Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonus Faber
-
Vendég
Sonus Faber
koszi
bar multkor lattam egy cremonat kb 2k gbp korul...ezek szerint az nem volt rossz arban
Sonus Faber
Laci esetleg ha nem szalad el az ára:
http://m.ebay.es/itm/221672641367?nav=SEARCH
ez tök érdekes, de ha felmegyek az ebay.es-re és rá keresek az SF ajánlatokra, akkor a linkeden található dobozt nem találom, csak csupa olyat ami bár cremona m, de mind 5000 EUR felett vannak..
hát ez hogy?
-
Vendég
Sonus Faber
Hát igen, a hangfalad utódjai időrendben Liuto, majd a most kaphatók közül a Venere 3.0. Ez utóbbi egészen másképpen szól, de még mindig inkább új koncepció, mint valódi feljebb lépés.
És tényleg a Cremona lenne az igazi minőségi ugrás, abból az első verzió kb. 3000 - 3500 EUR, míg a Cremona M. használtan 4000 - 5500 EUR között mozog többnyire.
A mai koncepció váltott aktuális utódok az Olympica II., illetve III. Ezek egyelőre újonnan elérhetők, listaáron kb. 8 - 10 000 EUR-ért.
-
Vendég
Sonus Faber
Szia,
sztem nem érdemes arra cserélned. Valószínűleg nem lenne jelentős a változás. Ha már cserében gondolkozol, akkor egy osztályt kellene feljebb lépni. Ez inkább valamiféle oldal lépés lenne.
Koszi es mi a kov a cremona?
A guarneri is tetszik de frontnak allot szeretnek es az meg hatsonak kicsit luxus
Sonus Faber
sziasztok
kerdes
melyiknek milyen a hangszoro keszlete nekem a masodik kepen szereplo barna szinu hangsugarzoim vannak de mos latok egy v1 feketeben eladot eleg jo aron es erdekelne, hogy melyik a job?
koszi
udv
LAci
Szia,
sztem nem érdemes arra cserélned. Valószínűleg nem lenne jelentős a változás. Ha már cserében gondolkozol, akkor egy osztályt kellene feljebb lépni. Ez inkább valamiféle oldal lépés lenne.
-
Vendég
Sonus Faber
sziasztok
kerdes
melyiknek milyen a hangszoro keszlete nekem a masodik kepen szereplo barna szinu hangsugarzoim vannak de mos latok egy v1 feketeben eladot eleg jo aron es erdekelne, hogy melyik a job?
koszi
udv
LAci
-
Vendég
Sonus Faber
Igen, ez a Grand Piano Home center párja.
Ha nincs hallható hibája - nincsenek bereccsenések, torzítások, hiányzó frekvenciatartomány (ezt külön tesztanyag nélkül is hallhatod) -, akkor egyszerűen csak a Home Center hangképe nem a te világod.
A javasolt Cremona Center méretének és hangszórói számának köszönhetően sokkal szélesebb frekvencia-tartományú, dinamikusabb, szobát betöltő hangot ad, azonban meleg, barátságos, emberi tónusa változatlanul megmarad.
Ha inkább csillogóbb, "magamutogatóbb", modernebb(?) hangot keresel, akkor az új sorozatokban kell gondolkodnod, de Toy-t ne válassz - az sokkal gyengébb kategória, mint a front-sugárzóid.
koszi azt hiszem a cremonaval mar baratok lehetnenk...nekem a jelenlegi elegge vekonyka es a frontok utan nagyon nem talaltam az osszhangot!
Csili vili modern nem az en vilagom ezert is valasztottam a SF grand piano home-t.
Mar csak egy elado cremonat kene talalnom csillagaszati ar alatt de pont ezt elvezem ebben a sportban.
koszi meg1X
Sonus Faber
Errol a centerrol beszelek...igazabol sztem az erositovel nem nagyon lehet gond egy marantz 8003 elo-vegfok...van valami teszt anyag amivel le lehet tesztelni, hogy minden ok vele?
Igen, ez a Grand Piano Home center párja.
Ha nincs hallható hibája - nincsenek bereccsenések, torzítások, hiányzó frekvenciatartomány (ezt külön tesztanyag nélkül is hallhatod) -, akkor egyszerűen csak a Home Center hangképe nem a te világod.
