Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Igazán egyik sem jó bele! Nem azért, mert MM, vagy MC! A hangkar effektív tömeg, a hangszedő dinamikus engedékenysége, és a hangszedő tömege "szentháromságnak" kell passzolnia.
A hangkarod 8,5g effektív tömegű, így aránylag magas engedékenységű hangszedő kell bele. ~ 15X10-6cm/Dyne-től. 
Igaz nagy általánosságban, hogy az MM-ek magasabb, az MC-k alacsonyabb engedékenységűek, de az AT440MLA-ra 10-es értéket találtam a VE oldalán. Ez kevés. Persze szólni fog, de nem ideális a párosítás. A Denon pedig nem csak még ennél is alacsonyabb (5) értékkel rendelkezik, a tűprofilja is jelentősen gyengébb.

Nagy Gábor Pál az audioland.hu-n 9 grammig javasolja az AT 440-est nevesítve a könnyű Dual karokat.
Szóval nem egyszerú.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 841

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni Dual 505-3 lemezjátszómban az AT95-E hangszedőmet. AT-440MLA amire gondoltam, avagy Denon DL103. Nagy dilemma az MM vs MC számomra. Csak olcsó használt trafóra fogja futni, 20e Ft-ig bezárólag, ha MC mellett döntök.
Jazz-t és szimfonikus zenét hallgatok elsősorban. Másodsorban Dire Straits, Sting, Laurie Anderson, Loreena McKennitt, Enya, Pink Floyd, Mike Oldfield, ...ilyesmik.
Véleményetekre lennék kíváncsi. 
Köszönöm 

Igazán egyik sem jó bele! Nem azért, mert MM, vagy MC! A hangkar effektív tömeg, a hangszedő dinamikus engedékenysége, és a hangszedő tömege "szentháromságnak" kell passzolnia.
A hangkarod 8,5g effektív tömegű, így aránylag magas engedékenységű hangszedő kell bele. ~ 15X10-6cm/Dyne-től. 
Igaz nagy általánosságban, hogy az MM-ek magasabb, az MC-k alacsonyabb engedékenységűek, de az AT440MLA-ra 10-es értéket találtam a VE oldalán. Ez kevés. Persze szólni fog, de nem ideális a párosítás. A Denon pedig nem csak még ennél is alacsonyabb (5) értékkel rendelkezik, a tűprofilja is jelentősen gyengébb.

Gabor970
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gabor970 »

hmm, az AT-440 a legegyszerűbb megoldás, az tuti... Nem hiszem, hogy a DUAL lesz szűk keresztmetszet, nem szándékozom feljebb lépni ennél, inkább csak elhasználódott már az AT-95E, és ha már cserélek, akkor kicsit jobbra cserélném. Ha meg már 56e a 440, láttam alig használtnak hirdetett DL 103-ast 50e-áron, picit több csak trafóval együtt, mint az 56e. Na jó, 70e kb  Hmm, ez leirva nem is néz ki ilyen jól.... Dehát, ha már ilyen jól bankielszámolósoztak, és járt vissza, csak kell helyet találni a pénznek :D  

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem  robosztus a karja a Dual-nak...
Félve és előre bocsánatot kérve  , de (a nemrégi bakelit-vinyl vitán felbuzdulva...):

http://www.e-nyelv.hu/2009-05-05/robusztus/

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 731

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Sziasztok!

Szeretném lecserélni Dual 505-3 lemezjátszómban az AT95-E hangszedőmet. AT-440MLA amire gondoltam, avagy Denon DL103. Nagy dilemma az MM vs MC számomra. Csak olcsó használt trafóra fogja futni, 20e Ft-ig bezárólag, ha MC mellett döntök.
Jazz-t és szimfonikus zenét hallgatok elsősorban. Másodsorban Dire Straits, Sting, Laurie Anderson, Loreena McKennitt, Enya, Pink Floyd, Mike Oldfield, ...ilyesmik.
Köszönöm 

Én is inkább MM-re szavaznék, mivel a trafóra szánt kereted se túl nagy. Akkor inkább vegyél egy olyan MM-et ami egy kicsit az alap kategóriától feljebb van (az AT pont ilyesmi kategória.) De előbb utóbb a Dual lesz a korlát...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1482

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Sziasztok!

