Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Exposure
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Exposure
Hangfalkábel ügyben a "kézenfekvő" típusokon kívül( Naim, Expo, Cable Talk) van javaslatotok? VI-VII-VIII trióhoz keresek valami jobbfélét, nem a trió árában. Felmerült még az NVA valamely típusa. Ja, ES14 dobozokat hajtanak.
Én tennék ezzel egy próbát.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1708234
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Exposure
Hangfalkábel ügyben a "kézenfekvő" típusokon kívül( Naim, Expo, Cable Talk) van javaslatotok? VI-VII-VIII trióhoz keresek valami jobbfélét, nem a trió árában. Felmerült még az NVA valamely típusa. Ja, ES14 dobozokat hajtanak.
Ez engem is érdekelne, én is régóta keresgélek jobbat. Indy LFD grain free kábelét próbáltuk ehhez a trióhoz, és mindkettőnk szerint jobb volt, mint a Cable Talk Symphony 3. A baj csak az, hogy az újabb generációs (Biwire) 3m-es kábel új ára körülbelül 200.000 Ft, azaz nagyjából annyi mint a VI-VII-VIII-as vasak ára. A Siltechek is jobbak lehetnek, de azoknak is nagyon borsos az áruk, még használtan is. Kíváncsi vagyok van e lényegesen jobb mint a CT3, mondjuk százezer forintig.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5205
Exposure
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Exposure
Én nem nagyon hiszek az ilyen 'hangleírásokban', mindenféle idióta hasonlatok idecitálásában, de ha már így belefutottam: szval a nait1-et egy rega elával hallottam és nem on sight tudtam összehasonlítani a saját ion sp1/sam40 (2Xxpak2!!)- standart2/2 'rendszeremmel' (brrr), csak pro absente, és hát így a nait-rega olyan kis kedves aranyos tücsökzene volt az ionhoz-standarthoz képest. Persze a regát, illetve a royd apexet, korábban direktbe is összehallgattam (ugyanazon erősítő mellett) a standartal, és már maga a standart is sokkal jobbnak tűnt (minden szempontból) mint a rega, úgyhogy nem tudom mennyi volt ebből a nait sara.
Köszönöm, hogy ezeket leírtad. Akkor maradjunk annyiban, hogy bizonyos környezetben jobb az Ion, egy másik környezetben meg jobb lehet a Nait1. Én ezt teljes mértékben el tudom fogadni, és nem is írtam soha sehol (legalábbis azt hiszem), hogy szar lenne az Ion, csupán annyit nekem sokkal jobban tetszett a Nait1es, mint az általam meghallgatott Ionok. (Az Exposure meg még egy kicsit a Nait1-nél is jobban tetszett, illetve számomra szimpatikusabb volt a produkciója.)
Minden elektronikával relatív huzamosabb ideig éltem együtt. (Ez lehetett néhány nap, vagy bizonyos esetekben több hét, esetleg több hónap.)
Konkretizálva ezen a rendszeren:
Analóg front: Roksan Radius 3, RB300as kar, The Cartridge Man - The Music Maker III MM hangszedő, PS Audio Xstream Transcendent ic,
Hangdoboz: Royd The Sorcerer, állvány SF7, Cable Talak Symphony 3as hf. drót
Ez a néhány elem mindig állandó volt, ezekhez kerestem megfelelő vasakat.
Ezek lettek kipróbálva:
Előfok: Ethalon DIY
Végfok: Naim Nap 250 DIY
Szerettem ezt a kombinációt, de a Sorcerer-hez már annyira nem passzolt. (Korábban másik hangdobozt használtam.)
