Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Tunerek
müsorajanlo:
2015.05.19 19:35 - 20:40 Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Ránki Dezső zongorázik
Haydn-szonáták
1. c-moll szonáta No. 20., 2. Esz-dúr szonáta No. 49., 3. C-dúr szonáta No. 50., 4. Esz-dúr szonáta No. 52. 2015.05.19 20:40 - 22:00 Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Ránki Dezső zongorázik
Haydn-szonáták
1. c-moll szonáta No. 20., 2. Esz-dúr szonáta No. 49., 3. C-dúr szonáta No. 50., 4. Esz-dúr szonáta No. 52. (Ism. június 1., 13.45)
2015.05.20 19:35 - 22:00 ArTRIUM - a Bartók Rádió kortárszenei seregszemléje (V/3. rész)
Kapcsoljuk a 6-os stúdiót
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye
Vez. Kovács János
Km. Laborfalvi Soós Béla - ének, Eötvös József
- gitár, Kollár Zsuzsanna - zongora
1. Bella Máté: Sounds of Generation Y - ősbemutató, 2. Madarász Iván: Gitárverseny - ősbemutató, 3. Láng István: Close Connections - ősbemutató, 4. Decsényi János: IV. szimfónia (Shakespeare nyomában) - ősbemutató
(Következő rész: jövő szerda, 19.35)
Tunerek
ha dipol, itt egy segitö oldal: http://www.radiobrandy.com/dipole1.html
Tunerek
Most már kicsit elbizonytalanodtam, hogy milyen antennám legyen (a sokelemes sajnos kizárva). Nagyon megoszlanak a vélemények a dipól és a DIY keretantenna között...
Legyen dipól, de akkor a hagyományos csatlakozón - 300 Ohmos - keresztül.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Tunerek
(bar nem hif tema, hanem zene es persze tuner: ) en szeretem az elö közvetitesek szüneteben leadott interjukat, beszelgeteseket is, megtudni egy kis reszet annak, hogy a zeneszek mit hogyan gondolnak a müvek, elöadasok, szerzök kapcsan.
Én is szívesen hallgatom azokat a beszélgetéseket. Egy észrevétel a tegnap esti koncert után: a fennmaradó időben a következő műsorig valami barokk ( talán Scarlatti) mű részletek szóltak. Nem tudom figyeltétek -e de valami döbbenetes felvétel volt női áriák plusz korhű hangszereken játszó együttes.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Tunerek
Most már kicsit elbizonytalanodtam, hogy milyen antennám legyen (a sokelemes sajnos kizárva). Nagyon megoszlanak a vélemények a dipól és a DIY keretantenna között...
ha teheted, legyen többelemes iranyitott antennad (sajat, pozitiv tapasztalat alapjan)
ha nem, en fm loop-ot ajanlom (sajat, szamomra is meglepöen pozitiv tapasztalat alapjan)
legkevesbe sima dipol-t ajanlom - evvel szinte egyenertekü egy felhullamhosszu sima drot is (mondjuk 145cm hosszu)
...amit en - eddig - nem probaltam: fraktal antenna (erröl is vannak neten leirasok, nehany - szamomra hiteles mashol - forumtars pozitivan irt rola
szerintem a lent idezett hozzaszolas sem fm loop ellen szolt, az ellen szerintem keves "megoszto" velemeny van ..plane ugy, hogy megcsinalta es botranyosan gyenge vetelt, mondjuk gyengebbet, mint dipol, adott - akinek ilyen sajat tapasztalata van, az is jelezzen, kerem !!
Tunerek
Késői reagálás.
Azért ez csak "pszeudo" antenna, mert koax csatlakozás - 75 Ohm hullámellenállás - és dipól kivitel, ami ugye 300 Ohm-os hullámellenállás lenne. Meg nem is biztos, hogy a kereszt rész félhullámhossz, ami a tökéles(ebb) vételt biztosítaná.
Tunerek
(bar nem hif tema, hanem zene es persze tuner: ) en szeretem az elö közvetitesek szüneteben leadott interjukat, beszelgeteseket is, megtudni egy kis reszet annak, hogy a zeneszek mit hogyan gondolnak a müvek, elöadasok, szerzök kapcsan.
Tunerek
De én már csak zenét hallgatok... Én is igyekszem. Most is épp a Bartók szól, a Nemzeti Hangversenyteremből közvetítenek koncertet.
Tunerek
Kivéve, ha közel vagy az adótoronyhoz.
Szerintem akkor is jobb az irányított antenna. A hangminőség lesz jobb hidd el.
Tunerek
Te milyen google-ról beszélsz? Csak azért linkeltem be, mert olyat használok. Ez mi, ha nem saját tapasztalat? Már megint értetlenkedsz, mint Cables topikjában.
Ne zavarjon, hogy nem mindig veled foglalkozok!
Általában lettem volna kíváncsi a feltett kérdésemre, nem csak tőled. Az is egy ötlet volt, amit linkeltél, nincs ezzel semmi gond!
De én a kétféle antennatípus közötti előnyről/hátrányról olvastam volna tapasztaltabbak véleményét...
Az azért megnyugtat, hogy tollact kolléga nekem szánt válaszát azért megköszönted
Értetlenkedni csak akkor szoktam, ha nem kapok világos választ a kérdésemre huszadszorra sem, de ezt a dolgot ne erőltessük, mert az említett történet és ezzel kapcsolatban sok minden egy vicc...
Tunerek
Én ilyet használok megelégedéssel, fillérekbe kerül, nem bajlódnék a gyártással: http://www.netrino.hu/termek_adatok.php ... 96&nr=5676
Késői reagálás.
