Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Rega
-
Vendég
Rega
Attila, én viszont - szándékosan nem privátban - szeretném megkérdezni, hogy milyen erősítőt javasolnál (vagy javasoltál volna)?
Rega Ela tulajdonosként tényleg érdekel. Meg talán másokat is itt...
Attila,
Én csíplek téged, szoktunk is diskurálni tényleg... Viszont ez az utóbbi beírásod (ha jól meggondolom nem csak ez) inkább sikerült biznisz szagúnak, mint segítőkész szándékúnak. Salaca megfogalmazta a lényeget ezért adtam neki egy pluszt azt gondolván vagy olyan értelmes, hogy a normális következtetéseket vonjál le belőle... De nem dőlt össze a világ szerintem.
Peace!
Rega
Attila,
Én csíplek téged, szoktunk is diskurálni tényleg... Viszont ez az utóbbi beírásod (ha jól meggondolom nem csak ez) inkább sikerült biznisz szagúnak, mint segítőkész szándékúnak. Salaca megfogalmazta a lényeget ezért adtam neki egy pluszt azt gondolván vagy olyan értelmes, hogy a normális következtetéseket vonjál le belőle... De nem dőlt össze a világ szerintem.
Peace!
-
Vendég
Rega
az Ela-k vonatkozásában szvsz a Rega Elex vagy Elicit 'clamshell' (bordás-házas, MkI szériás) integráltjai, amikkel - már ha tényleg mindenképp' Rega erősítőt szeretnél - igazán érdemes foglalkozni. ezeknek egyedül a megbízhatóság a gondjuk (hajlamosak túlmelegíteni az igencsak összezsúfolt belsejüket ), Hangra - Rega-ban - nagyon jók
azonban van azé' jobb párosítás is hozzájuk, ami sokkal inkább megmutatja, mit is tudnak - és elérhető áron > ha érdekel, írj egy p.ü.-t
to whom it concerns
Vagy írd ki publikusban, amit gondolsz, (hogy) tudsz, vagy írd meg privátban az illetőnek. Ez így csak nagyképűsködés egy a közösség számára ellenőrizhetetlen, mert nem megosztott tudással. Ez így nem fórumozás, pláne nem méltó egy felkent tanácsadóhoz. Szerintem. De ha elnézik neked, folytasd csak!
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Rega
Ezen egy cseppet sem csodálkozom.
Ezek a kis állódobozok, tudnak valami nagyon érdekeset. Nem hiszem, hogy bárki is basszustöbbletre panaszkodna velük kapcsolatban, azonban ezért a középtartományért más márkák esetében nagyon sokat kell fizetni. (Nyilván erősen szubjektív, sőt, talán akár elfogult) véleményem szerint a klasszikus húros hangszerek esetében (cselló, hegedű, viola de gamba, stb.) verhetetlenek.
Nekem volt-van mk1.5, mk2 és Ela 2000, a mk1.25 sajnos (egyelőre... ) kimaradt. Feltételezem, hogy NoNaim fórumtárs által nem olyan rég hirdetett pár lett a Tiéd, én is erősen szemeztem akkoriban velük.
Igen, NoNaim-tól vannak a dobozok. A vétel előtt több dobozt volt lehetőségem meghallgatni nála és végül az Ela-t hoztam haza. Nálam egy Heybrook Prima-t váltott. A Prima-val nem egy kategória, de főképpen a mély tartomány élethűsége fogott meg. A NAD jó párja és nincs hiányom basszusból. Nekem ott, akkor jobban bejött mint a Sintra II... Ez utóbbi miatt nyugodtan lehet savazni! Dobosként, különösen érzékeny a fülem a dobok és a cintányérok hangjára; és ma délután Jeff Porcaro nagyon is közeli volt az Africa közben!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Rega
Srácok! Van egy ilyenem: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... er-silver/
Ha esetleg valakinek hiányozna még...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Rega
azonban van azé' jobb párosítás is hozzájuk, ami sokkal inkább megmutatja, mit is tudnak - és elérhető áron > ha érdekel, írj egy p.ü.-t
Az igazi Hi-fi Tanácsadó szemből támad...
-
Vendég
Rega
Nem hiszem, hogy bárki is basszustöbbletre panaszkodna velük kapcsolatban, azonban ezért a középtartományért más márkák esetében nagyon sokat kell fizetni. (Nyilván erősen szubjektív, sőt, talán akár elfogult) véleményem szerint a klasszikus húros hangszerek esetében (cselló, hegedű, viola de gamba, stb.) verhetetlenek.
A helyzet az, hogy van az az erősítő. Ha stabil nagyvas kerül eléjük, akkor azért megjön az alja is. Te is hallottad nálam egyszer az 1.5-öt Accuphase P-300-zal, meg járt ugyanaz a doboz nor DP211 SE-jénél is vendégségben, és bizony megnőtt a méretük, miközben megmaradtak az egyéb erényei is. Számomra az a P-300 továbbra is referenciahang. Más kérdés, hogy az élet nálam másképp alakult, és a Rega ment.
-
Vendég
Rega
...Egyébként az Ela indította el bennem a márka iránti érdeklődést. ...
Ezen egy cseppet sem csodálkozom.
Ezek a kis állódobozok, tudnak valami nagyon érdekeset. Nem hiszem, hogy bárki is basszustöbbletre panaszkodna velük kapcsolatban, azonban ezért a középtartományért más márkák esetében nagyon sokat kell fizetni. (Nyilván erősen szubjektív, sőt, talán akár elfogult) véleményem szerint a klasszikus húros hangszerek esetében (cselló, hegedű, viola de gamba, stb.) verhetetlenek.
Nekem volt-van mk1.5, mk2 és Ela 2000, a mk1.25 sajnos (egyelőre... ) kimaradt. Feltételezem, hogy NoNaim fórumtárs által nem olyan rég hirdetett pár lett a Tiéd, én is erősen szemeztem akkoriban velük.
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

