Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- electroger
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Nekem van, 11.000 ft. Halásztelek (M0 mellett), beugorhatsz érte. Ha inkább egy AT100-ast választanál (ami szerintem sokkal jobb vétel), azt ingyen ki is szállítom. (19.990 ft)
Privátban elérhetőség?
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 472
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Üdv!
Pesten találok valahol Olyan boltot vasárnap (pláza),ahol esetleg kapnék AudioTechnika AT95 hangszedőt?
Köszönöm!
Nekem van, 11.000 ft. Halásztelek (M0 mellett), beugorhatsz érte. Ha inkább egy AT100-ast választanál (ami szerintem sokkal jobb vétel), azt ingyen ki is szállítom. (19.990 ft)
- electroger
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Üdv!
Pesten találok valahol Olyan boltot vasárnap (pláza),ahol esetleg kapnék AudioTechnika AT95 hangszedőt?
Köszönöm!
Köszönöm!
Lemezjátszó
Ebből a háromból, és a Dual 505-öt választanám. Ezen a belépő szinten, szerintem az egyik legjobb választás. Vannak jó közvetlen hajtású lemezjátszók, de nem ebben az árkategóriában. A Lenco is jó gép, de amihez olcsón hozzájutsz, a biztosan felújitára szorul.
Egyetértek!
Gyuri
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Lemezjátszó
A Nad 5120-at tízenpárezerért megkaphatja az ember, míg az említett DUAL Golden 5-600€-tól indul.
Nem egy ligában játszik a két készülék, a Rega Planar 3, szintúgy.
A NAD-ot akkor sem ajánlanám. Szörnyű használni. Mivel árhatár sem volt írva inkább olyasmiket soroltam , amiket már nem nagyon bán meg az ember. Lejjebb már necces a dolog.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3378
Lemezjátszó
Üdv az Uraknak!
Read only módban követtem eddig a fórumot.
Kezdő vagyok a hifi világában, azonban gondolkodom egy lemezjátszó beszerzésén.
Erősen low cost project-ként fut nálam a hifi ezért szeretnék lemezjátszót is, minél olcsóbban vásárolni.
Más fórumokat olvasgatva már sikerült annyit kiderítenem, hogy mely gyártók ajánlottak.
Emiatt a következők vannak nálam fókuszban: NAD 5120, Lenco L75, DUAL 505 (illetve más típusok)
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem, a DUAL 430-as széria, mennyire ajánlott?
Lehet-e ennek cserélni a hangszedőjét, vagy speciális hangszedője van?
Más alternatívákat is szívesen vennék, kis barkács/ javítás nem rettent el.
Köszönöm előre is a válaszokat
Ebből a háromból, és a Dual 505-öt választanám. Ezen a belépő szinten, szerintem az egyik legjobb választás. Vannak jó közvetlen hajtású lemezjátszók, de nem ebben az árkategóriában. A Lenco is jó gép, de amihez olcsón hozzájutsz, a biztosan felújitára szorul.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Nad 5120- at nem javasolnám. Szerintem szörnyű a kezelése. Dual Golden sztem egész jó és nagyon szép. Legalább olyan jó mit egy Rega planar 3.
A Nad 5120-at tízenpárezerért megkaphatja az ember, míg az említett DUAL Golden 5-600€-tól indul.
Nem egy ligában játszik a két készülék, a Rega Planar 3, szintúgy.
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Üdv az Uraknak!
Erősen low cost project-ként fut nálam a hifi ezért szeretnék lemezjátszót is, minél olcsóbban vásárolni.
Más fórumokat olvasgatva már sikerült annyit kiderítenem, hogy mely gyártók ajánlottak.
Emiatt a következők vannak nálam fókuszban: NAD 5120, Lenco L75, DUAL 505 (illetve más típusok)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nad 5120- at nem javasolnám. Szerintem szörnyű a kezelése. Dual Golden sztem egész jó és nagyon szép. Legalább olyan jó mit egy Rega planar 3.
Lemezjátszó
A Dual-nak a direkthajtású típusai jobbak, mint amiket felsoroltál. 600.as 700-as típusok.
Honnan ez az információ?
Gyuri
Lemezjátszó
Üdv az Uraknak!
A Dual-nak a direkthajtású típusai jobbak, mint amiket felsoroltál. 600.as 700-as típusok.
Lemezjátszó
Üdv az Uraknak!
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2776
Lemezjátszó
azért köszi a fáradazást..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
hogy milyen hangszedőket? csak MM ,Ortofon 540/II,Shure V15/VxMR eredeti tűvel+tartalék JICO SAS,Stanton 881S JICO Shibata,Stanton 681EEE,Pickering XSV3000,Shure M95ED Ed Saunders tűvel,ezért fontos az alacsony kábelkapacitás...