Aztán jött a Nait1es, és sokáig azt gondoltam ez lesz a végleges megoldás. Nagyon szerettem ezt a kis "cipős dobozt", és meg voltam lepve milyen hangok jönnek ki belőle. A rendszer többi eleme nem változott, jó ideig ebben az összeállításban hallgattam zenét. Tudtam a Roydokhoz még általában Ionokat, Expokat, és Heedeket használnak, ezért szerettem volna ezek közül minél többet meghallgatni itthon, hátha valamelyik jobban tetszik mint a Naim. Közben beszereztem az Exposure triót (VI, VII, VIII), de sokáig nem tudtam dönteni a Nait1, és az Expo trió között. Végül az Expo maradt.
Mindeközben meglátogatott néhány fórumtárs, különböző Ion elektronikákkal. (Vagy kölcsön kaptam meghallgatásra.)
Ezek közül mindegyiknél jobbnak tartottam mind a Nait1-et, mind az Expokat. Akik még nálam hallották ezeket a vasakat, ők is mind ezen a véleményen voltak. De ebből számomra csak az következik, hogy a Sorcerer jobban kijön ezekkel a cuccokkal, mint az Ionokkal. (Lentebb írtam, hogy volt olyan Ion amivel nagyon tetszett a Sorcerer)
A történet nagyjából így kerek.
Exposure
Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben is. Kíváncsi vagyok mire gondolsz.Én nem nagyon hiszek az ilyen 'hangleírásokban', mindenféle idióta hasonlatok idecitálásában, de ha már így belefutottam: szval a nait1-et egy rega elával hallottam és nem on sight tudtam összehasonlítani a saját ion sp1/sam40 (2Xxpak2!!)- standart2/2 'rendszeremmel' (brrr), csak pro absente, és hát így a nait-rega olyan kis kedves aranyos tücsökzene volt az ionhoz-standarthoz képest. Persze a regát, illetve a royd apexet, korábban direktbe is összehallgattam (ugyanazon erősítő mellett) a standartal, és már maga a standart is sokkal jobbnak tűnt (minden szempontból) mint a rega, úgyhogy nem tudom mennyi volt ebből a nait sara.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Exposure
A két erősítő nagyon nincs semmilyen szempontból egy ligában (és hát nem a naim van magasabban)
Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben is. Kíváncsi vagyok mire gondolsz.
Exposure
bocs, Expo-sok , de mivel itt is sikerült előhozni> Laca, mivel korábban másként nyilatkoztál, őszintén, te hallgattad a Nait 1-est egyáltalán , ill. azt és a fent nevezett Ion-triót egy és azonos rendszerben, huzamosabb ideig egymás ellenében? csak mert pl. mind webspider, mind én így, TomLeftiger kolléga pedig nagyon hasonóan tett, és ezt követően volt az a véleményünk, amit egymástól függetlenül leírtunk
Ennyi emoticont, színezést, kurzíválását, kövérítést, aláhúzást, nyilazást egy néhány soros hozzászólásban!...
A szemünk láttára születik világcsúcs.
Exposure
épp' ezért kérdeztem > tehát, "őszintén, te hallgattad a Nait 1-est egyáltalán , ill. azt és a fent nevezett Ion-triót egy és azonos rendszerben, huzamosabb ideig egymás ellenében? csak mert pl. mind webspider, mind én így, TomLeftiger kolléga pedig nagyon hasonóan tett, és ezt követően volt az a véleményünk, amit egymástól függetlenül leírtunk "
hm, Laca
Az első kérdésedre válaszoltam már: igen
A másodikra: nem (de hát valljuk meg őszintén, nem sok annyira tapasztalt ember van itt, mint Te, aki majd' minden valamirevaló erősítőt és hangfalat, majd' minden rendszerben komolyan és hosszútávon összevetett (pl. egy és két táppal is !!!) Persze milyen nem szakmabeli hobbistának is lenne erre ideje, kedve és komoly indíttatása? Nem lenne ez már-már beteges?
Exposure
Laca, mivel korábban másként nyilatkoztál, őszintén, te hallgattad a Nait 1-est egyáltalánJa, hát van egy ilyen furcsa jelenség, hogy valaki t1 időpontban még nem ismer valamit, és egy későbbi t2-ben meg már ismeri. Megismerésnek hívjuk.