Rega
Szia!
Az Sc 42 kábel nálam van,gondolom láttad,hogy hirdetem.
A kettő között mi a különbség azt csak Rotox tudná leírni ,hiszen ez is az övé volt,és ahogy írta a saját rendszerbeli próba volna az igazi.
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat. Az érdeklődésem, egyelőre - forráshiány miatt - csak elméleti. Láttam mindkét hirdetést, emiatt gondolkodtam el azon,hogy egy adott gyártónak (pl. Rega) érdeke-e fejlesztésre áldozni, olyan mertékben, hogy egy régebbi hangfalán (Ela 1.25) hallható különbséget halljunk!? Egyébként az Ela indította el bennem a márka iránti érdeklődést. Jelenleg egy Nad 302-vel hallgatom és nagyon jók együtt, de késöbb kiváncsi lennék egy teljes Rega-s vonalra is.
Rega
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata két Rega hangfalkábel közötti különbségről? Az SC42 és az FSC Quattro érdekelne - Rega Ela 1.25-ös hangfalakhoz választanám. Nem találtam sehol információt, tesztet róluk. Egyáltalán mi a marketingszöveg mögöttük?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Az Sc 42 kábel nálam van,gondolom láttad,hogy hirdetem.
A kettő között mi a különbség azt csak Rotox tudná leírni ,hiszen ez is az övé volt,és ahogy írta a saját rendszerbeli próba volna az igazi.
-
Vendég
Rega
Van valakinek tapasztalata két Rega hangfalkábel közötti különbségről? Az SC42 és az FSC Quattro érdekelne - Rega Ela 1.25-ös hangfalakhoz választanám. Nem találtam sehol információt, tesztet róluk. Egyáltalán mi a marketingszöveg mögöttük?
Nekem tapasztalatom éppen van velük (az egyiket én árulom, a másik pedig korábban, Bábos ex-fórumtársat követően az enyém volt...), de:azt hiszem, ebben a helyzet(em)ben inkább csendben maradok.
Amúgy az a véleményem, hogy akkor jársz a legjobban, ha saját rendszerben meghallgatod őket és utána döntesz.
A marketingszöveg:
(Az, hogy az újabb kábelé kacifántosabb, önmagában ne győzzön meg, úgy látszik, mostanában a Rega-nál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a marketingre, még azt sem zárom ki, hogy a fejlesztés rovására... )
The Rega SC42 Speaker Cable breaks new ground on several counts whilst retaining Rega's core values of high quality of performance and value for money. The SC42 Speaker Cable will deliver excellent musical results and can be used for either stereo or bi-amping applications.
Highest quality OFC conductors used.
Designed and developed by Rega.
Cable cross-sectional area 4.5mm2
És a másik:
Rega FSC Quattro Bi-Wire Speaker Cable
Here is an exciting new announcement from Rega. Over the past year they have been designing and developing a new speaker cable for their customers - FSC Quattro. "Quattro" replaces the existing FC22 cable and breaks new ground on several counts whilst retaining Rega's core values of high quality of performance and value for money.
FEATURES:
Only the highest quality OFC conductors used.
Designed and developed by Rega.
Manufactured for Rega by a Premier cable manufacturer in the UK world famous for its own "Spectra Strip" products.
Pioneering new insulation material not known to be used in Hi-fi before.
The combination of four conductors and unique clear Rega markings make this a highly adaptable cable suitable for both high performance stereo, custom installation and multi-roomA.V. applications.
Rega’s amazing new “tear” technology allows simple separation of the four conductors. This will ensure ease of use for dealers and installers, avoiding use of knives as in the past. Simply pulling the desired conductor apart by hand gives high performance professional results fast.
For those on a budget, Rega's "tear" technology allows "Quattro" to be quickly torn in two giving regular stereo cables.
“Quattro” will deliver excellent musical results and can be used for either stereo or bi-amping applications.
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

