Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

wntsmk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: wntsmk »

Sziasztok,

Végre olyan helyre sikerül költözni pár hét múlva, ahol újra elkezdhetek hifizni.

Jelenleg ezek a dolgok állnak rendelkezésre, de egy mivel külföldre költöztem így nyilván nem érdemes minden elemét kihozni.

Aktív studio monitor: M-audio BX5 (ez nagyon csak háromszögelve használható és asztalnál ülve, igy ettől biztosan megválnék)
Lemezjátszó. project debut II (imádom max idővel a hagnszedőt cserélném egy ortofon 2m red-re)
Erősítő: nad 3020 - szintén nagyon szeretem, a phono fokozat miatt vettem anno hangszóró kérdése lesz majd, hogy mi lesz a sorsa.

Most először hangsugárzót szeretnék választani, mivel abból biztosan valami normálisabbat szeretnék, és esetleg a hangszóró ajánlásokhoz erősítőpár ötleteknek is örülnék ( fontos a phono fokozat, vagy ha nincs akkor külön phono preamp ajánlásnak is )

A szoba mérete képek alapján becsülve 4x8m lehet, de inkább beszúrom a képeket, így az alakját is látjátok.
(a ronda bútorok és a berendezés még az előző tulajé, igy csak a falak fixek.)

Ami plusszban nehezíti a helyzetet, az a kis idegesítő beugró ahol most a tv van.

Eddig elsősorban spotify-on hallgattam zenét, illetve neha LP-n. Pár különféle zene: Pink Floyd, Led Zeppelin, Radiohead, Sigur Rós, Burial, Bowie, Slow Show, Dylan és nagyon-sok ezekhez hasonló.

Mindenképpen használtan keresek hangsugárzókat, olyan 2-300 font környékén (angliában). Ami még fontos, hogy nme szeretnék mélysugárzót használni, így fontosak a szép mélyek.

Remélem minden fontos információt leírtam, tudnátok ajánlani pár megfelelőt további infókkal? Eddig Monitor Audio Bronze 2 ami ajánlások alapján a legszínpatikusabb.

Szatiur
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szatiur »

Tisztelt Tagok!

Kérlek segítsetek abban, hogy a Jamo C605 és C805 hangfalak között a teljesítményen felül van más lényegesebb különbség?
(jelenleg C605-el rendelkezem, amelyre lenne egy jelentkező és akkor rácsapnék egy C805-re valamekkora ráfizetéssel).
A helység olyan 25-30 m^2, nagyon vegyes zenei stílus szól rajta, az erősítő egy régebbi Yamaha, de nemsokára cserére érik, így ez utóbbi nem befolyásoló tényező.

Nem volt lehetőségem összehasonlítani a két hangfalat, ezért kérem a segítségetek, hátha valakinek mindkettőhöz volt szerencséje.

Köszönöm!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...Egy végtelenül alacsony anyagi keretből próbálom összehozni az alap stereo rendszeremet.. hangsugárzót tekintve az alábbi lehetőségeim vannak:

- Mission M31i
 - Mission 761i
 - Jamo E750 (álló)
 - JPW Sonata
 - Celestion F30 (álló)
 - Celestion Ditton 15
 - CAP DP 300 (álló, Hivox tuning)
 - Sound Art L1 (új)

Az angol Ebay-en alacsonyan repkednek a Sonata-k (és az a megérzésem, hogy most nem lesznek durva licitek a végére sem):

http://www.ebay.co.uk/itm/252410047269? ... EBIDX%3AIT

http://www.ebay.co.uk/itm/201598206381? ... EBIDX%3AIT

Van egy szép JPW Gold Monitor is (bár ez nem szerepelt a felsorolásodban ):

http://www.ebay.co.uk/itm/291774394184? ... EBIDX%3AIT

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

T. "szakértők"!
Tanácsot szeretnék kérni hangfal összehasonlításban. Van egy pár Swans T600F párosom, minimális ráfizetéssel módom lenne elcserélni egy Quadral Aurum 5 párosra. A Quadral elég messze van tőlem nem ismerem, de nagyon szimpatikusak, és elég nagy meló a 600-asokat összecsomagolni és elcuccolni sok-sok km-re a bizonytalanért.
Ám, ha valaki ismeri ezeket a párosokat, szívesen várok minden építő jellegű hozzászólást, tanácsot.
Sztereózásra használnám őket egy 2x25W csövessel és egy MF M1 DAC-al. A csövesem a 600-asokat kegyetlenül meg tudja hajtani, szeretem is a hangjukat, csak hát a kisördög....
Köszi: Tamás

A Quadral-okat nem fogja tudni meghajtani, ráadásul nem is jobb dobozok, mint a T600F.

