Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Olvatam a másik fórumon a hozzászólásodat és a kiváltott reakciót is no comment...
Lehet, hogy itt kevésbé "profi" a légkör, de hogy barátibb és hangulatosabb az biztos
Nocsak, melyik fórumra gondolsz?
H-val kezdődik és ificity-vel végződik
Heed Audio termékek
Olvatam a másik fórumon a hozzászólásodat és a kiváltott reakciót is no comment...
Lehet, hogy itt kevésbé "profi" a légkör, de hogy barátibb és hangulatosabb az biztos
Nocsak, melyik fórumra gondolsz?
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
Heed Audio termékek
Azt mondta, hogy ez nem olyan egyszerű egy új dobozt kéne neki készíteni és elég sokba lenne (15e-20e). Természetesen ennyit nem ér meg. másrészről türhető így is.
Ha egyszer majd vásárolsz nála valamit (például Luna előfokot ), akkor állítom, hogy adni fog neked beszerzési áron (1-2 rugó) egy feka boxot.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
A végfok nem szabályoz semmit.
Rendben de nem úgy értettem a szabályzást.
A végfoknak van egy adott feszültségerősítése. Miután a kimenő áram és feszültség között eléggé szoros az összefüggés (ohm törvény), ezért a végfok teljesítményét a kimenő feszültség határozza meg (és a hangdoboz impedanciája).
Tehát ha a végerősítő erősítése 28,3 szeres, és a bemenő feszültség 1V, akkor 8ohmos hangdobozoknál 100W-ot fogsz kapni. Miután a feszültséget a legkönnyebb szabályozni, ezért oldják meg így a dolgot.
Értem akkor amit írtam az is egy tévhit volt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Heed Audio termékek
Igaz az, hogy az előerősítő a bemenő jel feszültségét szabályozza, míg az áramerősségét nem, a végfok viszont mindkettőt?
A végfok nem szabályoz semmit. A végfoknak van egy adott feszültségerősítése. Miután a kimenő áram és feszültség között eléggé szoros az összefüggés (ohm törvény), ezért a végfok teljesítményét a kimenő feszültség határozza meg (és a hangdoboz impedanciája).
Tehát ha a végerősítő erősítése 28,3 szeres, és a bemenő feszültség 1V, akkor 8ohmos hangdobozoknál 100W-ot fogsz kapni. Miután a feszültséget a legkönnyebb szabályozni, ezért oldják meg így a dolgot.
sajti
Heed Audio termékek
De jobb úgy megfogalmazni, hogy az előerősítő a forrás feszültségének a nagyságát szabályozza a hangerőszabályzóval. A teljesítmény azért függ még 1-2 dologtól, de egy passzív előerősítőnél mindenképpen igaz.
Értem ez persze nagyon általános megfogalmazás. Gondolom a feszültségcsökkentés azért a legtöbb esetben igaz. Azaz az előfok "halkít".
Igaz az, hogy az előerősítő a bemenő jel feszültségét szabályozza, míg az áramerősségét nem, a végfok viszont mindkettőt?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Heed Audio termékek
Köszi szépen a tájékoztatást. Ezentúl így fogok eljárni.
Egyébként előkaptam egy tesztlemez és végignéztem a frekiátvitelt és semmi bajt nem tapasztaltam. Idegesít a dolog, mert én nagyon oda szoktam figyelni az ilyesmire és nem számítottam erre.
Egyébként lenne más kérdésem is. A fehér előlap miatt felhívtam Huszti urat még a vásárlás elött, hogy mibe kerülne nekem kicserélni feketére. Azt mondta, hogy ez nem olyan egyszerű egy új dobozt kéne neki készíteni és elég sokba lenne (15e-20e). Természetesen ennyit nem ér meg. másrészről türhető így is.
De igazából nem erről akartam írni, hanem arról, hogy szóbakerült a teljesítmény kérdése is. Erre Huszti úr azt mondta nem érdemes ezen annyit lovagolni, mivel dupla teljesítmény csak 3db hangerőnövekedést okoz. Nincs is problémám a cucc hangerejével. Viszont sok helyen olvastam, hogy a nagy táp jó dolog, hogy legyen az erősítőnek erőtartaléka.
