Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD lejátszók DVI v. HDMI kimenettel
Ronin: én is láttam ezt a képjavító áramkört, és nagyon furcsa, nem filmérzésem van, hanem mintha teljesen valóságos lenne (CNN-en szoktam ilyen felvételeket látni).
Ezt mondom. Nagyon furcsa, és egyben ezért is mondtam, hogy reális nagyon, mert tényleg az . Olyan mintha ablakon néznél át egy másik helyre . Nagyon jó, de mégis nagyon rossz.
Nem mozira való, de akkor vajon mire tervezték?
Ronin: én is láttam ezt a képjavító áramkört, és nagyon furcsa, nem filmérzésem van, hanem mintha teljesen valóságos lenne (CNN-en szoktam ilyen felvételeket látni).
Néhány érv. A moziban vetített kép is homályos. Sokan esküsznek arra, hogy a komponens kép mozisabb, élvezhetőbb, mint a DVI-HDMI...
És minő igazság! Bár nem azt mondom, hogy nem DVI kábelt venné ha lenne kivetítőm és arra alkalmas DVDm, hanem hogy ha túl éles a kép, az nagyon rossz!
Nem tudom pontosan mi is a gond vele, de mostanság testvérem vett egy Sony TV a legújabb szériából, amiben egy kipjavító egység van, amit a menüben ki lehet kapcsolni. Na ennek a TVnek képjavítóval olyan kristálytiszta éles képe van még mozgások során is, hogy pl. amikor elkezdtük nézni a SmallVille c. sorozatot DVDn és egy korházban zajlottak az események, akkor mintha láttad volna, hogy ez nem egy korház, hanem csak egy vacak stúdió. A fények a mozgások a részletek mind a valóságot súgallták. De miután beraktunk egy PearlHarbor-t, utánna sem lett sokkal jobb a helyzet. Valahogy az egész túl valódi lett és ez lerombolt abban a pillanatban valamiféle illúziót és "megrontotta" a film feelingjét!
A megoldás nagyon egyszerű volt, csak ki kellett kapcsolni a képjavítót, ami tényleg bizonyos szemszögből csodákat művelt, más nézőpontból hatalmas romlást idézett elő.
Persze a DVI egy más kérdés, mert rengeteg előnye van, ami nem csak a képminőségben rejlik és ezért én is azt választanám.
Mármint minden javaslatot szívesen veszek. Így már egy kicsit másképp hangzik
Usher - Valhalla - Emotiva
Nos, egyelőre DENON DVD-1910 + AVR-1705, vagy 1905-re gondoltam WHARFADALE Diamond 8.4 (+8.2+8Centre+Powercube10), JBL Northridge E60 (+E30 +EC25 + E150/250), vagy JAMO E7-es széria mellett maghallgatás nélkül (mivel még nem volt lehetőségem a JAMO E7-esre). Mindez főleg Blues-Jazz-re, a többi (Rock+Film) másodlagos.
Minden ajánlatot javaslatot (indoklással) veszek!
Igazatok van, egyszerűen elvesztem a formátumok tömkelegében. Még utánajárok a dolgoknak.
Köszi!
A 1910-es nem rossz készülék bár elég vegyesen olvastam róla véleményeket. Abban nincs scaler tehát csak 576P kiadásásra képes.
Kevered a 1710-essel. A 1910-ben faroudja FLI-2301-es DCDi-van és 480p/576p, 720p, 1080i (50, 60 Hz) is müxik. Sőt, az a helyzet, hogy képminőségre a az FLI-2310-es faroudja-tól alig marad el (2910/3910) pedig aztán ez a két cucc árban teljesen más világ. Bár ha a kolega (KisMarci) plazmával fogja hajtani, lesz majd egy két cumi a vödörben... főleg ha kiderül a kiválasztott plazmáról, hogy a DVI bemenet csak TMDS és nem szeresse a HDCP-t... de, ha esetleg szereti, akkor is kicsi rá az esély, hogy 720p-n menni fog.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Hali!Asztali DVD lejátszó vásárlása előtt állok, ha tudtok segíteni...
Ha a DVD lejátszón van HDMI Video kimenet, akkor automatikusan le tudom játszani majd a HDTV (720p) felbontású lemezeket? (a plazma bírja)
A Pioneer DV-868AVi-nek van HDMI kimenete, ráadásul külön felbontásnövelő van benne 1280x720p, vagy 1920x1080i-re. Szerintetek enélkül is működik a dolog? (300.000 Ft. azért sok) Vagy ez nem ugyanaz? Inkább várjam meg a "HDTV Ready" címkéseket?
