Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Helyileg hol vagy?
Hajdúszoboszlón
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 103
Mélysugárzók
Csak zenéhez (techno, house stb) tudnátok ajánlani aktív mélyládát 50-70 Ft körül? Nem kell nagy hangerő inkább szép telt mélyek. Kinéztem a Magnat Supreme Sub 302A-t. Esetleg lenne jobb attól? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Most lehet, hogy néhányan megbotránkoznak majd, de pont az ilyen stílusú zene hallgatásához a minőségibb szubok tudnak csak megfelelni. Egy gyenge szub nem fogja tudni tartani a lépést a zene ritmusával és össze vissza fog szólni (lassú lesz és pontatlan). Ezek a zenék feszes és általában kemény mélyeket kívánnak, különben egy nagy dübörgés lesz az egész.
Inkább spórolj még és ne kapkodd el a vásárlást.
- füci
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 110
Mélysugárzók
Csak zenéhez (techno, house stb) tudnátok ajánlani aktív mélyládát 50-70 Ft körül? Nem kell nagy hangerő inkább szép telt mélyek. Kinéztem a Magnat Supreme Sub 302A-t. Esetleg lenne jobb attól? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Helyileg hol vagy?
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Üdv.!
köszönöm a választ.
alap sztereo erősítőt használok, mono subwoofer RCA kimenet van rajta.
az erősítőn/menüben nincs opcionális állítási lehetőség erre a kimenetre vonatkozóan,
a cut off frekvenciát a mélysugárzón tudom állítani 40-150 Hz között.
jelenleg csak a Left/LFE inputot használom a mélysugárzón,
egy mono subwoofer kábellel megtáplálva.
jól gondolom, hogy akkor ebben az esetben nincs különösebb jelentősége az LFE bemenetnek,
mivel az erősítő azt úgymond. nem "kezeli"?
ezek szerint, ajánlott egy ilyen elosztó használata:
arra gondoltam, hogy fenti elosztó nélkül, vagyis egy RCA-s input használatával,
nem ártok e az sub erősítőjének -huzamosabb használat esetén- az aszimmetrikus terheléssel.
köszönöm.
Üdv!
Nincs a birtokomban sztereo erősítő, és nem tudom hogy a tiéd milyen tipus, ha nem lehet rajta állítani a crossovert akkor tanácsos az Y
elosztó, hogy a subon állíthasd a vágást. Ellenkezőleg, ha lehet az erősítőn, akkor tanácsosabb az LFE bemenet választása.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Mélysugárzók
sziasztok,
egy kicsit kapcsolódva az előző hozzászólásokhoz, szeretnék tanácsot kérni:
sztereó erősítő csatlakoztatásánál, ha a mélysugárzón van külön L és R RCA jelszint bemenet és ebből az L kimondottan "LFE"
dedicated, akkor elegendő csak arra csatlakozni egy RCA csatlakozóval, vagy szükséges Y osztót használni mindkettő
megtáplálására?
köszönöm!
Üdv!
Nincs a birtokomban sztereo erősítő, és nem tudom hogy a tiéd milyen tipus, ha nem lehet rajta állítani a crossovert akkor tanácsos az Y
elosztó, hogy a subon állíthasd a vágást. Ellenkezőleg, ha lehet az erősítőn, akkor tanácsosabb az LFE bemenet választása.
Mélysugárzók
sziasztok,
egy kicsit kapcsolódva az előző hozzászólásokhoz, szeretnék tanácsot kérni:
sztereó erősítő csatlakoztatásánál, ha a mélysugárzón van külön L és R RCA jelszint bemenet és ebből az L kimondottan "LFE"
dedicated, akkor elegendő csak arra csatlakozni egy RCA csatlakozóval, vagy szükséges Y osztót használni mindkettő
megtáplálására?
köszönöm!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2168
Mélysugárzók
Ha csak szub kimenet van, de külön beállítási lehetőség nincs, akkor igen, a szubon kell crossovert állítani. Bár megjegyzem, szerintem minősigibb a crossover, ha az erősítő kezeli a szubot a többi dobozzal.
Sajnos marad a szubon történő crossover.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók
Ha csak szub kimenet van, de külön beállítási lehetőség nincs, akkor igen, a szubon kell crossovert állítani.
Bár megjegyzem, szerintem minősigibb a crossover, ha az erősítő kezeli a szubot a többi dobozzal.
- Voyager
- V.I.P.