Van összefüggés a dinamikaátfogás és a kimenő teljesítmény között?
Itt fel merek tenni ilyen kérdéseket, mivel itt mindenki normálisan szokott az embernek válaszolni. A másik fórumon (HF) be mertem azt írni, hogy az előfok a kimenő teljesítményét osztja a forrásnak a végfok felé és egyből lehülyéztek. Ezért oda nem is írok semmit többet. Legfeljebb nagyon ritkán. Egyébként amit oda írtam olyan ember mondta aki erősítőket épít (hivox).
Egy nagyobb táp általában jót tesz a végfokoknak. Nem is igazán a teljesítmény növelése a lényeg, mert a nagyobb tápfeszt nem biztos, hogy elviselik az alkatrészek. A nagyobb táptól valahogy könnyedebben szól az erősítő. Valahogy eltűnik az erőlködésnek minden nyoma a komplexebb zenei részeknél. Még a basszuson szokott javítani mert a basszus leadásához kell a legtöbb energia.
Amit az előerősítőről írtál, az igaz is lehet. De jobb úgy megfogalmazni, hogy az előerősítő a forrás feszültségének a nagyságát szabályozza a hangerőszabályzóval. A teljesítmény azért függ még 1-2 dologtól, de egy passzív előerősítőnél mindenképpen igaz.
sajti
Heed Audio termékek
A nagy pufferkondi a leírás tanúsága szerint alacsony nyugalmi árammal párosul. Ezért maradnak égve sokáig a LED-ek. A várakozási időre nem tudok mit írni. Amikor kialudt a LED, akkor már nem lesz baj. Gyorsítható a dolog, ha még szól a zene, amikor kikapcsolod. Igaz, hogy az ilyenkor jelentkező torzítás nem tesz jót a hangfalaknak.Szóval ha a LED kialudt, akkor már nyugodtan dolgozhatsz vele. (A LEDnek kb.2V kell, hogy égjen. A Canopus tápja 30V körüli) Amikor már a LED se világít, akkor már nem jön számottevő teljesítmény az erősítőből.
sajti
Köszi szépen a tájékoztatást. Ezentúl így fogok eljárni.
Egyébként előkaptam egy tesztlemez és végignéztem a frekiátvitelt és semmi bajt nem tapasztaltam. Idegesít a dolog, mert én nagyon oda szoktam figyelni az ilyesmire és nem számítottam erre.
Egyébként lenne más kérdésem is. A fehér előlap miatt felhívtam Huszti urat még a vásárlás elött, hogy mibe kerülne nekem kicserélni feketére. Azt mondta, hogy ez nem olyan egyszerű egy új dobozt kéne neki készíteni és elég sokba lenne (15e-20e). Természetesen ennyit nem ér meg. másrészről türhető így is.
De igazából nem erről akartam írni, hanem arról, hogy szóbakerült a teljesítmény kérdése is. Erre Huszti úr azt mondta nem érdemes ezen annyit lovagolni, mivel dupla teljesítmény csak 3db hangerőnövekedést okoz. Nincs is problémám a cucc hangerejével. Viszont sok helyen olvastam, hogy a nagy táp jó dolog, hogy legyen az erősítőnek erőtartaléka.
Van összefüggés a dinamikaátfogás és a kimenő teljesítmény között?
Itt fel merek tenni ilyen kérdéseket, mivel itt mindenki normálisan szokott az embernek válaszolni. A másik fórumon (HF) be mertem azt írni, hogy az előfok a kimenő teljesítményét osztja a forrásnak a végfok felé és egyből lehülyéztek. Ezért oda nem is írok semmit többet. Legfeljebb nagyon ritkán. Egyébként amit oda írtam olyan ember mondta aki erősítőket épít (hivox).