Konkrétan DENON DVD-1910-essel szemezek, mert egy 100-assal kevesebb, és DENON erősítővel a rendszer is jobb.
Kevered a fogalmakat. A HDMI digitális kimenettel rendelkező készülékek nem biztos, hogy lejátszák a HD anyagokat. Egyáltalán mit nevezünk HD anyagnak. Mert egy HD felbontású film lehet Divx, lehet WMV, lehet mpeg2 vagy akármi más. Ma szinte elenyésző azon DVD lejátszók száma amely képes HD-Divx-et vagy HD-WMV file-okat lejátszani. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy van rajtuk HDMI kimenet. A kettő egyáltalán nem függ össze.
Vannak lejátszók (pl. 868-as) amelyben beépített scaler van. Ezek fel tudják a DVD felbontását méretezni a projektor/plazma felbontására. Ettől a DVD film még nem lesz HD minőségű. Ha egy 640x480-as fényképet átméretezel 1024x768-ra attól az még nem lesz jobb minőségű mivel ugyanannyi képinformációt fog tartalmazni.
A 1910-es nem rossz készülék bár elég vegyesen olvastam róla véleményeket. Abban nincs scaler tehát csak 576P kiadásásra képes.
Hali!
Asztali DVD lejátszó vásárlása előtt állok, ha tudtok segíteni...
Ha a DVD lejátszón van HDMI Video kimenet, akkor automatikusan le tudom játszani majd a HDTV (720p) felbontású lemezeket? (a plazma bírja)
A Pioneer DV-868AVi-nek van HDMI kimenete, ráadásul külön felbontásnövelő van benne 1280x720p, vagy 1920x1080i-re. Szerintetek enélkül is működik a dolog? (300.000 Ft. azért sok) Vagy ez nem ugyanaz? Inkább várjam meg a "HDTV Ready" címkéseket?
Konkrétan DENON DVD-1910-essel szemezek, mert egy 100-assal kevesebb, és DENON erősítővel a rendszer is jobb.
Gondolkodom egy új lejátszon, nekem tetszene a Denon 1910 gépe. Projektorhoz használnám, milyen tapasztalatok vannak e téren
A HD formátumokhoz még igen sokáig nem lesz megfelelő (pl. magyar felirat,szinkron,egyáltalán PAL-os HD DVD vagy BluRay) anyag.
PAL-os HD anyag.
Egyébként meg nem biztos, hogy nem lesz.
Ja tényleg....
Maradjunk a magyar verziónál
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
A HD formátumokhoz még igen sokáig nem lesz megfelelő (pl. magyar felirat,szinkron,egyáltalán PAL-os HD DVD vagy BluRay) anyag.
PAL-os HD anyag.
Egyébként meg nem biztos, hogy nem lesz.
Hali!
próbálta már valaki az S97-est? Konkrétan a DVI - HDMI vs. komponens video különbségre lennék kiváncsi...
Vacillálok az S97-es meg a Denon 3910-es között. Help!
3910-esen a különbség ég és föld...De a két gép nem igazán azonos árkategória,nem?
Persze hogy nem egy kategória! :-)
Pont ezért kellene a segítség. A Sony DVD-m novemberben volt 5 éves, maximálisan ki is szolgált. Épp itt az ideje lecserélni. A Panára már most megvan a lóvé, a Denont kb február végén tudnám megvenni. Most komponens kábelt használok a projihoz, és az érdekelne, hogy a digitális csatlakozóval jobb képet lehetne-e kicsiholni a vetítőből, vagy sem? A két teljesen eltérő árú készülék ötlete pedig azért merült fel, mert hát itt kopogtatnak a HD készülékek lassan, és felvtődik az emberben a kérdés, hogy nem-e arra kellene majd az a + kb. 200000 Ft-ot elkölteni?
Még valami: látom neked 3910-es van. Milyen?
Nagyon nagy különbség van egy HDMI/DVI kimeneten kapott,mondjuk 720P-s kép,meg egy sima komponens közt.
Sokkal élesebb,tisztább a kép,színmélység javul,vetítőn nálam kissé olyan feeling,mintha,mondjuk,zsírpapírt húznék le a képről..
Na,ez kis túlzás,de tényleg nagyon nagy a különbség.
De van itt pár ember,aki ezt össze tudta hasonlítani,kérdezd tőlük is..
A 3910 azért nem csak képben,hangban is elég szépen teljesít,ezt se feledd.
Meg vagyok vele elégedve,HDMI/DVI kimenetes gépek közül volt ezelőtt Samsung HD935 ,Denon 2910,Pioneer DV868AVi,eddig ez a legjobb.
