Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

A kollégám 70e körül árul egy komplett diamond szettet. Érdekes, hogy senki sem csap le rá.
Én megvettem volna, de ugye adódott ez a kis gond az erősítőmmel, aztán meg újra szerelembe estem a Celestionökkel. Tegnap fél órán át hallgattam a saturnban olyan zenét, amit normális körülmények között sosem tennék (kísérleti minimáltechno, bakelitről kazettára másolva majd bedigizve) - esküszöm minden reccsenése az eredeti forrásnak élményszámba ment, az meg külön érdekes hogy a 8 bites forrásból milyen teret csinált a két doboz.

PLII-ben meg a Viva szólt iszonyú szépen, olyan zenékkel amit sosem hallgatnék : D Persze közben szokás szerint demózott a szomszédban az autóhifi-szekció, mert miért ne tekerjük szakadásig azt a potit, ha egyszer be van kötve a cucc, ugye?

Nem tehetek róla, de a hangnyomásra gyúró autóhifisták nem a kedvenc embereim
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A kollégám 70e körül árul egy komplett diamond szettet. Érdekes, hogy senki sem csap le rá.
gondolom Bp., ugye?
ha lenne autóm már régen tsc saturnjai szólnának nálam

Amikor én árultam a Celestion szettet, akkor természetesen költségtérítéssel vállaltam volna a házhozszállítást is. Beszéld meg az "árulóval" hátha ő is vállal ilyesmit!

Óh miért is kelt el az a szett!!! Óh miért!!!

Tegnap megint hallgatóztam picit. Kegyetlen jó ez a doboz, bár megvan a maga egyénisége...de nekem teccik.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gondolom Bp., ugye?

Amikor én árultam a Celestion szettet, akkor természetesen költségtérítéssel vállaltam volna a házhozszállítást is. Beszéld meg az "árulóval" hátha ő is vállal ilyesmit!
gordon314.fw.hu

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

gondolom Bp., ugye?
system

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

close652
Beköltözött
Beköltözött

Köszönöm Gordon,
Fő problémázásom, hogy az erősítőhöz hogy viszonyulnak,
vagy úgysem lesz érdemi különbség?
system

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Lassan finisbe érkezne nálam a a frontok beszerzése. 
> a következő 2 évben kb. maradna ugyanígy az a rendszerem
> képtelenség volt mindent hallgatni, főleg jó helyen
> és soha nem az én erősítőmmel.

Érdemes a Wharfedale Diamond 8.3-nál jobbat vennem? (ez most az MM-ben 50e ft)
> max 15e drágábban, és sajna városomban
> sony erősítéssel jó ez, vagy inkább más? (kemény-lágy-zenei ?ajsa-fémes stb.
hangzások szakértői, plíz)
> kb. 50-50% zene-film (+/-10%)

Köszi

Nem feltétlenül érdemes, bár én mást vennék az árából! Ha kicsit előre gondolkozol, akkor ugye a Diamond bár nem rossz hangú, de nem is lesz örök darab a rendszeredben. Szubot nem pótolja ez sem és a zenei hangban lehet nála jobb ár/érték arányút venni.
Én maradnék a jól bevált Tannoy Mx2-esnél, esetleg Mx3. Most még 48 eFt a netdeponál, amíg van. Érdemes lecsapni rá, mert egy külön sztereó rendszerben is megállja a helyét! (Az Mx3 meg 70, ha állót szeretnél több basszussal.)
Bár ha azt nézzük, hogy a Diamond meg 8.3 meg csak 57 hát nehéz döntés!
gordon314.fw.hu

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha van a közeledben MM, érdemes ott nézelődni, mert szokatk árulni előre összeállított szetteket (nem kompakt házimozi!) az összerakott komonenseknél olcsóbban. Én például így vettem a cuccomat: Denon erősítő, dvd, Wharfedale hangfalszett.
Ezeknél is ki lehet fogni olcsó szetteket:

www.ittveddmeg.hu

www.netdepo.hu

Csak szólok: Őselefántról nevezett Saturnus áruházban Celestion F30+F10+F35 center + S80 sub 164.990 pénz. Nem tudták eladni karácsonykor 5.0-ban, erre hozzácsapták a subját is Lehet veszek egyet...bár kissé luxus ez a sub. Valakinek valami tapasztalata? Önmagában 70-80 körül árulják a mélyládát...nem lehet olyan rossz. Asszem downfire.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azt a hirdetést nem találtam meg, de láttam yamaha rx-v440-est 52.000 HUF-ért használtan. Ez milyen vétel?Mennyire jobb, mint az rx-v350?
Olvasgatom a specifikációkat, de nem nagyon értem mit is jelentenek ezek....

Hm... érdekes, hogy nem találtad, ott volt alatta. Lásd milyen jó fej vagyok.

2005-01-17 | Dávid | 70/224-97-79 | Budapest
-Eladó! Yamaha RX-V630 as, VADONAT ÚJ, 6.1 csatornás házimozi erősítő. Fekete színű. Az új ára 150e Ft. volt. Irányár: 65000 Ft.

