Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Köszönöm . Ez már konkrét és nem irreális.
Most nézem, hogy nem jó mert 20as a nagy hangszóró. Esetleg vágd körbe az előlapot, és ragassz rá szendvicsként egy újat. Azon már a megfelelő helyeken tudnán kivágni a magas-mély helyét. De ez már kezd olyan munka lenni, amit nem biztos, hogy érdemes megcsinálni, és a doboz jobb szolgálatot tehetne virágállványként, vagy pocoktanyaként
Hangsugárzó építés
Én a helyedben beletennék az akciós hivi s6nből kettőt, hozzá vifa dx25 magas a h2000től, a harmadik lukat meg betömném. Ja és lezárnám a reflexcső helyét... Ezzel már megszólal egy összeütött váltóval is, játszadozni jó, és nem egy vagyon. Rendesen mérve gy jobb váltóval akár jó is lehet az eredmény.
Köszönöm . Ez már konkrét és nem irreális.
Hangsugárzó építés
Én a helyedben beletennék az akciós hivi s6nből kettőt, hozzá vifa dx25 magas a h2000től, a harmadik lukat meg betömném. Ja és lezárnám a reflexcső helyét... Ezzel már megszólal egy összeütött váltóval is, játszadozni jó, és nem egy vagyon. Rendesen mérve gy jobb váltóval akár jó is lehet az eredmény.
Hangsugárzó építés
Egyetértek az előttem szólóval, nehéz ügy, ha meglévő dobozhoz kell hangszórókat választani. Logikusabb, könnyebb és jobb eredméynre vezet ha hangszórókhoz kell dobozt méretezni és építeni. Nem mondom, hogy dobd a kukába az elkészült dobozt, mert "játszadozni" jó lehet, de talán jobb lenne (baskiriát idézve) "... egy bizonyított dolog utánépítésével, nulláról" kezdeni.
Igen ezt én is tudom csak nehéz tudomásul venni hiszen valóban keményfából készültek és sajnálnám berakni őket a kamrába.. Játszadozás a cél hisz mint mondtam stereora is és házimozira is megvan a szettem. Természetesen nem az audiophil minőség a cél egyszerűen csak az hogy lehetne-e belőle kicsalni stereoba olyan hangzást ami megérné a belefektetett pénzt. Na így .
Hangsugárzó építés
... Tehát nem ésszerű/lehetséges ehhez (a már megépített) hozzá teszem jó minőségű dobozhoz ideális hangszórókat választani ? ...Egyetértek az előttem szólóval, nehéz ügy, ha meglévő dobozhoz kell hangszórókat választani. Logikusabb, könnyebb és jobb eredméynre vezet ha hangszórókhoz kell dobozt méretezni és építeni. Nem mondom, hogy dobd a kukába az elkészült dobozt, mert "játszadozni" jó lehet, de talán jobb lenne (baskiriát idézve) "... egy bizonyított dolog utánépítésével, nulláról" kezdeni.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Első sorban köszönöm. Természetesen a Sal teljes mértékben kizárva. A kábel "beszólásom" arra utalt hogy nem vagyok laikus a témában (már amiben). Tehát nem ésszerű/lehetséges ehhez (a már megépített) hozzá teszem jó minőségű dobozhoz ideális hangszórókat választani ? A terv ezek szerint nem ér sokat ebben az esetben. Még mindig nem tudom érdemes-e belevágni. Lehetséges hogy a befektetett energia,pénz a végén nem fog annyit érni avagy?!
Köszönöm
Szerintem nehéz ügy, gombhoz a kabát esete. Ha már belefogsz, jobban járnál egy bizonyított dolog utánépítésével, nulláról. Nem a faanyag lesz a drága, hacsak a jelenlegi dobozaid nem egzotikus tömör fából készültek :-)
Hangsugárzó építés
Én azt javaslom, hogy tedd félre a kábelekkel kapcsolatos tudásod, illetve első körben ne tulajdoníts kitüntetett szerepet annak, hogy melyik cégtől milyen váltó alkatrészeket kellene vásárolnod.
Sokkal fontosabb ezeknél, hogy jó minőségű hangszórókat válassz, mert az az alapja egy jó minőségű hangsugárzónak. A SAL szerintem nem üti meg azt a mércét, hogy jó minőségű hangszóróknak lehessen nevezni őket. Inkább más cégek kínálatából válassz, pl. Seas, Scan-speak, Peerless, Visaton, de más cégek is készítenek jó hangszórókat. Ha fontos a jó ár/érték arány akkor jól körül kell nézni, mert sok értelmetlenül túlárzott hangszóró is létezik.