olitomi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: olitomi »

T. "szakértők"!
Tanácsot szeretnék kérni hangfal összehasonlításban. Van egy pár Swans T600F párosom, minimális ráfizetéssel módom lenne elcserélni egy Quadral Aurum 5 párosra. A Quadral elég messze van tőlem nem ismerem, de nagyon szimpatikusak, és elég nagy meló a 600-asokat összecsomagolni és elcuccolni sok-sok km-re a bizonytalanért.
Ám, ha valaki ismeri ezeket a párosokat, szívesen várok minden építő jellegű hozzászólást, tanácsot.
Sztereózásra használnám őket egy 2x25W csövessel és egy MF M1 DAC-al. A csövesem a 600-asokat kegyetlenül meg tudja hajtani, szeretem is a hangjukat, csak hát a kisördög....
Köszi: Tamás

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

valóban.. hazabeszélnél

kb. 15 m2-es szobában szeretném megadni a módját a zenehallgatásnak.. egészséges de közel sem hangos-üvöltő hangerőn hallgatnám imádott lemezeimet (akusztikus,jazz..)

A cd lejátszó már adott: Philips CD 720
erősítő: figyelembe véve, hogy a kis monitoroknak kell az energia, inkább régebbi Denon, Pioneer, Marantz erősítőkben gondolkodom, amikben van erő de talán hangminőségben sem szégyenkeznek ebben az árkategóriában (max 30 ezer Ft).

Kérlek benneteket ne tartsátok vissza az ötleteket/tapasztalatokat...
Előre is köszönöm!

Ezzel nem nyúlsz mellé, jobb mint bármelyik típus amiket felsoroltál.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1940713

global
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: global »

valóban.. hazabeszélnél

kb. 15 m2-es szobában szeretném megadni a módját a zenehallgatásnak.. egészséges de közel sem hangos-üvöltő hangerőn hallgatnám imádott lemezeimet (akusztikus,jazz..)

A cd lejátszó már adott: Philips CD 720
erősítő: figyelembe véve, hogy a kis monitoroknak kell az energia, inkább régebbi Denon, Pioneer, Marantz erősítőkben gondolkodom, amikben van erő de talán hangminőségben sem szégyenkeznek ebben az árkategóriában (max 30 ezer Ft).

Kérlek benneteket ne tartsátok vissza az ötleteket/tapasztalatokat...
Előre is köszönöm!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Sziasztok!

Kérlek segítsetek..:
Egy végtelenül alacsony anyagi keretből próbálom összehozni az alap stereo rendszeremet.. hangsugárzót tekintve az alábbi lehetőségeim vannak:

- Mission M31i
 - Mission 761i
 - Jamo E750 (álló)
 - JPW Sonata
 - Celestion F30 (álló)
 - Celestion Ditton 15
 - Sound Art L1 (új)

Mindegyik doboz 30-40 ezer Ft-os árkategóriában van, némelyik új némelyik kicsit leharcolt állapotban.. azonban HANGOT szeretnék vásárolni nem makulátlan állapotot.. ezért kérem a segítségeteket, legfőképp tapasztalati szempontból..
A hallgatandó zenék jazz, akusztikus, néha pici soft rock..
Melyik dobozt ajánlanátok?

Nagyon köszönöm előre is!

én nem ajanlhatok ;-)    

szerintem szobameret, erösitö, hallgatasnal szokasos hangerö es preferenciak is segitik az ajanlókat (lagyabb, kemenyebb, dinamikusabb, melyröl nem akarsz/tudsz lemondani, ....)

global
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: global »

Sziasztok!

Kérlek segítsetek..:
Egy végtelenül alacsony anyagi keretből próbálom összehozni az alap stereo rendszeremet.. hangsugárzót tekintve az alábbi lehetőségeim vannak:

- Mission M31i
 - Mission 761i
 - Jamo E750 (álló)
 - JPW Sonata
 - Celestion F30 (álló)
 - Celestion Ditton 15
 - Sound Art L1 (új)

Mindegyik doboz 30-40 ezer Ft-os árkategóriában van, némelyik új némelyik kicsit leharcolt állapotban.. azonban HANGOT szeretnék vásárolni nem makulátlan állapotot.. ezért kérem a segítségeteket, legfőképp tapasztalati szempontból..
A hallgatandó zenék jazz, akusztikus, néha pici soft rock..
Melyik dobozt ajánlanátok?

Nagyon köszönöm előre is!

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Hozzászólás Szerző: leonel »

Nagyon szépen köszönöm a segítő hozzászólásokat.
A Lala kicsit drága (97e ft)

Nézegettem még az eladó hangfalak között az ALR step 2-t, de sehol nem találok a neten érzékenységi adatokat.

