Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

Na igen de hátha.Vagy ha valaki mást érdekel:)
Más valakit tutti, mer' én is elolvastam...

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Kérdés, hogy kérdező egy hónappal a kérdés feltevés után izgatottan figyeli-e a topicot ;-)
Na igen de hátha.Vagy ha valaki mást érdekel:)
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Jameson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jameson »

Sziasztok,

nem tudom jó helyen járok-e, de remélem kapok valakitől tanácsot.
Vásároltam egy remek erősítőt itt a fórumon, (http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... azur-840a/) márciusban, nagy lépés volt a rendszerem fejlesztésében, és anyagilag is az én szintemen.

Kb egy hete az a probléma lépett fel, hogy a távirányítója percek alatt (10-15 perc) lemeríti a három db elemet, lehet pakolni bele az újakat ha használni akarom. 
Emellett a potméter a készüléken is önálló életet él, hiába tekerem pld lefelé, pont ellenkezőleg, hangosításba kezd, teljesen összevissza működik. Erről a hibáról olvastam külföldi oldalon is, sajnos sűrűn előfordul hogy a potméter megbolondul, a V2-es verzióban ezt már elvileg javították. Ezzel még együtt lehet élni, a nagyobb probléma a táv, azzal jól működik a hangosítás/halkítás, persze ha éppen nem merítette le az aktuális elemeket. 

Tudna-e valaki megbízható szervízt ajánlani, elsősorban akik távkapcsolókat javítanak, vagy lehet ehhez a típushoz univerzálist kapni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Szép napot!

Üdv, Gábor 
CAMBRIDGE AUDIO 851N | PRIMARE I32 | OPPO 103D | ELAC FS-267 | Pro-Ject 1Xpression Carbon/Goldring 2200MM

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

szia.Pont tegnap láttam egy hirdetést a jófogáson pioneer ax77. Kecskeméten jó állapotban hirdetik.55.000-ért.talán egy meghallgatást megér.
Kérdés, hogy kérdező egy hónappal a kérdés feltevés után izgatottan figyeli-e a topicot ;-)

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Szerintem ebben az árkategóriában - ha már gyári dolgok jöttek szóba - az egyik legjobb volt a Pio A400/A400x.A többi általam ismert mind kicsit drágább (Heed Obelisk) vagy szinte beszerezhetetlen (Dunaudio).
szia.Pont tegnap láttam egy hirdetést a jófogáson pioneer ax77. Kecskeméten jó állapotban hirdetik.55.000-ért.talán egy meghallgatást megér.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

klutakistvan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 49

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: klutakistvan »

Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem a meglévő rendszerem sztereó képességének javításához. A jelenlegi erősítőm egy Denon 3808 házimozi erősítő a lejátszó egy Dune BD Prime a hangfalak pedig MA RS8 szett. Házimoziban nem érzem kevésnek a 3808-at, sztereóban viszont lehetne jobb.
Mi lenne a legjobb és legolcsóbb megoldás? Gondoltam régebbi sztereó erősítő vásárlásán de tanácstalan vagyok, hogy melyiket. Amik most elérhetők egy Marantz PM30, Denon 980R vagy 480R. Többre nem emlékszem ebben az 50 eFt-ig kategóriában. Valamelyik megfelelő lehet? Elég lenne egy erősítőt vennem és ha a Dune lenne a forrás jobb lenne a kapott hang? Esetleg jobb ha veszek a Dune mellé egy régi cd játszót 15-20 eFt-ig? Olvastam régen, hogy a Dune nem igazán jó zenehallgatásra analógon.
Minden véleményt és tanácsot köszönök...

Szerintem ebben az árkategóriában - ha már gyári dolgok jöttek szóba - az egyik legjobb volt a Pio A400/A400x.A többi általam ismert mind kicsit drágább (Heed Obelisk) vagy szinte beszerezhetetlen (Dunaudio).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11057
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben kérlek?
Ahogy írtam, nem a készülékek cseréjében keresném a megoldást.

matty66
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: matty66 »

...de a listádat elnézve szerintem nem ezeken fog múlni a siker.
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben kérlek?

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Kicsit játszós, de demonstratív videó:

https://www.youtube.com/watch?v=m7i0Y6w5VD0

Dzsézusz Krájszt!
Én meg azt hittem, zenét hallgatok! :-)

Azért köszi,így már vágom.
Újratervezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Szia!

Azt hogy csinálják? El sem tudom képzelni.

Kicsit játszós, de demonstratív videó:

https://www.youtube.com/watch?v=m7i0Y6w5VD0

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Sőt sajnos előfordul, hogy mesterségesen irreálisan nagy teret rajzolnak a hangszerek köré.
Szia!