Ha megvannak a kiválasztott hangszórók akkor optimális dobozt kell tervezni hozzájuk és azt jó minőségben elkészíteni. Ha ez is megvan akkor jöhet a váltótervezés ami sok-sok mérést és hallgatózást feltételez. Mindezekhez megfelelő tudás, felkészültség és gyakorlat szükséges, nem beszélve a szükséges eszközökről. Ha mindezek hiján vagy akkor egy kész tervet érdemes megépítened pont úgy ahogy a tervezője kitalálta és elkészítette. Én ez utóbbi utat javaslom, de lehetőleg kerüld a SAL terveket és hangszórókat.
Első sorban köszönöm. Természetesen a Sal teljes mértékben kizárva. A kábel "beszólásom" arra utalt hogy nem vagyok laikus a témában (már amiben). Tehát nem ésszerű/lehetséges ehhez (a már megépített) hozzá teszem jó minőségű dobozhoz ideális hangszórókat választani ? A terv ezek szerint nem ér sokat ebben az esetben. Még mindig nem tudom érdemes-e belevágni. Lehetséges hogy a befektetett energia,pénz a végén nem fog annyit érni avagy?!
Köszönöm
Hangsugárzó építés
...
Előre is elnézést ha komolytalan a dolog. Azóta már én is tudom mi kábel és kábel közt a különbség de nem tudok dűlőre jutni hogy ezzel a dobozzal tudnék e mit kezdeni ?
Nem spórolnék az alkatrészeken . Stereora szeretném használni. Van másik komplett szettem is de sajnálom kidobni hiszen tiszta fából készültek kb 14-5 kg/db.
Valamint ha lehetséges / érdemes akkor melyik cég alkatrészeivel lenne érdemes dolgozni ?
Köszönöm
Én azt javaslom, hogy tedd félre a kábelekkel kapcsolatos tudásod, illetve első körben ne tulajdoníts kitüntetett szerepet annak, hogy melyik cégtől milyen váltó alkatrészeket kellene vásárolnod.
Sokkal fontosabb ezeknél, hogy jó minőségű hangszórókat válassz, mert az az alapja egy jó minőségű hangsugárzónak. A SAL szerintem nem üti meg azt a mércét, hogy jó minőségű hangszóróknak lehessen nevezni őket. Inkább más cégek kínálatából válassz, pl. Seas, Scan-speak, Peerless, Visaton, de más cégek is készítenek jó hangszórókat. Ha fontos a jó ár/érték arány akkor jól körül kell nézni, mert sok értelmetlenül túlárzott hangszóró is létezik.
Ha megvannak a kiválasztott hangszórók akkor optimális dobozt kell tervezni hozzájuk és azt jó minőségben elkészíteni. Ha ez is megvan akkor jöhet a váltótervezés ami sok-sok mérést és hallgatózást feltételez. Mindezekhez megfelelő tudás, felkészültség és gyakorlat szükséges, nem beszélve a szükséges eszközökről. Ha mindezek hiján vagy akkor egy kész tervet érdemes megépítened pont úgy ahogy a tervezője kitalálta és elkészítette. Én ez utóbbi utat javaslom, de lehetőleg kerüld a SAL terveket és hangszórókat.
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Hangsugárzó építés
Hozzáértők segítségét kérném.
Régen ( 5-6 ) éve megcsináltattam 2 dobozt:
Előre is elnézést ha komolytalan a dolog. Azóta már én is tudom mi kábel és kábel közt a különbség de nem tudok dűlőre jutni hogy ezzel a dobozzal tudnék e mit kezdeni ? Nem spórolnék az alkatrészeken . Stereora szeretném használni. Van másik komplett szettem is de sajnálom kidobni hiszen tiszta fából készültek kb 14-5 kg/db.
Valamint ha lehetséges / érdemes akkor melyik cég alkatrészeivel lenne érdemes dolgozni ?
Köszönöm
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 18
Hangsugárzó építés
Köszi a választ, de én ott nem találtam a bg-17-hez. Lehet csak én vagyok balfasz?!
http://www.hifi-forum.de/viewthread-104-16433.html
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
Hangsugárzó építés
Köszi a választ, de én ott nem találtam a bg-17-hez. Lehet csak én vagyok balfasz?!
Üdv. Zoli
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem tudna valaki segíteni, hogy Visaton BG-17-hez hol lehetne találni dobozterveket?
Üdv mindenkinek: Zoli
A Visaton honlapján vannak gyári tervek, mérések is vannak a kész dobozokról.
