Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2111

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Felvetnék egy témát,nem tudom mennyi igazság van benne.
Az erősítők teljesítményének növelésével,a hang ridegebbé válik,kvázi
a melegség eltűnik.
Mondjuk ez csak személyes tapasztalat,lehet eddig olyan erősítőim voltak,amik ezt bizonyítják.

Nos, én néhány hete az előerősítőm után kötött végfokból szereztem még egyet, és hídba kötöttem. Gyakorlatilag így adott kettő mono blokk végfok, ami 150W/ch helyett 330W/ch lett, gyári adatok alapján. A hangja egyáltalán nem lett rideg és nem lett melegebb se. Ami viszont sokkal jobb lett, az a dinamika, tér, nyugodtság és valami iszonyat nagy energia. Csak egy "kicsit" többet kell melegíteni...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

a melegség eltűnik.
Mondjuk ez csak személyes tapasztalat,lehet eddig olyan erősítőim voltak,amik ezt bizonyítják.

Nem lehet, hogy inkább pontosabbá és megfogottabbá (főleg mély-tartományban)?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

karbantartó
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: karbantartó »

a melegség eltűnik.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Amiket javasoltam, használtan 100-200e ből megoldod. És jól is szólna. Ha fővárosi vagy, akár tok is kölcsön adni egyet, hogy kipróbáld.

Sajnos nem Budapesti vagyok azért köszönöm a felajánlást. Akkor megnézem amiket ajánlottál itt az avx-en hátha van valakinek eladó.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tanczi »

A keret max 250-300e használtan. A szoba 20 m2-es. A gondom az, hogy nem tudom, hogy mennyit kellene erősítőre szánnom tekintve a hangsugárzók listaárát ami 720e.Így úgy gondolom, hogy erősítőből is közel ilyen áron kellene néznem persze használtan.

Amiket javasoltam, használtan 100-200e ből megoldod. És jól is szólna. Ha fővárosi vagy, akár tok is kölcsön adni egyet, hogy kipróbáld.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék Kérni:

Focal Chorus 826W -hez keresek egy jó sztereó erősítőt!
Ez az egyik amit néztem:Arcam FMJ A32 
a másik peddig:Musical Fidelity m3i 
Esetleg tudnátok véleményt, tapasztalatot mondani?
Előre is köszönöm!

Az Arcam biztosan nem lesz jó: egy kicsit csimmbummcirkusz a hangja, megtolja a mélyeket-magasaka. A kiemelt magastartomány viszont a Focal fémes hangzású magassugárzóján keresztül már sok lehet, legalábbis hosszú távon biztos fárasztó.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Ez a kérdés engem is érdekelne, hogy körülbelül milyen kategóriájú erősítőre van szükség ezekhez a hangsugárzókhoz. Nekem is ilyen van és egy Marantz pm-66 se ki-val hallgatom. Szerintem a hangsugárzók jóval többre is képesek lennének más erősítővel. Sajnos még nem volt alkalmam mással meghallgatni őket

Ezt a hangsugárzót nem ismerem, de a testvéreit és főleg a magassugárzóját igen.

El tudom képzelni, hogy a meleg hangú Marantz nem volt rossz választás mellé, abban viszont egészen biztos vagyok, hogy nem egy kategória a két készülék.

Én egészen biztosan kipróbálnám egy komolyabb csövessel - a Focalok eleve jó párost alkotnak mindenféle csövessel, a nagy állódoboz 91.5 dB érzékenysége pedig elég akár a viszonylag kisebb teljesítményű erősítőkhöz is.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Én ehhez az alábbiakat javaslom, de igazából  a keret fixálása után lehetne pontosabban specifikálni. Mekkora szobába kell?
Opera Consonance akár legkisebbje
régebbi Crown / Amcron (ha nem kell modern kinézetű)
DBX-et is erősen mernék javasolni

A keret max 250-300e használtan. A szoba 20 m2-es. A gondom az, hogy nem tudom, hogy mennyit kellene erősítőre szánnom tekintve a hangsugárzók listaárát ami 720e.Így úgy gondolom, hogy erősítőből is közel ilyen áron kellene néznem persze használtan.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Ez a kérdés engem is érdekelne, hogy körülbelül milyen kategóriájú erősítőre van szükség ezekhez a hangsugárzókhoz. Nekem is ilyen van és egy Marantz pm-66 se ki-val hallgatom. Szerintem a hangsugárzók jóval többre is képesek lennének más erősítővel. Sajnos még nem volt alkalmam mással meghallgatni őket