Vendég

Üdv Mindenkinek,

Tippet, tanácsot szeretnék kérni.
Átmeneti rendszerbe (max 1év használatra) 2x12w egyszerű kis DIY csöves erősítőhöz keresnék minél olcsóbb hangafalat.
Szoba méret kb. 19nm tehát álló és monitor is szóba jöhet.
Főleg Jazz, soul, blues és klasszikus a repertoár.

Most egyéb kiadások miatt tényleg legfontosabb az ár, valamint természetesen számít hogy majd eladható legyen...
Jó lenne 50e alatt, de ha valami nagyon kihagyhatatlan akkor max 70e.

Mit javasoltok?

Köszönöm.
Az említett műfajok és készülék mellé,szvsz ez kiváló hangot ad.Lala hangsugárzó,vadonat új,egyedi,szélessávú.www.konczol.hu

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1940713
Basszus kétszer tettem be ugyanazt, pedig ez talán még jobb is mint az, amit kétszer linkeltem.

leonel
V.I.P.
V.I.P.

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

"a fül 3dB hangnyomásnövekedést éppen észrevesz"

Szerintem ez nem így van, tapasztalatom szerint 1,5 dB az éppen észrevehető hangnyomás különbség.

Ekkora fülekkel?
ez nem számít be...

leonel
V.I.P.
V.I.P.

Üdv Mindenkinek,

Tippet, tanácsot szeretnék kérni.
Átmeneti rendszerbe (max 1év használatra) 2x12w egyszerű kis DIY csöves erősítőhöz keresnék minél olcsóbb hangafalat.
Szoba méret kb. 19nm tehát álló és monitor is szóba jöhet.
Főleg Jazz, soul, blues és klasszikus a repertoár.

Most egyéb kiadások miatt tényleg legfontosabb az ár, valamint természetesen számít hogy majd eladható legyen...
Jó lenne 50e alatt, de ha valami nagyon kihagyhatatlan akkor max 70e.

Mit javasoltok?

Köszönöm.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

"a fül 3dB hangnyomásnövekedést éppen észrevesz"

Szerintem ez nem így van, tapasztalatom szerint 1,5 dB az éppen észrevehető hangnyomás különbség.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

es ki hany dB-t szeretne otthon ? atlagosan es csucsra ?  

(es ugye a szobaban hallhato "dB" az nem a szabadteri, visszaverödesek miatt "több" ugyanolyan hangsugarzo eseten, es sztereo rednszerben ugye 2 hangsugarzo szol, ...)

Gorgonka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Gorgonka »

Esetleg még ezt olvasd el.
http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy- ... -kezdoknek

Na, ezt kivételesen vágom . De azért köszi, mindent szivesen elolvasok a témában, ami még nem túl szakmai.

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

Az az igazság, hogy keresgélek már jó ideje, hogy mire cseréljem a mostaniakat és ebben az árkategóriában eddig ezeket találtam. Ma figyeltem fel erre a dologra az ohmokkal, teljesen új vagyok a témában. Nézegettem az aprót is, de honnan tudjam, hogy az ott árult hangsugárzók valóban 8 Ohmosak-e, hiszen ezeknél is azt írták, hogy azok, aztán meg még sem . 2x9 wattos a végfok, de szól olyan hangosan mint az előző, 2x35 wattos tranzisztoros erősítőm.
Azt nem tudom, hogy mi az a szélessávú hangszóró, de majd utána olvasok akkor . mindenképpen hosszútávra tervezek az erősítővel, mert tetszik a hangja, tulajdonképpen csak azért akarok hangsugárzókat cserélni, mert a mostaniaknak nem túl kielégítő a mélye, azon szeretnék javítani, hogy rockon kicsit dögösebb legyen.

Esetleg még ezt olvasd el.
http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy- ... -kezdoknek

Gorgonka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

De csövesre miért házimozi frontokat akarsz kötni?
A csöves főleg érzékeny a durván változó impedanciára. Ráadásul ezeknél, főleg a 2 mélyközepeseknél, az alsó régiókban, ahol a legtöbb energiaszükséglet van, pont ott esik be 4ohmra. Csövesnek nem jó, hacsak nincs kifejezett 4 ohmos kimenete is. Ha tönkre nem is megy feltétlenül, de nem lesz jó a hangja soha.
Egy szélessávú vagy egy valóban 8ohmos dobozt kéne keresni, aminek még az érzékenysége se túl alacsony, bár nem tudom mennyi kraft van az erősítődben. Egy jobb szélessávúval fellélegezne az erősítő, felszabadultabban zenélne. Én az apróban keresnék, lehetőség szerint meg is hallgatva a saját erősítővel, ha az egy hosszú távú fix pontnak tervezett dolog.

