Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Üdv!
Hangszóró javítással foglalkoztok?
JBL LX9 - magas ill. mély-közép hangszóróját tekercselni kellene.
Kb mennyi lenne a javítás?

Sajnos nem foglalkozunk hangszórójavítással, tuning esetén meg tudjuk egy füst alatt javíttatni egy esetlegesen elromlott hangszórót, de nem profilunk. Dóm magassugárzót igen ritkán lehet javítani leégés esetén, mert a lengőcséve is károsodik a leégés miatti  hőhatás következtében.

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv!
Hangszóró javítással foglalkoztok?
JBL LX9 - magas ill. mély-közép hangszóróját tekercselni kellene.
Kb mennyi lenne a javítás?

pzs70
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 11

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: pzs70 »

Köszi azért az infót.
Nem is tudom, hogy akkor mit is akartam azzal a esetleges megmaradt 1-2 méter kábellel. 

Jumper-nek elég lehet 

Vendég

Hivox Tuning

Látom, annyira már nem érdekes a dolog, de azért megosztom. Nekem egy kb 1m magas, 3utas hangsugárzó pár, 6-6m kábelt nyelt el

Köszi azért az infót.
Nem is tudom, hogy akkor mit is akartam azzal a esetleges megmaradt 1-2 méter kábellel. 

Denonáné
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Denonáné »

A saját hangfalaimra gondoltam. olyannal volt már dolgotok?
Csak azért kérdezem mert majd egyszer lehet, hogy kérnék rá tuningot, de most sikerült vennem VnD kábelt, és többet, mint ami kell nekem. így maradna belőle. Csak nem tudom, hogy az kb mennyi hangfalba lenne lég ha tuningoltatnám? 
Vagy vegyek még a biztonság kedvéért, mert még találtam eladó majdnem 2 métert ugyanabból a fajtából.

erre irányult volna konkrétan a kérdésem.

Látom, annyira már nem érdekes a dolog, de azért megosztom. Nekem egy kb 1m magas, 3utas hangsugárzó pár, 6-6m kábelt nyelt el

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Köszönöm szépen a választ.
Akkor nem bajlódok a "maradék" kábelek megvételével. ami meg megmarad azt majd odaadom ha tuningoltatok veled.
Centernél már kérdeztem, hogy megéri-e a tuningot, gondolom akkor a frontokat is megéri tuningoltatni, ugye?

Igen, mindenképp!

Vendég

Hivox Tuning

Tuningoltunk már ilyen hangsugárzókat, de fogalmam sincs, mennyi kábel megy bele.
ha odaadod a maradékodat, biztos lehetsz benne, hogy megfelelő mértékben és helyen fogjuk felhasználni, és ez némileg csökkenti a költségeidet is. 
A tuning során általunk használt kábelek minősége jobb, mint a VdHCS122, inkább az SCS16-ra hajaz.

Köszönöm szépen a választ.
Akkor nem bajlódok a "maradék" kábelek megvételével. ami meg megmarad azt majd odaadom ha tuningoltatok veled.
Centernél már kérdeztem, hogy megéri-e a tuningot, gondolom akkor a frontokat is megéri tuningoltatni, ugye?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Tuningoltunk már ilyen hangsugárzókat, de fogalmam sincs, mennyi kábel megy bele.
ha odaadod a maradékodat, biztos lehetsz benne, hogy megfelelő mértékben és helyen fogjuk felhasználni, és ez némileg csökkenti a költségeidet is. 
A tuning során általunk használt kábelek minősége jobb, mint a VdHCS122, inkább az SCS16-ra hajaz.

Vendég

Hivox Tuning

Attól függ, mekkorák a dobozok, hol van bennük a keresztváltó, bikábelezhető-e, ha előre szeretnél pont annyi vezetéket beszerezni, akkor ki kell nyitni az összes dobozt, és megmérni, hová, mennyi kell.  (Mi csak full tunigot vállalunk, átkábelezni minden ügyes pákász ember is tud.)

A saját hangfalaimra gondoltam. olyannal volt már dolgotok?
Csak azért kérdezem mert majd egyszer lehet, hogy kérnék rá tuningot, de most sikerült vennem VnD kábelt, és többet, mint ami kell nekem. így maradna belőle. Csak nem tudom, hogy az kb mennyi hangfalba lenne lég ha tuningoltatnám? 
Vagy vegyek még a biztonság kedvéért, mert még találtam eladó majdnem 2 métert ugyanabból a fajtából.

erre irányult volna konkrétan a kérdésem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia!

Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzád.
Mennyi kábel szokott kelleni egy belső hangfal átkábelezéshez egy tuning kapcsán?
Két front + centerhez?

Köszönöm.

