Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2161

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Az is jó, ha tudtok ajánlani olyat amit érdemes megvennem ilyen célra.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2161

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Kedves Urak!
Nem tudna Valaki véletlenül, vagy szándékosan megszánni engem karlift újrakenéshez, egy kevés magas viszkozitású zsírral?

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1476

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok ,

Tudnátok ajánlani valakit aki régi (40+ éves) hangkar rendbetételével foglalkozik ?

köszi

gabócza54 Fórumtárs, telefonszám privátban
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

electroger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: electroger »

Üdv!
Még egy lökést szeretnék kérni a PL200/AT95 témámhoz.Most lehetőségem van két erősitőt is megvenni a közelemben,jó áron,kipróbálhatóan.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül?Sajnos most nincs harmadik verzióra lehetőségem.
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -109.shtml
illetve ezt:
http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -560.shtml

TOYBOY
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TOYBOY »

Sziasztok ,

Tudnátok ajánlani valakit aki régi (40+ éves) hangkar rendbetételével foglalkozik ?

köszi

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Egyenlőre egy 20-30ezer amit szánnék egy erősítőre,nézegettem sok van ebben a szegmensben hifi erősítők közül.Csak jó lenne tudni,a sok "rosz" közt melyik ami nem annyira "rosz".
Egy pl200/AT95 mellé kellene,csak hogy szóljon már végre valami a lakásban
Többet most sajnos nem tudok rá szánni,most költöztem új lakásba,egyenlőre a mosógép fontosabb volt

Milyen lenne az a szint ahova elvszeretnél majd jutni a készülékek minőségével? Mert a pl 200 egy jó hangszedővel bizony sok új készüléket megver akár a 150000 ft - os kategóriából is töredék árért. Vagy a denon pma 320,360,520,560 meg korabeliek is bizony egészen jól elzenélnek a saját phonojukkal. Vannak ismerőseim ilyesmikkel meg épített Audax dobozokkal és bizony nagyon kellemesen lehet zenét hallgatni néhányuknál. Hozzáteszem a szobaakusztikával marha szerencséjük van.......
De hát a komplett "láncnak" a szoba is része!

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Köszönöm, közben kaptunk egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot, de már csak akkor írom be mi került a polcra, ha megköttetett az üzlet. 

Az a csöves fonó nagyon jó vétel, ennyi pénzért nem nagyon lehet jobbat találni. Én a Nad helyett inkább ezt ajánlanám:

http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... -l75,14748

Ebbe meg újonnan lehet venni mondjuk egy Nagaoka MP110-es hangszedőt, cirka 30K körül. Ár/érték aránya jó, és nagyjából illik is a Lenco nehéz karjához. Így az egész mutatvány megáll körülbelül 130K-ból, és szerintem lényegesen jobb hang, mint a Nad. Abban a hangszedő is nagyon gyenge, a Nagaoka azért jobb nála, és ráadásul új. Itt egy cikk róla:

http://www.audioland.hu/tesztek/bemutat ... p-110.html

A Lencot pedig, ha van rá igény, néhány tízezer forintból tovább lehet tuningolni, amivel még sokat lehet hozni a konyhára. 

Köszönöm István, a következő körben simán a meghallgatandó phono-k listájára került, de most még egy lukkal lejjebb támadunk. ( ) 

Ha már egy 65 ezer forintos DIY phono képbe került, akkor hadd mutassak én is valamit:

http://pointe.blog.hu/2016/03/05/rekord_625

Ez a mi új termékünk, egy igazán tehetséges kis MM/MC phono, szintén csöves.

Neked (és az ittenieknek) 100 alatt oda tudjuk adni (értsd 99.990 ). Van tesztkészülékünk is, amit szívesen kölcsönadunk kipróbálásra.