Azt hogy csinálják? El sem tudom képzelni.
Újratervezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

De azzal is tisztában kell lenni, hogy nagyon kevés olyan felvétel létezik, amelynek valóban van természetes mélysége. A tipikus zenei anyag közelmikrofonozással készül, némított felvevő helyiségben, így a mikrofonra jutó jel 99.99 százaléka direktben a hangszer hangját jelenti, a visszaverődések (amiből a fülünk/agyunk a szemünk nélkül is "összerakja" a tér nagyságát) már a felvételen sincsenek rajta. Ezeknek a tipikus stúdiófelvételeknek a térhatását utólag, mesterségesen kreálják.
Igazad van, de ez nem jelenti azt, hogy ezeknek a felvételeknek "kisebb" lenne a tere. Sőt sajnos előfordul, hogy mesterségesen irreálisan nagy teret rajzolnak a hangszerek köré.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Köszi az eddigieket. Persze tudom, hogy nem az erősítőn áll minden, de próbálom kideríteni a lehetőségeiket, mivel több, mint nehéz lenne megoldani a rendszeremben való előzetes meghallgatást. Zenei stílust illetően fúziós jazz, klasszikus zene, prog rock/metal kb. egyenlő arányban, elvétve elektronikus műfajok is előkerülnek. Forrás Thorens TD180+Ortofon Blue, és Asus Essence STXII. Fapaci Luxor Gold IC és Inakustik Cobra hangsugárzó kábelezés. A mostani CA 640R-nek elég szép a szélessége, de mélysége sajnos nem nagyon akad... Ezen szeretnék változtatni.
Igazi 3 dimenziós térhangzás ritkán jön össze, ehhez igen jó akusztika, ideális elhelyezés és körültekintő beállítás szükséges. Ha a szobás alkalmas ezekre, akkor kicsit ásd bele magad az akusztikai feltételekbe! Ha előkerül, amit keresel, lehet hangolgatni a készülékek cseréjével, ha szükségét érzed, de a listádat elnézve szerintem nem ezeken fog múlni a siker.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

A mostani CA 640R-nek elég szép a szélessége, de mélysége sajnos nem nagyon akad... Ezen szeretnék változtatni.

A színpadkép mélysége nem kifejezetten erősítő-függő dolog, ez jön át az ellentmondásos teszteken is. A mélység-érzet jelentős részben a hangfalak kíméletlenül precíz, szimmetrikus elhelyezésétől függ. Igen, elő kell venni a milliméter-beosztású mérőszalagot, különben nem lesz igazán jó. A szép teres, levegős hangzáshoz eleve légköbméterre van szükség. Egy lakótelepi kisszobából egy Ongaku sem csinál Wembley-stadiont.

Általánosságban elmondható, hogy a hangsugárzók befelé fordítása növeli a mélység érzetét. (És okoz közben más problémákat.)

De azzal is tisztában kell lenni, hogy nagyon kevés olyan felvétel létezik, amelynek valóban van természetes mélysége. A tipikus zenei anyag közelmikrofonozással készül, némított felvevő helyiségben, így a mikrofonra jutó jel 99.99 százaléka direktben a hangszer hangját jelenti, a visszaverődések (amiből a fülünk/agyunk a szemünk nélkül is "összerakja" a tér nagyságát) már a felvételen sincsenek rajta. Ezeknek a tipikus stúdiófelvételeknek a térhatását utólag, mesterségesen kreálják.

matty66

Sztereó erősitők

Köszi az eddigieket. Persze tudom, hogy nem az erősítőn áll minden, de próbálom kideríteni a lehetőségeiket, mivel több, mint nehéz lenne megoldani a rendszeremben való előzetes meghallgatást. Zenei stílust illetően fúziós jazz, klasszikus zene, prog rock/metal kb. egyenlő arányban, elvétve elektronikus műfajok is előkerülnek. Forrás Thorens TD180+Ortofon Blue, és Asus Essence STXII. Fapaci Luxor Gold IC és Inakustik Cobra hangsugárzó kábelezés. A mostani CA 640R-nek elég szép a szélessége, de mélysége sajnos nem nagyon akad... Ezen szeretnék változtatni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3242
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Kinéztem magamnak két használt erősítőt az apróhirdetések közül. Cambridge Audio 851A és Electrocompaniet ECI-4.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e tapasztalatotok a színpadképük tekintetében. Elsősorban a mélység érdekelne.  A CA-t tekintve eltérő infókat olvastam, egyesek szerint remek a mélységérzet, más szerint semmi... Nálam Dali Ikon 6-ot hajtana.
Előre is köszi a válaszokat!

Nagyon egyikkel sem nyúlhatsz mellé, jó erősítők, de nem egy kategóriában versenyeznek, ha hasonló árban vannak, akkor Electrocompaniet. Viszont a Dali Iconok nem éppen a háromdimenziós szinpadképükről híresek, főleg nem, ha falra vannak tolva. Ezen egy Electrocompaniet sem tud segíteni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Sziasztok!

