut fel a talajvíz, viszont a kicsi hőtároló tömeg miatt szinte esélytelen annyi hőszigetelést tenni köré, hogy azon a nyári meleg ne jusson át. Sajnos még a mérnökök is hajlamosak elfelejteni azt a tényt, hogy a hőszigetelésen átjutő hő mennyiségét a szigetelés két oldalán levő hőmérsékletek KÜLÖNBSÉGE határozza meg. Ha a merőleges nyári napsütésben a cserépfedés pl. 120 Celsius fokos, bent meg mondjuk 25 Celsius van, akkor ez 95 fok a különbség. Ekkor annyi hő megy BE a hőszigetelésen át, amennyi hő csak -70 (!!!!) fokos külső hidegben menne KI rajta. Ezért könnyű fűteni a jól hőszigetelt tetőteret, de ezért döglünk meg benne nyáron (a komoly hőszigetelés ellenére is) a melegtől. A problémára van mérnökileg korrekt megoldás (több rétegben átszellőztetett tetőszerkezet) de ezt itthon nem igazán alkalmazzák, még az új építések esetén sem (minek növelné az építtető a költségeit, amikor a szabvány csak hőátbocsátási tényező határértéket köt ki, tehát az épület enélkül is megkapja a szükséges engedélyeket?)
Magyarul igen valószínűtlen, hogy egy használt ház tetőszerkezete így lenne megépítve. A tetőtérbe tehát muszáj klímát tenni ... innentől viszont a nyári meleg problémája jól kezelhető lesz.
Szerintem bárhova is építünk egy házimozit, mindig lesznek megoldandó problémák, de ez NEM jelenti azt, hogy a végén ne vigyorognánk úgy, ahogy a jóllakott napközis, amikor bekapcsoljuk az apparátot ... én legalábbis minden alkalommal vigyorgok... :-)
Moziszoba építés
...Ha jó a cucc sokszor komoly mélysége is van a zenének, ami elég furán hat, valahol a vászon mögött énekel dobol zenél valaki. ,,,
Ezt csak most olvastam, egyetértek.
Jó sztereónál maximálisan így van, viszont egy jobb házomizinál is simán megtapasztalható (nemcsak koncertnél, de akár filmeknél is a teresség, bizonyos hangok pontos helye).
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Spiky a dolog nálad,hogy hol legyen a mozi ,valójában nem is olyan nehézkes kérdés.
Azért hány ember van akinek mindössze egyetlen szoba adott (pl korábban háló,vagy vendégszobának használtból kell kialakítani)
arra a célra,hogy moziszobát építsen,vagy kénytelen a nappalit használni,számtalan nyűggel,gonddal,stb, a panellakásokról nem is beszélve az X,Y emeleten.
Szóval ha van egy pince,jó méretekkel,adottságokkal, akkor már az is késő lenne,ha múlt héten hozzákezdtél volna.
A pincében való moziszoba abban is jobb egy lakásban-lakószinten lévőtől,mert elszeparáltabb,
igazi mozibarlangot lehet csinálni belőle,izgalmas mikor még be sem léptünk a szobában,de már egy lejáró lépcső sejteti, hogy hová fog betérni az ember.
Rengeteg ötlet van,a neten és azért itt is lehet a fórumon bőven segítséget kérni.
Biztosan nem egyszerű elkezdeni,ahogy más helyiség esetében sem,csak a pincében jobban az alapoktól kell indulni.
Roppant tudom írigyelni,akinek külön ház,vagy pince van erre a célra. (A külön moziháznál pedig még több ötletet lehet igazán jól megvalósítani.)
Szerintem az sem túl nagy vétség lenne, ha lehetőségem volna rá,hogy még egy szinttel kisebb mozira cserélés árán is "lecuccolnék" egy pincében,a mostani szoba helyett.
Van,amikor hiába vannak meg a nagy drága és combos eszközök,ha az egészből hiányzik az igazi feeling a hangulat,amit nem mindíg lehet összehozni egy normál szobából.
De ez is szubjektív,mert nem vagyunk egyformák és az igények is mások.A legjobb ha a kezdetektől van mindenre pénzmag bőven.
De leginkább a szakmai oldala van mindíg kihegyezve a moziszoba építésnek,ami persze a legfontosabb és az első a végeredményt nézve és szükséges ahhoz,hogy maximálisan jó hangot és képet kapjunk,
de azért az sem utolsó dolog,hogy végül milyen eredményt érünk el abban is,hogy építettünk egy igényes szobát és élmény legyen ott tartózkodni minden pillanatban.
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Moziszoba építés
Találtam egy ilyen oldalt.
Aki vágja az angolt annak jól jöhet.
http://www.hometheaterforum.com/communi ... re.334769/
Nah meg ha valaki lefordítaná az lenne a legjobb. Persze csak akkor ah tényleg hasznos az oldal.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Spiky03
- Fórumlakó
Moziszoba építés
Egyáltalán nem rossz. Csak el kell dönteni mit szeretnél, mennyire akarsz belefolyni. Ha szükség van hangszigetelésre is, akkor számolni kell a magasabb költségekkel. Elég összetett a dolog főleg, ha számításba veszed a jövőbeni fejlesztéseket, ezért jó időben elkezdeni a terveket. De látom ezzel nincs gond.