A HD formátumokhoz még igen sokáig nem lesz megfelelő (pl. magyar felirat,szinkron,egyáltalán PAL-os HD DVD vagy BluRay) anyag,egy darabig még maradhat a Denon,úgy érzem.
Akkor te sűrűn váltogatod a lejátszókat
Mi az oka?
Ha csak HDMI - DVI kimenetet nézzük, akkor is nagy lehet a különbség a Pana és a Denon között? Állítólag a Panaban is Faroudja DCDi van, igaz nem tudom, hogy a digit kimeneteken vagy a komponens kimeneten műxik? A Denonnál ez hogy van? A Panaról tudsz valamit?
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Hali!
próbálta már valaki az S97-est? Konkrétan a DVI - HDMI vs. komponens video különbségre lennék kiváncsi...
3910-esen a különbség ég és föld...De a két gép nem igazán azonos árkategória,nem?
Pont ezért kellene a segítség. A Sony DVD-m novemberben volt 5 éves, maximálisan ki is szolgált. Épp itt az ideje lecserélni. A Panára már most megvan a lóvé, a Denont kb február végén tudnám megvenni. Most komponens kábelt használok a projihoz, és az érdekelne, hogy a digitális csatlakozóval jobb képet lehetne-e kicsiholni a vetítőből, vagy sem? A két teljesen eltérő árú készülék ötlete pedig azért merült fel, mert hát itt kopogtatnak a HD készülékek lassan, és felvtődik az emberben a kérdés, hogy nem-e arra kellene majd az a + kb. 200000 Ft-ot elkölteni?
Nagyon nagy különbség van egy HDMI/DVI kimeneten kapott,mondjuk 720P-s kép,meg egy sima komponens közt.
Sokkal élesebb,tisztább a kép,színmélység javul,vetítőn nálam kissé olyan feeling,mintha,mondjuk,zsírpapírt húznék le a képről..
Na,ez kis túlzás,de tényleg nagyon nagy a különbség.
De van itt pár ember,aki ezt össze tudta hasonlítani,kérdezd tőlük is..
A 3910 azért nem csak képben,hangban is elég szépen teljesít,ezt se feledd.
Meg vagyok vele elégedve,HDMI/DVI kimenetes gépek közül volt ezelőtt Samsung HD935 ,Denon 2910,Pioneer DV868AVi,eddig ez a legjobb.
A HD formátumokhoz még igen sokáig nem lesz megfelelő (pl. magyar felirat,szinkron,egyáltalán PAL-os HD DVD vagy BluRay) anyag,egy darabig még maradhat a Denon,úgy érzem.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Hali!
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Hali!
Hali!
Házimozi galéria
Miért igen:
i. A formatervezése érthető módon illik az s97-hez
Az SA-XR50 formaterve is illik a 97-eshez.
Viszont még nem is láttam sehol árlistát, hogy az XR70-est egyáltalán mennyiért adnák.
Találkozott már valaki MOMITSU V880 v. BRAVO D1 lejátszóval "élőben"? Esetleg más olyan készülékkel amin a dvi kimenet a nem hagyományos felbontásokra is átállítható?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD S97
Én egy ilyen megvásárlást vettem tervbe, csak azt nem tudom, hogy érdemes-e hozzá olyan receivert venni, aminek van HDMI bemenete (is).
Konkrétan a Pana SA-XR70 és XR50 receiverek között vacillálok, mert úgy látom, hogy a 70-es nem sokkal tud többet mint az 50-es (kivéve az említett HDMI bemenet).
Mert a player HDMI kimenete menne majd közvetlenül a projektorba, és akkor meg nem felesleges, hogy a receiveren is legyen?
Miért ne:
i. Kevés hdmi-s erősítő van a piacon, ez nagyon leszűkíti a válogatás lehetőségét.
ii. Ha a lejátszó hdmi kimenetét a vetítő bemenetére kötöd -mellesleg nagyon helyesen-, akkor az erősítő ilyen csatlakozójának úgysincs hely se be- se kimeneti oldalon.
iii. Ha "megszakítod" a hdmi kábelt az erősítőnél akkor ugyan "spórólsz" egy koax/optikai összekötést de többet buksz a dupla hdmi kábelen mind árban, mind hibalehetőségben és esetleg minőségben is.
Miért igen:
i. A formatervezése érthető módon illik az s97-hez
ii. Ha szeretnéd használni a videó kapcsoló funkcióját akkor jó a minél sokrétűbb be- és kimenet fajta.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD S97
Én egy ilyen megvásárlást vettem tervbe, csak azt nem tudom, hogy érdemes-e hozzá olyan receivert venni, aminek van HDMI bemenete (is).
