Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Rega
-
Vendég
Rega
Jól ráfeszültél erre a Rega-ügyre. Sikerült rendesen megfertőzni.
Azért ez igazából már egy kicsit korábbi ügy...
-
Vendég
Rega
Köszi, ezeket már végigjártam. Sajnos tényleg nincs itthon hivatalos disztribútor, így próbálkozok a Szlovákoknál.
Bécsben is van pár jó Rega bolt (csak az ottani HiFi árakkal nem vagyok kibékülve...) pl.: http://www.downtownhifi.at/contact.html (itt egy nagyon jó arc a főnök), vagy esetleg http://www.longtone.at/kontakt/
A Zágrábiakhoz személyes nem volt szerencsém, de e-mail-ben nagyon segítőkészek voltak, és ahogy néztem, az ottani árak kb. az Ebay-en árusító brit boltok szintjén mozognak (viszont - a britekkel ellentétben - itt nyilván EU szabványú hálózati csatlakozóval vásárolhatóak a készülékek).
-
Vendég
Rega
Rega Mira erősítővel kapcsolatosan szeretnék egy kérdést feltenni. Többek szerint a MkI verzió (a bordázott házas, claimshell design) a "legjobb", azt követi a Mira 2000, majd legvégül a Mira 3, vagyis a hangminőség fordított sorrendű a korral. Nagyon megköszönném, ha megosztanátok a fenti állítással kapcsolatos véleményeteket.
Rega
Sziasztok! lemezjátszó vásárlás kapcsán kapott publicitást a Rega Planarok dícséerete. A cikk szerint (http://audioworld.blog.hu/2015/04/15/az ... emezjatszo) angliából érdemes rendelni. Node, amíg nem hallottam egyet se élőbe, nem költenék el 80-100eFt-ot. IInnét jön a kérdés. Volna valaki olyan szíves, hogy a saját Rega lemezjátszóját megmutatná. Bp-n lakom, nem zavarnék max egy órát csl. Köszönöm a figyelmet!
Hát ha nem gond egy kis autókázás, akkor nálam demozhatunk egy P2-vel (Ortofon MC10super alacsony kimenetű+T5 trafók + vagy AA saját MM/MC phono, vagy saját készítésű riaa phono a T5-ökkel)
vagy bármi, amit hozol
vagy ami itthon van még (PL NAD 3020 vagy Philips 730-as hifi erősítő)
Rega
Sziasztok! lemezjátszó vásárlás kapcsán kapott publicitást a Rega Planarok dícséerete. A cikk szerint (http://audioworld.blog.hu/2015/04/15/az ... emezjatszo) angliából érdemes rendelni. Node, amíg nem hallottam egyet se élőbe, nem költenék el 80-100eFt-ot. IInnét jön a kérdés. Volna valaki olyan szíves, hogy a saját Rega lemezjátszóját megmutatná. Bp-n lakom, nem zavarnék max egy órát csl. Köszönöm a figyelmet!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Rega
A brit Rega weblap szerint jelenleg nincs ilyen: http://www.rega.co.uk/international-dealers.html
Van egy ilyen weblap: http://www.regahungary.hu , de ez finoman fogalmazva sem tekinthető túl aktívnak...
Köszi, ezeket már végigjártam. Sajnos tényleg nincs itthon hivatalos disztribútor, így próbálkozok a Szlovákoknál.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Rega
Ki az itthoni Rega forgalmazó?
A brit Rega weblap szerint jelenleg nincs ilyen: http://www.rega.co.uk/international-dealers.html
Van egy ilyen weblap: http://www.regahungary.hu , de ez finoman fogalmazva sem tekinthető túl aktívnak...
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Rega
Ki az itthoni Rega forgalmazó? Köszi!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Rega
Nem ártana kipucolnom az enyémet sem.
Szerintem ne nyúlj hozzá, tudod, ha nem romlott el ne javítsd meg. A szinterbronz csapágyakat a gyártás során speciális olajjal telitik, ami belediffundálódik a csapágy anyagbába, egy ilyen lassú fordulatú motornál, mint amilyen egy lemezjátszó motorja, nem igényel újraolajozást, de ha mégis égsz a vágytól, hogy csinálj vele valamit, akkor csak szinterbronz csapágyhoz való olajjal szabad .
Rega
Valahogyan csak összerakták, legtöbbször, akkor is szétszerelhető, ha a gyár, ezt nem is tekintette szempontnak a gyártás során.
Nem ártana kipucolnom az enyémet sem.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Rega
Utána lehetne annak nézni, hogy ezek a Premotec/Philips motorok szétszedhetők-e?
Általában 115V-osak.
Valahogyan csak összerakták, legtöbbször, akkor is szétszerelhető, ha a gyár, ezt nem is tekintette szempontnak a gyártás során.
