Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Quad hangsugárzók
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Nálam kissé befele fordítva vannak.Érdemes játszani vele, mert van a forgatások között is különbség.Ha jól emlékszem a gyári ajánlás is ez.
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Quad hangsugárzók
Ti hogyan helyezitek el a dobozokat, párhuzamosan, vagy némileg befele fordítva?
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Szia Davek!
Egyetértek veled.Tapasztalataim szerint általában a különféle csoda kábelek tuningok stb.azt jelzik, hogy a lánccal ÁLTALÁBAN problémák vannak.Ez nem feltétlenül elektronika vagy hangsugárzó hiba, hanem lehet egészen más is pl.akusztikai vagy esetleg nincs meg a szinergia a készülékek vagy a helység vagy ez az érdekesebb a zenehallgató között.Egyszerűen nem inspirál a zenehallgatásra.Volt nekem olyan neves cégek gyártmányaiból álló rendszerem, amit néhány év után 2 ,azaz kettő évig be sem kapcsoltam, mert egyszerűen nem tudott bevonni a zenébe.Ezután következett az összes kiszórása, majd az újraépítés.Elnézést kérek egy kicsit off voltam...
Visszatérve a hozzászólásodra ha egy rendszer vagy az elemei jók, akkor engem sem érdekel, hogy kínai vagy maja vagy akármi.Ja és a külseje is hideg hagy, ugyanúgy mint a specifikációja.
Üdv:
rx8
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Quad hangsugárzók
Próbáltam én is felvenni az enyéimet (ahogy sokan mások youtube-on, hátha van akinek segítség a választásban), de sajnos meg sem közelítette a végeredmény a valóságot, ami érthető is, nincs semmi megfelelő eszközöm hozzájuk. Az viszont nekem is nagyon tetszett a linkelt videón, hogy nem csak a lejátszásra fektettek hangsúlyt, hanem a felvételre is, így volt is értelme a fáradozásuknak.
Más. Visszaolvasva a fórum elejéig láttam, hogy ment a vita a dobozok kábelezésén, hangszóróin stb. Őszintén szólva felőlem bármi lehet belül, amíg ilyen hangjuk van, addig engem teljesen hidegen hagy mi mennyire kínai hangszóró vagy olcsó
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Igen, ezen döbbentem meg.Ebből is látszik, hogy nem az eszköz számít, hanem a használója.Kedvet kapok lassan felvételt készíteni....és el kell ismerni, hogy frissíteni kell az ismereteimet.
Quad hangsugárzók
Hát a felvétel sem piskóta!Ez a felvevő és főleg a mikrofon tudhat valamit.Mások valaki megatonnás cuccokkal sem tudnak ilyen jó felvételt csinálni.Vicc....
Egyetértek. Pedig egyik sem egy hűde drága cucc.
Zoom: http://hitspace.hu/zoom-h6.html
Mik: http://www.rodemikrofon.hu/rode_m5_mp_k ... t_par.html
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Hát a felvétel sem piskóta!Ez a felvevő és főleg a mikrofon tudhat valamit.Mások valaki megatonnás cuccokkal sem tudnak ilyen jó felvételt csinálni.Vicc....
Nálam 11L Classic zenél egy nagyon rossz akusztikájú panel szobában, de így ezer sebből vérezve is meglepő dolgokra képes.Érdekes azóta amióta megvettem ,gyűjtöm a zenéket nem csak demózok(magamnak ).
Quad hangsugárzók
Engem inkább az S-2 hoz(na) lázba, az S-1 10cm-es mélyközepe azért már tényleg elég kicsinek tűnik. Itt egy video az S-2-ről, kb. 2 millió Ft-nyi elektronika van elékötve, ahogy összeadogattam A jelek szerint meg is hálálja...
Mekkora zenék!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Quad hangsugárzók
A Hifi Choice 2015.decemberi számában tesztelik az új S-1-es hangsugárzót.5* mindenre.Ez azt hiszem sokatmondó.
Engem inkább az S-2 hoz(na) lázba, az S-1 10cm-es mélyközepe azért már tényleg elég kicsinek tűnik. Itt egy video az S-2-ről, kb. 2 millió Ft-nyi elektronika van elékötve, ahogy összeadogattam A jelek szerint meg is hálálja...
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
A Hifi Choice 2015.decemberi számában tesztelik az új S-1-es hangsugárzót.5* mindenre.Ez azt hiszem sokatmondó.
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Oké az eleje a rendszernek:
Shigaraki utánépítés+egy kínai(!) Wolfson kit,Rega p3/24+Nagaoka MP110+HT RIAA korrektor,vanDamme IC és digit kábel,VanDenHul D352 hangsugárzó kábel.Hivos Alces 3 szűrő.