A javasolt Cremona Center méretének és hangszórói számának köszönhetően sokkal szélesebb frekvencia-tartományú, dinamikusabb, szobát betöltő hangot ad, azonban meleg, barátságos, emberi tónusa változatlanul megmarad.
Ha inkább csillogóbb, "magamutogatóbb", modernebb(?) hangot keresel, akkor az új sorozatokban kell gondolkodnod, de Toy-t ne válassz - az sokkal gyengébb kategória, mint a front-sugárzóid.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Sonus Faber
Errol a centerrol beszelek...igazabol sztem az erositovel nem nagyon lehet gond egy marantz 8003 elo-vegfok...van valami teszt anyag amivel le lehet tesztelni, hogy minden ok vele?
Kedves Sonus Tulajok/Rajongok!
Tudna valaki egy linket/kepet kuldeni arrol, hogy eddig milyen hangsugarzo csaladok jelentek meg a sonus kinalatabol es azok, hogyan helyezkednek el egymashoz kepest? Van egy home solo centerem es nagyon nem vagyok vele megelegedve viszont a grand piano home frontjaimat szeretem es egy nagyobb/jobb centert szeretnek.
a guglit mar probaltam de a tlejes palettat egyben nem talatam meg sehol...
koszi elore is
udv
Laci
Talán itt?!
De most látom, már megelőztek!
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 467
Sonus Faber
Tudna valaki egy linket/kepet kuldeni arrol, hogy eddig milyen hangsugarzo csaladok jelentek meg a sonus kinalatabol es azok, hogyan helyezkednek el egymashoz kepest? Van egy home solo centerem es nagyon nem vagyok vele megelegedve viszont a grand piano home frontjaimat szeretem es egy nagyobb/jobb centert szeretnek.
koszi elore is
udv
Laci
Talán itt?!
De most látom, már megelőztek!
Újratervezés
koszi elore is
udv
Laci
2008-ig tudom:
Snaill project 1980
Parva 1982
Minima FM2 1984
Electa 1986
Gravis FB100 1986
Electa Amator 1987
Extrema 1991
Minima Amator 1992
Minuetto 1992
Guarneri Homage 1993
Concertino 1995
Concerto 1996
Concerto Grand piano 1996
Solo 1997
Piccolo Solo 1997
Electa Amator II 1997
Signum 1998
Amati Homage 1998
Concertino Home 1999
Concerto Home 1999
Grand piano Home 1999
Solo Home 1999
Wall Home 1999
Gravis B1 1999
Cremona 2001
Cremona Auditor 2002
Cremona Center 2002
Cremona Active sub. 2002
Stradivari Homage 2004
Concertino Domus 2005
Concerto Domus 2005
Grand piano Domus 2005
Center Domus 2005
Wall Domus 2005
Gravis Domus 2005
Amati Anniversario 2005
Guarneri Memento 2006
Elipsa 2006
Cremona M 2007
Auditor M 2007
Auditor Elipsa 2007
Center M 2007
Cremona Sub M 2008
A Solo Home Center nem egy filléres doboz,szerintem ott valami más lehet a bibi.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 230
Sonus Faber
koszi elore is
udv
Laci
2008-ig tudom:
Snaill project 1980
Parva 1982
Minima FM2 1984
Electa 1986
Gravis FB100 1986
Electa Amator 1987
Extrema 1991
Minima Amator 1992
Minuetto 1992
Guarneri Homage 1993
Concertino 1995
Concerto 1996
Concerto Grand piano 1996
Solo 1997
Piccolo Solo 1997
Electa Amator II 1997
Signum 1998
Amati Homage 1998
Concertino Home 1999
Concerto Home 1999
Grand piano Home 1999
Solo Home 1999
Wall Home 1999
Gravis B1 1999
Cremona 2001
Cremona Auditor 2002
Cremona Center 2002
Cremona Active sub. 2002
Stradivari Homage 2004
Concertino Domus 2005
Concerto Domus 2005
Grand piano Domus 2005
Center Domus 2005
Wall Domus 2005
Gravis Domus 2005
Amati Anniversario 2005
Guarneri Memento 2006
Elipsa 2006
Cremona M 2007
Auditor M 2007
Auditor Elipsa 2007
Center M 2007
Cremona Sub M 2008
A Solo Home Center nem egy filléres doboz,szerintem ott valami más lehet a bibi.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
Sonus Faber
koszi elore is
udv
Laci
Itt minden jelenleg vásárolható terméküket egyben (3 oldal) megtalálhatod:
http://www.audiophile-szalon.hu/termekek/markak/tma5
A Home Solo centersugárzó és a Grand Piano Home gyárilag ajánlott házimozi összeállítás. A Home Solo kifejezetten valósághű emberi hangokat képes megjeleníteni, s tulajdonképpen ez a center(dialogus)csatorna szerepe. Biztos, hogy minden rendben van az erősítéssel, csatornakiosztással, szub-beállítással? Ha minden rendben van, s egyszerűen csak a Solo nem a te "világod", akkor a régi sorozatokból egyetlen választási lehetőséged van a Cremona Center - ezt elég nehéz überelni.