Rega
Nem tudni ki milyen olajat öntött bele anno, de a nem megfelelő olaj használata okozhatja a tengely megragadását ha használat közben el kezd melegedni a motor. Ha a Regának szinterbronz csapágya van, akkor biztosan ez a probléma oka, ha szétlehet szerelni a motort, akkor talán lehet rajta segíteni.Utána lehetne annak nézni, hogy ezek a Premotec/Philips motorok szétszedhetők-e?Általában 115V-osak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Rega
Ezt meglépem akkor.
Most szíj nélkül járattam a motort.
Ismét tűzforró a motor fémcsonkja.
Itt valami más is bibis....
Nem tudni ki milyen olajat öntött bele anno, de a nem megfelelő olaj használata okozhatja a tengely megragadását ha használat közben el kezd melegedni a motor. Ha a Regának szinterbronz csapágya van, akkor biztosan ez a probléma oka, ha szétlehet szerelni a motort, akkor talán lehet rajta segíteni.
Rega
Ő így gondolta jónak.
Eleg rosszul gondolja, igy elrontani egy Technicset!
Rega
Ezt meglépem akkor.
Én is így jártam a 2-es motorjával, a kukában végezte.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Rega
Ezt meglépem akkor.
A motor trafója gyári? Van multimetered? Mérd ki mekkora feszültséget ad le.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Rega
Tehát még az is lehet, hogy több mint tíz éve nem volt olaj sem cserélve a tárcsa tengelyénél.
Vajon jó-e a Kuzmához kapott olaj? Ha igen, akkor először ki kell húznom a helyéről az alsó tányért és ki kell pucolnom valamivel az olajat? Ezek után kb. mennyi olajat juttassak vissza? Kell-e az alsó tányérnak szépen szabadon futnia, vagy normális-e, ha párat pörög és megáll?
Most éppen járatom a motort szíj nélkül. Ha így nem forrósodik fel és nem áll meg, akkor a terhelés lehet az oka a problémának.
Jó lesz abba a Kuzma olaj, előtte takarítsd ki a régi olaj maradványait. A mennyiséget nem tudom, ezt többszöri ki és behelyezéssel tudod ellenőrizni. Visszahelyezés előtt a tányértengelyt is tisztítsd meg és kend be friss olajjal.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Rega
Tisztelettel kérném a segítségeteket.
Nagybátyám megkért, hogy a P3-as lemezjátszóját hozassam rendbe.
Az első lemezoldal lejátszása után egyszerűen megáll. Ha lehúzom a motor tengelycsonkjáról a kis műanyag tárcsát, akkor a csonk tűzforró.
Elviekben új a szíj. Azon agyalok, hogy ha megforgatom a tárcsát, amelyre a tányért helyezzük, az nem sokat pörög. Sajnos nagybátyám inkább használ mindent, de a karbanartásra nem figyel..
Tehát még az is lehet, hogy több mint tíz éve nem volt olaj sem cserélve a tárcsa tengelyénél.
Vajon jó-e a Kuzmához kapott olaj? Ha igen, akkor először ki kell húznom a helyéről az alsó tányért és ki kell pucolnom valamivel az olajat? Ezek után kb. mennyi olajat juttassak vissza? Kell-e az alsó tányérnak szépen szabadon futnia, vagy normális-e, ha párat pörög és megáll?
Most éppen járatom a motort szíj nélkül. Ha így nem forrósodik fel és nem áll meg, akkor a terhelés lehet az oka a problémának.
Van egy nyitott topic itt, de nem annyira jó az angolom, hogy biztosan megértsem, találtak-e megoldást a problémára. Segítenétek? Köszönöm
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... hp?t=15563
Rega
ettől a véleményedtől függetlenül a fehér szíj (ami egyébként kb. 1 éve van forgalomban) ua-jóóóó nekem volt 1 vadonás 'hagyományos' szíjam, s fej-fej mellett kipróbálva a fehér minden 'hifis' paraméterben, jelentősen és a Zene szempontjából javított a hangon - kb. úgy, mint mikor az mm hangszedő kopott tűjét az ember újra cseréli
Legyen úgy.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Ha pl. két ellensúly közt drasztikus különbséget hall valaki, más miért ne hallhatna két szíj között?
Annak is vannak műszaki paraméterei, meg egyáltalán...
Rega
Ha pl. két ellensúly közt drasztikus különbséget hall valaki, más miért ne hallhatna két szíj között?
Annak is vannak műszaki paraméterei, meg egyáltalán...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Rega
Előfordulhat, hogy a Rega user azért talál "hatalmas" különbséget, mert egyszerűen az új szíj nincs megnyúlva és nem mert "tightest tolerance, with Guaranteed precision"???
Ez bizony könnyen lehet. A Rega-ról nekem nem feltétlenül a kimagasló precizitás jut az eszembe.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Rega
Lehet ők is érzik a még normális kategóriájú hifik halálát a világban.
Ezt hogyan érted pontosan?