Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

En itthon (forumon) most kicsit tulhypeoltnak erzem a dolgot, de majd a helyere kerul, ahogy a tobbi branddal is tortent.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Anglián és Magyarországon kívül merre lehet még a Roydoknak ilyen erős rajongótábora? Csehországban és Szlovákiában a hifistáknak halvány sejtelmük sincs erről a márkáról pedig megy az angol vonal.

Jobban belenézve a mai új árakba talán nincs is túlárazva Troubadour, de én a vintageban utazom. Ott pedig az 1000 fontért bele lehet kacsingatni a valamikori 3-5000 fontos új árú cuccok közé is.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Royd hangsugárzók

Annak ellenére, hogy Minstrel tulajdonos vagyok, ez azért nem az a kategória mint a VW bogár, Austin Mini vagy akár a Fiat 500, hogy újragyártva a prémium kategóriába árazzák be.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1642

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Nálunk vlóban nem olcsó, de ha az új hangfalak árait nézzük, akkor annyira nem vészesen sok. Valahol 1000 font környékén indulnak az auidofilnek nevezhető hangfalak.
A 25 éves Sintrák is valahol 130 körül mennek használtan, ahhoz képest a 400 nem olyan osk egy új Royd-ért, ha az valóban jól szól.

Azé' nincs még 30 egyik se.

Kinti keresetekhez képest olcsó. Kaptam egy 5%-os kedvezménykupont. Kell valakinek?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Talán azért, mert abból adtak el anno a legtöbbet. Egyébként Papával értek egyet. Nekem ez sajna drága...  

Nálunk vlóban nem olcsó, de ha az új hangfalak árait nézzük, akkor annyira nem vészesen sok. Valahol 1000 font környékén indulnak az auidofilnek nevezhető hangfalak.
A 25 éves Sintrák is valahol 130 körül mennek használtan, ahhoz képest a 400 nem olyan osk egy új Royd-ért, ha az valóban jól szól.
Naim-ZU

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

En fenntartom a velemenyem, hogy ennek a doboznak hangilag nem sok koze van a royd altal kifundalt hanghoz. Plane nem a sintras vonulathoz. Nem is ertem, hogy miert eppen a nem tul jol sikerult minstrelt vettek mintanak egy brand ujraepitesehez.
Talán azért, mert abból adtak el anno a legtöbbet. Egyébként Papával értek egyet. Nekem ez sajna drága...  

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Royd árak:

Troubadour Black: 999 font, az összes többi szín (vörös, türkiz, amber, lila) 1.199 font.

Impedence 8 Ohms
Power 35 watts ~ 75 watts
Frequency 40Hz ~ 20Khz
X-max 10mm
Sensitivity 87dB 1W/1m
Dimensions 670mm (h) x 180mm (w) x 220mm (d)

En fenntartom a velemenyem, hogy ennek a doboznak hangilag nem sok koze van a royd altal kifundalt hanghoz. Plane nem a sintras vonulathoz. Nem is ertem, hogy miert eppen a nem tul jol sikerult minstrelt vettek mintanak egy brand ujraepitesehez.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Ha az akusztika hasonló vagy legalább mindkét helyen elfogadható, akkor nem látom mi miatt szólhatna másképpen.
Úgy látom nagyjából megint ott tartunk ahol sok alkalommal. Ahelyett, hogy egy megfelelő akusztikájú lehallgató helyiségen dolgoznánk, cserélgetjük a készülékeket. Én ezt nem tartom jó iránynak, ennyi az egész.

Hat nem tudom te hol laksz, de mi szobaban lakunk ott hallgatjuk a zenet is. De a szoba a dolog egyik resze csak, kevesen vesznek komplett rendszert, elmennek meghallgatni azt, hogy abban a rendszerben (es szobaban) hogy szol. Hat hadd ne mondjam, hogy ennek mennyi koze van ahhoz, hogy nalad milyen lesz. Lehet ott is jo, de hogy nem eppen azt hallod, az is ziher.

Ha rendszert akarsz epiteni, nincs mas modja, mint ajanlas alapjan probalgatni.

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Royd hangsugárzók

Royd árak:

Troubadour Black: 999 font, az összes többi szín (vörös, türkiz, amber, lila) 1.199 font.

