Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Lehet azért mert van olyan jó multi,dvd-lejátszója,ami kiváltotta a cd-játékost nála.Ez lehet szerintem inkább az ok,és nem az hogy annyira szar a cd a média kütyükhöz képest,hogy nem érdemes vele foglalkozni már.
Te el tudod képzelni, hogy értelmes gyártó, ha ugyanarról a termékről több bőrt is le tud húzni, akkor nem teszi meg? Egyszerűen dobja az egyiket? Nemáááááááááááá!
Hálózati audio lejátszók
Igen.
Szerinted a Linn miért hagyta abba a CD játszó gyártását már 4 éve
Lehet azért mert van olyan jó multi,dvd-lejátszója,ami kiváltotta a cd-játékost nála.Ez lehet szerintem inkább az ok,és nem az hogy annyira szar a cd a média kütyükhöz képest,hogy nem érdemes vele foglalkozni már.
Hálózati audio lejátszók
na végre, jobb ez így kicsi janó nélkül!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Linn CD12-nel vagy Majik-nel is ?
egyebkent szerinted mi az oka, hogy/ha egy "csucsszuper" CD jatszonak "eselye" sincs egy "csucsszuper" medialejatszohoz kepest ?
Igen.
Szerinted a Linn miért hagyta abba a CD játszó gyártását már 4 éve?
A második kérdésedre párszor már kifejtettem a véleményemet, de most röviden összefoglalom.
A CD játszókban (99%-ban) válós idejű kiolvasás, jelfeldolgozás folyik. Ezért is olyan kényes a hangminőség a megfelelően stabil, precíz, pontos kiolvasó mechanizmusra, CD transzportra. Utána következik a kiolvasott jel digitálissá alakítása, majd annak a digitális audio adatfolyamnak a DAC-hoz való továbbítása. Nagyon nehéz feladat ezt minimális jitterrel megoldani. Beleszól a kiolvasó lézer mechanizmus, a CD játszó belső tápjai. Ezért is szoktak a komolyabb minőségű CD játszók nagyon stabil futóműveket és belső tápegységeket használni rezgésmentes készülékházakban. De a kiolvasási bizonytalanság így is megvan. Még a legjobb gépeknél is. Csak azoknál kisebb mértékben.
A probléma legfőbb forrása az, hogy a kiolvasott jelből valós időben kell audio jelet csinálni.
A hálózati audio lejátszóknál teljesen más a jelfeldolgozás, továbbítás folyamata. Inkább hálózati audio lejátszókról és ne médialejátszókról beszéljünk, mert nem ugyanaz a két fogalom.
Beszéljünk a CD forrásról, mivel a studio masterek elvileg tökéletesek. A CD-ről a jelfeldolgozás folyamata kezdődik a CD berippelésével egy adattárolóba. A CD-t rippelő beolvasónak nincs semmiféle időzítési igénye. A CD-ről adatokat kell neki kinyernie, amit azután egy memóriában tárol. Hogy azok az egyesek és nullák nem pontos ütemezésben érkeznek, senkit nem érdekel, mivel nem azonnal lesznek feldolgozva, átalakítva audio jellé. Adatokat kell kiolvasni a CD-ből, ami a technika mai szintjén nem jelent gondot. A legtöbb rippelő program nagy adatbázishoz hasonlítja a kiolvasott adatokat és ha netán hiba lenne, visszaolvas, lassabban olvas mindaddig, amíg a CD-ről hibátlan adatot nem kapunk. Ezt egy CD játszó működésénél fogva nem képes megtenni.
Megtörtént a CD-ről a kiolvasás, adattárolás, ami tökéletesen pontos.
A hálózati audio lejátszókhoz ezek az adatok jutnak el. Az adatok routeren keresztül, hálózati CAT kábeleken jutnak a lejátszóhoz kis csomagokban. Az adatforgalom szintén nem jelenthet gondot a mai technikai szinten. Vagyis a hálózati lejátszó adat bemenetén 100%-os pontosságú adat sor jelenik meg, amit az egy saját belső átmeneti memóriában letárol. Az átmeneti tárolóból aztán már a lejátszó belső megépítettségétől függő minőségben megtörténik az adatok kiolvasása, feldolgozása, továbbítása a belső DAC-hoz. A folyamat sokkal pontosabb, mintha egy optikai tárolóról kellene ugyanezt megcsinálni valós időben.