Heed Audio termékek
Ma egy picit megijedtem, mert nem tudtam, hogy a canopusok kikapcsolás után is sokáig áram alatt maradnak. Igaz a sokáig világító led arulkodott erről. Az történt, hogy véletlenül felcseréltem a jobb és baloldalt. Gondoltam visszacserélem. Szépen áramtalanítottam mindent és nagy bőszen kirántottam a canopusból az interkonnektet. Hát erre egy éles csippantást hallottam a megfelelő hangsugárzó felől. Szerencsére nem történt baj, de könnyen elszálhatott volna a magassugárzó, ettől a mutatványtól. ezek után szépen megvártam míg kialszanak a ledek, de még ezek után is igengyenge zajt hallottam akkor amikor áttugtam az interkonnekteket. Jó nagy pufferkondik lehetnek a végfokban gondolom.
Szóval nem tudja valaki mennyit kell várni míg a canopusok szépen áramtalanítják magukat?
A nagy pufferkondi a leírás tanúsága szerint alacsony nyugalmi árammal párosul. Ezért maradnak égve sokáig a LED-ek. A várakozási időre nem tudok mit írni. Amikor kialudt a LED, akkor már nem lesz baj. Gyorsítható a dolog, ha még szól a zene, amikor kikapcsolod. Igaz, hogy az ilyenkor jelentkező torzítás nem tesz jót a hangfalaknak.
Szóval ha a LED kialudt, akkor már nyugodtan dolgozhatsz vele. (A LEDnek kb.2V kell, hogy égjen. A Canopus tápja 30V körüli) Amikor már a LED se világít, akkor már nem jön számottevő teljesítmény az erősítőből.
sajti
Heed Audio termékek
Ma egy picit megijedtem, mert nem tudtam, hogy a canopusok kikapcsolás után is sokáig áram alatt maradnak. Igaz a sokáig világító led arulkodott erről. Az történt, hogy véletlenül felcseréltem a jobb és baloldalt. Gondoltam visszacserélem. Szépen áramtalanítottam mindent és nagy bőszen kirántottam a canopusból az interkonnektet. Hát erre egy éles csippantást hallottam a megfelelő hangsugárzó felől. Szerencsére nem történt baj, de könnyen elszálhatott volna a magassugárzó, ettől a mutatványtól. ezek után szépen megvártam míg kialszanak a ledek, de még ezek után is igengyenge zajt hallottam akkor amikor áttugtam az interkonnekteket. Jó nagy pufferkondik lehetnek a végfokban gondolom.
Szóval nem tudja valaki mennyit kell várni míg a canopusok szépen áramtalanítják magukat?
Heed Audio termékek
Gandalf!
Gratula a canopushoz!Lpfannak sajna igaza van.Előfok ügyében a legjobb megoldás egy passziv,bemenetválasztó-hangerőpotiból álló cuccos volna jó.Ha nem vagy diy típus,akkor ugy tudom,van a Heed-nél is passzív előfok.
Üdv Doki!
Gyanítom, hogy egy ilyen előfok rendszerbe integrálása nem fog akkor változást okozni, mintha az sacd lejátszómat fejleszteném valamilyen irányba. Jó cd játszó vagy jobb sacd? Még nem tudom mi lesz az irány. Mindezektől függetlenül lelkem megnyugtatására biztosan beszerzek egy előfokot is. Két dologhoz ragaszkodni fogok, a távirányíthatósághoz, és hogy integrálni tudjam a házimoziba. Ezekről nem mondok le.
Egyelőre nagyon kifogytam pénzügyileg, úgyhogy marad az elmélkedés.
Én is hasonló kutatásban járok. Szeretnék egy jobb hangú SACD/CD lejátszót vásárolni. Úgy fest, hogy a jövő hónapban tulajdonosa leszek egy Marantz SA-8400-as lejátszónak. Erre alapozva szeretnék kiépíteni egy sztereó rendszert. De miután nekem a sztereó végfokjaim csövesek, ezért ezek nem lesznek jók a házimozihoz (nagyon eltérő hangkarakterük van a Yamahákhoz képest).
Ezért én is a hangfalátkapcsoló felé törekszem.
sajti
Heed Audio termékek
Egy javaslat: írd össze az összes CD lemezdet, aztán ugorj rá a netre, és járj utána, hogy a zenéidnek hány százalékát adták már ki SACD-n. Ha ez az arány kevesebb, mint 30%, akkor szerintem már meg is van a válasz.
