Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Rega

Vendég

Rega

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jól ráfeszültél erre a Rega-ügyre. Sikerült rendesen megfertőzni. 
Azért ez igazából már egy kicsit korábbi ügy... 

Vendég

Rega

Jól ráfeszültél erre a Rega-ügyre. Sikerült rendesen megfertőzni. 

Vendég

Rega

Köszi, ezeket már végigjártam. Sajnos tényleg nincs itthon hivatalos disztribútor, így próbálkozok a Szlovákoknál.
Bécsben is van pár jó Rega bolt (csak az ottani HiFi árakkal nem vagyok kibékülve...) pl.: http://www.downtownhifi.at/contact.html (itt egy nagyon jó arc a főnök), vagy esetleg http://www.longtone.at/kontakt/

A Zágrábiakhoz személyes nem volt szerencsém, de e-mail-ben nagyon segítőkészek voltak, és ahogy néztem, az ottani árak kb. az Ebay-en árusító brit boltok szintjén mozognak (viszont - a britekkel ellentétben - itt nyilván EU szabványú hálózati csatlakozóval vásárolhatóak a készülékek). 

Vendég

Rega

Rega Mira erősítővel kapcsolatosan szeretnék egy kérdést feltenni. Többek szerint a MkI verzió (a bordázott házas, claimshell design) a "legjobb", azt követi a Mira 2000, majd legvégül a Mira 3, vagyis a hangminőség fordított sorrendű a korral. Nagyon megköszönném, ha megosztanátok a fenti állítással kapcsolatos véleményeteket.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 810

Rega

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok! lemezjátszó vásárlás kapcsán kapott publicitást a Rega Planarok dícséerete. A cikk szerint (http://audioworld.blog.hu/2015/04/15/az ... emezjatszo) angliából érdemes rendelni. Node, amíg nem hallottam egyet se élőbe, nem költenék el 80-100eFt-ot. IInnét jön a kérdés. Volna valaki olyan szíves, hogy a saját Rega lemezjátszóját megmutatná. Bp-n lakom, nem zavarnék max egy órát csl. Köszönöm a figyelmet!
Hát ha nem gond egy kis autókázás, akkor nálam demozhatunk egy P2-vel (Ortofon MC10super alacsony kimenetű+T5 trafók + vagy AA saját MM/MC phono, vagy saját készítésű riaa phono a T5-ökkel)
vagy bármi, amit hozol
vagy ami itthon van még (PL NAD 3020 vagy Philips 730-as hifi erősítő)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Rega

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! lemezjátszó vásárlás kapcsán kapott publicitást a Rega Planarok dícséerete. A cikk szerint (http://audioworld.blog.hu/2015/04/15/az ... emezjatszo) angliából érdemes rendelni. Node, amíg nem hallottam egyet se élőbe, nem költenék el 80-100eFt-ot. IInnét jön a kérdés. Volna valaki olyan szíves, hogy a saját Rega lemezjátszóját megmutatná. Bp-n lakom, nem zavarnék max egy órát csl. Köszönöm a figyelmet!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Rega

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A brit Rega weblap szerint jelenleg nincs ilyen: http://www.rega.co.uk/international-dealers.html

Van egy ilyen weblap: http://www.regahungary.hu , de ez finoman fogalmazva sem tekinthető túl aktívnak...

Köszi, ezeket már végigjártam. Sajnos tényleg nincs itthon hivatalos disztribútor, így próbálkozok a Szlovákoknál.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Vendég

Rega

Ki az itthoni Rega forgalmazó?
A brit Rega weblap szerint jelenleg nincs ilyen: http://www.rega.co.uk/international-dealers.html

Van egy ilyen weblap: http://www.regahungary.hu , de ez finoman fogalmazva sem tekinthető túl aktívnak...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Rega

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ki az itthoni Rega forgalmazó? Köszi!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Rega

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Nem ártana kipucolnom az enyémet sem.
Szerintem ne nyúlj hozzá, tudod, ha nem romlott el ne javítsd meg. A szinterbronz csapágyakat a gyártás során speciális olajjal telitik, ami belediffundálódik a csapágy anyagbába, egy ilyen lassú fordulatú motornál, mint amilyen egy lemezjátszó motorja, nem igényel újraolajozást, de ha mégis égsz a vágytól, hogy csinálj vele valamit, akkor csak szinterbronz csapágyhoz való olajjal szabad .

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Rega

Hozzászólás Szerző: tollact »

Valahogyan csak összerakták, legtöbbször, akkor is szétszerelhető, ha a gyár, ezt nem is tekintette szempontnak a gyártás során.
Nem ártana kipucolnom az enyémet sem.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Rega

Utána lehetne annak nézni, hogy ezek a Premotec/Philips motorok szétszedhetők-e?
Általában 115V-osak.

