Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
Moziszoba építés
Szerintem előbb kellene mérni és utána oda rakni a paneleket, ahova kell.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Moziszoba építés
A válaszhoz tudni kellene, mit akarsz elérni vele és milyen most a szobád akusztikája.
Egy kb 3.5 x 4.5-ös szobába alakítanék ki moziszobát a falakon nincs semmi egy kis 120x120-as ablak van illetve egy fa bejárati ajtó. A keskenyebb oldalra a vászon körül a szabad falra kőzetgyapotot tennék fakeret közé és a fakeretre steppelt vastag vászon anyagot raknék díszítés illetve csillapítás gyanánt. A vászonnal szemközti falra pedig akusztikus paneleket tennék vászonképbe rakott kőzetgyapot táblák felhasználásával. A padló laminált de szőnyeget tettem rá. Mivel a jelenlegi gipszkartonozás nem megfelelő mivel berezeg a mély hangoknál illetve nincs meg a távolság az eredeti plafontól és így nem tudok lámpatesteket betenni így gondolkoztam azon, hogy inkább akusztikus kartont tennék a normál helyett. Ha elkészülne ez az átalakítás akkor gondoltam egy mérésre. Ha túl sok a csillapítás bárhonnan ki lehet venni, illetve hozzá lehet rakni még akusztikus paneleket, kőzetgyapotot.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11181
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Véleményetek szerint érdemes e a házimozi szoba mennyezetét sima gipszkarton helyett akusztikus gipszkartonnal burkolni?
A válaszhoz tudni kellene, mit akarsz elérni vele és milyen most a szobád akusztikája.
Moziszoba építés
Sziasztok!
Véleményetek szerint érdemes e a házimozi szoba mennyezetét sima gipszkarton helyett akusztikus gipszkartonnal burkolni? Lejjebb kell hoznom a mennyezetet a világítás miatt és arra gondoltam hátha jó hatással lenne az akusztikus gipszkarton a szobaakusztikára.
Ilyenre gondoltam:
Köszi,
Laci
Moziszoba építés
Te hogyan tesztelted? Va olyan parkettafuga ami nem köt meg teljesen. Én nem hiszek a csodákban, sôt átverés szaga van a akusztikai gutymának.
Pont az a baj, hogy nem lehet tesztelni. Így nem tudom megmondani mennyit hozott. De sok külföldi fórumon olvasni, hogy alkalmazzák. Nem csak mozisok. Az elv szerint működnie kell. Kérdés, hogy megéri-e az árát. Az ajtó építésnél is használni fogom majd. Jó esetben egyszer építkezik az ember, így jól meg kell gondolni, mi az amin érdemes spórolni.
Mindenesetre nem ez fogja megoldani a hanggátlást. Ez csak egy kis szelete az egész rendszernek.
Szepi a fával kapcsolatban.. Én fém gipszkarton profilokat használtam. (A mennyezeti dobozolást kivéve) Csupán azért, mert akkor mikor építkeztünk nem volt a környékemen jó ár/értékben szépen fűrészelt faáru. A fém-fém érintkezésekhez gumilapokat tettünk és mindenhova dupla réteg gipszkartont került. Nincs vele gond. Viszont mikor a nappaliban moziztunk, ott a szimpla rétegű álmennyezet fém tartókonzolja nagyobb hangerőnél képes volt "ciceregni" egy bizonyos frekvencián.
Tehát azt mondom, ha valaki fém profilt használ, akkor figyeljen az illesztésekre. A kelleténél kicsit szűkebben rakja a tartóprofilokat, és duplán kartonozzon. (szimpla kartonozást nyugati országokban nem is nagyon alkalmaznak). Ha így jár el nem lehet gond a zörejekkel.
A fa egyébként azért is jó megoldás, mert jobban nyeli a rezgéseket a fémmel szemben.
