Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

handrasw
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: handrasw »

Bár elfogult Yamis vagyok, a kettőből én is a Denon-t választanám.
Akkor ma mégegyszer meghallgatom, majd megveszem. :-)

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Bár elfogult Yamis vagyok, a kettőből én is a Denon-t választanám.
Osu no seishin!

handrasw

Egyértelműen ebben az esetben a Denon...
De mekkora a keret?
Még mindig a max. 50. :-)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Itt a fórumon két készülék adódna, a második olcsóbb;
Denon 2105
Yamaha RX-V361
Még mindig a stereo audio tudás lenne fontos számomra. Mit mondtok?
Egyértelműen ebben az esetben a Denon...De mekkora a keret?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Denon 2105
Yamaha RX-V361

A Danon egyértelműen, és sokkal jobb, több kategóriával a Yami felett.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

handrasw

Denon 2105
Yamaha RX-V361

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ez hogy aránylik egy Denon 2105-höz, mert azt ismerem, és meg tudnék barátkozni a hangjával.
A 3802 2 vagy 3 kategóriával feljebb van és 3 évvel régebbi, mint a 2105.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

handrasw

Akkor marad a Denon, Marantz, h/k.
Pl. egy ilyen: http://olx.hu/hirdetes/denon-avr-3802-7 ... 54ddd4aca4
Ez hogy aránylik egy Denon 2105-höz, mert azt ismerem, és meg tudnék barátkozni a hangjával.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mindenképpen használtban gondolkodnék, maximum 50 ezerig. (Nem mosolyog! )
Pl. egy ilyen régebbi nagyvas: http://olx.hu/hirdetes/denon-avr-3802-e ... ceac597e70
http://olx.hu/hirdetes/denon-avr-3802-7 ... 54ddd4aca4

handrasw

A házimozi erősítők többsége sztereó üzemmódban zenén elvérzik. Kivétel a nagy márkák prémium kategóriás erősítői (pl, Pioneer SC-LX sorozat), vagy az Anthem és a Cambridge Audio erősítői. Ha a zene fontosabb mint az 5.1-es filmhang, jobban jársz hangban és büdzsében egyaránt egy sztereó erősítővel. A forrás készülékeken általában be lehet állítani, hogy a sokcsatornás mozihangot keverjék le sztereóba.
Mindenképpen használtban gondolkodnék, maximum 50 ezerig. (Nem mosolyog! )

DaliBaba
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: DaliBaba »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek, hátha van valakinek vele tapasztalata otthoni körülmények között!

Kinéztem egy LG 65 LB 730V típusú Led Tv-t és érdekelne a véleményetek egy Samsung PS51E550 -t váltana! 

A passzív 3D nekem sokkal jobban bejött az LG nél mert sajnos az aktív 3D nagyon bántja a szememet...

A válaszokért előre is köszönet!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3243
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok.
Adott egy átlagos lakótelepi nagyszoba. Eddig egy öreg JVC hifi torony erősítő volt  HS-500 hangfalakkal dvd, cd, tuner, Android tv-box rákötve.
Elromlott, ezért úgy gondoltam továbblépek házimozi irányba. Kaptam is kölcsön egy öreg Onkyo erősítőt, amit egyelőre stereo üzemmódba kötve, kissé csalódtam a hangjában. Szinte kizárólag könnyűzenét hallgatnék, néha egy-egy film hangjával. Létezhet erre költséghatékony megoldás? 

A házimozi erősítők többsége sztereó üzemmódban zenén elvérzik. Kivétel a nagy márkák prémium kategóriás erősítői (pl, Pioneer SC-LX sorozat), vagy az Anthem és a Cambridge Audio erősítői. Ha a zene fontosabb mint az 5.1-es filmhang, jobban jársz hangban és büdzsében egyaránt egy sztereó erősítővel. A forrás készülékeken általában be lehet állítani, hogy a sokcsatornás mozihangot keverjék le sztereóba.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok.
Adott egy átlagos lakótelepi nagyszoba. Eddig egy öreg JVC hifi torony erősítő volt  HS-500 hangfalakkal dvd, cd, tuner, Android tv-box rákötve.
Elromlott, ezért úgy gondoltam továbblépek házimozi irányba. Kaptam is kölcsön egy öreg Onkyo erősítőt, amit egyelőre stereo üzemmódba kötve, kissé csalódtam a hangjában. Szinte kizárólag könnyűzenét hallgatnék, néha egy-egy film hangjával. Létezhet erre költséghatékony megoldás? 

