Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Úgy néz ki valamelyest megoldódott a dolog. Miután bekapcsoltam az Audio DRC-t, már kellemesebb mélyeket produkált, bár még mindig nem érte el a régi Philips-emet.Kösz a tippet, Gordon!

Léva

szívesen máskor is
gordon314.fw.hu

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Akkor mondom a következő hasfájásomat: 
ittveddmeg.hu-n találtam két, szerintem nekem való hangfalszettet. A nekem való azt jelenti, hogy piszkosul nincs pénzem, és eddig kb 3X annyin áll a képzeletbeli mutató, mint amit költeni szándékoztam eredetileg (így megy ez, by Vonnegut  )

Szóval az egyik:

Quadral QLX165 / QLX 105 / QLX Base 2 szett, 109.900 in eksön

A másik:

Royal Acoustic Rigonda - ebből az 5.1-es szettet árulják 150e-ért, de megkérdeztem, valószínűleg meg lehet könnyíteni a sub-bal, és akkor kb. a Quadrallal egy árban lesz. (A sub egyedül 68 ezer pénz).

Amit szeretek, az a levegős, telt hangzás, semmiből nem túl sok, de némi erőt érezni lehessen benne. Általában eddig valahogy úgy nézett ki, hogy minél nagyobb hangfalat hallgattam, annál jobban tetszett, csak hát a pénzügyi adottságaim... Zenében jazztől kis komolyon át az intelligensebb elektronyos zenéig és ritkán egy-két funkys, popos házibuliig minden. Mozista nem vagyok, most akarok lenni.

Erőlködő valószínűleg Denon 1705.

Tudom, menjek és hallgassam meg...ettől eltekintve ha valakinek van tanácsa, azt megköszönöm

Én személy szerint az általad említett kategóriában nem sok hangfalalt füleltem meg.

-Wharfedale diamondod
-Celestion F30AV
-Quadral QLX

Ezekből a quadral jött be a legkevésbé. A wharfedale dimond szettem volt régen és elégedett voltam vele. Mind közül Gordonnál hallgatott celestion szett volt a legjobb, mivel a wharfedale-nél erősebb mélyeket és precízebb megszólalást produkált. Gordon amikor betoppantunk hozzá éppen egy Bach orgonamuzsikát hallgatott, ami igen kellemesen szólaltatott meg.

Én személy szerint 119 990 Ft-ért ezt venném meg és subot késöbb. A HIFI-CITY-n valaki egy h/k 3000-est hírdet 91e körül. Ezt hozzácsapnám és kb. 200e-ből lenne egy jó kis rendszered ami jó lenne mozira és zenére is.

Sajnos az elöbb említett h/k-ból hiányzik a többcsatornás basszus management, de viszont van EZ-set mikrofonos beállítás és Logic 7.

Kösz! A gond ott kezdődik, hogy a Celestion annyiba kerül, mint amit eredetileg erőlködőre és hangfalra és kábelre kívántam költeni. De kinézetre is jobb, mint a Diamondok (szövetet nem szeretem, a diamondok sárga hangszórója meg nekem picit furcsa...)

A H/K már nem az én kategóriám, asszem. De azért utánanézek.

Valaki most el akar adni egy pár JBL ATX30-at, nevéhez méltóan 30-ért a párt... Ahhoz meg nem tudok már kisebb ATX-eket venni, mert elfogytak. De az ATX 30 is kb egy "súlyban" van a diamond, celestion F30 féleségekkel.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

ittveddmeg.hu-n találtam két, szerintem nekem való hangfalszettet. A nekem való azt jelenti, hogy piszkosul nincs pénzem, és eddig kb 3X annyin áll a képzeletbeli mutató, mint amit költeni szándékoztam eredetileg (így megy ez, by Vonnegut )

Szóval az egyik:

A másik:

Royal Acoustic Rigonda - ebből az 5.1-es szettet árulják 150e-ért, de megkérdeztem, valószínűleg meg lehet könnyíteni a sub-bal, és akkor kb. a Quadrallal egy árban lesz. (A sub egyedül 68 ezer pénz).