Moziszoba építés
Talaltam egy erdekes videot
Ennek aztán nem sok értelmét látom és teljesen kizárt, hogy fémet rakjak a gk alá, mikor ott a tuti stabil fa, ami ráadásul nem zörög. Arról nem is beszélve, hogy közvetlen a szerkezethez lehetne fogatni a kartont, ami stabilitás és rezgés szempontjából is jobb, mint egy vékony lemezhez fogatni.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Moziszoba építés
Mi van, ha az első gipszkarton lapra sziloplaszt csíkokat húzol, kb. 3 mm vastagon, jó sűrűn, hagyod megszáradni, és rakod a második gipszkartont? Ezt gondoltam ki. Van egy rugalmas réteg köztük.
Anno nekem is eszembe jutott, hogy talán helyettesíthető. Csak az a baj, hogy nem lehet tesztelni. Elszúrni meg nem akartam.
Egyébként ha megköt, úgy kell elképzelni, mint egy rágógumit, ami nem száradt be. Kicsit nehézkes is leszedni a kézről.
Moziszoba építés
Talaltam egy erdekes videot
Nem rossz, de egy kicsit macerásnak tűnik. Sztem a greenglue egyszerűbb megoldás. Az igaz, hogy ott duplán kell gipszkartonozni.
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1095
Moziszoba építés
Üdv!
Tegnap neki álltam a NAS-t beüzemelni...hát nem lesz egy könnyű dolog. Már ott problémák vannak hogy rendesen nem tudom beállítani. Alig találok róla használható infót. (angol is jöhet). Letöltés,megosztás, irányítás külső eszközről, stb. A Med600 is eléggé érdekes kezeli, valószínű ott is kell még állítgatni, mert ha beletekerek a filmbe akkor hol a kép hol a hang csúszik 1-2 mp-t. Utána persze jó. Szóval lesz mit csinálnom karácsonykor és két ünnep közt. Építő jellegű ötletet, kritikát szívesen fogadok.
Üdv: Dio
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
a legjobb vàlasztás a vászon mögé tenni a dobozokat!!!!Full moziélmény,onnan jön a hang ahol a vászonon történik valami.Aki nem hallotta így,az maradjon csendben előbb.Moziszobába elsőrangú megoldás!Hallottam ezt is azt is,láttam tapasztaltam.
Ez a megoldás csak praktikai okokból full moziélmény,mert a moziban is így látjuk a frontoldalt,mivel nagyon széles a kép és nem is férne el pl a center hangsugárzó alul,vagy felül láthatóan és a nagy térből adódóan ,illetve a nézőközönségnek kialakított meredek ülősornak ,így a legoptimálisabb,mert kb középre esik mindenkinek a center.
Én hallottam és figyeltem mikor a Hobbit új részén voltunk moziban ,a center a vászon mögött volt és tökéletesen ki tudtam venni a magassági pozícióját.Nem középen volt,hanem kb a vászon felső peremétől lefelé nagyjából egy méterre. JBL falak voltam mindenhol.Nem dobtam hátast a hangjuktól.(de mindegy most nem is lényeg ez)
Hát ez így elég fura volt.Ráadásul középre foglaltunk jegyet.
Szerintem a nem megfelelő térleképzéssel bíró hangrendszereket rakhatod te a mozivászon mögé,centiméterre mérni tudnád a pozícióját honnan szól,míg a jó center pl alulról megfelelő magasságokban tudja "emelni" a rá szabott hangok sugárzását anélkül,hogy megmutatná hol is van.Illetve a többi hangsugárzó is,mert itt a frontoknak is jelentős szerepük van a magassági ,vagy mélységi pozicionálást betöltő szerepüket illetően.
Ennyi erővel nem kell levennünk a hangsugárzókról a grilleket sem,maradhatnak rajtuk.A perforált vászon még jobban elfedi a hangok útját, a levegősséget.
Tehát ez amit te állítassz nem a profi megoldás,de lehet ez is valakinek jó.
Az olcsóbb hangsugárzók előnyére válhat ha egyből beteszed középre a vászon mögé.Ez azonban ritka ha valaki így oldja meg otthon...
- dualcs5000
- Fórumlakó

- Értékelés: 378
Moziszoba építés
'stét!
Miutan a nappalibol (45nm) kiuzetett egyideje a tv, es a parszaz csatornas sat forrast is hanyagoltam, hianyerzetem kezdett tamadni...
Szoval a tetoter egy kis elfeledett zugaban, belevagtam egy moziluk epitesebe.