Hogy miért van különbség mégis hálózati lejátszó és hálózati lejátszó között? Természetesen van, mert a lejátszó belső DAC-ja, tápegységei, analóg áramkörei nagyban meghatározzák a hangminőséget.
Ezért van az, hogy egy CD-ről bevitt anyag jobban tud szólni egy komoly hálózati lejátszón, mint ugyanaz a CD egy CD játszón.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Hálózati audio lejátszók
...és ha sokkal jobb digitkábelt használsz ahhoz az "egy jó"CD-hez akkor is ????
Szóval az infód teljesen megfoghatatlan számomra . Csak a win szerver használóknak van tartalma.
Hidd el azoknak se!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
jobb mint ha win server 2012 vel!!!A cd egy jo jatekos!!!
...és ha sokkal jobb digitkábelt használsz ahhoz az "egy jó"CD-hez akkor is ????
Szóval az infód teljesen megfoghatatlan számomra . Csak a win szerver használóknak van tartalma.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
Hálózati audio lejátszók
jobb mint ha win server 2012 vel!!!A cd egy jo jatekos!!!
win server 2008 klasszisokkal jobb sima cd lejatszasnal!!!!!Tapolva persze!
De konkrét típust azért írhatnál ! Philips CD 100 vagy Jadis JD 1 ? Nagyon nem mindegy !
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati audio lejátszók
win server 2008 klasszisokkal jobb sima cd lejatszasnal!!!!!Tapolva persze!
De konkrét típust azért írhatnál ! Philips CD 100 vagy Jadis JD 1 ? Nagyon nem mindegy !
Szoval mennyibe kerul a sabre lumin?Horror arat olvastam a neten,meg sem kerdeztem a hong kongi arat,mert az is biztosan rengeteg,nem is akarom tudni!!!
A 44.1khz tenyleg elavult!!!
Miből gondolod ,hogy elavult a CD formátumú hang ? Én eddig annál jobb nagyfelbontásút pl. még nem hallottam . Igaz kevés készülék meghallgatása sikerült csak eddig, de CD- t olcsóbban és jobb hangút sikerült hallanom eddig minden alkalommal.. Ezzel persze nem azt mondom ,hogy nem lehetne überelni, de így kijelenteni még ,hogy elavult , szerintem korai . De említhetném akár a még régebbi médiaformátumot is , az LP-t . Bocs, a "kötözködésemért" .
Mindenesetre még nem írta senki azt sem ,hogy a médialejátszókból milyen hangot lehet kihozni egy -egy CD játszóhoz képest .
Pl állítólag Olive kb TEAC VRDS 7 szint ha van . Haladjunk felfelé akkor .... Jöhetnek a tipp párosok.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati audio lejátszók
Szoval mennyibe kerul a sabre lumin?Horror arat olvastam a neten,meg sem kerdeztem a hong kongi arat,mert az is biztosan rengeteg,nem is akarom tudni!!!
A 44.1khz tenyleg elavult!!!
Miből gondolod ,hogy elavult a CD formátumú hang ? Én eddig annál jobb nagyfelbontásút pl. még nem hallottam . Igaz kevés készülék meghallgatása sikerült csak eddig, de CD- t olcsóbban és jobb hangút sikerült hallanom eddig minden alkalommal.. Ezzel persze nem azt mondom ,hogy nem lehetne überelni, de így kijelenteni még ,hogy elavult , szerintem korai . De említhetném akár a még régebbi médiaformátumot is , az LP-t . Bocs, a "kötözködésemért" .
Mindenesetre még nem írta senki azt sem ,hogy a médialejátszókból milyen hangot lehet kihozni egy -egy CD játszóhoz képest .
Pl állítólag Olive kb TEAC VRDS 7 szint ha van . Haladjunk felfelé akkor .... Jöhetnek a tipp párosok.
Hálózati audio lejátszók
...mégis elenyésző számú a 24bites anyagok száma sajnos, talán felfelé ível. a dsdről ne is beszéljünk.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Hálózati audio lejátszók
N... Ezek a gépek annyival jobbak még 16/44-en is.