Exposure
Az elmúlt egy évben volt lehetőségem itthoni körülmények között (többnyire huzamosabb ideig) tesztelni néhány készüléket. Nekem például egyik Ion sem tetszett igazán, mind a Naim-et, mind az Expo-t jobbnak hallottam. A Heed-ről nem tudok igazán nyilatkozni, mert csak Zsoltnál hallottam, de szívesen tennék vele egy próbát itthon. (Klaca ha esetleg az ország nyugati felén jársz a Heed-el...) Ehhez nálam tapasztaltabbak azt szokták hozzáfűzni, hogy az ion/heed erősítők, mivel egészen más rendszerűek, mint az akkori-mostani erősítők többsége (akár az expo-naim stb.), sokszor nem fogják meg azokat, akik sok zenét hallgatnak mindenféle hifin. Valszeg ez is a dolog mögött áll. (Az eladás topicban pl. árul valaki egy sp1/sam40 kombót, és azt írja, amikor meghallgatott egy nait1-et leesett tőle az álla az ion kombó után. Na ez tipikusan egy olyan reakció, mint amiről beszélek. A két erősítő nagyon nincs semmilyen szempontból egy ligában (és hát nem a naim van magasabban), de hát ezek szerint van olyan fül, amelyik ezt nem így hallja (plusz ehhez persze a váltásnál fellépő "újdonság" élmény is hozzá jöhet stb)
(Ha véletlenül arra járok, ésé véletlenül nálam van valami Heed, akkor megejtjük a meghallgatást!)
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Exposure
Szerintem itt nagyon nehéz igazságot tenni. Sokat olvasgattam más fórumokat is, és rengeteg különböző véleménnyel találkoztam. Az Expoknál (hasonlóan mint a Naim-nél) a legfontosabb, hogy a régi szériának nincs túl sok köze az újabb szériákhoz. Tehát aki az újabb vasak valamelyikét hallotta ilyen-olyan rendszerben, annak biztosan egészen más véleménye lesz a márkáról azokhoz képest, akik a régi modellek valamelyikét hallották. A Roydokhoz a legtöbben Ion, Naim, Expo, Heed elektronikákat használnak, talán nem véletlenül. Az, hogy ezek közük ki melyiket preferálja, egyéni ízlés dolga. Az elmúlt egy évben volt lehetőségem itthoni körülmények között (többnyire huzamosabb ideig) tesztelni néhány készüléket. Nekem például egyik Ion sem tetszett igazán, mind a Naim-et, mind az Expo-t jobbnak hallottam. A Heed-ről nem tudok igazán nyilatkozni, mert csak Zsoltnál hallottam, de szívesen tennék vele egy próbát itthon. (Klaca ha esetleg az ország nyugati felén jársz a Heed-el...)
Valamit elfelejtettem. Csavarok még egyet a dolgon. Zsoltnál a Royd napon a Sorcerer nagyon tetszett az Ion obelisk 3x/x-pack-al. Itthon meg egyik Ion-nal sem tetszett a varázsló, azok közül amit volt alkalmam fülvégre kapni. (A fenti összeállítás nem volt köztük.) Szóval vagy a Ion obelisk 3x/x-pack emelkedik ki a többik Ion közül (legalábbis számomra), vagy a Sorcererel ennyire "megértik" egymást, és megvan az amit szinergiának nevezünk.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 696
Exposure
Akusztika?
az van a dob utcában ? (nem mostanában volt)
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Exposure
Az es14-et én is egy csúcs farlow-expóval (IVDR)hallottam a legjobbnak. Royd(Sintrá)hoz viszont inkább az ion-t szeretem (bár annál is van jobb (heed)). Az új expókról viszont azt hallom, hogy nem sok közük van a 'klasszikusokhoz', bár magam még ilyet nem hallottam. A csirke viszont tényleg sülten jó, a máglyával alkot igazi szinergiát.