Zenére Denon, h/k, Marantz.
Határozd meg azt a keretet, amit rászánsz, a kategóriát ismerve már könnyebb segíteni.
Emlékeim szerint a JVC hifinek erősen mélybe húzott a hangja, ha ehhez hozzászoktál, akkor harsány hangú erősítők nem lesznek jók neked.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok.

Ha sejted hogy mit szeretnél, segíthetünk!De tudnod kell mit szeretnel!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

handrasw

Sziasztok.

visionx
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: visionx »

Az az ár szerintem is elfogadható. Teljesítmény van, kinézet is patináns, manual szerint kezelhetősége mint a denon-nak. Ebben még a beállításai is megegyeznek. Valamint ha ezt nem is, de a nagyobbik 965-ről annyira nem írnak rosszakat. Bár tény és való sok nem kerülhetett a moziszobákba belőle. Ezt meg is értem az ára miatt, én is biztos inkább egy japó mellett tettem volna le a voksot. Holnap megyek, vihetek hangdobozt, így ki is tudom próbálni. Hogy mi lett a vége, majd megírom ide ha érdekel titeket. Köszi a segítséget eddig!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Igen, én egyből a belső elrendezését vizsgáltam. A maga kategóriájában ritka ez a felépítési mód, no meg a többletsúly a többihez. Vagy 24kg emlékeim szerint.Nekem a kinézet is számít, anno a Denonba nagyon szerelmes voltam, az újabb típusok nekem kinézetre már túl modernek látszódott. Onkyo meg sajnos nem fogott meg, pedig biztos szuper vasak azok is ha annyi embernek van. Marantz-ról még nem esett szó, de szerintem az is egy másik árkategória ha az anyagiakat nézzük.Így, mivel itt van a közelben, valószínű hétvégén elmegyek és meglesem magamnak. Neten fellelve egy belső képet, nagyon nem veszek észre rajta egzotikumot. Szerintem azok a kondik-se Rubycon vagy Elna, de a relék sem Omron gyártmányúak lehetnek. Emlékeim szerint a Denon-nak megvoltak az egzotikum alkatrészei, valamint eredeti japán gyártás volt.

Ha azt vesszük alapul,hogy 40000ft-ba kerül és ha nincsenek túl nagy igényeid még akár ő is megfelelő lehet.Vannak akik nem tudnak és nem is akarnak sok pénzért venni AV erősítőt.Érthető. 40000-ért újban nem is lehet kapni szerintem semmilyen házimozis gépet,ha mégis az nagyon a legalja model és szinte minden téren átlagon alul teljesít.
Tudtommal a Marantz a Rotel és a Yamaha saját fejlesztésű kondenzátorokat használ a gépeiben.Az Elna és az Oscon kondenzátorok nagyon elterjedtek és régóta fellelhető sok neves masinában.

visionx

Az említett Sherwood régi berendezés de nem olyan alap kategóriás gép volt az a maga idejében.Elég ha az erősítő hátulját és annak elrendezését mazsolázzuk.

A 3802-es Denon még öregebb mint a Sherwood 865 egyébként.

Az R965 model egészen tetszetősre sikerült! Szerintem szebb mint sok ismertebb tucat receiver.A 865 hangminőségével kapcsolatban nincsennek ismereteim.

Igen, én egyből a belső elrendezését vizsgáltam. A maga kategóriájában ritka ez a felépítési mód, no meg a többletsúly a többihez. Vagy 24kg emlékeim szerint.Nekem a kinézet is számít, anno a Denonba nagyon szerelmes voltam, az újabb típusok nekem kinézetre már túl modernek látszódott. Onkyo meg sajnos nem fogott meg, pedig biztos szuper vasak azok is ha annyi embernek van. Marantz-ról még nem esett szó, de szerintem az is egy másik árkategória ha az anyagiakat nézzük.Így, mivel itt van a közelben, valószínű hétvégén elmegyek és meglesem magamnak. Neten fellelve egy belső képet, nagyon nem veszek észre rajta egzotikumot. Szerintem azok a kondik-se Rubycon vagy Elna, de a relék sem Omron gyártmányúak lehetnek. Emlékeim szerint a Denon-nak megvoltak az egzotikum alkatrészei, valamint eredeti japán gyártás volt.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Az említett Sherwood régi berendezés de nem olyan alap kategóriás gép volt az a maga idejében.Elég ha az erősítő hátulját és annak elrendezését mazsolázzuk.