Na egy biztos. Új gyártású Roydom az nem lesz. Ennyi pénzért már komoly dolgok közt lehet csemegézni a használt piacon.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Ha az akusztika hasonló vagy legalább mindkét helyen elfogadható, akkor nem látom mi miatt szólhatna másképpen.

Úgy látom nagyjából megint ott tartunk ahol sok alkalommal. Ahelyett, hogy egy megfelelő akusztikájú lehallgató helyiségen dolgoznánk, cserélgetjük a készülékeket. Én ezt nem tartom jó iránynak, ennyi az egész.

Igen sajnos itt tartunk, de valahol szerintem ez normális. Sok esetben a készülékek cseréje az egyetlen járható út, mert a helyiség akusztikáján nem tudunk/nem akarunk változtatni. Nálam sem a legjobb a helyzet, de nem tudok mit kezdeni vele. A nappaliban hallgatok zenét, és nem csak egyedül élek ott. Van egy barátnőm akinek teljesen más szempontjai vannak, és neki teljesen mindegy milyen az akusztika. Ha lenne egy megfelelő méretű zenehallgató szobám külön erre a célra, ahol mindent a zenehallgatásnak rendelek alá, ott esetleg megoldható lenne. Minimálisan persze alakítható a dolog, de szarból nehéz várat építeni. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Royd árak:

Impedence 8 Ohms
Power 35 watts ~ 75 watts
Frequency 40Hz ~ 20Khz
X-max 10mm
Sensitivity 87dB 1W/1m
Dimensions 670mm (h) x 180mm (w) x 220mm (d)

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Hát nem tudom... Nem biztos, hogy ami nálad vagy máshol működik az nálam is jó lesz.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Én is így csinálom. Egy néhány órás hallgatózás könnyen becsaphatja az embert. Pl.: Pont olyan lemezek kerülnek elő, ami nagyon jól áll az adott rendszernek stb.

Nyilván ilyen célzott esetben viszel magaddal olyan felvételeket - vagy olyanokat tetetsz be - amik számodra informálisak.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Es mekkora esely van ra, hogy az a komponens nalad ugyanugy fog viselkedni?
Ha odafigyelsz az akusztikára a lehallgató helyiségedben akkor elég nagy.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Azért én nem misztifikálnám ennyire túl a dolgokat a helyetekben.

Nyilván a hosszabb hallgatás után megismered olyan részleteit a dolognak ami tetszik/kevésbé tetszik az idő elteltével.

De azért ha egy helyen egy összeállításban meghallgatsz valamit (hacsak nem tragikus az akusztika) az azért gyökeresen máshol sem fog másképpen szólni (hacsak ott nem tragikus az akusztika).
Zsolték termében valóban nem tökéletesek (főleg mély freki esetén) az akusztikai körülmények - bár szerintem az átlagtól jobbak -, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy máshol ugyanazokat az összeállításokat hallgatva gyökeresen más véleményem alakulna ki azokról (a sorrend biztosan nem változna).

Nagy általánosságban én mindig tudtam néhány perc - vagy inkább 1-2 óra - után olyan következtetéseket levonni amik aztán nem igen változtak, maximum finomodtak (természetesen ez nem azt jelenti, hogy kiismertem volna a végletekig valamit). De lehet, hogy ez csak az én egyszerűségemet mutatja;)

Hát nem tudom... Nem biztos, hogy ami nálad vagy máshol működik az nálam is jó lesz. 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

en inkabb mindig megveszem, aztan honapokig hallgatom. kb ezutan mondhatom, hogy ismerem az adott kornyezetben. nem egyszer bukott ki, hogy ami elsore jonak tunt, hosszabb tavon nem tudtam vele egyutt elni. persze az ritkan van, hogy ami sz*r, az kesobb jobban tetszett

Én is így csinálom. Egy néhány órás hallgatózás könnyen becsaphatja az embert. Pl.: Pont olyan lemezek kerülnek elő, ami nagyon jól áll az adott rendszernek stb. 

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Es mekkora esely van ra, hogy az a komponens nalad ugyanugy fog viselkedni?

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Azért én nem misztifikálnám ennyire túl a dolgokat a helyetekben.

Nyilván a hosszabb hallgatás után megismered olyan részleteit a dolognak ami tetszik/kevésbé tetszik az idő elteltével.