Rega
Sziasztok!
-
Vendég
-
Vendég
Rega
Kedves Fórumtársak! Van valakinek tapasztalata Rega Ela mk1.5 és mk2 összevetéséről? Ela mk1.5-öm volt, annak hangját ismerem, a mk2-t viszont nem.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Rega
Pár éve egy ismerősöm átrágta magát a regákon és azt mondta, hogy néhány hangszedő kivételével elég felejtős . Azóta persze lehet , hogy változtak a dolgok .....
Nekem van egy Rega Apollo 35th ASE lejátszóm és nagyon szeretem a hangját. Konkrétan a legjobban. Lemezjátszózok és ez a Rega be tudja tölteni azt az űrt, ami akkor keletkezik, ha nem vinylt hallgatok.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Rega
Pár éve egy ismerősöm átrágta magát a regákon és azt mondta, hogy néhány hangszedő kivételével elég felejtős . Azóta persze lehet , hogy változtak a dolgok .....
Rega
Sziasztok! Rega elex-r integrált erősítővel van valakinek tapasztalata?(A teszteken dicsérik, de mostanság mit nem? Lassan a teszteket felesleges olvasni, mert az készül, amit megrendelnek .)
- SoundMania
- V.I.P.

Rega
Helló !
Ilyet használok kb. 25 éve.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=345040
Teljesen jó , még az ára is.
Ideje lenne mást is megpróbálni!
- TurboSteve
- Fórumlakó

- Értékelés: 88
Rega
Helló !
Ilyet használok kb. 25 éve.
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... pid=345040
Teljesen jó , még az ára is.
Rega
Miért nem ajánlod?
Akkor mivel töröljem a lemezeket?
A régi módszer (bársony stb...) érvényét vesztette, akkor ez miért nem jó?
Mindenki ódákat zengett a szénszálas keféről amikor megjelent.
Ezek csak kérdések és nem kiosztás.
Attila
Loricraft kecskeszőr ecsetet használunk páran. valójában gőzöm sincs,miért épp kecske, de működik ha nincs mosód, mikor letörlöd a lemezt is a mosás irámnyába megy el a hang. spec mosok és utána darabig csak kefélek a kecskével ;-)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.

Rega
Tudsz esetleg olyan törlőkart, amit be lehet szerezni és jó is?
Konkrétan nem. Egy fémből készültet használtam de már régóta nem kellett így odaadtam egy ismerősnek aki miután kipróbálta nagyon örült.
Szerintem ha nem a legolcsóbbat választod akkor nem nyúlsz mellé.
De már nem tudom itthon elképzelni , hogy töröljek a lemezen bármivel. Nincs azzal sem gondom , hogy a lemez felkapja a filcet. Ez is ismeretlen. Egyébként a lemezpattogás 20- de lehet, hogy 30 %- a sztatikus kisülés. Ez is minimális itthon. Szóval elvagyok....
- Voyager
- V.I.P.

Rega
Mert csak mégjobban feltöltôdikba lemez és mégjobban vonzza a port.
Ha már törlés akkor a törlőkarokat ajánlom.
Van aki a Roksan kefére esküszik de azt nem ismerem
Nálam ami megy: mosás meg antisztatizáló pisztoly meg zselés tűtisztító. Gyakorlatilag nem használok mást.
Tudsz esetleg olyan törlőkart, amit be lehet szerezni és jó is?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- SoundMania
- V.I.P.

Rega
Miért nem ajánlod?
Akkor mivel töröljem a lemezeket?
A régi módszer (bársony stb...) érvényét vesztette, akkor ez miért nem jó?
Mindenki ódákat zengett a szénszálas keféről amikor megjelent.
Ezek csak kérdések és nem kiosztás.
Attila
Mert csak mégjobban feltöltôdikba lemez és mégjobban vonzza a port.
Ha már törlés akkor a törlőkarokat ajánlom.
Van aki a Roksan kefére esküszik de azt nem ismerem
Nálam ami megy: mosás meg antisztatizáló pisztoly meg zselés tűtisztító. Gyakorlatilag nem használok mást.
- Voyager
- V.I.P.

Rega
Pont azt mondom, hogy nem ajánlom a szénszálas kefét lemeztörlésre!
Nálam a lemezmosást követően hónapokig elég. Igaz, én kétfélét használok, kombinálva.