Attól függ, mekkorák a dobozok, hol van bennük a keresztváltó, bikábelezhető-e, ha előre szeretnél pont annyi vezetéket beszerezni, akkor ki kell nyitni az összes dobozt, és megmérni, hová, mennyi kell.  (Mi csak full tunigot vállalunk, átkábelezni minden ügyes pákász ember is tud.)

Vendég

Hivox Tuning

Szia!

Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzád.
Mennyi kábel szokott kelleni egy belső hangfal átkábelezéshez egy tuning kapcsán?
Két front + centerhez?

Köszönöm.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok!

Van egy Wharfedale Obsidion 600-as szetem mozizáshoz de rengeteget hallgatok zenét.

Most jön egy csöves erősítő zenéhez és érdekelne hogy mit lehetne kihozni a két front-ból és mennyibe kerülne?

Köszi:
Béla

pü ment...

bpecsek
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bpecsek »

Sziasztok!

Van egy Wharfedale Obsidion 600-as szetem mozizáshoz de rengeteget hallgatok zenét.

Most jön egy csöves erősítő zenéhez és érdekelne hogy mit lehetne kihozni a két front-ból és mennyibe kerülne?

Köszi:
Béla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Nemcsak a kábelek kicserélése fontos, hanem az, hogy az új kábeleket nem ugyanoda kell forrasztani, hanem közvetlenül az utolsó oda tartozó alkatrészre, hogy ne legyen sorban egy pár centi nyomtatott áramköri fólia sem. 

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 232

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Ő a hangváltója. A gyári jumper hulladék, ha a belső kábel is ugyanaz - eléggé hasonlít - akkor szomorú, hogy ezekkel szerelték és sokkal több van benne, mint amit kihoztak...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sziasztok!

Tuningolt/ tuningoltatott már valaki Monitor Audio Gx 100-as hangfalat?

Ilyet még nem tuningoltunk, kíváncsi vagyok, vajon ebben a kategóriában is elkövetik-e ugyanazokat a bakikat, mind az olcsóbbaknál, vagy csak részben?

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 232

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Sziasztok!

Tuningolt/ tuningoltatott már valaki Monitor Audio Gx 100-as hangfalat?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A Stereophile-ben megjelent teszt alapján szerintem érdemes tuningolni. Több basszus nem lesz, de megfogottabb lesz, és a többi tartomány is tisztul. Kicsit érdemes lenne a frekvenciaátvitel anomáliáit is csökkenteni. Mindenesetre ez nem olyan egyszerű eset, mint egy Dali vagy JBL, vagy Wharfedale.
Továbbiakat püben beszéljük meg.

bezdany
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bezdany »

Tisztelt fülelek!

Van egy B&W DM 302-es polcsugárzóm, és érdekelne, hogy megérné e hozzányúlni. Olcsócska kis doboz, nem tudom megérné-e egyáltalán. De kíváncsi lennék/vagyok.

Üdv.
Zoltán

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

El lehet olvasni a véleményemet a jelzett topikban. 
Sajnos gyakori eset, hogy első látásra ítélkeznek egyesek.
Akármilyen készüléket el sem vállalunk, a Rotel jó tuning alap.
Néhány napja készült el egy olyan tuningolt Rotel erősítő, amit direkt azért tartunk, hogy pár nap próbára odaadhassuk olyanoknak, akik vacillálnak egy esetleges erősítő tuningon, pláne, ha az épp egy Rotel.

Vendég

Hivox Tuning

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ox-tuning/
védje meg Szabó Úr a mundér becsületét...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Nemrég hozzám került egy Rotel RB 970 végfok. Elég jó tuning alanynak tűnik, és a napokban megkap minden értelmes változtatást. Akit érdekel, mit lehet kihozni egy ilyen ős kommersz csótányból, a jövő héten próbára oda tudom adni. Mivel ez végfok, nincs hangerőszabályzója, de egy drótmentes passzív (Alps) potit adok hozzá, hogy előfok nélkül is meg lehessen hallgatni. Érdeklődni püben, vagy a hivoxos mélcímen tessék.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Műszaki, méret béli vagy hangi okokból? 
Annyi mindent kellene megváltoztatni, hogy nem érné meg.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: blattida »

Ennek a cd játszónak nem vállaljuk a tuningját.
Műszaki, méret béli vagy hangi okokból? 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Hogyan lehetne tuningolni a jbl e80 northridget mennyibe kerulne ez es miket kapnek a penzert bele varom a privatuzenetet koszi
Érdekes hangsugárzó ez a jbl a kétféle magassugárzóval, jól lehet tuningolni, mert a körítésre nem ügyeltek már kellően.
Keresztváltó kisebb módosítás, alkatrészcsere, teljes kábelezés csere, csillapítóanyag csere minőségi gyapjúra -ezek a fő tuning elemek, ezen kívül még néhány apróságot szinte minden doboznál megcsinálunk-
Árajánlat püben...

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”