De azért ha egy helyen egy összeállításban meghallgatsz valamit (hacsak nem tragikus az akusztika) az azért gyökeresen máshol sem fog másképpen szólni (hacsak ott nem tragikus az akusztika).
Zsolték termében valóban nem tökéletesek (főleg mély freki esetén) az akusztikai körülmények - bár szerintem az átlagtól jobbak -, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy máshol ugyanazokat az összeállításokat hallgatva gyökeresen más véleményem alakulna ki azokról (a sorrend biztosan nem változna).

Nagy általánosságban én mindig tudtam néhány perc - vagy inkább 1-2 óra - után olyan következtetéseket levonni amik aztán nem igen változtak, maximum finomodtak (természetesen ez nem azt jelenti, hogy kiismertem volna a végletekig valamit). De lehet, hogy ez csak az én egyszerűségemet mutatja;)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Szerintem ez azért nem ennyire egyértelmű. A Heed tényleg nagyon jó volt, bár hülyén is nézett volna ki ha pont ezen a helyen a Heed szólt volna a leggyengébben. Naimot meg hallottam már sokszor sokkal jobban szólni. Például a Nait1-es is jobban muzsikál(t) a Sorcererekkel. Számomra ennek a legnagyobb tanulsága az volt, amit mindig is tudtam. Haza kell cipelni a kiszemelt vasat+hangdobozt, és ott meghallhatni. Aztán lehet dönteni, és még így is lehet, hogy rosszul...

en inkabb mindig megveszem, aztan honapokig hallgatom. kb ezutan mondhatom, hogy ismerem az adott kornyezetben. nem egyszer bukott ki, hogy ami elsore jonak tunt, hosszabb tavon nem tudtam vele egyutt elni. persze az ritkan van, hogy ami sz*r, az kesobb jobban tetszett

kb mint not valasztani. megemelem a kalapom, aki ot perc utan azt mondja, hogy o az igazi. plane egy idegen helyen.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Épp akartam írni, hogy bár a hangsugárzók esetén - a várakozásdoknak és a hifizés természetének megfelelően - nagy volt a szórás, az mégis egyértelműnek tűnik, hogy a Heed volt velük a legjobb, (és a Naim a legrosszabb). Még itt is vannak tehát egyértelmű dolgok.

Szerintem ez azért nem ennyire egyértelmű. A Heed tényleg nagyon jó volt, bár hülyén is nézett volna ki ha pont ezen a helyen a Heed szólt volna a leggyengébben. Naimot meg hallottam már sokszor sokkal jobban szólni. Például a Nait1-es is jobban muzsikál(t) a Sorcererekkel. Számomra ennek a legnagyobb tanulsága az volt, amit mindig is tudtam. Haza kell cipelni a kiszemelt vasat+hangdobozt, és ott meghallhatni. Aztán lehet dönteni, és még így is lehet, hogy rosszul...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Épp akartam írni, hogy bár a hangsugárzók esetén - a várakozásdoknak és a hifizés természetének megfelelően - nagy volt a szórás, az mégis egyértelműnek tűnik, hogy a Heed volt velük a legjobb, (és a Naim a legrosszabb). Még itt is vannak tehát egyértelmű dolgok.

Ha jól értettem a dolgokat, akkor Naim nem is nagyon volt ( nem gyári cucc volt).  Nekem a full Naim lánccaal nagyon jól szólt az Apex. S a lényeg a full Naim rendszeren van.
Az újabb Naim cuccok már nem annyira háklisak arra, hogy milyen rendszerben szólnak (jól), de a régebbiek nagyon is.
Naim-ZU

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

nyilvan minden heed es minden naim ugyanugy szol ugyanolyan kornyezetben es komponensekkel.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Alapvetően azért mindegyikben megvolt valami szerethető dolog. Amellett, hogy bizonyos tekintetben visszalépés lehet mindegyik (természetesen attól függően éppen mit hallgatsz).

Szerintem egy egyetemleges tanúlság volt, legalábbis úgy tünt az arcokon..Si-t kell venni erősítőnek:)

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...   

Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek... 

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 505

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Szép estét!

Jó volt olvasni a beszámolót, sajna nem lehettem ott, pedig Goodman szaki doboza nálam landolt, így beléptem a Royd tulajdonosok táborába.
Majd legközelebb!
Ja, Indy köszönöm, hogy elfuvaroztad Zsolthoz a Conistonokat, hétfőn haza is hoztam.

Hallgasd őket örömmel!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”