Az a "vadonat új" duma kicsit túlzás lehet szerintem, de ha minden klappol az erősítővel, akkor, mint gyöngytyúk a takonyra.

Léva

Lehet vadonatúj, ha raktáron maradt készlet. Lásd például a Satsystemben akciózott, elég régi H/K System 1500-at (amiről egyébként az eladó lebeszélt, ez nálam nagyon jó pont ha lebeszél valamiről az eladó

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ha van a közeledben MM, érdemes ott nézelődni, mert szokatk árulni előre összeállított szetteket (nem kompakt házimozi!) az összerakott komonenseknél olcsóbban. Én például így vettem a cuccomat: Denon erősítő, dvd, Wharfedale hangfalszett.
Ezeknél is ki lehet fogni olcsó szetteket:

www.ittveddmeg.hu

www.netdepo.hu
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

close652
Beköltözött
Beköltözött

én kérdésemre senki?
system

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Köszönöm a segítségeteket,lassan kezd tisztulni a hang, kis képzavarral élve...

Ha vmi később még eszembe jut, írok. Addig olvasgatok még picit...
És várok vmi jó vételre, hátha lesz vmi akció.

Thx!

Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

FPM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: FPM »

Köszönöm a segítségeteket,
lassan kezd tisztulni a hang, kis képzavarral élve...

Ha vmi később még eszembe jut, írok. Addig olvasgatok még picit...
És várok vmi jó vételre, hátha lesz vmi akció.

Thx!

TV: Samsung CS-762 ANT DVD: Pioneer DV-2750 Erősítő: 20 éves FISHER Front: Wharfedale Diamond 8.3 Center: Wharfedale 8C Surround: Wharfedale Diamond 8.1
...már tényleg csak 1-2 apróság kell...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Persze, hogy lehet zenét hallgatni házimozierősítőn. Én is azon hallgatom most is. Ha sztereo anyagot hallgatsz egy házimozierősítőn, akkor csak a két front fog szólni, hancsak nem kapcsolsz be egy térhagzást létrehozó DSP-t. Ilyen pl. a Dolby Pro Logic II is, vagy az egéb movie, hall, stb. módok. Általában az erősítőkön van egy olyan mód is (A Denonomnál Dirketnek hívják, van ahol Pure Stereo), ahol a felesleges áramköröket kikapcsolja a minnél jobb sztereo megszólaltatás érdekében. Én pl. Direkt módban hallgatom a CD-ket.

Próbált már valaki úgy zenét hallgatni PLII Music állásban, hogy az erősítőn kikapcsolja a (front oldali) centert? Szerintem a center csak a filmekhez kell, zenénél nagyon kilóg a hangja az összképből. A center rontja le nagyon erősen a PLII Music megítélését zenehallgatás esetén.

ON:

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyébként mivel tud többet egy 630-as a 350-nél vagy 440-nél?
Mivel nekem volt 440-esem, és jó sokszor hallgattam 630-ast is, ezért bátran állíthatom, hogy sokkal jobb hangja van (630).
Megnéztem az adatlapjukat, a 630-as erősebb, csak "sima" DD-EX és DTS-ES-t támogat, és jobban el van eresztve csatlakozókkal.
Egyébként Gandalf leírta a lényeget.

Léva

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Kicsit más: olvasgattam más fórumokat is a témában, de nem vagyok beljebb: azért ugye tudok zenét hallgatni házimozi erősítőn? Mindenki zenében a stereot isteníti, én nagyon nem vagyok expert, de nem lehet azt egy ilyen erősítőn megcsinálni, hogy a zene csak 2 front hangfalon szóljon?

Persze, hogy lehet zenét hallgatni házimozierősítőn. Én is azon hallgatom most is. Ha sztereo anyagot hallgatsz egy házimozierősítőn, akkor csak a két front fog szólni, hancsak nem kapcsolsz be egy térhagzást létrehozó DSP-t. Ilyen pl. a Dolby Pro Logic II is, vagy az egéb movie, hall, stb. módok. Általában az erősítőkön van egy olyan mód is (A Denonomnál Dirketnek hívják, van ahol Pure Stereo), ahol a felesleges áramköröket kikapcsolja a minnél jobb sztereo megszólaltatás érdekében. Én pl. Direkt módban hallgatom a CD-ket.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Már csak az a kérdés, hogy ezekhez az erősítőkhöz (pl yamaha 630) passzol a wharfedale diamond 8.3-as hangfal?Jó így együtt? Vagy mindegy mit teszek hozzá ebben a kategóriában?

Erre nehéz válaszolni. Én diamondod yamaha 620-assal használtam. Annak viszonylag kemény hangja volt a többi av erősítőhöz képest. Oda jól passzolt a lágyabb hang. A 630-asnál nem tudom mi a helyzet. Egymás mellett nem hallgattam a két erősítőt, de számomra nagyjából hasonlónak tűnt hangjuk. Viszont sokan mondják, hogy a 30-as és ujabb széria hangja melegebb kevésbé kemény.