Kinéztem magamnak két használt erősítőt az apróhirdetések közül. Cambridge Audio 851A és Electrocompaniet ECI-4.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e tapasztalatotok a színpadképük tekintetében. Elsősorban a mélység érdekelne.  A CA-t tekintve eltérő infókat olvastam, egyesek szerint remek a mélységérzet, más szerint semmi... Nálam Dali Ikon 6-ot hajtana.

Eléggé különböző hang karakterisztikával rendelkezik az általad "kinézett" két erősítő... Talán csak másodlagos kérdésként lehetne feltenned a leírtakat. Első kőrben, érdemes lenne eldöntened, milyen zenei stílust favorizálsz. Egyik készülék sem "mindenevő". Főként a CA nem az. A térleképzés lehetősége egyébként sem egy tényezős, azaz nem csak az erősítőtől függ.
   Vinkler, ha kicsit másképp is, de ugyanazt írta!
Üdv: nebulo

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9316

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sziasztok!

Ezt így megmondani szerintem lehetetlen vállalkozás. Egyébként is, a megszólalás több összetevős dolog, a rendszeredet hallod, nem csak az erősítőt. Szvsz a két erősítő amúgy sem egy kategória.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

matty66

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nagyon köszönöm a segítséget neked és mindenki másnak! A balance állítás már eleve segített, de jó szervizt is találtam nektek köszönhetően.

A "koppanás gátló" sok készülékben nincs benne!Valszeg a spórolás miatt, de lehet nem csak azért...

Majd számolj be hogy mi volt a gond és remélem hogy orvosolható egyszerűen és olcsón!

Még mindig fentartom hogy a kis 250-es jó és stabil készülék!
Csak te kifogtál egy betegeskedőt.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SolidMetal
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SolidMetal »

DE van balance rajta ("de van, de van..." ).

Ha triviális hibalehetőségeket kizártad, akkor el kell szomorítsalak, amit leírsz minden csak nem normális egy ilyen erősítőtől.

Ennek a gépnek úgy kéne működnie, mint a parancsolat, hibátlanul, nagy hangerővel is torzítatlanul! Egy ilyen erősítőtől csak a hibátlan működés az elfogadható szerintem!

A lentebb írtak: "kis hangerőn nem szól egyformán" -szintén a tűrhetetlen hiba kategóriája számomra egyébként.
Szerencsére nem is volt olyan gépem, aminek ez sajátja lenne, pedig annyira drága gépeim nincsenek is.

Mikor vetted?
Ha friss vétel, akkor gondold meg, hogy fölveszed a kapcsolatot az eladóval és esetleg megpróbáljátok orvosolni!

Sajnálom, hogy így jártál. Legközelebb megbízható eladótól vegyél és kritikusan állj hozzá!

Amúgy az a vicc, hogy már sokszor vettem erősítőt csak úgy lazán neten, gyakorlatilag nem volt velük gond, bezzeg amikor másnak vettem, kettőből kétszer megszívtuk (de a pénzemet szépen visszaadták). Ez valami Murphy dolog lehet!...

Nagyon köszönöm a segítséget neked és mindenki másnak! A balance állítás már eleve segített, de jó szervizt is találtam nektek köszönhetően. 

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

sajnos ez szerintem igen sok potival igy van, "komolyabb" (több 100e Ft-os) erösitök eseten is.  plane, ha a nagy tartalek erdekeben igen erös az erösitö es epp alacsony potiallasnal akarjuk hallgatni (mert erzekeny a hangfal, mert esti / hajnali halkabb hallgatozas van, ....)

altalanos megoldas engem is erdekelne erre

A megoldás, a potenciométer cseréje többállású léptetőkapcsolóra (stepped attenuator mn. Yaxley-kapcspló) már ha mechanikailag elhelyezhető a régi helyére. Ez akár 1% alatti ellenállásokkal szerelve, kiváló együtt futást eredményez.  Ennek a luxusverziója, a relékkel megépített, ellenálláshálózat kapcsolgatása, valamilyen program vezérelt áramkörrel (PIC AVR BOA).

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

akkor jol tippeltem, csak nem voltam olyan alapos, nem forditottam ra annyit, mint Te !
Elég nehezen elképzelhető, hogy ne raknának egy integráltba balansz szabályzót, főként ha már két hangszínt is tettek bele, bár elég megkérdőjelezhető topológiával.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

A készülék szervizmanuál-jában látható, hogy a hangerőszabályozást, egy kettős tengelyű potenciométerrel oldották meg, ami mechanikusan egynek tűnik, de a forgatógomb frontja külön forgatható a hengerpalástól.
pma250.jpg

akkor jol tippeltem, csak nem voltam olyan alapos, nem forditottam ra annyit, mint Te !

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tanczi »

2, Ha nem, akkor tudtok olyan helyet, ahol olcsón megjavítanák? 5000 forintnál nem szánnék rá többet, mert eleve nem egy drága erősítő. 

www.retroaudio.hu - ez az Alisca, sztem olcsón dolgoznak. Az azért a bajtól függ, ez mennyi lesz, de a megnézésért nem kérnek pénzt.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”