Amit szeretek, az a levegős, telt hangzás, semmiből nem túl sok, de némi erőt érezni lehessen benne. Általában eddig valahogy úgy nézett ki, hogy minél nagyobb hangfalat hallgattam, annál jobban tetszett, csak hát a pénzügyi adottságaim... Zenében jazztől kis komolyon át az intelligensebb elektronyos zenéig és ritkán egy-két funkys, popos házibuliig minden. Mozista nem vagyok, most akarok lenni.

Tudom, menjek és hallgassam meg...ettől eltekintve ha valakinek van tanácsa, azt megköszönöm

Én személy szerint az általad említett kategóriában nem sok hangfalalt füleltem meg.

-Wharfedale diamondod
-Celestion F30AV
-Quadral QLX

Ezekből a quadral jött be a legkevésbé. A wharfedale dimond szettem volt régen és elégedett voltam vele. Mind közül Gordonnál hallgatott celestion szett volt a legjobb, mivel a wharfedale-nél erősebb mélyeket és precízebb megszólalást produkált. Gordon amikor betoppantunk hozzá éppen egy Bach orgonamuzsikát hallgatott, ami igen kellemesen szólaltatott meg.

Én személy szerint 119 990 Ft-ért ezt venném meg és subot késöbb. A HIFI-CITY-n valaki egy h/k 3000-est hírdet 91e körül. Ezt hozzácsapnám és kb. 200e-ből lenne egy jó kis rendszered ami jó lenne mozira és zenére is.

Sajnos az elöbb említett h/k-ból hiányzik a többcsatornás basszus management, de viszont van EZ-set mikrofonos beállítás és Logic 7.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy néz ki valamelyest megoldódott a dolog. Miután bekapcsoltam az Audio DRC-t, már kellemesebb mélyeket produkált, bár még mindig nem érte el a régi Philips-emet.
Kösz a tippet, Gordon!

Léva

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ittveddmeg.hu-n találtam két, szerintem nekem való hangfalszettet. A nekem való azt jelenti, hogy piszkosul nincs pénzem, és eddig kb 3X annyin áll a képzeletbeli mutató, mint amit költeni szándékoztam eredetileg (így megy ez, by Vonnegut )

Szóval az egyik:

A másik:

Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Vendég

Kéne már egy jó erősítő...
Ezzel mondatoddal most nem tudod, mit beszélsz.
Nekem is 440-esem volt a Rotel előtt, de nem biztos, hogy azt az átszellemült boldogságot le tudnám írni, mikor végre sikerült eladnom a Yamahát.
Ezt a "Kéne már egy jó erősítő..." én is mondhattam volna Neked.
Azóta mozizok IGAZÁN, mióta sztereó erősítőm van.
A másik, honnan tudod, hogy mennyit költök lejátszóra? A legelső Pio-m óta, nem adtam el veszteségesen lejátszót (sőt), és a mostanit is jó áront vettem.
Bocs, ha nyers voltam, de így reagálok, ha háttérinformáció nélkül dobálóznak felém. Ha viccnek szántad tekintsd semmisnek a felháborodásomat.

Léva

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Túl sokat fog költeni a játékosok csereberéjére ahhoz képest, hogy mi lesz az eredmény.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Mi lenne, ha nem csak DVD-t fejlesztenél, hanem rendszert is. Kéne már egy jó erősítő...
Lehet, hogy neki elég a sztereó.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kösz, megpróbálom, de nem ettől várom a megváltást.Ha így folytatja eladósorba kerül, már néztem pár Philips-et.
Azért ezzel a CAT5-el előjöttek csalafinta hangok a Gyűrűk Urában, amikről eddig nem tudtam.

Léva

Mi lenne, ha nem csak DVD-t fejlesztenél, hanem rendszert is. Kéne már egy jó erősítő...