Azért ez csak "pszeudo" antenna, mert koax csatlakozás - 75 Ohm hullámellenállás - és dipól kivitel, ami ugye 300 Ohm-os hullámellenállás lenne. Meg nem is biztos, hogy a kereszt rész félhullámhossz, ami a tökéles(ebb) vételt biztosítaná.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9256
Tunerek
Már csak egy rendes antennát kell beszereznem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Tunerek
Hagyd csak, az eljövendő DAB generációnak pont testhezálló lesz az, ami eddig is az átlegfelfogást - mondjuk ki, a mi szempontunkból erős igénytelenséget - életben tartotta: jó az úgy, ahogy van, a lényeget úgy is hallod (kedvencem). Aki így áll hozzá, azt soha meg nem téríted, szemében öncélú fanatikus vagy, akinek nincs élete, így a vételbe fojtja minden hiányát. Ne vegye magára senki itt olvasó.
Szerintem ezen a szinten mindegy. Leginkább azon múlik, hogy melyiket tudod jobban elhelyezni. Az igazi megoldás mindenképpen egy legalább 3-5 elemes tetőantanna. Ahol erre nincs mód ott a rádiózás minősége mindig is megkérdőjelezhető marad. Ez majdnem olyan, mintha úgy akarnánk komolyan lemezezni, hogy semmiképpen nem vagyunk hajlandóak csak legalapabb szintű hangszedőt használni.
Hiszen a nagy antennánál is meghallható még a levezető kábel minősége is...
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Tunerek
Szerintem ezen a szinten mindegy. Leginkább azon múlik, hogy melyiket tudod jobban elhelyezni. Az igazi megoldás mindenképpen egy legalább 3-5 elemes tetőantanna. Ahol erre nincs mód ott a rádiózás minősége mindig is megkérdőjelezhető marad. Ez majdnem olyan, mintha úgy akarnánk komolyan lemezezni, hogy semmiképpen nem vagyunk hajlandóak csak legalapabb szintű hangszedőt használni.
Hiszen a nagy antennánál is meghallható még a levezető kábel minősége is...
Kivéve, ha közel vagy az adótoronyhoz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Tunerek
Szakiktól lehetne esetleg tudni, hogy melyiknek mi az előnye, illetve a hátránya?
Dipol vs loop-ra gondolok...
Nem a guglira lennék kíváncsi, hanem saját tapasztalatokra, ha van!
Szerintem ezen a szinten mindegy. Leginkább azon múlik, hogy melyiket tudod jobban elhelyezni. Az igazi megoldás mindenképpen egy legalább 3-5 elemes tetőantanna. Ahol erre nincs mód ott a rádiózás minősége mindig is megkérdőjelezhető marad. Ez majdnem olyan, mintha úgy akarnánk komolyan lemezezni, hogy semmiképpen nem vagyunk hajlandóak csak legalapabb szintű hangszedőt használni.Hiszen a nagy antennánál is meghallható még a levezető kábel minősége is...
Tunerek
Szakiktól lehetne esetleg tudni, hogy melyiknek mi az előnye, illetve a hátránya?
Te milyen google-ról beszélsz? Csak azért linkeltem be, mert olyat használok. Ez mi, ha nem saját tapasztalat? Már megint értetlenkedsz, mint Cables topikjában.
Tunerek
Én ilyet használok megelégedéssel, fillérekbe kerül, nem bajlódnék a gyártással: http://www.netrino.hu/termek_adatok.php ... 96&nr=5676
Tunerek
értem, kicsit egyszerűbb is abból csinálni végig. köszi!
Tunerek
Szerintem koax kábelből pont nem jó. Az lenne a lényeg, hogy a rádióhullámokat minél jobban felfogja, márpedig a rendesen bekötött koax kábel épp a zavarvédettség miatt lett kitalálva.
több helyen az fm loophoz egyertelmüen koax-ot hasznalnak. nem az eredeti cellal, hogy aznyekolas vedjen a zavartol, söt. az arnyekolo vezeteket / harisnyat is felhasznalva
Tunerek
Koax kábelből pont ugyan olyan jó antennát lehet csinálni, mint bármi másból. Sőt jobbat, mert a műanyag bevonat megvédi a vezetőt az oxidációtól. (Csak nem koax kábelként kell használni... )
Kösz a kiigazítást!
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Tunerek
Szerintem koax kábelből pont nem jó. Az lenne a lényeg, hogy a rádióhullámokat minél jobban felfogja, márpedig a rendesen bekötött koax kábel épp a zavarvédettség miatt lett kitalálva.
Koax kábelből pont ugyan olyan jó antennát lehet csinálni, mint bármi másból. Sőt jobbat, mert a műanyag bevonat megvédi a vezetőt az oxidációtól. (Csak nem koax kábelként kell használni... )
Tunerek
es a tekergetes még a "reszletes" müsorterv megtekintese mellett is megeri !
tegnap a müsorterv szerint (http://musor.tv/heti/tvmusor/MR3/2015.05.05 ) mas lett volna, ellenben valojaban elö közvetites volt MR3-on 19:35-töl: Brahms hegedüverseny + Beethoven 3. szimfonia. jo volt.
jo tunertekergetest, müorkeresest !
Ez a műsorújság jó! Én eddig csak az RTV részletes műsort ismertem, ami ilyen pontos műsort mutatott, de ott is előfordul, hogy nem egyezik a kiírttal a műsor.
Tunerek
Miből csináltad az antennát? Teljesen koaxból végig? köszi!