Szekeres István
Pointe - analóg rendszerek

GTomi és akvapark urak, köszönöm, jártam is korábban B.F.-nél, csak régen nem vinyleztem utoljára, nem tudtam ki az aki még működik ilyen szolgáltatással.

itt:  https://hu-hu.facebook.com/NEWPORT-RECO ... 741980274/

...és akkor innen is...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/17021-newport/

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1476

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Aktuálisabb kérdés: hol érdemes új és használt lemezeket mosatni Budapesten? (esetleg környékén)

...és akkor innen is...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/17021-newport/
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Aktuálisabb kérdés: hol érdemes új és használt lemezeket mosatni Budapesten? (esetleg környékén)

itt:  https://hu-hu.facebook.com/NEWPORT-RECO ... 741980274/
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az a csöves fonó nagyon jó vétel, ennyi pénzért nem nagyon lehet jobbat találni. Én a Nad helyett inkább ezt ajánlanám:

fent van az avx-en is ugyanez.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 479
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Ha semmi nem jön közbe számára, akkor egy ilyen csöves phono és ez a NAD 533 lesz a befutó

Ha már egy 65 ezer forintos DIY phono képbe került, akkor hadd mutassak én is valamit:

http://pointe.blog.hu/2016/03/05/rekord_625

Ez a mi új termékünk, egy igazán tehetséges kis MM/MC phono, szintén csöves.

Neked (és az ittenieknek) 100 alatt oda tudjuk adni (értsd 99.990 ). Van tesztkészülékünk is, amit szívesen kölcsönadunk kipróbálásra.

Szekeres István
Pointe - analóg rendszerek

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Köszönjük ezt is, meg a privátban kapott tanácsokat is.
Úgy néz ki, hogy az első lépés mégis egy olcsóbb verzió lesz. 
Ha semmi nem jön közbe számára, akkor egy ilyen csöves phono és ez a NAD 533 lesz a befutó, így marad pénz lemezekre, állványra, kábelekre. Aztán jöhet a hifi egyéb részeinek fejlesztése és egy év múlva lehet elgondolkodni a lemezjátszó cseréjén, upgrade-jén.

Ebbe meg újonnan lehet venni mondjuk egy Nagaoka MP110-es hangszedőt, cirka 30K körül. Ár/érték aránya jó, és nagyjából illik is a Lenco nehéz karjához. Így az egész mutatvány megáll körülbelül 130K-ból, és szerintem lényegesen jobb hang, mint a Nad. Abban a hangszedő is nagyon gyenge, a Nagaoka azért jobb nála, és ráadásul új. Itt egy cikk róla:

http://www.audioland.hu/tesztek/bemutat ... p-110.html

A Lencot pedig, ha van rá igény, néhány tízezer forintból tovább lehet tuningolni, amivel még sokat lehet hozni a konyhára. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Egyenlőre egy 20-30ezer amit szánnék egy erősítőre,nézegettem sok van ebben a szegmensben hifi erősítők közül.Csak jó lenne tudni,a sok "rosz" közt melyik ami nem annyira "rosz".

Jó hang, jó phono:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... d-kr-4140/
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Többet most sajnos nem tudok rá szánni,most költöztem új lakásba,egyenlőre a mosógép fontosabb volt 

a denon erősítőknek nem rossz a beépített phonoja

electroger

Lemezjátszó

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Üdv!
Normális erősítő megvételéig milyen olcsóbb hifi erősítőt ajánlotok lemezjátszó(pioneer pl200) mellé?
Átmeneti,ideiglenes megoldásként
Köszönöm!

Mi az "olcsó"???
Kinek-kinek máshol húzódik a határ...  Pontosabb behatárolással, könnyebb ajánlani: ár, műfaj, hangszedő (gondolom MM?)...

electroger

Lemezjátszó

Üdv!
Normális erősítő megvételéig milyen olcsóbb hifi erősítőt ajánlotok lemezjátszó(pioneer pl200) mellé?
Átmeneti,ideiglenes megoldásként.
Régebbi Dual-ok?
Köszönöm!

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönjük ezt is, meg a privátban kapott tanácsokat is.
Úgy néz ki, hogy az első lépés mégis egy olcsóbb verzió lesz. 
Ha semmi nem jön közbe számára, akkor egy ilyen csöves phono és ez a NAD 533 lesz a befutó, így marad pénz lemezekre, állványra, kábelekre. Aztán jöhet a hifi egyéb részeinek fejlesztése és egy év múlva lehet elgondolkodni a lemezjátszó cseréjén, upgrade-jén.