Nálunk azért elég komoly CD lejátszók, futóművek voltak. Esélyük se volt.
Linn CD12-nel vagy Majik-nel is ?
egyebkent szerinted mi az oka, hogy/ha egy "csucsszuper" CD jatszonak "eselye" sincs egy "csucsszuper" medialejatszohoz kepest ?
Nagyon.
Nincs értelme összehasonlítani őket. A 44.1 kHz 16 bit egy 40-éves digitális technikai szint. A kor elhaladt felette.
De ha már CD minőségban gondolkodunk, ott sincs igazán verseny a közöttük. Ezek a gépek annyival jobbak még 16/44-en is.
Szóval egy komoly Jadis futómű ellenében is ezek már tisztességes hangot adnak ? Persze a forrás függvényében , ami Nekem csak CD lemezeket jelent .... Nincs Jadisom , sajnos, de hallottam és bizony tetszett . Valami olyan hangot kellene megcélozni, ezért érdekelnének a tapasztalatok .
CD és SACD közötti különbséget egy Denon készülékkel hallottam . Valóban elég jelentős a javulás . De az még nem volt egy komoly hang . (Típusa most nem ugrik be.De nem az olcsó kategória volt.)
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati audio lejátszók
Nagyon.
Nincs értelme összehasonlítani őket. A 44.1 kHz 16 bit egy 40-éves digitális technikai szint. A kor elhaladt felette.
De ha már CD minőségban gondolkodunk, ott sincs igazán verseny a közöttük. Ezek a gépek annyival jobbak még 16/44-en is.
Szóval egy komoly Jadis futómű ellenében is ezek már tisztességes hangot adnak ? Persze a forrás függvényében , ami Nekem csak CD lemezeket jelent .... Nincs Jadisom , sajnos, de hallottam és bizony tetszett . Valami olyan hangot kellene megcélozni, ezért érdekelnének a tapasztalatok .
CD és SACD közötti különbséget egy Denon készülékkel hallottam . Valóban elég jelentős a javulás . De az még nem volt egy komoly hang . (Típusa most nem ugrik be.De nem az olcsó kategória volt.)
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Mennyire jók az ilyesmi drága lejátszók ? Milyen futóművekhez , CD játszókhoz lehet mérni a hangjukat ? Más típusösszehasonlítás/ párosokról is érdekelne tapasztalat . Akinek van, kérem ossza meg . Köszönöm.
Nagyon.
szep a lumin!!!!kinai!!!jol szol?aha!!!Akkor a tobbi cucc miert kerul annyiba?nem tudom dom dom dom dom dom .......
Mennyire jók az ilyesmi drága lejátszók ? Milyen futóművekhez , CD játszókhoz lehet mérni a hangjukat ? Más típusösszehasonlítás/ párosokról is érdekelne tapasztalat . Akinek van, kérem ossza meg . Köszönöm.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hálózati audio lejátszók
szep a lumin!!!!kinai!!!jol szol?aha!!!Akkor a tobbi cucc miert kerul annyiba?nem tudom dom dom dom dom dom .......
Hálózati audio lejátszók
Ezt nem fejtenéd ki? Milyen többi cucc kerül mennyibe,
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Lumin piramis! Mindenki kedve /€/ szerint válogathat.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Természetesen.
Ha minden igaz, jövő héten már kézben lesznek az új darabok.
Megérkeztek!
Az első másodpercekben érződik, hogy nagyon komoly gép lesz az S1-es.
Pár nap és mehet a komolyabb meghallgatás.
A dupla DSD-vel kezdtük járatni.
S1, A1,T1 raktáron vannak. Azonnal vihetők.
S1, A1 demózható.
(x)
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
most legalabb lathatod hogy mi a tokomre fizettel ki 2millat,es meg tapsikolhatsz is kozben!!!
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
-
Vendég
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
szegény master7 kicsit jobb sorsra érdemes..
Allitolag jol szolnak ,de en maradok a pc nel.Bar ha megrendelem es szar,visszakuldom,kotelesek visszafizetni.Mi van ha megsem?
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Hálózati audio lejátszók
Soundaware D100pro i2s master 7
szegény master7 kicsit jobb sorsra érdemes..