Hát igen van egyelőre négy sacd lemezem. Sokat gondolkodom rajta, hogy eladom az sacd játszót és veszek egy szuper jó kis DAC-ot az árából és rákötöm a dvd lejátszómra.
Heed Audio termékek
s hogyé volt ez a két kis fehér izé ?
Azt hiszem nem titok, mivel a Hificytin is meg volt hirdetve. 70e fizettem a párért, de _Miki volt olyan kedves, hogy két részletben fizethettem neki. Sőt felajánlotta, ha nem teszik visszaveszi. Ezt az ajánlatot nem tudtam visszautasítani. De tetszik a hangja és nem fogom visszaadni az tuti.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Jó cd játszó vagy jobb sacd? Még nem tudom mi lesz az irány.
Egy javaslat: írd össze az összes CD lemezdet, aztán ugorj rá a netre, és járj utána, hogy a zenéidnek hány százalékát adták már ki SACD-n. Ha ez az arány kevesebb, mint 30%, akkor szerintem már meg is van a válasz.
Sőt ezt megfejelném azzal,hogy hány%-át adták ki vinilen,és akkor megint adodhat egy jobb alternatíva. igaz ekkor már nem jó a passzív előfok.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Jó cd játszó vagy jobb sacd? Még nem tudom mi lesz az irány.
Heed Audio termékek
Leütöttek és kiraboltak???
Tényleg, jó ötlet. Kérem vissza a pénzt
-
Vendég
Heed Audio termékek
Leütöttek és kiraboltak???
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Heed Audio termékek
Gandalf!
Gratula a canopushoz!Lpfannak sajna igaza van.Előfok ügyében a legjobb megoldás egy passziv,bemenetválasztó-hangerőpotiból álló cuccos volna jó.Ha nem vagy diy típus,akkor ugy tudom,van a Heed-nél is passzív előfok.
Üdv Doki!
Gyanítom, hogy egy ilyen előfok rendszerbe integrálása nem fog akkor változást okozni, mintha az sacd lejátszómat fejleszteném valamilyen irányba. Jó cd játszó vagy jobb sacd? Még nem tudom mi lesz az irány. Mindezektől függetlenül lelkem megnyugtatására biztosan beszerzek egy előfokot is. Két dologhoz ragaszkodni fogok, a távirányíthatósághoz, és hogy integrálni tudjam a házimoziba. Ezekről nem mondok le.
Egyelőre nagyon kifogytam pénzügyileg, úgyhogy marad az elmélkedés.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Gandalf!
Üdv Doki!
Heed Audio termékek
Én is gratulálok és Isten hozott a Canopusosok táborában!
(A CD próbát én is javaslom, már csak azért is, mert egy igazi CD lejátszóval a CD hang is más lesz!)
Jó kórán keltél!
Nálam folyamatos dilemma az sacd vs. cd. Azaz hagyjam el az sacd vonalat és vegyek egy igazán jó cd játszót vagy menjek tovább az sacd vonalon egyre drágább készülékek irányába. Sajnos ha az sacd-ben tovább akarok lépni, akkor nagyon nagy pénzt kell kifizetnem. A komolyabb sacd lejátszók használtan is 250e körül járnak.
Az első hozzászólásomhoz fűznék hozzá annyit, hogy kissé talán túlzó módon lehúztam a denont. Azért nem mondható, hogy kategórikusan gubancos nem részletező hangja van, búgó mélyekkel és bántó magasakkal. Inkább a canopus hangjához képest igazak ezek a kijelentések.
Mozin is javulást okozott a dolog a center hangján erősen érezhető, hogy valahogy erőre kapott sokkal tisztábban szól. Ez persze elképzelhető, hogy a megfogottabb front mélyeknek köszönhető. Egyátalában nem üt el a frontok hangja a többiétől.
Heed Audio termékek
Csak egy megjegyzés, a legtöbb CD játszónak a szabályozható kimenete, rosszabb mint a fix!
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
Heed Audio termékek
Én is gratulálok és Isten hozott a Canopusosok táborában!
(A CD próbát én is javaslom, már csak azért is, mert egy igazi CD lejátszóval a CD hang is más lesz!)
gordon314.fw.hu