A 3802-es Denon még öregebb mint a Sherwood 865 egyébként.

Az R965 model egészen tetszetősre sikerült! Szerintem szebb mint sok ismertebb tucat receiver.A 865 hangminőségével kapcsolatban nincsennek ismereteim.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkoriban nem volt időm mozizni, és csak a helyet foglalta. Ha volt szabadidőm akkor meg stereóztam. Most kicsit változott a helyzet. Szétnéztem és tényleg még tartják az árukat. Említetted jogy típushibájuk lehet. Ezek melyik részegységére vonatkozik? Szerinted 30-40e kapnék szebb hangú készüléket? Köszönöm!
Helló.

Nekem annak idején Onkyo TX-SR 607-em volt. Elég szépen kiszolgálta a mozi részt és sztereóban sem marad le. Van rajta pure funkció is, ha nagyon sztereó orientált módon szeretnél hallgatni.
És nem utolsóként hdmi-s is.
Ilyet kb 50 körül tudsz venni. Ennél lejjebb ne adjad, mert a kompromisszumos vásárlásra én nagyon sokszor ráfáztam, és szerintem te is el fogsz keseredni, ha így teszel és csalódás lesz. - jó lesz ez is, majd kialakul című eset - 

visionx

Akkoriban nem volt időm mozizni, és csak a helyet foglalta. Ha volt szabadidőm akkor meg stereóztam. Most kicsit változott a helyzet. Szétnéztem és tényleg még tartják az árukat. Említetted jogy típushibájuk lehet. Ezek melyik részegységére vonatkozik? Szerinted 30-40e kapnék szebb hangú készüléket? Köszönöm!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ha csak a hangminőséget nézem a 35nm2 - es szobához optikai és coax bemenetet használva jól járnék ezzel-e, netán válasszam az avr-3802-3 as típust. A sherif az 40e-be fájna. A Denonok meg nem tudom mennyibe futnak :/ . Később a hangfalszettet Focal-ból (Chorus) szeretném kiépíteni.
Az előző Denont miért adtad el? Az egy igazán komoly nagyvas volt, a Sherwood a nyomába sem ér. Az ára kb. a minőségével arányos, azt még nem is tudod, hogy milyen bajai lehetnek. A nagy Denonok még ma is sokkal drágábbak.

visionx

Ha csak a hangminőséget nézem a 35nm2 - es szobához optikai és coax bemenetet használva jól járnék ezzel-e, netán válasszam az avr-3802-3 as típust. A sherif az 40e-be fájna. A Denonok meg nem tudom mennyibe futnak :/ . Később a hangfalszettet Focal-ból (Chorus) szeretném kiépíteni.

visionx

Ez egy jó 10 éves készülék, a mai Denonokhoz képest lényegesen butább és a 300x kategóriánál gyengébb is.
Mit akarsz rákötni?
121702.jpg

Hangdobozom lenne Focal, Sony, és Dantax. Valahol akad még Bang and olufsen  is. Előtte Avr-3802-em volt. De azt se tudtam igazán kipróbálni. Hdmi-re nincs szükségem, a Dts és a Dolby bőven megfelelő számomra. 

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! HM erősítő vásárlása előtt állok, és volna egy kiszemelt. Kevés infót találtam róla, hátha valamelyikőtök már találkozott vele. Minden tekintetben szimpatikus, talán csak a torzítása ami papírforma szerint elmarad pl. egy Denon-tól. 
Szóval egy Sherwood Newcastle r-865-ös példányról lenne szó. Ez a japánokhoz képest milyen szinten lenne? Pl. Denon avr-300x stb..
Pro, kontra, jöhet bármi! Köszi az iránymutatást!!!

Ez egy jó 10 éves készülék, a mai Denonokhoz képest lényegesen butább és a 300x kategóriánál gyengébb is.
Mit akarsz rákötni?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”