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Sonus Faber
koszi elore is
udv
Laci
Ring radiator a neve. Én csak pöcsös vifának hívom.
Így van..... a nagyobbakban meg ScanSpeak ringradiátor van....
Sonus Faber
Így van..... a nagyobbakban meg ScanSpeak ringradiátor van....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Sonus Faber
...A magassugárzó pedig nem a szokványos dóm, hanem egy gyűrű, melyből középen kiemelkedik egy kúp...
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Sonus Faber
Ez erdekes igaz nekem a grand piano van de abbol tuti a domus a regebbi de az biztos hogy az enyem fabol van;)
A Grand Piano nagyon sok változatot megélt az évek alatt. 2 / 3 utas; basszreflex / passzív membrános, 1 mélysugárzó / 2 mélysugárzó; különféle méretek; "Concerto" megnevezés használata; 6 / 8 ohm...
Az utolsó (legújabb - már ezt sem gyártják) sorozat Domus néven futott. Onnan lehet könnyen felismerni, hogy a közép- és mélysugárzón nincs porsapka, helyén egy hullámos szélű világos "képződmény" látszódik. A magassugárzó pedig nem a szokványos dóm, hanem egy gyűrű, melyből középen kiemelkedik egy kúp.
(volt már korábban is olyan változat, ahol nem volt porsapka, annak Concerto volt az előneve és "szokványos" dóm a magassugárzója)
longkft.hu/audioblog/
-
Vendég
Sonus Faber
Home a régebbi sorozat - még Franco Serblin tervezte. Fából (mdf váz + fa oldallap) van.
Domus az újabb sorozat (új tulajdonos, új tervezőgárda). Erről linkeltek be korábban egy belső képet, mely szerint műanyagból van a háza.
"Csavarhúzó nélkül" ennyit lehet mondani.
Ez erdekes igaz nekem a grand piano van de abbol tuti a domus a regebbi de az biztos hogy az enyem fabol van;)
Sonus Faber
Valaki meg tudja mondani,hogy egy concertino esetében mit jelent a home és mit a domus?Valamint el lehet-e dönteni melyik a műanyag házas, és melyik a fa?Mindezt ránézésre, csavarhúzó nélkül?
Home a régebbi sorozat - még Franco Serblin tervezte. Fából (mdf váz + fa oldallap) van.
Domus az újabb sorozat (új tulajdonos, új tervezőgárda). Erről linkeltek be korábban egy belső képet, mely szerint műanyagból van a háza.
"Csavarhúzó nélkül" ennyit lehet mondani.
longkft.hu/audioblog/
Sonus Faber
Valaki meg tudja mondani,hogy egy concertino esetében mit jelent a home és mit a domus?Valamint el lehet-e dönteni melyik a műanyag házas, és melyik a fa?Mindezt ránézésre, csavarhúzó nélkül?
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
Sonus Faber
Aida és a Stradivari közti űrt hivatott betölteni kb 18millio Ft .
Gyönyörű.Mennyibe kerül majd egy ilyen csoda vajon?
Luxman Cl-38C Csöves előerősítő, Luxman MQ-88uC csöves végerősítő, Luxman M-200 végerősítő, Luxman D-380 Csöves CD, Sonus Faber Maxima Amator, Zu Audio Soul MK2, Aurender A100 Streamer, Thorens TD2001,TP-90, Audio-technica AT-ART9, Siltech LS180 G3, Furutech tp609-e
Sonus Faber
Lilium:
http://www.sonusfaber.com/en-us/products/lilium
Gyönyörű.Mennyibe kerül majd egy ilyen csoda vajon?
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner <<<<< >>>>> Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7648
Sonus Faber
Nem csak dísz a karbon...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)