Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Sziasztok!
kb. 10 méter HDMI kábelt kell behúznom kábelcsatornába, projektorhoz. Elméletileg más kábel nem menne benne. Elég a 40 mm-es, vagy inkább 50-es legyen?
Előre is Kösz!
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
- dualcs5000
- Fórumlakó

- dualcs5000
- Fórumlakó

Moziszoba építés
még egy picit:
- dualcs5000
- Fórumlakó

- dualcs5000
- Fórumlakó

Moziszoba építés
...készülő mozi_look ajtajáig a falfestés:
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Moziszoba építés
Evolúció.A pontosság kedvéért: Grandview WM-P92 Elegant rolós vászon helyébe lépett
Screenline Amleto 123" Diamond 1.4 4K Ultra HD vászon
- irishcream
- Hazajáró lélek

Moziszoba építés
Evolúció.
Moziszoba építés
jó lett grat!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- irishcream
- Hazajáró lélek

Moziszoba építés
A szövet panelek hozták a várt eredményt , hangra és a képre is jó hatással van.
Igaz semmi mérés nem volt a dolog mögött, csak a remény. Ugyan még nem kalibráltam újra a rendszert, de biztosan jobb lesz mint volt...
Egy led szalagot is beépítettem, összehoztam a gk. dobozolással a bútor tetejét és ide rejtettem a led szalagot(alul és felül is).
Bocs a rumliért, most lett kész
Előtte-utána:
Nagyon tetszik, gratulálok.
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Köszi!
És a Szögedi lányok...nem azt mondják, még egyszer, hanem még öccő
Hinnye az anyja mindönit,veszélyes felétek férfi embörnek lönni.Hiszen eccő,meg még ö(t)ccő az = 6ccó,házimozis bontásban ez 5.1ccő
Kihívás a javából ez már M:I kategória szerintem. Tom dzsúz is csak nagy nöhezen töljesítené ezt a küldetést de a lényög,hogy hozná a tőle elvárt szintöt.
Moziszoba építés
A szövet panelek hozták a várt eredményt , hangra és a képre is jó hatással van.
Igaz semmi mérés nem volt a dolog mögött, csak a remény. Ugyan még nem kalibráltam újra a rendszert, de biztosan jobb lesz mint volt...
Egy led szalagot is beépítettem, összehoztam a gk. dobozolással a bútor tetejét és ide rejtettem a led szalagot(alul és felül is).
Előtte-utána:
Ez nagyon szép, gratula!
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Moziszoba építés
Istókzihe mondom,hogy pöpecül megcsináltad.
Hiába no a Szögedi házimozikárpítosmesterembernek nincs párja
Köszi!
És a Szögedi lányok...nem azt mondják, még egyszer, hanem még öccő
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Istókzihe mondom,hogy pöpecül megcsináltad.
Hiába no a Szögedi házimozikárpítosmesterembernek nincs párja
A szövet panelt menetes csavarral, rejtett fogas anyával, a nevét nem tudom
Bőr paneleket és a polcokat sima csavarral, hátulról. Az elképzelés hasonló, mint nálad a vászon fal
Körmös anya.
Tényleg nagyon szép lett, gratulálok!
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Moziszoba építés
Bőr paneleket és a polcokat sima csavarral, hátulról. Az elképzelés hasonló, mint nálad a vászon fal
Körmös anya.
Tényleg nagyon szép lett, gratulálok!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
Szép munka! Jó ízlésre vall.
Hogy rögzítetted a paneleket? Belülről csavaroztad?
Köszi!
Moziszoba építés
Előtte-utána:
Szép munka! Jó ízlésre vall.
Hogy rögzítetted a paneleket? Belülről csavaroztad?
Moziszoba építés
Előtte-utána:
Moziszoba építés
Bőr panelek már párszor felmerültek a fórumon, otthon most csináltam párat, ill. szövet panelt is.
Már régóta szebbé és jobbá szerettem volna tenni a mozi nappaliban egy tolóajtós részt a bal oldalon. Most igen közel van a hangfalhoz, régen fél méterrel nagyobb volt a hely, de a fiam szobája fontosabb volt, így gardrob szekrény lett a könyvespolcból.
Eddig egy egyszerű bútorlap volt a borítás, ez a hangra és a képre sem volt jó hatással. Visszaverődött a vászonról a fény, a hang sem volt tökéletes, amit a kalibráció is kimutatott.
Agyaltam, először szőnyeget akartam felragasztani rá, de nem találtam megfelelőt. Így maradt a szövet+1cm-es bélés anyag(a hangfalakban is használt anyag). A bőrpaneleknél találtam olyan műbőrt ami egybe volt építve ezzel az anyaggal, igaz itt csak esztétikai hatása van(?)(picit domború tőle a panelszél).
Így készültek:
- irishcream
- Hazajáró lélek

Moziszoba építés
A falon textíltapéta van.
A hétvégi mérések után, a megbeszéltek alapján nagysűrűségű kőzetgyapot kerül a vászon mögé illetve a vászonnal szemben lévő falra.
Ugyanez kisebb alapterülettel a két oldalfalra.
Moziszoba építés
Tévedtem, amikor azt mondtam nem lesz több átalakítás a szobán, ugyanis meglátogatott Fapaci.A mérések, a kapott tanácsok alapján úgy döntöttem : szigetelek. Összevissza zengenek a basszusok, zenél a radiátor stb. Egy ilyen mérés exakt módon bemutatja a valós akusztikai állapotokat minden szubjektív tényezőtől függetlenül. A gondolkodókat, a kétkedőket arra bíztatom, méressék be a szobájukat. Ezzel megspórolható egy csomó alkalmatlan kísérlet. A célzott és indokolt beavatkozás - természetesen a szükséges kompromisszumokkal - elsőre az optimális eredményt hozza.
Szia!
A képen nem látszik, mi a fal felülete most(festés,tapéta)? Ha jól emlékszem szőnyegen is agyaltál.
Mi lesz a szigetelés anyaga?
- irishcream
- Hazajáró lélek

Moziszoba építés
Ja köszi fapaci.
- irishcream
- Hazajáró lélek

Moziszoba építés
Tévedtem, amikor azt mondtam nem lesz több átalakítás a szobán, ugyanis meglátogatott Fapaci.
A mérések, a kapott tanácsok alapján úgy döntöttem : szigetelek. Összevissza zengenek a basszusok, zenél a radiátor stb. Egy ilyen mérés exakt módon bemutatja a valós akusztikai állapotokat minden szubjektív tényezőtől függetlenül. A gondolkodókat, a kétkedőket arra bíztatom, méressék be a szobájukat. Ezzel megspórolható egy csomó alkalmatlan kísérlet. A célzott és indokolt beavatkozás - természetesen a szükséges kompromisszumokkal - elsőre az optimális eredményt hozza.
- dualcs5000
- Fórumlakó

Moziszoba építés
...mar nem kell sokat aludni!
Hamarosan jon a
Kis Nagy Mozi-look Projekt
tovabbiakban: KNMLP
(ha majd raszanom vegre magam onallo topik nyitasra)
Moziszoba építés
Néztem a fórumtagok moziszobáit, nagyon tetszett mindegyik, volt pár amit én is meg fogok valósítani.
Egyenlőre még nagyon nagyon kezdő vagyok hozzájuk képest.
A szekrény beszerzése folyamatban van, utána a kábelek megfelelő elhelyezése.. stb... stb
Ehhez a nagy hanghoz nagy kép is dukálna.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.