Akkor nem jó Neked amit írtam.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
hogy milyen hangszedőket? csak MM ,Ortofon 540/II,Shure V15/VxMR eredeti tűvel+tartalék JICO SAS,Stanton 881S JICO Shibata,Stanton 681EEE,Pickering XSV3000,Shure M95ED Ed Saunders tűvel,ezért fontos az alacsony kábelkapacitás...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Urak,mi a mai "szegényember" phonokábele?..Van odahaza Klotz La Grange,Klotz AC110,Mogami 2549(?),Van Damme mikrofonkábelem,régi SME phonokábelem...a La Grange van használatban,de kiváltanám..árban VDH D501/502 szintig,nem tovább..a D501-sel vannak fenntartásaim...Discovery (belső karkábel) kapható még?
köszi
Milyen hangszedőt használsz? Ha mc-t akkor vegyél a teljes hosszra akár egy discoveryt nyugodtan. Ne foglalkozz akkor a vdh-kkal.
Lemezjátszó
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- dixie-chicken
- V.I.P.

Lemezjátszó
Urak,mi a mai "szegényember" phonokábele?..Van odahaza Klotz La Grange,Klotz AC110,Mogami 2549(?),Van Damme mikrofonkábelem,régi SME phonokábelem...a La Grange van használatban,de kiváltanám..árban VDH D501/502 szintig,nem tovább..a D501-sel vannak fenntartásaim...Discovery (belső karkábel) kapható még?
köszi
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Értem, köszönöm szépen az útbaigazítást.
Szerintem elsőnek akkor rámegyek a Rega-ra. Annyi kérdésem viszont lenne, hogy láttam nincs hivatalos magyar viszonteladó felsorolva a Rega angol oldalán (van ez a regahungary.hu , de nem tudom mennyire valid), hogy milyen beszerzési módja vannak? Csak az ebay/használt piac vagy esetleg vannak olyan bejáratott, megbízható boltok akik behozzák?
Kicsit érdekesen fogalmaztál akkor alul. Említed , hogy szívesen újítanál fel lemezjátszót , most meg gyakorlatilag megvennéd a leggyengébbet az ajánlottak közül inkább újban? Nem tudod mitől fosztod meg magad! 300- ból már nagyon kellemes játszót lehetne vadászni. A rega kb "csak" a szükséges minimum szint. Tényleg, mennyi lehet egy új ebből? Ha egy projekt debut is már 100 felett van újan?
- SoundMania
- Törzsgárda

Lemezjátszó
Ez sajnos nem igaz. Hangszedőt, még véletlenül sem az ára alapján választunk. Sok drága hangszedő, igen gyengén szól egy olcsóbb karban, az olcsóbb hangszedőkhöz képest.
Erre is van példa , de egyébként meg nem azt írtam.
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Ööööö, pontosítanék...
Valóban vannak olyan erősítők, melyek "kivehető" phono kártyával rendelkeznek, ha ez nincs bennük, akkor helytálló a fenti válasz.
Viszont a phono-val rendelkező erősítők nagyobbrészt fixen egybeépített phono "részt" tartalmaznak, ezekhez természetesen nem kell sem külső phono, sem "kivehető" phono kártya.
Azzal a kiegészítéssel igaz, hogy a mai erősítők ha rendelkeznek is Phono bemenettel, az általában csak MM hangszedőt fogad, ha valaki MC-vel próbálja, abból nem lesz lemezhallgatás!
-
Vendég
Lemezjátszó
Igen. Nekem is van phono bemenetem, de kártya nélkül süket. Nem használható. 8-9000Ft volt anno bele a kártya.
Ööööö, pontosítanék...
Valóban vannak olyan erősítők, melyek "kivehető" phono kártyával rendelkeznek, ha ez nincs bennük, akkor helytálló a fenti válasz.
Viszont a phono-val rendelkező erősítők nagyobbrészt fixen egybeépített phono "részt" tartalmaznak, ezekhez természetesen nem kell sem külső phono, sem "kivehető" phono kártya.
- eszeky
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
mikor még rega hangfalam volt, írtam párszor a megadott email címre, sose kaptam választ... ez (jó) pár éve volt
Én tavaly tőlle vettem a lemezjátszómat. Vonattal hozta be kelenföldre a cuccot. Amúgy a hivatalos importőr az audio phile szalon. Nagyon előzékenyek és korrektek.
- eszeky
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Phono bemenettel rendelkező erősítőhöz is "szükséges" phono?
Igen. Nekem is van phono bemenetem, de kártya nélkül süket. Nem használható. 8-9000Ft volt anno bele a kártya.
-
Vendég
Lemezjátszó
mikor még rega hangfalam volt, írtam párszor a megadott email címre, sose kaptam választ... ez (jó) pár éve volt
A Rega Hungary gyakorlatilag nem működik, viszont tavaly mintha még lett volna neki pár készleten maradt lemezjátszó, de pontos típusra nem emlékszem. Mobiltelefonon (http://www.regahungary.hu/kontakt.php) nekem többször sikerült elérnem az illetőt.