- kistilli1980
- Kezdő Fórumlakó
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Nem tudna valaki segíteni, hogy Visaton BG-17-hez hol lehetne találni dobozterveket?
Üdv mindenkinek: Zoli
Üdv. Zoli
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
lemaradt a kép
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Azoknak akik szeretik a sokhangszórós dobozokat: Grand Orgue
Hangsugárzó építés
Na látod, ez volt a cél...
Kedves Admin törölheti is ezeket a sallangokat...
Szép napot!
Lehetett volna ám egyenes módon, sallangok és álságos "szép napot" nélkül is b+
Hangsugárzó építés
Mondja az, aki szöveget sem tud értelmezni (mire is ad "kiadós választ" az a német nyelvű aktív váltós fejtegetés?), egyszer sem válaszolt tárgyszerűen, továbbá alap nyelvtani hibákat vét. Viccnek is rossz, úgyhogy én befejeztem.
Na látod, ez volt a cél...
Kedves Admin törölheti is ezeket a sallangokat...
Szép napot!
Hangsugárzó építés
Tanulj meg magyarul
Mondja az, aki szöveget sem tud értelmezni (mire is ad "kiadós választ" az a német nyelvű aktív váltós fejtegetés?), egyszer sem válaszolt tárgyszerűen, továbbá alap nyelvtani hibákat vét. Viccnek is rossz, úgyhogy én befejeztem.
Hangsugárzó építés
Jelen kontextusban mi lenne a releváns különbség?
Ja igen, "csak" állítás volt a kérdésről, nem teljesen egyertélmű felkiáltójelekkel a végén. Ismét érdeklődnék, mi a releváns, nem stilisztikai különbség?
Tanulj meg magyarul, a "kontextusanalízis" nem e fórum témája.
Remélem elég kiadós válasz:
http://www.thel-audioworld.de/module/Fi ... /aktiv.htm
Hangsugárzó építés
A "perdöntő" és "meghatározó" szavak az én szótáramban mást jelentenek.
Jelen kontextusban mi lenne a releváns különbség?
Nem tettem fel kérdést
Igen, a kérdés csak annyi, milyen paraméterek határozzák meg egy hangsugárzó tényleges minöségét!!
Ja igen, "csak" állítás volt a kérdésről, nem teljesen egyertélmű felkiáltójelekkel a végén. Ismét érdeklődnék, mi a releváns, nem stilisztikai különbség?
Hangsugárzó építés
Szomorúan hallom..
És nem értem, miért tettél fel kérdést a meghatározó (más szóval "perdöntő") paraméterekről, ha rögtön utána kijelented, hogy nincs(enek)
A "perdöntő" és "meghatározó" szavak az én szótáramban mást jelentenek. Nem tettem fel kérdést.
Hangsugárzó építés
De ezt Neked nem fogom részletezni.
Szomorúan hallom..
És nem értem, miért tettél fel kérdést a meghatározó (más szóval "perdöntő") paraméterekről, ha rögtön utána kijelented, hogy nincs(enek)
Hangsugárzó építés
Az aktív vs. passzív váltó kérdés szerintem nem olyan mint egy 30-as cipő amit már gyerekkorban kinő az ember. Vannak olyan helyzetek amikor jobb vagy inkább célszerűbb a passzív váltó használata, van amikor az aktív váltó a jobb megoldás. Többféle szemszögből lehet (érdemes) vizsgálni a dolgokat és akkor máris nem lesz fekete-fehér a világ
Mellesleg aktív váltással és passzív váltással is lehet nagyon jó minőségű hangsugárzókat készíteni és mindkettőt csúnyán el is lehet rontani.
Jut eszembe ... kisjelű vagy nagyjelű passzív váltással próbálkoztál régebben?
Nem olyan, igazad van... Nagyjelüvel próbálkoztam.
Lehetnek olyan esetek, amikor a passzív váltás tényleg célszerübb (szerintem):
- költségtakarékossági szempontok (egy bizonyos fokig!)
- egyszerü szürési feladatok, amik praktikusabban megoldhatóak passzív módon
Egyébként én a digitális váltás/szürés felé kacsintgatok (miniDSP stb.), a legegyszerübben paraméterezhetö, és egy jó készülék egy életre kiszolgál bármilyen környezetben (elvileg).
Hangsugárzó építés
Továbbra is várjuk a választ, esetleg a perdöntő paramétereket feltáró tanulmány linkjét valamelyik "okostojástól":)))
Nincs perdöntö parameter, lánc van amiben vannak alábecsült és túlbecsült elemek. De ezt Neked nem fogom részletezni. Aki kíváncsi értelmesen kérdez vagy utána jár. Köszi!