Az biztos, hogy ha sub nélkül használod, akkor a filmeknél esetleg kevés lesz a mély hang egy diamond szett esetén. A 8.3 mélyhangjai nem tudnak igazán egy subot pótolni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

FPM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Semmivel ami egy vevőcsalógató listán igazán jól mutat.

Oké, tehát "csak" jobban szól, szebb a zene, vmivel biztos többet is tud...
Már csak az a kérdés, hogy ezekhez az erősítőkhöz (pl yamaha 630) passzol a wharfedale diamond 8.3-as hangfal?
Jó így együtt? Vagy mindegy mit teszek hozzá ebben a kategóriában?
(sorry a sok láma kérdést)

TV: Samsung CS-762 ANT DVD: Pioneer DV-2750 Erősítő: 20 éves FISHER Front: Wharfedale Diamond 8.3 Center: Wharfedale 8C Surround: Wharfedale Diamond 8.1

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Semmivel ami egy vevőcsalógató listán igazán jól mutat.

FPM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

-Eladó! Yamaha RX-V630 as, VADONAT ÚJ, 6.1 csatornás házimozi erősítő. Fekete színű. Az új ára 150e Ft. volt. Irányár: 65000 Ft.

Az a "vadonat új" duma kicsit túlzás lehet szerintem, de ha minden klappol az erősítővel, akkor, mint gyöngytyúk a takonyra.

Léva

Kár, hogy ebben a köcsög országban élünk, most találtam egy amcsi céget, náluk ez újonnan 200 dollár. De már nem fogadnak nemzetközi megrendelést...

De a linket köszönöm, utánajárok!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt a hirdetést nem találtam meg, de láttam yamaha rx-v440-est 52.000 HUF-ért használtan. Ez milyen vétel?Mennyire jobb, mint az rx-v350?

Léva

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Minden "kommerszebb" gyártó (yamaha,denon,onkyo,H/K stb.) igyekszik a termékpelettáját szélesíteni. Igyekeznek a legolcsóbb ársávba is benyomulni. 50-250e között legalább számtalan modellt felvonultatva. Szerintem teljesen felesleges ez a rengeteg szint. Szerintem törekedj arra, hogy a lehető legnagyobbat vedd meg a típuslistán. A használtakból ugynazért a pénzért nagyobb modelleket kapsz.

Az, hogy jó vétel egyszerű eldönteni. Nézzd meg a típust, hogy hol helyezkedett el a terméklistán, milyen áron és a döntés adódik.

FPM
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

A 440-esemet én is eladnám ennyiért.
A 440-es 6.1 erősítő, az ezzel járó összes dekóderrel (dts-ES, dts Neo:6, DD-EX, 5-6 ch stereo, stb) együtt, talán a csatornánkénti teljesítménye is nagyobb és több az audio csatlakozója. A 440-esnek lágyabb is a hangja, nem tapasztalható nála az olcsóbb erősítőkre jellemző felkeményedés nagyobb hangerő esetén.

Na ezt akkor most megfontolom és összeszámolom a 20 forintosaimat

Kicsit más: olvasgattam más fórumokat is a témában, de nem vagyok beljebb: azért ugye tudok zenét hallgatni házimozi erősítőn? Mindenki zenében a stereot isteníti, én nagyon nem vagyok expert, de nem lehet azt egy ilyen erősítőn megcsinálni, hogy a zene csak 2 front hangfalon szóljon?

Amin most gondolkodom, a fórumok tapasztalatai alapján, az egy ilyen erősítő (vagy mégis a Yamaha 350? én nem tekerem fel a hangerőt szinte soha, társasház), és Wharfedale Diamond 8.3 hangfalpár (így 110.000-en belül maradok továbbra is), és akkor majd később még a aradék 3 hangfal...

Mitévől egyek?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A 440-esemet én is eladnám ennyiért.
A 440-es 6.1 erősítő, az ezzel járó összes dekóderrel (dts-ES, dts Neo:6, DD-EX, 5-6 ch stereo, stb) együtt, talán a csatornánkénti teljesítménye is nagyobb és több az audio csatlakozója. A 440-esnek lágyabb is a hangja, nem tapasztalható nála az olcsóbb erősítőkre jellemző felkeményedés nagyobb hangerő esetén.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Meg tudnád adni hozzá a linket?És érdemes használtat? Engem mindig óva intettek a használttól...
Vagy egyáltalán mi baja lehet egy használt erősítőnek? Mire kell figyelni?

A 630-as ennyiért nagyon jó vétel. Az erősítőkben viszonylag kicsi az esélye, hogy hibásat vegyél. Nincs benne mozgó alkatrész. A 630-as nem olyan nagyon régi modell, de azért jól nézd meg kitől veszed.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”