Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Szívemből tetszett szólni.
.
Valójában Akai vagy Sansui erősítőt akartam venni,de helyben az Aiwa-t találtam hát nem csalódtam benne!
Kábelezzünk
Ez eléggé sommás kijelentés.
Sôt, megkockáztatom : marhaság.
Szívemből tetszett szólni.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Kábelezzünk
A vintage erősítők - kivéve a nagy gyárak nem széria, csúcs darabjait - általában tompán szólnak...
Nagyon sok jól sikerült, sorozatban gyártott erősítő látott napvilágot a 70-es években. Én meg ezt tapasztaltam.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Kábelezzünk
A vintage erősítők - kivéve a nagy gyárak nem széria, csúcs darabjait - általában tompán szólnak. Én legalább is ezt tapasztaltam.Ez eléggé sommás kijelentés.Sôt, megkockáztatom : marhaság.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
A vintage erősítők - kivéve a nagy gyárak nem széria, csúcs darabjait - általában tompán szólnak. Én legalább is ezt tapasztaltam.
Kábelezzünk
A vintage erősítők - kivéve a nagy gyárak nem széria, csúcs darabjait - általában tompán szólnak. Én legalább is ezt tapasztaltam.
Kábelezzünk
A "semleges" abból gondoltam,bár lehet tévedek,mert (a hangfalhoz kellett volna írni)előtte egy "nagy"Akai hangfalam volt és ahhoz képest a kis Tannoy hangminőségben porrá alázza ,valahogy minden zene jobban áll neki az Akainak inkább a jazz ,klasszikus zene állt közelebb!Defeat ,direct source nincs rajta valami AFC van rajta ami fogalmam sincs mi lehet a hangsínszabályzó nálam mindig 0 állásban van!
Az AFC (automatic frequency control) áramkör segít a behangolt frekvencián tartani a tunert. Ha nem kapcsolod be könnyebben elmászik az adóról
A hangszínszabályzóval, ha már van, akkor lehet játszani egy kicsit. Pont ezzel lehet a túl élesen szóló rendszert egy kicsit megzabolázni. Amúgy is átmegy rajta a jel, tehát ront egy kicsit rajta, akkor meg miért ne használnánk?
Én a hálóban a a kis Infinity hangsugárzóm gyenge mélyeit húztam fel egy hajszálnyit plusz a tompa tyúkbeleket "élesítettem" a treble-lel. A nappaliben persze nem tűröm meg az ilyen csalást de egy ilyen kis nosztalgia rendszerben ez nyugodtan megengedhető, ha kellemes a fülnek.
Kábelezzünk
Lehet kísérletezni kábelekkel, de nem érdemes. Az, hogy semleges, azt honnan szűrted le? Ezek a vintage elektronikák általában szépen színeznek (bár a tiéd akár lehet kivétel is), de ezért szeretjük őket. Nem találtam közeli képet az előlapjáról, de ha nincs rajta a hangszínt szabályzó áramköröket kiiktató gomb (defeat vagy direct source), akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy soha nem kapcsolod be a loudness-t és csínján bánsz a hangszínnel és a basszussal. Egy kábelcserével legfeljebb az arányok tolódnak el valamerre, de ezt elérheted a hangszínszabályzó tekergetésével is. Én a helyedben a forrásnál kezdenék tapogatni, de én nem tudok tanácsot adni. Keresd fel a megfelelő topikot és ott érdeklődj erről. Sok sikert!
A "semleges" abból gondoltam,bár lehet tévedek,mert (a hangfalhoz kellett volna írni)előtte egy "nagy"Akai hangfalam volt és ahhoz képest a kis Tannoy hangminőségben porrá alázza ,valahogy minden zene jobban áll neki az Akainak inkább a jazz ,klasszikus zene állt közelebb!Defeat ,direct source nincs rajta valami AFC van rajta ami fogalmam sincs mi lehet a hangsínszabályzó nálam mindig 0 állásban van!
Kábelezzünk
Sziasztok!Van egy kisebb sztereó rendszerem a következőkből tevődik: Laptop (Foobar2000+ASIO 4All)-->Dac (Nad Dac1)-->Hangfalkábel (Klotz Ly 215t)-- >Erösítő (vintage Aiwa Ax7550 receiver )-->Hangfal--> (Tannoy Mercury v1) és azt szeretném,hogy még szebben szóljon ezek közül a hangfalkábelt kicserélném jobbra akkor szebben fog szólni?Erősítőn is nagyon sok múlik?Bár az erősítőt nem szívesen cserélném (egy hülye okból 1977-es gyönyörű állapotú)mellesleg a hangja is meglepően semleges!