Mint látható inkább a nyugis, angolos hangzás híve vagyok.Most már csak mosolygok azokon akik egy tápkábelre többet költenek mint ez a lánc.Ráadásul az egész cucc vicces áron jött össze.Hozzáteszem, hogy előtte azért volt komolyabb rendszerem is, illetve az ismeretségi körben volt alkalmam jónéhány nagyágyút meghallgatni.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Quad hangsugárzók
Szeretném itt is még egyszer megköszönni, a segítségedet a beteg 11l2 miatt. Nagyon korrekt és segítőkész voltál!
Azok a fránya saruk belül. Visszatért a régi hangjuk.
Nagyon szívesen, máskor is!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Quad hangsugárzók
Válaszoltam.
Szeretném itt is még egyszer megköszönni, a segítségedet a beteg 11l2 miatt. Nagyon korrekt és segítőkész voltál!
Azok a fránya saruk belül. Visszatért a régi hangjuk.
a fene sem gondolta volna, hogy ekkora - és főleg ilyen - hang lakozik ilyen kis dobozokban. Ehhez képest pl. abszolút érthetetlen a B&W 602-esek körülrajongása, szerintem a nyomába sem ér a Quadoknak, semmilyen szempontból, még mélyekben is megveri.
rengeteg márka van amit kb. a hírnév, a prospektusok, a szép külső a fizetett hirdetések na és persze a szomszéd józsi véleménye tart fenn. Az is gyakori, hogy egy márka jó dolgokat gyárt a high end kategóriába, és hírnevét felhasználva nyomatja a dömping termékeket amin nagyot kaszál. Ez van, kapitalizmus erről szól.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Quad hangsugárzók
a fene sem gondolta volna, hogy ekkora - és főleg ilyen - hang lakozik ilyen kis dobozokban. Ehhez képest pl. abszolút érthetetlen a B&W 602-esek körülrajongása, szerintem a nyomába sem ér a Quadoknak, semmilyen szempontból, még mélyekben is megveri.
rengeteg márka van amit kb. a hírnév, a prospektusok, a szép külső a fizetett hirdetések na és persze a szomszéd józsi véleménye tart fenn. Az is gyakori, hogy egy márka jó dolgokat gyárt a high end kategóriába, és hírnevét felhasználva nyomatja a dömping termékeket amin nagyot kaszál. Ez van, kapitalizmus erről szól.
Quad hangsugárzók
Igazából ha nincs ez a fórum, én sem tudtam volna róluk, és ha nem olvastam volna pár olyan magasztaló véleményt, akkor lehet sosem próbálom ki őket. Mondjuk külsőre mindig is vonzottak (amikor láttam őket az aprón), de a fene sem gondolta volna, hogy ekkora - és főleg ilyen - hang lakozik ilyen kis dobozokban. Ehhez képest pl. abszolút érthetetlen a B&W 602-esek körülrajongása, szerintem a nyomába sem ér a Quadoknak, semmilyen szempontból, még mélyekben is megveri.
aha,köszi,nekem is ez rémlett. alapvetően a kis Quadok,bérmleyik széria is volt, nekem mindig tetszeősen szóltak. ha magashoz hozzá is nyúltak, nem hiszem,hogy nagy változás lett volna. aki tud építeni,az átalában nem épít rosszat. a Quad-nak egy baja van, az emberek nem értették meg,hogy rég kilépett a régi Quad-II és ESL57 arnyékából és a modern készülékei is jók. kommersznek a neve miatt túl hájend,azaz réteg,szubkult, míg hájendeseknek kevés, így szegényke igazi vérbő erényekkel csak álldogál a senkiföldjén és várja,hogy valahova végre sorolódjon már be. csak a hiba ott van, aki olcsó megoldást keres,az nem veszi észre az értékeket, a hájendes meg nem hiszi el,hogy ennyiért van jó hangsugárzó, készülék. persze tisztelet a kivételnek, de sajnos általános a jelenség és a quadra adott rakciók is általános emberi reakciók. drukkolok a Quad-nak, de ez édeskevés Annak viszont örülök, hogy van egy kis szűk csoport,akik használják és szeretik
Quad hangsugárzók
Igen, 11L, 11L2, 11L Classic a sor. Az L2-ben új magassugárzót használtak a teljes sorozatban (legalábbis ezt olvastam).