Köszönöm 

Nem  robosztus a karja a Dual-nak, ezért MM.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Gabor970
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Gabor970 »

Sziasztok!

Köszönöm 

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Egyenlőre köszönömaz első választ, de még várnék hozzászólást, mert egy Rega planar2-es a tét, A Regát újonnan vásárolnám garancia meg minden. Igaz az ára nem ennyi, Ezért vacilálok mert nagyon sok a különbség, A ára: 140000Ft természetesen komoly pic-uppal és tűvel,(50000Ft)
Üdv:Attila

Lehet, hogy jobban is fog szólni.
Én csak az L75-öt hallottam, igaz Denon DL103- al de alig volt jobb mint egy középkategóriás Philips cd játszó. Egyik cd egy 304 mk2 volt a másik egy 723.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Egyenlőre köszönömaz első választ, de még várnék hozzászólást, mert egy Rega planar2-es a tét, A Regát újonnan vásárolnám garancia meg minden. Igaz az ára nem ennyi, Ezért vacilálok mert nagyon sok a különbség, A ára: 140000Ft természetesen komoly pic-uppal és tűvel,(50000Ft)
Üdv:Attila

j0hnny
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Helló! Ennyi idő elteltével mi a tapasztalat az olajjal ?

Tökéletesen működik és semmi folyás nyoma nem látszik.

Pioneer PL-51
Pioneer SX-525
Pioneer HPM-300

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok.Egy kérdésem lenne ezzel a lemezjátszóval kapcsolatban. Ismeri valaki ezt a típust? Megvehető szerintetek. 55000Ft az irányára.Lenco L85 Bakelit lemezjátszó+lemezek Dunavarsány, Pest megyeListázva 2015. május 3., 10:19, hirdetés azonosítója: 47008143

Megfigyelem

A hirdetés feladója:magánszemély

Kategória:Hi-fi, asztali audiolejátszó

Állapot:Használt

Lenco L85 bakelit lemezjátszó eladó!

A teteje sajnos nincs meg. Vadonat új, Audiotechnika AT 95 pick-up, és lemezleszorítóval. Mind a kettő gyári súly meg van hozzá.Az állapota nagyon jó. Ugyan ezen a címen egyszer lejátszott lemezek is vannak eladó sorban. Pink Floyd -tól a Beatrice -ig.

A lemezek:
Crossroads 4LP 10.000
Michael Bublé 1LP 3.200
Pink Floyd - The endless river 2LP 7.500
Joe Bonamassa 2LP 7.000
Queen 1LP 5.200
Pink Floyd - The Division Bell 20th Anniversary Deluxe Editions (2 LP) 6.000

Ezek a lemezek egyszer voltak lejátszva!

A lemezekkel együtt + Revox mm+táppal 85.000 Ft.-

Inkább telefonon hívjanak, ha lehetséges.

Ha a lemezek érnek 35 - 40.000.- HUF-ot, és tökéletes a gép akkor megéri.
A 30.000.- Revox 3 táp már irányt adhat az eladó árképzésére.(85-55=30)
Ami lecserélemndő a lemezjátszón az antiskating súly madzagja vékony damilra, vagy ősz hajszálra(! a la Szalai)

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Sziasztok.Egy kérdésem lenne ezzel a lemezjátszóval kapcsolatban. Ismeri valaki ezt a típust? Megvehető szerintetek. 55000Ft az irányára. Lenco L85 Bakelit lemezjátszó+lemezek Dunavarsány, Pest megyeListázva 2015. május 3., 10:19, hirdetés azonosítója: 47008143

Megfigyelem

A hirdetés feladója:magánszemély
Kategória:Hi-fi, asztali audiolejátszó
Állapot:Használt
  Lenco L85 bakelit lemezjátszó eladó!