Valoban nem nagy.
Olemben a tv-vel elleszek egy darabig...
Ahoj
Moziszoba építés
Doki jól írja. Mindkét készüléket a rúterre kötöd, min cat5e kábellel. A medben kiválasztod a hálózati lejátszást, ekkor látnia kell a nast.
Kitallózod a mappák közül a filmet, majd élvezed. A Zyxel meg fogja formázni a Hdd-t, utána pc-ről dobálhatod rá a fájlokat.
Én is most szívtam, mert a filmmel teli hdd-t nem tudod láttatni vele, csak ha formázta. ( Akkor meg már üres )Külső merevlemezzel nem siránkozik.
Mindenképpen vezetékes lesz a buli. A kérdés még annyi hogy ha be tudom úgy állítani hogy a hálózati lejátszás az a kedvencek menüben legyen? Illetve SMB-t kell majd használnom? :-) Hmmm azt hiszem a vasárnapom el fog telni rendesen. (péntek-szombat verseny van) :-)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)
Moziszoba építés
Üdvözlet Urak!
Nem pont moziszoba építés, de házimozihoz köze van.
Nem néztem utána az általad említett eszközöknek, de elviekben a NAS-t és a lejátszót is csatlakoztatni kell a routerhez. A lejátszóban be kell állítani a hálózati kapcsolatot és elviekben ennyi.
Ha HD tartalmat játszol le, akkor vezetéket használj, különben szakadozni fog.
Moziszoba építés
Üdvözlet Urak!
Nem pont moziszoba építés, de házimozihoz köze van.
Picit fejlesztettem a rendszert és a segítségeteket kérném.
Úton van felém egy Zyxel NSA 325v2 Nas, egy hozzá illő WD Red 2TB. A lejátszóm egy Mede8er 600xd, router: TP-Link WR740N, erősitő Denon 2310, TV Lg (okos tv). Laptop,tablet,okosteló akad. Hogyan tudom kivitelezni azt hogy a NAS-on lévő filmek lejátszásra kerüljenek a MEd600 által? Nem vagyok hülye, értek is a kütyükhöz ,de nem fér a fejembe hogy hogyan tudom majd lejátszani. A nasba megy egy kábel, med 600-ba megy egy másik kábel. Hol van a kettő között az összeköttetés? A router fogja megoldani? És ha igen vajon elég kraft van benne minden feladathoz?
A kérdésem rém egyszerű, hogyan kötöm össze a fenti dolgokat hogy működjenek?
Tengermély Tisztelettel: Dio
Moziszoba építés
ez nagyon tetszetos Ez bizony tetszetős,bár ekkora térbe valami durva méretű vásznat tennék,azzal még tetszetősebb lenne!
- komarfamily
- V.I.P.

Moziszoba építés
ez nagyon tetszetos
Moziszoba építés
Köszönöm a hozzászólásokat. Megnéztem, tényleg drágák a hangáteresztő vásznak, valószínűleg egy 2m körüli "normál" vászon lesz.
Azért ezen ne vesszetek össze
Számolj a vászon keret szélességével és a front sugárzók esetleges befordításával is. Csúnya lenne, ha a hang megkívánná a befordítást, de a vetített képet árnyékolná.
Építés közben nyugodtan jelentkezz be párszor, akár fotókkal, akár beszámolóval.
Moziszoba építés
Köszönöm a hozzászólásokat. Megnéztem, tényleg drágák a hangáteresztő vásznak, valószínűleg egy 2m körüli "normál" vászon lesz.
Azért ezen ne vesszetek össze
- El Risitas
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: -4
Moziszoba építés
kicsit nagy az arc....
Ez egyedül rád írható! Az eddigi hozzászólásaidból kiindulva!
Moziszoba építés
Én hangáteresztő fix vásznat tennék fel, faltól-falig. A lehető legnagyobb méretet kapod, esztétikailag is jobb, hang-kép egység szempontból pedig ez az ideális.
és a hangnak a lefolyására is teljesen ideális, még a Perforated (1 mm lyukátmérővel) is de az ilyen távolságból csak a Microperforated (0,1 mm lyukátmérővel) lehetne alkalmazni, ami aztán odabasz rendesen. Szőtt vásznat is lehet venni, csak másra nem fog jutni keret.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- komarfamily
- V.I.P.