aha,köszi,nekem is ez rémlett. alapvetően a kis Quadok,bérmleyik széria is volt, nekem mindig tetszeősen szóltak. ha magashoz hozzá is nyúltak, nem hiszem,hogy nagy változás lett volna. aki tud építeni,az átalában nem épít rosszat. a Quad-nak egy baja van, az emberek nem értették meg,hogy rég kilépett a régi Quad-II és ESL57 arnyékából és a modern készülékei is jók. kommersznek a neve miatt túl hájend,azaz réteg,szubkult, míg hájendeseknek kevés, így szegényke igazi vérbő erényekkel csak álldogál a senkiföldjén és várja,hogy valahova végre sorolódjon már be. csak a hiba ott van, aki olcsó megoldást keres,az nem veszi észre az értékeket, a hájendes meg nem hiszi el,hogy ennyiért van jó hangsugárzó, készülék. persze tisztelet a kivételnek, de sajnos általános a jelenség és a quadra adott rakciók is általános emberi reakciók. drukkolok a Quad-nak, de ez édeskevés Annak viszont örülök, hogy van egy kis szűk csoport,akik használják és szeretik
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Quad hangsugárzók
Igen, 11L, 11L2, 11L Classic a sor. Az L2-ben új magassugárzót használtak a teljes sorozatban (legalábbis ezt olvastam).
tudtommal az L2 2003 és a mai széria között volt,de javítsatok ki,ha nem. kétlem,hogy két doboz között lett volna egy kevésbé jó dobozuk ránézésr elég aprócska eltérések lehetnek,inkább csak a kötelező modelfrissítést érzem a dologban,nem jelentős eltéréseket
Quad hangsugárzók
Köszönöm.Akkor az valószínűleg nem az L2 széria lehetett.A kép zavart meg,mert azon az új Classic széria doboza van.
Azért érdeklődöm,mert van egy eladó 12L2.Amivel a mozi szekciót tervezem upgred-elni.
Nekem is Goldring lemezjátszóm van.Igaz jelenleg otthon pihen,de ha hazaköltözünk Angliából akkor ismét rendszerbe fogom állítani.
tudtommal az L2 2003 és a mai széria között volt,de javítsatok ki,ha nem. kétlem,hogy két doboz között lett volna egy kevésbé jó dobozuk ránézésr elég aprócska eltérések lehetnek,inkább csak a kötelező modelfrissítést érzem a dologban,nem jelentős eltéréseket
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Quad hangsugárzók
őszinte leszek,fingom sincs,mikor melyiknek milyen alszáma volt,de amit eddig hallottam Quadokat,főleg a kicsik nagyon ott voltak árukért. nagyobakkal nem sokat kísérleteztem, bár a HES-n annak idején zárás után VIP-be bekötöttük a moth 100Wattos monblokk végfokait és a Quad 21L-t(22?) és igaz,mindene jobb volt,felborult a szinergia a kis rendszerben. Így már kevés volt a lemezjátszó elé és a kis Goldring PA1 phono.
ha az segítség, a Merlin Audioba 2003 környékén jöttek át a quadok. azoknak volt e alneve,nem tudom,de azok már rendben voltak. azok is made in china voltak,de semmi baj nem volt velük. állítólag akkor állt be a minőség,mikor kiteleepdtek kínába és tisztes gépsoron,megfelelő MEO mellett kezdetek el termelni. 10év elteltével 2013-ban is amit forgalmaztak,jó volt, így nagyon nem lehet mellényúlni
Köszönöm.Akkor az valószínűleg nem az L2 széria lehetett.A kép zavart meg,mert azon az új Classic széria doboza van.
Azért érdeklődöm,mert van egy eladó 12L2.Amivel a mozi szekciót tervezem upgred-elni.
Nekem is Goldring lemezjátszóm van.Igaz jelenleg otthon pihen,de ha hazaköltözünk Angliából akkor ismét rendszerbe fogom állítani.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Quad hangsugárzók
Kicsit talán off,de hallott valaki Quad Platinum szériás rendszert?
pl:sztereó végfok+DMP.
Esetleg a Quad Elite QSP+Elite pre-hez viszonyítva.Jelenleg ezzel hajtom a Harbeth M30.1.
Őszintén szólva már az Elite jobban tetszik,mint a jelentősen drágább Rega Osiris,de azért kíváncsi lennék a Platinummal kapcsolatos tapasztalatokra.
revox,
A régebbi 11L2 vagy 12L2 is érvényes amit a 12.hozzászólásban írtál?
A képen ha jól látom az új szériás Classic dobozok vannak.
http://www.quad-hifi.co.uk/product-detail.php?pid=3
őszinte leszek,fingom sincs,mikor melyiknek milyen alszáma volt,de amit eddig hallottam Quadokat,főleg a kicsik nagyon ott voltak árukért. nagyobakkal nem sokat kísérleteztem, bár a HES-n annak idején zárás után VIP-be bekötöttük a moth 100Wattos monblokk végfokait és a Quad 21L-t(22?) és igaz,mindene jobb volt,felborult a szinergia a kis rendszerben. Így már kevés volt a lemezjátszó elé és a kis Goldring PA1 phono.