Vendég

Hej, no idea????
Nálam akkor volt drasztikus különbség sztereóban a lejátszó hangjának mélyei között, ha bekapcsoltam valami virtulis 3D hatást. Na arra aztán nyomja a mélyet orrba szájba. Próbáld ki hátha Neked tetszeni fog!

Kösz, megpróbálom, de nem ettől várom a megváltást.
Ha így folytatja eladósorba kerül, már néztem pár Philips-et.
Azért ezzel a CAT5-el előjöttek csalafinta hangok a Gyűrűk Urában, amikről eddig nem tudtam.

Léva

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hello mindenki!

Az lenne a problémám, hogy viszonylag jó áron hozzájutnék egy pár JBL ATX 30-as hangfalhoz. Center van hozzá akciósan, de surroundokat már sehol sem árulnak (ATX10 vagy 20). Van viszont Northridge (E20), ami elég drága, de most szintén akciózzák. Érdemes két ilyen Northridge-ot betenni háttérnek, vagy felejtős a történet? (Az erőlködő valószínűleg Denon 1705 lesz).

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Hej, no idea????
Nálam akkor volt drasztikus különbség sztereóban a lejátszó hangjának mélyei között, ha bekapcsoltam valami virtulis 3D hatást. Na arra aztán nyomja a mélyet orrba szájba. Próbáld ki hátha Neked tetszeni fog!
gordon314.fw.hu

Vendég

Hej, no idea????

Vendég

Hahó!

Újabb akadályba ütköztem, ezért kérdésem van!
Vettem egy Pioneer DV-565A-t, és maximálisan meg is lennék vele elégedve, de a hangjában találtam kivetnivalót. Mivel nekem csak sztereó erőlködőm van, logikus, hogy a beépített dekóderrel küldöm a cuccot. És itt a bi-bi!
Több filmnél (amiket ismerek), és tudom hogy kéne szólnia, nem mindig ad kellő mélyet.
Azóta ugye kábelt is cseréltem, amivel cd-ről dinamikusabb is a mély. Több ic-t is kipróbáltam.
Összehasonlítási alapom az előző dvd-m (Philips 763SA). Azt is mondhatnám hullámzó a teljesítménye, mert hol jól szól, hol nem. Minden beállítást próbáltam már, analóg sztereó kimeneten is hallgattam, és UGYANÚGY SZÓLT!
Kérdésem nem az, hogy ez Pio betegség-e, hanem lejátszók között ekkora különbségek vannak?

Léva :smile47:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Tisztelt Fórumtagok! 
HDD-s DVD magnót szándékozok venni. A jelöltjeim:
PIONEER DVR520H-S:
jókat olvasok róla, sok olyat tud amit valószínüleg nem fogok használni, de nem tud DVD-RAM rögzítést...
PANASONIC DMR-E85H:
majdnem mindenben tetszik, kivéve a szokásos ostoba TV system megoldásait.
Van valakinek már ilyen masinája? Az adatlapjában azt látom, hogy PAL/SECAM B/G szabványt tud. A gondom az, hogy az MTV1 és a városi TV D/K szerint sugároz. Akkor most ne haljam a hangját, csak amiatt mert egy Panasonicos tervező mérnöknek ez a mániája?
JVC DR-MH20:
Igazán nekem ez a legszipatikusabb, tud minden számomra fontos dolgot, még Time Base Corrector is van benne de sehol nem találok szubjektív véleményt róla.
Használ már valaki ilyet?
Segítsetek dönteni!

Köszönettel gs

Menj el az üzletbe és nézd meg a Pana menüjét, hogy átkapcsolható-e a hangnorma. Az én Pana videómnál átkapcsolható.
Ha van számítógéped, akkor nem biztos, hogy a RAM hiányozni fog. Sőt, ha a PC-s meghajtód nem olvassa a RAM-ot, akkor biztos, hogy nem. Valahol azt olvastam, hogy a Pana nem ír -RW-re, akkor meg már inkább a Pio. De van a felvevőknek külön topicja, nézz szét ott. Egyébként mennyiért tudnád ezt a 3 készüléket megvenni?

ge-es
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: ge-es »

Tisztelt Fórumtagok!