Ennyi pénzből normális új dolgot nem lehet kapni, tehát marad a használt. Én lebeszélném arról a barátodat, hogy most gyorsan hamar beleugorjon valamibe, szerintem érdemes kivárni egy jó ajánlatra. Ha két héten belül vesz valamit, annak jó eséllyel csalódás lesz a vége. 
Egy középkategóriás lemezjátszó cirka 100-150K körül szokott lenni, inkább a 150-hez közelebb. Rega, Roksan, Systemdek, Thorens, stb. Ha szerencséje van, talán egy középkategóriás MM hangszedő is van rajt, így arra már nem kéne pluszban költeni. Viszont ezzel a keret ki is merült, és még nincs fonója. Pedig egy jó fonó nélkül, még egy középkategóriás gyalu is csak félkarú óriás...

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Bartfay
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Bartfay »

Sziasztok!
Egy lemezjátszós kérdés. Mi a különbség az oldószeres és az oldószermentes tűtisztító folyadék között? Mikor melyik jobb? Köszi!

Nincs különbség, mind a kettő kerülendő, a legjobb a szénszálas tűtisztító kefe. a folyadék rombol, a kefe tisztít
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Üdv az Uraknak!

Jó régen jártam erre (értsd avx), most egy barátomnak szeretnék segítséget kérni.
Adott néhány új vinyl és a lemezjátszózás, mint új zenehallgatási- és talán hobbieszköz utáni vágy.
A jelenlegi rendszer nem téma, mert várhatóan az is változni, komolyodni fog.

Azt az ideálishoz közelítő lemezjátszót (és kiegészítőit) keressük, amelyik leginkább alkalmas egy basszusgitárost kielégíteni, aki progresszív metáltól az alter-rockon keresztül az elektronikusabb vizekig evez. (Tool, Perfect Circle, Karnivool, Björk, Depeche Mode, NIN stb)
Tehát, inkább legyen ritmikus, gyors, feszes, dögös, de ne váljon zavarossá súlyosabb tételeknél sem.
Nem ragaszkodik az új készülékhez, de csak kiváló esztétikai és műszaki állapotú érdekelné.
Az sem lenne baj, ha az eladó be is tudná állítani/üzemelni nála. (Bp. XV. kerület)
Ami kellene, az egy komplett gép és vagy egy hozzáillő phono, vagy esetleg egy tisztességes sztereó erősítő, amiben minőségi phono is van. (akár oldies készülék is, ha műszakilag hibátlan)
Most jön a neheze, mert erre az egészre lenne pillanatnyilag 180-200k HUF. (nagyon maximum 220)

Tehát, összefoglalva, a következőt keressük 1-2 héten belül (vagy akár pár nap múlva):

Lemezjátszó + hangkar + hangszedő + phono - ritmikus, feszes megszólalással kb. 200 000 Ft-ig.
(Természetesen lehet részben, vagy egészében használt)

Az lenne még kívánatos, ha később lehetne egységenként fejleszteni, nem kellene az egésztől megválni, ha javulást várna.
Kivéve, ha elsőre beletrafálna az igényszintjének megfelelő összeállításba.

Én sajnos kevés tapasztalattal bírok az analóg vonalon, eddig ezek jutottak eszembe:
Rega Planar (NAD 533) + RB kar
Technics 1210 (upgrade lehetőség nem igazán, ha jól gondolom)
Lenco L75 (értő kezek által felújított/átépített)
Edwards Audio TT1 (Zsoltéktól, igaz, erről szinte semmit nem tudok, néhány pozitív vélemény elolvasásán kívül)

Azt is szívesen vennénk, ha esetleg linkeket kapnánk konkrét eladó példányokról, megbízható fórumtárstól, ismerőstől. (nem lustaság, csupán nagyobb a bizalom ilyen vonalon mozogva)

Hálás köszönet minden ajánlásért!

Üdv,
Laci

Ennyi pénzből normális új dolgot nem lehet kapni, tehát marad a használt. Én lebeszélném arról a barátodat, hogy most gyorsan hamar beleugorjon valamibe, szerintem érdemes kivárni egy jó ajánlatra. Ha két héten belül vesz valamit, annak jó eséllyel csalódás lesz a vége. 
Egy középkategóriás lemezjátszó cirka 100-150K körül szokott lenni, inkább a 150-hez közelebb. Rega, Roksan, Systemdek, Thorens, stb. Ha szerencséje van, talán egy középkategóriás MM hangszedő is van rajt, így arra már nem kéne pluszban költeni. Viszont ezzel a keret ki is merült, és még nincs fonója. Pedig egy jó fonó nélkül, még egy középkategóriás gyalu is csak félkarú óriás...