ha az segítség, a Merlin Audioba 2003 környékén jöttek át a quadok. azoknak volt e alneve,nem tudom,de azok már rendben voltak. azok is made in china voltak,de semmi baj nem volt velük. állítólag akkor állt be a minőség,mikor kiteleepdtek kínába és tisztes gépsoron,megfelelő MEO mellett kezdetek el termelni. 10év elteltével 2013-ban is amit forgalmaztak,jó volt, így nagyon nem lehet mellényúlni
halfnote.hu
halfnote.hu
Quad hangsugárzók
ne fogd vissza magad kevesen kötnek itt ki,pedig meg lehet vele spórolni egy nagyon hosszú bolyongást a hifi erdei ösvényein,bár ha nem tudjuk,milyen,ami nem ilyen,addig ezt is nehéz megérteni. talán ezt a gondolatot is de hátha
Kicsit talán off,de hallott valaki Quad Platinum szériás rendszert?
pl:sztereó végfok+DMP.
Esetleg a Quad Elite QSP+Elite pre-hez viszonyítva.Jelenleg ezzel hajtom a Harbeth M30.1.
Őszintén szólva már az Elite jobban tetszik,mint a jelentősen drágább Rega Osiris,de azért kíváncsi lennék a Platinummal kapcsolatos tapasztalatokra.
revox,
A régebbi 11L2 vagy 12L2 is érvényes amit a 12.hozzászólásban írtál?
A képen ha jól látom az új szériás Classic dobozok vannak.
http://www.quad-hifi.co.uk/product-detail.php?pid=3
Zene:
Mozi:
Mozi:
Quad hangsugárzók
Szia Revox!
Hát még ha tudnád, hogy mi a forrás.....
ne fogd vissza magad kevesen kötnek itt ki,pedig meg lehet vele spórolni egy nagyon hosszú bolyongást a hifi erdei ösvényein,bár ha nem tudjuk,milyen,ami nem ilyen,addig ezt is nehéz megérteni. talán ezt a gondolatot is de hátha
halfnote.hu
halfnote.hu
- rx8
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Szia Revox!
Hát még ha tudnád, hogy mi a forrás.....
Quad hangsugárzók
Egyetértek, de a zongoralakk csak egy dolog, ha matt lenne is ugyanennyire best buynak tartanám, mert annyira jól szól. Azért tegyük hozzá borzasztó szép az a lakkozás, egyszerűségében is egy pompás doboz, de nekem csak előlappal (az is zseniális azzal a pajzs formával), anélkül kicsit esetlen, csúnyácska
elővettem az audio note árlistát. a K sorozat zongoralkozzása 487.000HUF. a Quad 11L kisebb,mint a K doboz, de gondolom azt se zongoralakkoznák le a quad új árában,ami zongoralakkos alapból. tehát ha az árát nézzük,agyrém,mibe (se) kerül rablás nem elvinni
Quad hangsugárzók
Nálam HTA-30-al zenél és nekem sincs ingerenciám cserélni.Egyszerűen olyan jól együtt van a rendszer, hogy nem látom értelmét a cserének.Esetleg egyszer még építünk egy másik HTA-30-at bi-ampra, ha már valamit akarok tenni.Egyébként pont ennél a szintnél érdemes megállni szerintem, vagyis akkor, amikor nincs ingerenciád bármit is lecserélni.A legfontosabb jel, amikor egy lánc szinergikus és élvezetes az, hogy elkezdesz zenékre vadászni és a zenehallgatás már fontosabb mint a kütyüzés.Én évtizedekig csak hifiztem és a mostanai láncommal hallgatok zenét.Sokkal izgalmasabb egy ritka albumot,CD-t levadászni mint állandóan tesztelgetni , cserélgetni stb.Mármint szerintem.Persze ez a saját szubjektív véleményem.Természetesen azért van az a készülék, amiért szívesen elcsábulnék....
kimnodottan jó meglátás szerintem is!!!! sokszor meséltem már ismerősöknek,ha ma kedzeném, vennék egy olcsó,de jó hangú rendszert és ámen. annak idején a 2005-ös,utolsó high end shown kiállítottuk a quad 11l-t a moth serises 30 legolcsóbb elő-végfokkal. a front a Goldring GR2 lemezjátszó volt. minden Daruma alátéteken volt(hangsugárzók is) és minden kábel Kondo KSL Spc. a kábel és izoláció többe fájt,mint a rendszer maga,főleg,ha hozzáveszem,hogy audio note k állványokat használtunk hozzá. nos,ez a rendszer,így,ahogy volt,teljesen egyben volt. az öreg vandenHul végighallgatta a Beethove V-ös lemezt,majd elismerősen kezet szorított. mikor az árát közöltem a készülékeknek,padlót fogott. egy valamit nem tud egy ilyen rendszer, a haverok nagy része,nem fog bepisálni tőle,meg előadják az itt kevés,ott kevés dolgot. ők még hifiznek
halfnote.hu
halfnote.hu