PIONEER DVR520H-S:
jókat olvasok róla, sok olyat tud amit valószínüleg nem fogok használni, de nem tud DVD-RAM rögzítést...
PANASONIC DMR-E85H:
Van valakinek már ilyen masinája? Az adatlapjában azt látom, hogy PAL/SECAM B/G szabványt tud. A gondom az, hogy az MTV1 és a városi TV D/K szerint sugároz. Akkor most ne haljam a hangját, csak amiatt mert egy Panasonicos tervező mérnöknek ez a mániája?
JVC DR-MH20:
Igazán nekem ez a legszipatikusabb, tud minden számomra fontos dolgot, még Time Base Corrector is van benne de sehol nem találok szubjektív véleményt róla.
Segítsetek dönteni!

Köszönettel gs

ge-es

Hozzászólás Szerző: ge-es »

Tisztelt Fórumtagok!

PIONEER DVR520H-S:
PANASONIC DMR-E85H:
JVC DR-MH20:
Segítsetek dönteni!

Köszönettel gs

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

Akkor még alszom rá négyet. Ha minden igaz, az MM-nál 20-án lesz akcióváltás.
Az olcsó online boltok topikban általad ajánlott PP-Műszakisok válaszoltak és a Pio DV-575-re 46-ot mondtak, viszont 1 év a gari.
Meglátjuk mi lesz az MM-ban, legfeljebb viszek vállvédőt meg baseball-ütőt ha tömeg lesz.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Esetleg akkor hamarosan várható valami akció a MM-ban is? (Az van a közelben.) Vagy ennyire azért nem "egy cég"?

Várható, de nem csak az MM-ben, hanem más kiskereskedőnél is.

znagy1

Hozzászólás Szerző: znagy1 »

Bocs, lemaradt a szöveg eleje...

> Ezek szerint Yamaha?

Igen

> Csak nem a Denont hallotta kemény hangzásúnak!

Nem egyébként tényleg nagyon jó hifi hangzása van a denonnak, de mivel a házimozi is szerepet játszik jelentősen, ebben a kategóriában a yamaha - ahogy ti is említettétek - többet tud.

(azért hozzáteszem a technics hangfalaimtól nem várok csodát... )

kisCserkész

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Geri »

Leva, nekem is ez a lejátszó most a következő jelöltem : 575A (Saturn pl 49e-t adja , szerintem akkor már ott mint neppernél) , jelenleg 2750-em van, ebben a video dac 12bit/54mhz és gyönyörű képe van rgb-n.  De szeretnék sacd-t is lejátszani és a divx sem utolsó dolog + 108mhz , de ehez nem értek, nem tudom mit dobna a dolgon. Ha az 565-ben 12/54-es video dac van - ami feltételezem ugyanolyan mint ami az enyémben van - akkor az megéri nagyon 35e-t mert tényleg szép a képe.
Kösz Geri!
Nekem volt már egy 2650-esem, és vettem anno nagyon olcsón mellé egy Philips 763SA-t, mikor a Pioneer-t eladásnál bekötöttem, csak lestem mennyivel jobb volt a képe, mint a Philips-nek. Szal ha a kis Pio-tól láthatóan jobb a képe, akkor nekem már megfelel.
Tegnap vásároltam a CBA-ban és az előttem álló pont 565 Ft-ot fizetett. Ez Isteni jel!!!
Más nem tud hozzáfűzni semmit?