Szerintem itt nagyon nehéz igazságot tenni. Sokat olvasgattam más fórumokat is, és rengeteg különböző véleménnyel találkoztam. Az Expoknál (hasonlóan mint a Naim-nél) a legfontosabb, hogy a régi szériának nincs túl sok köze az újabb szériákhoz. Tehát aki az újabb vasak valamelyikét hallotta ilyen-olyan rendszerben, annak biztosan egészen más véleménye lesz a márkáról azokhoz képest, akik a régi modellek valamelyikét hallották. A Roydokhoz a legtöbben Ion, Naim, Expo, Heed elektronikákat használnak, talán nem véletlenül. Az, hogy ezek közük ki melyiket preferálja, egyéni ízlés dolga. Az elmúlt egy évben volt lehetőségem itthoni körülmények között (többnyire huzamosabb ideig) tesztelni néhány készüléket. Nekem például egyik Ion sem tetszett igazán, mind a Naim-et, mind az Expo-t jobbnak hallottam. A Heed-ről nem tudok igazán nyilatkozni, mert csak Zsoltnál hallottam, de szívesen tennék vele egy próbát itthon. (Klaca ha esetleg az ország nyugati felén jársz a Heed-el...)
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Exposure
Az es14-et én is egy csúcs farlow-expóval (IVDR)hallottam a legjobbnak. Royd(Sintrá)hoz viszont inkább az ion-t szeretem (bár annál is van jobb (heed)).
Én a Sintrát is IVDR-el hallom a legjobbnak, de elismerem mind az Ion, mind a Heed erényeit. Előbbit picit unalmasabbnak, utóbbi picit túlszaturáltnak, hűvösebbnek hallom. De, kinek, kinek ízlés szerint.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 696
Exposure
ne csináljatok egy másik hitgyülekezetet,könyörgöm,van már elég
Az új sorozatot használták Nordost prezin,System audio hangfalakkal,a forgalmazó Dyno-val párositotta,Spendor-al volt szerencsém a 3010 sorozathoz,én Tannoy-al használtam,ismerek egy srácot aki JBL-el használta...
én hallottam acoustic energy-vel is az egyik hifis boltban
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Exposure
Az Expo-k Royd- és Epos-mágnesek.Bár nálam a fordítva volt, egy pár ES14 rántott magára egy halom fekete dobozt
Van aki mással hallgatja?
Az es14-et én is egy csúcs farlow-expóval (IVDR)hallottam a legjobbnak. Royd(Sintrá)hoz viszont inkább az ion-t szeretem (bár annál is van jobb (heed)). Az új expókról viszont azt hallom, hogy nem sok közük van a 'klasszikusokhoz', bár magam még ilyet nem hallottam. A csirke viszont tényleg sülten jó, a máglyával alkot igazi szinergiát.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
Exposure
Hozzátok a rőzsét, egy hitetlen szinergia-tagadó csirkét kell megégetni
nem tagadtam soha sem a szinergiát,de ne misztifikáljatok..és nyugodtan megégethetsz...
bye
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6427
Exposure
Hozzátok a rőzsét, egy hitetlen szinergia-tagadó csirkét kell megégetni
Én is hallgattam Dynoval meg szélessávúval is.
a szinergiatagadó eretnekjének...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
Exposure
Az Expo-k Royd- és Epos-mágnesek.Bár nálam a fordítva volt, egy pár ES14 rántott magára egy halom fekete dobozt
Van aki mással hallgatja?
ne csináljatok egy másik hitgyülekezetet,könyörgöm,van már elég
Az új sorozatot használták Nordost prezin,System audio hangfalakkal,a forgalmazó Dyno-val párositotta,Spendor-al volt szerencsém a 3010 sorozathoz,én Tannoy-al használtam,ismerek egy srácot aki JBL-el használta...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503