Az az igazság, hogy keresgélek már jó ideje, hogy mire cseréljem a mostaniakat és ebben az árkategóriában eddig ezeket találtam. Ma figyeltem fel erre a dologra az ohmokkal, teljesen új vagyok a témában. Nézegettem az aprót is, de honnan tudjam, hogy az ott árult hangsugárzók valóban 8 Ohmosak-e, hiszen ezeknél is azt írták, hogy azok, aztán meg még sem . 2x9 wattos a végfok, de szól olyan hangosan mint az előző, 2x35 wattos tranzisztoros erősítőm.
Azt nem tudom, hogy mi az a szélessávú hangszóró, de majd utána olvasok akkor . mindenképpen hosszútávra tervezek az erősítővel, mert tetszik a hangja, tulajdonképpen csak azért akarok hangsugárzókat cserélni, mert a mostaniaknak nem túl kielégítő a mélye, azon szeretnék javítani, hogy rockon kicsit dögösebb legyen.

Vendég

Az a bajom, hogy a legtöbbnél ilyen értékeket mértek. Pl:
http://www.av-online.hu/hangfal/canton- ... szt_1350/2
http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... szt_1368/2

Hirtelen ezeket találtam, amik még beleférnének a keretbe. Akkor ezek mind kilőve?
Illetve most egy ilyenem van rajta:
http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-are ... szt_1455/2
Ennél is 6 Ohmot írnak. Ebből lehet baj?

De csövesre miért házimozi frontokat akarsz kötni?
A csöves főleg érzékeny a durván változó impedanciára. Ráadásul ezeknél, főleg a 2 mélyközepeseknél, az alsó régiókban, ahol a legtöbb energiaszükséglet van, pont ott esik be 4ohmra. Csövesnek nem jó, hacsak nincs kifejezett 4 ohmos kimenete is. Ha tönkre nem is megy feltétlenül, de nem lesz jó a hangja soha.
Egy szélessávú vagy egy valóban 8ohmos dobozt kéne keresni, aminek még az érzékenysége se túl alacsony, bár nem tudom mennyi kraft van az erősítődben. Egy jobb szélessávúval fellélegezne az erősítő, felszabadultabban zenélne. Én az apróban keresnék, lehetőség szerint meg is hallgatva a saját erősítővel, ha az egy hosszú távú fix pontnak tervezett dolog.

Gorgonka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ez egy 4 ohmos hangsugárzó, a többi csak porhintés.
Az a bajom, hogy a legtöbbnél ilyen értékeket mértek. Pl:
http://www.av-online.hu/hangfal/canton- ... szt_1350/2
http://www.av-online.hu/hangfal/klipsch ... szt_1368/2

Hirtelen ezeket találtam, amik még beleférnének a keretbe. Akkor ezek mind kilőve?
Illetve most egy ilyenem van rajta:
http://www.av-online.hu/hangfal/jbl-are ... szt_1455/2
Ennél is 6 Ohmot írnak. Ebből lehet baj?

Vendég

Sziasztok

Egy technikai jellegű kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy DIY csöves erősítő, amihez 8 Ohmos hangsugárzókat kellene használni és adott a következő hangsugárzó:
http://www.av-online.hu/hangfal/quadral ... szt_1266/2

Lent a specifikációknál azt írják, hogy:Névleges impedancia: 4-8 OhmFeljebb viszont kimérték és ezt írják:
Szokásosan kissé magasabb jósági tényezőre hangolt reflexdoboz 4 ohmos minimum- és 5 ohmos nominális-impedanciával. Felső váltási pont 2 kHz-en, az alsó alig észrevehetően 300 Hz körül.

Most akkor ezeket ráköthetem az erősítőre vagy inkább ne?
Előre is köszi.

Ez egy 4 ohmos hangsugárzó, a többi csak porhintés.

Gorgonka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok

Egy technikai jellegű kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Adott egy DIY csöves erősítő, amihez 8 Ohmos hangsugárzókat kellene használni és adott a következő hangsugárzó:
http://www.av-online.hu/hangfal/quadral ... szt_1266/2

Lent a specifikációknál azt írják, hogy: Névleges impedancia: 4-8 Ohm Feljebb viszont kimérték és ezt írják:
Szokásosan kissé magasabb jósági tényezőre hangolt reflexdoboz 4 ohmos minimum- és 5 ohmos nominális-impedanciával. Felső váltási pont 2 kHz-en, az alsó alig észrevehetően 300 Hz körül.

Most akkor ezeket ráköthetem az erősítőre vagy inkább ne?
Előre is köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”