Igen egyedül amivel jól állok az az idő.
Ezért gondoltam, hogy elkezdek már nézelődni, meg puhatolózni, hogy mi merre hány méter. Hogyha esetleg oda kerül a dolog, akkor már legyen 1-2 tervem.
Mert ha már van egy "konkrét" elképzelésem akkor azon talán később könnyebb az adott helyszínhez igazítani, meg ha tudom, hogy kb mekkora költséggel kellene számolnom.
Mondjuk én személy szerint a pincés megoldásnak örülnék, mert az tényleg olyan lehet, mint egy mozi, elszigetelten a fenti élettől. Csak ugye ide azért gondolom kellene 1-2 milla a kivitelezéshez, plusz az is jó lenne amit Hiccusz írt, hogy mellette egy kis zug, ahol lehetne mondjuk egy kis hűtő meg ilyesmi ami kell a filmezéshez.
Természetesen már úgy alakítanám ki, hogy pl a lenne hely az atmos hangsugárzóknak is a plafonon, hogy ha oda kerül a sor, akkor már csak be kellene építeni. Nah meg a 7.1-nek is vagy 2-nek.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Moziszoba építés
Tudtam én.
Igen ez lesz. Majd megnézem, hogy kb mennyiből jönne ki egy pince szoba építés, vagy utána kérdezek itt pár embernél aki már csinált ilyet. Mert valóban ez lenen a jobb, legalábbis, hogy ez olyan lehet, amilyet kigondol az ember és úgy alakítja, meg ha felcsavarja a rádiósmagnón a hangerőt, az nem annyira zavarja a fent lévőket. Csak ehhez azért gondolom nagyobb pénzmag kell, mert ugye falakat kell építeni, meg a szigetelés, meg a vezetékeke kiépítése.
Nah de majd nézelődök még, meg ugye majd sok minden fog függni attól is, hogy amikor eljön az ideje milyen házat találunk. Mert lehet, hogy nem is lesz pincéje. De ere meg kell majd egy B terv.
Válassz olyat, ahol a beépítettségi mutató nincs koppra kihasználva, s mellé tudsz még építeni egy helyiséget akárhol. Vagy ahol nem nyomnak fel a szomszédok, mert már nem lehetne... :-)
Moziszoba építés
Még esetleg a tetőtér is lehetséges lehet, mint nálad. Az sem olyan rossz azért nem?
Egyáltalán nem rossz. Csak el kell dönteni mit szeretnél, mennyire akarsz belefolyni. Ha szükség van hangszigetelésre is, akkor számolni kell a magasabb költségekkel. Elég összetett a dolog főleg, ha számításba veszed a jövőbeni fejlesztéseket, ezért jó időben elkezdeni a terveket. De látom ezzel nincs gond.
- Spiky03
- Fórumlakó
Moziszoba építés
Nagyjából igen. Ha van lehetőség, egy önálló helyiségből kiindulni mindig egyszerűbb olyan tekintetben, hogy ott szabadabban tud az ember "alkotni", s nem kell meglévő (kötött) dolgokhoz muszájból alkalmazkodni. Vizsgáld meg mindkettő ráfordítását, s azt, melyikkel tudod elérni azt, amit akarsz, s milyen kompromisszumokkal! Utána már (talán) könnyebb a döntés.
Tudtam én.
Igen ez lesz. Majd megnézem, hogy kb mennyiből jönne ki egy pince szoba építés, vagy utána kérdezek itt pár embernél aki már csinált ilyet. Mert valóban ez lenen a jobb, legalábbis, hogy ez olyan lehet, amilyet kigondol az ember és úgy alakítja, meg ha felcsavarja a rádiósmagnón a hangerőt, az nem annyira zavarja a fent lévőket. Csak ehhez azért gondolom nagyobb pénzmag kell, mert ugye falakat kell építeni, meg a szigetelés, meg a vezetékeke kiépítése.
Nah de majd nézelődök még, meg ugye majd sok minden fog függni attól is, hogy amikor eljön az ideje milyen házat találunk. Mert lehet, hogy nem is lesz pincéje. De ere meg kell majd egy B terv.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Moziszoba építés
Gondolom most meg is válaszoltam akkor a saját kérdésemet.
Nagyjából igen. Ha van lehetőség, egy önálló helyiségből kiindulni mindig egyszerűbb olyan tekintetben, hogy ott szabadabban tud az ember "alkotni", s nem kell meglévő (kötött) dolgokhoz muszájból alkalmazkodni. Vizsgáld meg mindkettő ráfordítását, s azt, melyikkel tudod elérni azt, amit akarsz, s milyen kompromisszumokkal! Utána már (talán) könnyebb a döntés.
- Spiky03
- Fórumlakó
Moziszoba építés
Sztem is a pince. De ez attól is függ milyen méretekkel rendelkezik. És nem csak az alapterület számít. Vannak kis belmagasságú pincék is. 2.5-2.3 méternél kisebbnél már meggondolandó. Főleg, ha atmosban gondolkodsz.
Értem.
Csak oda jóval több pénz kell, ha mondjuk le kell választan a pincéből a moziszobát.
Amúgy igen, hosszútávon majd biztos lenne atmos is.
Még esetleg a tetőtér is lehetséges lehet, mint nálad. Az sem olyan rossz azért nem?
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;