Ilyen jeleket már én is kapok néha

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

Leva, nekem is ez a lejátszó most a következő jelöltem : 575A (Saturn pl 49e-t adja , szerintem akkor már ott mint neppernél) .........
OFF (?)
Hoppsz! És gondolom 3 év honi garancia van a Pio DV-575-re a Saturn-nál, ugye Geri?
Mert ha igen, akkor már csak kellene valaki, aki volna oly fórumtárs, hogy leküldene nekem egyet Békés megyébe bele ide. (Fizetési mód stb. privátban).
Esetleg akkor hamarosan várható valami akció a MM-ban is? (Az van a közelben.) Vagy ennyire azért nem "egy cég"?
ON

Vendég

Leva, nekem is ez a lejátszó most a következő jelöltem : 575A (Saturn pl 49e-t adja , szerintem akkor már ott mint neppernél) , jelenleg 2750-em van, ebben a video dac 12bit/54mhz és gyönyörű képe van rgb-n. De szeretnék sacd-t is lejátszani és a divx sem utolsó dolog + 108mhz , de ehez nem értek, nem tudom mit dobna a dolgon. Ha az 565-ben 12/54-es video dac van - ami feltételezem ugyanolyan mint ami az enyémben van - akkor az megéri nagyon 35e-t mert tényleg szép a képe.
Kösz Geri!
Nekem volt már egy 2650-esem, és vettem anno nagyon olcsón mellé egy Philips 763SA-t, mikor a Pioneer-t eladásnál bekötöttem, csak lestem mennyivel jobb volt a képe, mint a Philips-nek. Szal ha a kis Pio-tól láthatóan jobb a képe, akkor nekem már megfelel.
Tegnap vásároltam a CBA-ban és az előttem álló pont 565 Ft-ot fizetett. Ez Isteni jel!!!
Más nem tud hozzáfűzni semmit?

Patek

Hozzászólás Szerző: Patek »

Hali.
Bocsi, ha esetleg már volt szó ezekről a cuccokról, de én nem találtam.
már más topicba is írtam ugyanezt, mertelég sürgősen szükségem lenne pár infora:

Mit tudtok a:
-Kenwood KRF-X9070 erősítőről
-Kenwood DVF R9050 dvd-lejátszóról

Van tapasztalata valakinek?
Mennyi ezeknek a normál ára?

...merthogy nekem ajánlottak egyet, de sehol nem találok neten ezekről érdemi információt, sem a tudásukról, sem az árukról.
Az igaz, hogy az erősítő THX minősítést kapott?

előre is köszi mindenki!

Geri
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Geri »

Egy kis segítség kéne!Szándékozom venni egy dvd lejátszót magamnak, és a Pioneer DV-565 (használt) és 575 (új) között vacillálok. Az 565-öst 35-ért meg tudnám venni használtan, az 575 legolcsóbban neppertől 45-ért láttam. (a laser-ben is csak 1 év gar.-t adnak rá)
DivX, SACD, DVD-A, progresszív scan nem érdekel.
Ami viszont igen, kép (RGB), hang (nem cd), beépített dekóder (DD, DTS).
Olvastam valahol, hogy a kisebb nincs rosszabb képe, hiába a fele akkora video DAC. (csak nem tudom ezt melyik kimenetére mondta)
Szal ha vki találkozott már mindkettővel és tudott különbséget tenni, kérem írja le.
Inkább az 565 felé hajlok, főleg az ára miatt.

Köszi
Léva

Leva, nekem is ez a lejátszó most a következő jelöltem : 575A (Saturn pl 49e-t adja , szerintem akkor már ott mint neppernél) , jelenleg 2750-em van, ebben a video dac 12bit/54mhz és gyönyörű képe van rgb-n. De szeretnék sacd-t is lejátszani és a divx sem utolsó dolog + 108mhz , de ehez nem értek, nem tudom mit dobna a dolgon. Ha az 565-ben 12/54-es video dac van - ami feltételezem ugyanolyan mint ami az enyémben van - akkor az megéri nagyon 35e-t mert tényleg szép a képe.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”