Collx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 21

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Collx »

Sziasztok!
Egy lemezjátszós kérdés. Mi a különbség az oldószeres és az oldószermentes tűtisztító folyadék között? Mikor melyik jobb? Köszi!
Musical Fidelity - Paradigm - Silver Sonic - Transparent - Furutech - Pro Ject

electroger

Lemezjátszó

"...így maga a hangszedő teste még értékes lehet valakinek...."
...és a shel is
A többi akkor mehet a jófogásra.Egyébként hibátlanúl működik,ha valakinek ilyen kell nem fog vele rosszúl járni.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Köszönjük, láttuk mi is
Milyen hangszedőt szeret vajon és az meg milyen fonót?

A Thorenseket nem ismerem egyáltalán, ez a példány, ennyiért, a fenti ízlésvilággal?
TD 295 MK IV

Ha már a Lenco szóba került egy nagyon szép és igényes munka: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... o-ptp-5/Ha a későbbiekben fejleszteni szeretnétek a gyári idler és csapágy cserével elég nagy hangbeli javulást lehet elérni.

Albert Einstein

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 61

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: wartam »

Üdv az Uraknak!

Jó régen jártam erre (értsd avx), most egy barátomnak szeretnék segítséget kérni.
Adott néhány új vinyl és a lemezjátszózás, mint új zenehallgatási- és talán hobbieszköz utáni vágy.

Azt az ideálishoz közelítő lemezjátszót (és kiegészítőit) keressük, amelyik leginkább alkalmas egy basszusgitárost kielégíteni, aki progresszív metáltól az alter-rockon keresztül az elektronikusabb vizekig evez. (Tool, Perfect Circle. Karnivool, Björk, Depeche Mode stb)
Tehát, inkább legyen ritmikus, gyors, feszes, dögös, de ne váljon zavarossá súlyosabb tételeknél sem.
Nem ragaszkodik az új készülékhez, de csak kiváló esztétikai és műszaki állapotú érdekelné.
Az sem lenne baj, ha az eladó be is tudná állítani/üzemelni nála. (Bp. XV. kerület)
Ami kellene, az egy komplett gép és vagy egy hozzáillő phono, vagy esetleg egy tisztességes sztereó erősítő, amiben minőségi phono is van. (akár oldies készülék is, ha műszakilag hibátlan)
Most jön a neheze, mert erre az egészre lenne pillanatnyilag 180-200k HUF. (nagyon maximum 220)

Tehát, összefoglalva, a következőt keressük 1-2 héten belül (vagy akár pár nap múlva):

Lemezjátszó + hangkar + hangszedő + phono - ritmikus, feszes megszólalással kb. 200 000 Ft-ig.

Az lenne még kívánatos, ha később lehetne egységenként fejleszteni, nem kellene az egésztől megválni, ha javulást várna.

Én sajnos kevés tapasztalattal bírok az analóg vonalon, eddig ezek jutottak eszembe:
Edwards Audio TT1 (Zsoltéktól, igaz, erről szinte semmit nem tudok, néhány pozitív vélemény elolvasásán kívül)

Azt is szívesen vennénk, ha esetleg linkeket kapnánk konkrét eladó példányokról, megbízható fórumtárstól, ismerőstől. (nem lustaság, csupán nagyobb a bizalom ilyen vonalon mozogva)

Üdv,
Laci

Ha már a Lenco szóba került egy nagyon szép és igényes munka: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... o-ptp-5/Ha a későbbiekben fejleszteni szeretnétek a gyári idler és csapágy cserével elég nagy hangbeli javulást lehet elérni.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Üdv az Uraknak!

Azt az ideálishoz közelítő lemezjátszót (és kiegészítőit) keressük, amelyik leginkább alkalmas egy basszusgitárost kielégíteni, aki progresszív metáltól az alter-rockon keresztül az elektronikusabb vizekig evez. (Tool, Perfect Circle, Karnivool, Björk, Depeche Mode, NIN stb)

Üdv,
Laci

Albert Einstein

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”