Valahogyan csak összerakták, legtöbbször, akkor is szétszerelhető, ha a gyár, ezt nem is tekintette szempontnak a gyártás során.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Rega

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nem tudni ki milyen olajat öntött bele anno, de a nem megfelelő olaj használata okozhatja a tengely megragadását ha használat közben el kezd melegedni a motor. Ha a Regának szinterbronz csapágya van, akkor biztosan ez a probléma oka, ha szétlehet szerelni a motort, akkor talán lehet rajta segíteni.Utána lehetne annak nézni, hogy ezek a Premotec/Philips motorok szétszedhetők-e?Általában 115V-osak.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Rega

Ezt meglépem akkor.

Most szíj nélkül járattam a motort.

Ismét tűzforró a motor fémcsonkja.

Itt valami más is bibis....

Nem tudni ki milyen olajat öntött bele anno, de a nem megfelelő olaj használata okozhatja a tengely megragadását ha használat közben el kezd melegedni a motor. Ha a Regának szinterbronz csapágya van, akkor biztosan ez a probléma oka, ha szétlehet szerelni a motort, akkor talán lehet rajta segíteni.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Rega

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Ő így gondolta jónak.
Eleg rosszul gondolja, igy elrontani egy Technicset!

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 175

Rega

Hozzászólás Szerző: xilop »

Ezt meglépem akkor.

Én is így jártam a 2-es motorjával, a kukában végezte.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Rega

Hozzászólás Szerző: atis »

A motor trafója gyári? Van multimetered? Mérd ki mekkora feszültséget ad le.
Okés, előkeresem apukám hagyatékából a műszereit. Majd beszámolok. Köszönöm.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Rega

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ezt meglépem akkor.

A motor trafója gyári? Van multimetered? Mérd ki mekkora feszültséget ad le. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

atis
V.I.P.
V.I.P.

Rega

Ezt meglépem akkor.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Rega

Hozzászólás Szerző: Indy »

Tehát még az is lehet, hogy több mint tíz éve nem volt olaj sem cserélve a tárcsa tengelyénél.

Vajon jó-e a Kuzmához kapott olaj? Ha igen, akkor először ki kell húznom a helyéről az alsó tányért és ki kell pucolnom valamivel az olajat? Ezek után kb. mennyi olajat juttassak vissza? Kell-e az alsó tányérnak szépen szabadon futnia, vagy normális-e, ha párat pörög és megáll?

Most éppen járatom a motort szíj nélkül. Ha így nem forrósodik fel és nem áll meg, akkor a terhelés lehet az oka a problémának.

Jó lesz abba a Kuzma olaj, előtte takarítsd ki a régi olaj maradványait. A mennyiséget nem tudom, ezt többszöri ki és behelyezéssel tudod ellenőrizni. Visszahelyezés előtt a tányértengelyt is tisztítsd meg és kend be friss olajjal. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

atis
V.I.P.
V.I.P.

Rega

Tisztelettel kérném a segítségeteket.
Nagybátyám megkért, hogy a P3-as lemezjátszóját hozassam rendbe.

Az első lemezoldal lejátszása után egyszerűen megáll. Ha lehúzom a motor tengelycsonkjáról a kis műanyag tárcsát, akkor a csonk tűzforró.

Elviekben új a szíj. Azon agyalok, hogy ha megforgatom a tárcsát, amelyre a tányért helyezzük, az nem sokat pörög. Sajnos nagybátyám inkább használ mindent, de a karbanartásra nem figyel..

Tehát még az is lehet, hogy több mint tíz éve nem volt olaj sem cserélve a tárcsa tengelyénél.

Vajon jó-e a Kuzmához kapott olaj? Ha igen, akkor először ki kell húznom a helyéről az alsó tányért és ki kell pucolnom valamivel az olajat? Ezek után kb. mennyi olajat juttassak vissza? Kell-e az alsó tányérnak szépen szabadon futnia, vagy normális-e, ha párat pörög és megáll?

Most éppen járatom a motort szíj nélkül. Ha így nem forrósodik fel és nem áll meg, akkor a terhelés lehet az oka a problémának.

Van egy nyitott topic itt, de nem annyira jó az angolom, hogy biztosan megértsem, találtak-e megoldást a problémára. Segítenétek? Köszönöm

http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... hp?t=15563

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Rega

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

ettől a véleményedtől függetlenül a fehér szíj (ami egyébként kb. 1 éve van forgalomban) ua-jóóóó nekem volt 1 vadonás 'hagyományos' szíjam, s fej-fej mellett kipróbálva a fehér minden 'hifis' paraméterben, jelentősen és a Zene szempontjából javított a hangon - kb. úgy, mint mikor az mm hangszedő kopott tűjét az ember újra cseréli

Legyen úgy.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Rega

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha pl. két ellensúly közt drasztikus különbséget hall valaki, más miért ne hallhatna két szíj között?
Annak is vannak műszaki paraméterei, meg egyáltalán...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Rega

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Előfordulhat, hogy a Rega user azért talál "hatalmas" különbséget, mert egyszerűen az új szíj nincs megnyúlva és nem mert "tightest tolerance, with Guaranteed precision"???

Ez bizony könnyen lehet. A Rega-ról nekem nem feltétlenül a kimagasló precizitás jut az eszembe.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 418

Rega

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Lehet ők is érzik a még normális kategóriájú hifik halálát a világban.

Ezt hogyan érted pontosan?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”