Konkrétan a Pana SA-XR70 és XR50 receiverek között vacillálok, mert úgy látom, hogy a 70-es nem sokkal tud többet mint az 50-es (kivéve az említett HDMI bemenet).
Mert a player HDMI kimenete menne majd közvetlenül a projektorba, és akkor meg nem felesleges, hogy a receiveren is legyen?
...Üdv:
zsebi
p.s.Boldog Karácsonyt mindenkinek
Kérlek, legközelebb a megfelelő topikba írj, pl.
esetleg ide
Sziasztok!
"Simon Templar" hathatós segíségével (amit itt is köszönök) szerettem volna a pc-met (matrox g550 32mb vga kártya) összekötni a tv-vel. Kábelek Kácsa audió-tól.
Beállítások:
Vezérlőpult->Megjelenítés->Beállítások->Speciális->DualHead->Features->DulaHead DVDMax. Itt Use DualHead DVDMax, Preserve Aspect Ratio (és a megfelelő TV képarány), Detect Based on video source size, a többi nincs bepipálva. Szintén a DualHead->TV output->TV Standard->PAL
A power dvd-vel lejátszott film a monitoron simán fut, de a tv-re nem jut ki.
A DVDMax kiírja az állapotát. Most ez látható: Enabled but not currently active.
Ha elindítom a filmet akkor állítólag aktiválódnia kéne: Enbaled and active. DE EZ NEM VÁLTOZIK.
A hang ok, bár a hifi equalizere zajos 160h-nél, de legalább szól.
"Simon" szerint szoftveres probléma lehet, s xp ujrainstallal kéne próbálkozni.
Mielőtt megtenném nincs valami ötletetek?
Előre is köszi.
Üdv:
zsebi
p.s.Boldog Karácsonyt mindenkinek
Nos, én végigkábeleztem a lakást komponens kábelekkel.
Azt még értem, hogy egy nappalit be kell kábelezni, mert az egyik végén van a tv meg a vászon, és a másik végén a proj. meg a hátsó hangfalak.
De milyen kábelezés kell a lakás többi részére?
OFF
Igaz, félreérthetően fogalmaztam. De mivel ennyire kiváncsi voltál rá elmondom az egészet.
A nagyszobában van a számítógép. Onnan (kupac A) S-Video és koax digital az aljzatbetonban a hálószobába az erősítőbe (kupac B ). Kupac B-ből kompozit kábel (VHS), S-Video kábel (PC), komponens kábel (DVD), surround hangfalkábel át a hálószoba másik végébe szintén az aljzatbetonban (kupac C ). Ott kijön a két hátsó surround hangfalkábel és bemegy a többihez a projektor tápkábele és ez a halmaz megy fel a falban 180 magasságig a projektor kimenethez.
Megemlíthetném még a nagyszobát (kupac A) az emeleti két szobával összekötő (szintén falban illetve aljzatbetonban) eternet hálózati kábeleket és a telefon alközpont (kupac A) összeköttetéseit az emeleti szobákkal illetve a hálószobával, de ez egyrészt már túlzás lenne másrészt nem is tartozik a tárgyhoz.
Szóval ki kellene vennem az aljzatbetonból a 10 méteres komponens kábeleket (három koax) és a helyére bevarázsolni a DVI kábelt. Ez egyrészt nagyon macera másrészt mivel a kábelek nem egy csatornába mennek kérdés, hogy két koax helyére beférne-e egy 10 méteres DVI (mármint vastagságra). Sőt, a PC S-Video kábelét is ki kellene cserélni egy RGB kábelre, hogy a HDTV filmeket meg tudjam nézni.
Mentségemre legyen mondva, hogy 1 évvel ezelőtt kellett leadnom a terveket és akkor még nem tűnt ilyen közelinek a DVI kimenet és a HDTV. Ha meglesz a projektor és nem leszek megelégedve a komponens minőséggel akkor azért rászánom magam a régi kábelek kicibálására (a DVD 8 méter hosszon megy a falban illetve a betonban, a PC pedig 15 méter hosszon) bár sok kedvem nincs hozzá. Mivel minden csatornában megy elvileg lehetséges a csere már ha az aljzatbeton nem roppantotta össze a csatornát. Ezt még nem próbáltam ki.
Nos, én végigkábeleztem a lakást komponens kábelekkel.
Azt még értem, hogy egy nappalit be kell kábelezni, mert az egyik végén van a tv meg a vászon, és a másik végén a proj. meg a hátsó hangfalak.
De milyen kábelezés kell a lakás többi részére?