Mélysugárzók
Köszönöm a válaszokat, értem. Az előerősítőmön van subwofer kimenet, azt használnám. Ezek tudatában a keresztváltást kézzel kell beállítanom.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók
Köszi! LFE pozícióban a szűrő, hogyan működik?
Ahogy toto is írja LFE = Bypass mód a szub hátulján. Ilyekor az avr vagy proci crossover beállításai a mérvadóak. Az ilyen funkció hasznos egy szubon, mert ennek a hiánya fura mélyekhez vezet általában. Nem bypass módban használni csak akkor érdemes, ha nem tud házimozi szintű crossovert az avr/proci.
A sztereó erősítődön vannak szub beállítások?
-
Vendég
Mélysugárzók
Elvileg amit az erősítőn, vagy processzoron beállítasz az lfe csatorna vágásán, azt szólaltatja meg a szub, az ő vágását nem figyelembe vève, de csak lfe bemeneten keresztül. Ha vonalszintű bemeneten eteted, akkor lèp èrvènybe az ő saját vágási lehetősègei.
- Voyager
- V.I.P.

Mélysugárzók
Van itt az apróban egy SVS SB-1000.Az nem lenne jó neked?Lehet hogy még engednek belőle egy picit és akkor a keretednél vagy
Mélysugárzók
Van itt az apróban egy SVS SB-1000.Az nem lenne jó neked?Lehet hogy még engednek belőle egy picit és akkor a keretednél vagy
- Voyager
- V.I.P.

Mélysugárzók
Urak! Zárt, aktív mélysugárzót tudnátok ajánlani, 100e Ft-ig? Zenére kellene, megtámogatni a sztereó hangsugárzókat, egy kis alsó szekcióval.
Köszönöm előre is!
Melyik lehet a jobb választás 20 nm-re.
SVS SB1000 vagy SVS SB12
Árban lenen köztük +20 ezer különbség az SB12 javára.
Szia!
Mindenképp az SB12!!
- Roberto11
- V.I.P.

- Értékelés: 353
Mélysugárzók
SVS SB1000 vagy SVS SB12
Szia!
Mindenképp az SB12!!
LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII
HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie
Mélysugárzók
Szerintem 20E nem különbség ahhoz képest,amennyivel többet nyújt a nagyobb zárt.
-
Vendég
Mélysugárzók
Azèrt a sb12 komolyabb minősègű hangszoróval rendelkezik.
Igaz a sb1000res mèllyèt is a peerless gyártja.
SVS SB1000 vagy SVS SB12
Mélysugárzók
SVS SB1000 vagy SVS SB12
Zárt esetén mindig a nagyobbra szavaznék.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Mélysugárzók
SVS SB1000 vagy SVS SB12
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Mélysugárzók
Tüske biztosan javít, gránit kétesélyes.
Mindkettő javít de a tüskéböl többfajta is van szinte mindegyik javít....-
"Az igazi barát szemből támad."
Mélysugárzók
sziasztok. most vettem egy SVS pb12 nsd subot innen avx-ről és az lenne a kérdésem hogy a gyári gumitalpak helyett érdemes e valami más megoldásban gondolkodni? tüske, gránit stb
Tüske biztosan javít, gránit kétesélyes.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- traumraise
- Fórumlakó

- Értékelés: 91
Mélysugárzók
sziasztok. most vettem egy SVS pb12 nsd subot innen avx-ről és az lenne a kérdésem hogy a gyári gumitalpak helyett érdemes e valami más megoldásban gondolkodni? tüske, gránit stb
Mélysugárzók
Üdv!
Elpasszoltam a régi AEG SLS 4700as házimozimat, most a sztereo rendszeremből akarok majd újat építeni. Ez jelenleg egy B&W 602 S2ből áll, később lesznek majd mellé 603 S2ők is, de egyenlőre egy második erölködő és egy mély beszerzése van a soron. Kezdetben beérem egy 2.1es rendszerrel. Az AEGben ugye az erősítőben benne volt a sub, így az is ment a többi elemmel együt. Viszont ahogy körülnéztem ha külön akarok venni subot, nem is olyan egyszerű. Kérdésem az lenne, mit érdemes ilyenkor figyelembe venni? Milyen tulajdonságok, állíthatóság, típusok amik megszabják. Esetleg mi illene a mostani illetve a később nem sokban eltérő eltérő rendszerhez? Háló szobában van a "mozi" ami 10m2. Ha bármilyen infó szükséges még szóljatok. Erölködőre sincs egyenlőre tippem, talán az lehet még fontos a választáskor, az egy másik topik lenne de arra is szívesen fogadok tippeket. A tanácsokat válaszokat előre is köszönöm.
Nálam Velodyne CHT-8Q van, egy sem volt rossz (kb. 25m2), de kettő még jobb lett.
Ekkora szobába ez a méret bőven elég szerintem, a csatlakozások és az állítási lehetőségek is bőségesek...
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Mélysugárzók
10 m2-re nem kell nagyban gondolkodni!
Nálam meglepően kellemesen muzsikál egy Jamo sub200, 14 m2-en, Teac Reference 500 szettel.
Jó kis terjengős, brummogós...... Neem, csak viccelek, kellemes abszolút.
( Csak halkan jegyzem meg, hogy egyelőre, és nem egyenlőre.)
Köszönöm a tippet, és az észtrevételt is.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2