Moziszoba építés
a legjobb vàlasztás a vászon mögé tenni a dobozokat!!!!Full moziélmény,onnan jön a hang ahol a vászonon történik valami.Aki nem hallotta így,az maradjon csendben előbb.
Hat ez sem szerenysegre vall.
Moziszoba építés
Ha hangáteresztő vászonban gondolkodsz, akkor sokkal nagyobb kiadásra számíts. Az olcsó megoldás itt sok problémával jár. Többek között nem elég, hogy beleszól a hangba, de még a fényt is nyeli, és a perforáció is észrevehető 2-3 méter távolságból. A vászon mögött kialakult ide-oda csapódó hangról, vagy az esetleges mioré hatásról nem is beszélve. Gyebi72 fórumtársnak igaza van. Vannak szőtt vásznak, melyek nem utólagos perforációval készülnek, de horror áruk van. Ha van rá lehetőséged, hajrá.
Én a rövid oldalra kisebb vásznat terveznék, hogy elférjen mellette a két frontsugárzó. A nézési távon rövidítenék, így a látószöged nem különösebben szűkülne be. A hátad mögött pedig biztos meglenne a kellő tér a surroundok-nak. Érdemes már most atmosra tervezni, ha mást nem is, legalább a kábelcsatornázást csináld meg, hogy a későbbiekben ne legyen vele probléma.
Én szerényen csak annyit tennék hozzá, hogy a vászon mögött vagy mellett, csupán esztétika. Persze én is hallottam ilyet is olyat is, mint itt nagyon sokan. De azt nem gondolom, hogy attól, mert a vászon mögé tesszük a hangfalakat, akkor a "ott lesz a vásznon a hang, ahol történik is valami". A minap itt valamelyik topikban egy centerről volt szó, hasonló volt a probléma.
Nem vagyok elájulva a rendszeremtől, de eljöhettek meghallgatni, hogy bár a vászon alatt van a center és mellette a front, de olyan mértékben válik le a hang a hangsugárzókról, hogy azt nem mondjátok meg, hogy "honnan" halljátok. Akár ha zenét hallgatok, akár mozin. Olyan előfordul, hogy nincs a proji bekapcsolva, csak a tv és olyankor "kicsinek" érzem a képet a hanghoz, mert akkora teret képes megjeleníteni, mintha a szoba eleje egy nagy színpad lenne vagy egy filmnél is "behúz" a történésekbe.
De hogy csak attól lenne igazi mozihangzás vagy feeling, mert mögötte vannak a hangsugárzók, ezt továbbra is kétlem.(peace)
Moziszoba építés
Én szerényen csak annyit tennék hozzá, hogy a vászon mögött vagy mellett, csupán esztétika. Persze én is hallottam ilyet is olyat is, mint itt nagyon sokan. De azt nem gondolom, hogy attól, mert a vászon mögé tesszük a hangfalakat, akkor a "ott lesz a vásznon a hang, ahol történik is valami". A minap itt valamelyik topikban egy centerről volt szó, hasonló volt a probléma.
Nem vagyok elájulva a rendszeremtől, de eljöhettek meghallgatni, hogy bár a vászon alatt van a center és mellette a front, de olyan mértékben válik le a hang a hangsugárzókról, hogy azt nem mondjátok meg, hogy "honnan" halljátok. Akár ha zenét hallgatok, akár mozin. Olyan előfordul, hogy nincs a proji bekapcsolva, csak a tv és olyankor "kicsinek" érzem a képet a hanghoz, mert akkora teret képes megjeleníteni, mintha a szoba eleje egy nagy színpad lenne vagy egy filmnél is "behúz" a történésekbe.
De hogy csak attól lenne igazi mozihangzás vagy feeling, mert mögötte vannak a hangsugárzók, ezt továbbra is kétlem.(peace)
-
Vendég
Moziszoba építés
Ezzel tisztában vagyok mester. Ajánlj akkor a srácnak egy olyan áteresztő vásznat, ami valóban át is ereszt. Árral.kicsit nagy az arc....