Én ehhez az alábbiakat javaslom, de igazából  a keret fixálása után lehetne pontosabban specifikálni. Mekkora szobába kell?
Opera Consonance akár legkisebbje
régebbi Crown / Amcron (ha nem kell modern kinézetű)
DBX-et is erősen mernék javasolni
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

egy olyan kerdesem lenne, hogy tobb dacnal latom, hogy hangeroszabazo ict hasznalnak (muses pl), ami elvileg linearisabb. miert maradnak megis az erositoknel a motoros potiknal? mi az elonye es a hatranya a ket megoldasnak?

A hangerőszabályzók karakterisztikája általában nem lineáris, hanem logaritmikus. Ez azért van így, mert a hallásunk sem lineáris, így a logás áll inkább közelebb hozzá.
A IC-s vagy félvezetős megoldások előnye, a vezérelhetőség sokrétűsége, ki-visszajelzések egyszerűbb lehetősége, a csatornák együtt futásának a pontossága, a csatornák száma.
Hátránya, hogy a nagyfokú integráltságban, a megannyi félvezető  a kapott hangot valamelyest színezi, torzítja.
A tradicionális többcsatornás potenciométerekkel nehezebb jó együttfutást, egyező pályaellenállást, hasonlatos pályalinearitást elérni. Viszont ez kevésbé "rondít" bele a hangfrekvenciás jelbe, ráadásul ez "csak" egy alkatelem, ezért használatos.
Vannak az un. attenuatorok, vagyis soklépcsős (fokozat) kapcsolók, ahol tetszőleges pontosság, minőség érhető el, fenti hátrányokat minimalizálva, azonban ezek drágák, helyigényesek, és adott fokozat-kapcsolási számmal rendelkeznek. Ezért csak ritkán, igen drága készülékekben alkalmazzák.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Dupla, törölve.   

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Ez az egyik amit néztem:Arcam FMJ A32 
a másik peddig:Musical Fidelity m3i 
Előre is köszönöm!

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arn »

egy olyan kerdesem lenne, hogy tobb dacnal latom, hogy hangeroszabazo ict hasznalnak (muses pl), ami elvileg linearisabb. miert maradnak megis az erositoknel a motoros potiknal? mi az elonye es a hatranya a ket megoldasnak?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!
Nos lenne egy kerdesem, lehet h banalis dolog vagy buta kerdes lesz de biztos ami biztos megkerdezem Az erositomon (Marantz pm8000) azt irja h 8-16 Ohm de nekem a hangfalaim 4 Ohmosak (JBL LX66). Lesz valami gond ha rakotom hosszu tavon? Ami meg feltunt h elegge melegszik az erosito nem tudom ez mennyire normalis, vagy netan ezek a tipusok igy kell mukodjenek??
Azért melegszik mert 4 ohm-os a dobozod, a vas meg 8-16-ra van tervezve...Védelem nyilvan van a vasban, így leold ha túlmelegszik (elmeletben)!
Nem sok "mai" vas van amit 4 ohm-os dobozokhoz terveztek, de attol még lehet használni őket!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok!
Nos lenne egy kerdesem, lehet h banalis dolog vagy buta kerdes lesz de biztos ami biztos megkerdezem Az erositomon (Marantz pm8000) azt irja h 8-16 Ohm de nekem a hangfalaim 4 Ohmosak (JBL LX66). Lesz valami gond ha rakotom hosszu tavon? Ami meg feltunt h elegge melegszik az erosito nem tudom ez mennyire normalis, vagy netan ezek a tipusok igy kell mukodjenek??