A teteje sajnos nincs meg. Vadonat új, Audiotechnika AT 95 pick-up, és lemezleszorítóval. Mind a kettő gyári súly meg van hozzá.Az állapota nagyon jó. Ugyan ezen a címen egyszer lejátszott lemezek is vannak eladó sorban. Pink Floyd -tól a Beatrice -ig.

A lemezek:
Crossroads 4LP 10.000
Michael Bublé 1LP 3.200
Pink Floyd - The endless river 2LP 7.500
Joe Bonamassa 2LP 7.000
Queen 1LP 5.200
Pink Floyd - The Division Bell 20th Anniversary Deluxe Editions (2 LP) 6.000

Ezek a lemezek egyszer voltak lejátszva!

A lemezekkel együtt + Revox mm+táppal 85.000 Ft.-

Inkább telefonon hívjanak, ha lehetséges.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Jelentem 24 óra után elindult az anyag lefelé, de csak ott, ahol vastagon sikerült felkenni.
Tehát ahol vékony a réteg, ott a nagy viszkozítás miatt megmarad.
Majd figyelem a kart, gyorsul-e, de mivel a dugattyún bemarás is van, ahol marad felesleges csillapító anyag és a dugattyú és hüvely között nagyon kicsi a hézag, így ha el is indul kifelé az anyag, az iszonyatosa lassan fog folyni...szerintem. Kárt nem tud okozni, semleges anyag, nem mar meg semmit.
Meglátjuk...
Keresgéltem még a témában a neten, de külföldi fórumokon is megtalálható ilyen és olyan vélemény is.

Helló! Ennyi idő elteltével mi a tapasztalat az olajjal ?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2657

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mishow »

Hááááát, így jár akinek ilyen drága lemezjátszója van.   Különben meg gusztustalan!

Hát ja' érdekes, hogy német oldalon nem találtam sehol, vagy nem jó helyen kerestem .... amúgy meg lehet a bekerülési költsége vagy 50 cent

Csak tudnám, hogy lehet ilyen dolgot elveszíteni?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Köszi, megtaláltam közben én is, csak a szállítás ára durva
Hááááát, így jár akinek ilyen drága lemezjátszója van.   Különben meg gusztustalan!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

@muv.imi + arzachel: köszi, szerintem is ez lesz a megoldás!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha, más megoldás nem akad: http://www.ebay.com/itm/Dual-CS-505-2-T ... 567448d380

Köszi, megtaláltam közben én is, csak a szállítás ára durva

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tányérrugó és Seeger gyűrű.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 786

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Dual 505/3 lemezjátszóhoz keresnék ilyen leszorító gyűrűt.
Ennek hiányában szívesen fogadok ötleteket a tányér "alternatív" módon történő rögzítésére.

Occó megoldás..alátét és Seeger gyűrű kombináció.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Ennek hiányában szívesen fogadok ötleteket a tányér "alternatív" módon történő rögzítésére

Ha, más megoldás nem akad: http://www.ebay.com/itm/Dual-CS-505-2-T ... 567448d380
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ennek hiányában szívesen fogadok ötleteket a tányér "alternatív" módon történő rögzítésére

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Pro-ject headshell finger lift-et keresek:
http://www.micro-seiki.nl/faq.html

Tud valaki segíteni ?

ment pü.

straw
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 69

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: straw »

Pro-ject headshell finger lift-et keresek:
http://www.micro-seiki.nl/faq.html

Tud valaki segíteni ?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Üdv az Uraknak !
Ismertek valakit,aki vállal hangkar(belső) átkábelezést Budapest és vonzáskörzetében ?
Tisztelettel:mylord

Index Audiolandon keresd - inkább ott van mint itt - gabocza Fórumtársat !

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Köszönöm,ha elküldöd.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

Válasz küldése