Tsancy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tsancy »

Üdv,

Első posztom gyanánt szeretnék egyből egy találós kérdést feltenni, miszerint fogalmam sincs milyen gyártójú/típusú végfokom van, ehhez szeretnék segítséget, hátha valamelyikőtöknek ismerős lehet talán:
http://kep.psharing.com/843404
Kétoldalról erősen bordázott, szerver rack feeling-je van, elég minimalista, szemből csak egy egyszerű kis piros műanyag bekapcsológomb van rajta, fölötte meg egy kis zöld dióda, ami jelzi, hogy be van kapcsolva, szerencsémre jó nehéz is  Mint látható mono-stereo állítható, sorba köthető, etethető RCA-nagyjack-XLR bemenetekről, banándugó kifelé, a jobb alsó sarkában lenne gondolom a gyártó/típus száma, de ez le van kaparva. Egy kedves jóbarátomtól szereztem nem kevés pénzért, aki már vagy 200 éve foglalkozik egyedi építésű high-end HiFi hangfalak építésével (ScanSpeak fulle-range front-jaim és aktív ScanSpeak center-em is tőle van), állítása szerint ez a történet is átesett némi tuning-on, enyhe "stúdiós" belövést kapott, kb. 2 x 150-et képes leadni. Kácsás betáppal, RCA átjátszókábellel és hangfalkábelekkel, még a gagyi Xonar D2 DAC-ommal is kellően szép hangot képes leadni.

Ismerős valakinek?

Hojszi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Hojszi »

Sziasztok!

Ez az egyik amit néztem: Arcam FMJ A32 
a másik peddig: Musical Fidelity m3i 
Előre is köszönöm!

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Köszi a segítséget.
Közben vettem a fáradságot és visszaolvastam egy kicsit, már értem miért nem záporoztak a válaszok.   Nagyjából egy másik fórumtársnak is hasonló kérdése volt, még az árkategória is megegyezik, úgyhogy Doky ajánlatait is megnézve, nagyjából tudom, hogy mit kell keresgéljek.

A HK 620, 630, 650, 680, 690-es sorozata távirányítható. 690 van is eladó az apróban, csak eléggé hátrakerült. 

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Üdv Mindenkinek!
Milyen távirányítós erősítőre cseréljek egy H/K PM635-öt? (egy Heco vitas 700-ast hajtok)
Kicsit tanácstalan vagyok, mert amire én használom (laptopról zenehallgatás, LCD tv-re dugás) talán még egy AVR is megfelelne, nem?
Persze, tudom, hogy egy sztereónak nincs párja és rendszerbővítésen se gondolkodok(simán elmozizunk a heco-kon is, nekünk megfelel), de nem zárnám ki.
Nagyon meg vagyok a H/K-val elégedve, de a távirányító hiánya miatt szeretnék váltani.
Maximum 30-40-et szánnék rá. (akár konkrét típusokat is szívesen fogadok)
Köszöntem előre is az útbaigazítást!

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tiha »

Sziasztok! Jelenleg van egy NAD 319-es nagyvasam, de gondolkodok h lecserelem egy Marantz pm8000-re. Szerintetek mennyire jo valasztas? Lattam a Marantz-on h van kapcsolhato class A. Ez mennyivel jobb vagy mennyire erzodik a kulonbseg? A dobozaim JBL LX66.
Elore is koszi
Udv Tiha

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 466
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

És úgy néz ki szépen le is maradtam róla
De legalább egy másikat meghallgatok...

No, ezt igazán sajnálhatod..

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Nem is lesz kint sokáig.

Bizony nem.
Magam is meglepődtem mekkora érdeklődés volt rövid idő alatt a készülékre. Elkelt.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Peger »

Azért ez a TEAC nagyon alap gép, leginkább háttérzenének konyhába, hálóba stb.. Inkább egy HK620 vagy valami Rotel 30-35e HUF-ért szokott lenni.
HK 620 volt, ezért az árért verhetetlen. Szinte mindig van eladó egy két db
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Nem is lesz kint sokáig.

És úgy néz ki szépen le is maradtam róla
De legalább egy másikat meghallgatok...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Szerintem internet szerte a világon nem találni még egy ilyen véleményt, erről a jó kis erősítőről. Persze tiszteletben tartom a véleményedet, csak legyél szíves szerényebben közölni, hogy ezt csak, Te gondolod így. Nagyon is kellemes hangú erősítő, a saját szintjén értékelve természetesen.

Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.
De ettől függetlenül ha valaki valami ír a fórumban, az ki más véleménye lenne, mint a sajátja? Egyébként pedig nem. Jó páran ugyanezen a véleményen vannak, az ismeretségi körömből is. A saját szintjén értékelve pedig példaként említettem több erőlködőt is, ami ugyanennyiért vagy kevesebbért jobb hangú.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”