Lehet kísérletezni kábelekkel, de nem érdemes. Az, hogy semleges, azt honnan szűrted le? Ezek a vintage elektronikák általában szépen színeznek (bár a tiéd akár lehet kivétel is), de ezért szeretjük őket. Nem találtam közeli képet az előlapjáról, de ha nincs rajta a hangszínt szabályzó áramköröket kiiktató gomb (defeat vagy direct source), akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy soha nem kapcsolod be a loudness-t és csínján bánsz a hangszínnel és a basszussal. Egy kábelcserével legfeljebb az arányok tolódnak el valamerre, de ezt elérheted a hangszínszabályzó tekergetésével is. Én a helyedben a forrásnál kezdenék tapogatni, de én nem tudok tanácsot adni. Keresd fel a megfelelő topikot és ott érdeklődj erről. Sok sikert!
Kábelezzünk
Sziasztok!Van egy kisebb sztereó rendszerem a következőkből tevődik: Laptop (Foobar2000+ASIO 4All)-->Dac (Nad Dac1)-->Hangfalkábel (Klotz Ly 215t)-- >Erösítő (vintage Aiwa Ax7550 receiver )-->Hangfal--> (Tannoy Mercury v1) és azt szeretném,hogy még szebben szóljon ezek közül a hangfalkábelt kicserélném jobbra akkor szebben fog szólni?Erősítőn is nagyon sok múlik?Bár az erősítőt nem szívesen cserélném (egy hülye okból 1977-es gyönyörű állapotú)mellesleg a hangja is meglepően semleges!
Kábelezzünk
Néhai Hydra Sound kábelei között is találsz komolyakat, és visszaküldheted Józsinak, ha nem tetszik...
Kösz!
Kábelezzünk
Tudom.
Néhai Hydra Sound kábelei között is találsz komolyakat, és visszaküldheted Józsinak, ha nem tetszik...
Kábelezzünk
De a Valhalla azért más árkategória, mint Fapaci, arra azért számíts...
Tudom.
Kábelezzünk
Kösz, de nem érdekel.
ValhallA kábelt hallotam a múltkor egyik barátomnál és az nagyon teccett.
De a Valhalla azért más árkategória, mint Fapaci, arra azért számíts...
Kábelezzünk
Üdv,
Én Genelec monitorok, Ethosz dac és hálózati lejátszó közé használtam/használok két éve Alisca Orange Black Line kábeleket nagy megelégedéssel. AES/EBU téren sikerült nemrég feljebb lépnem, persze más ársávban.
Egy 50 centist, ha egy próba erejéig betudod passzírozni a rendszeredbe - tudok kölcsön adni! Az Aliscában szerintem van 75 centis is demó darab.
Még annyit, hogy ez a cég nem a dizájnról híres . Ha ez is számít, nem ez lesz a te kábeled. Nagyon merev drótok, az enyém különösen, mert a standard 3x3 ér helyett 3x4-est csináltattam.
Kösz! Privát üzenetet küldök mindjárt.
A hang a legfontosabb.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Az Arzachel IC. gondolom árnyékolatlan . Lemezjátszó ( beépített phonos ) és erősítő közé jó lehet ? Nem szed össze semmilyen zajt ?
Köszi.
Nem kell tőle félni, én MC hangszedővel használtam és semmi kéretlen zaj nem volt.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
AES/EBU kábelek terén milyent ajálanátok?
Nagyon tiszta és valósághű hangzás, ne legyen válogatós zenei téren, továbbá megfizethető ár.
Max 1m-es hossz, de inkább csak kb. 75cm-es.
Megfizethetőség alatt értem, hogy nem 6 vagy több számjegyű forintban.
Genelec és Ethosz Audio rendszerhez kell.
Üdv,
Én Genelec monitorok, Ethosz dac és hálózati lejátszó közé használtam/használok két éve Alisca Orange Black Line kábeleket nagy megelégedéssel. AES/EBU téren sikerült nemrég feljebb lépnem, persze más ársávban.
Egy 50 centist, ha egy próba erejéig betudod passzírozni a rendszeredbe - tudok kölcsön adni! Az Aliscában szerintem van 75 centis is demó darab.
Még annyit, hogy ez a cég nem a dizájnról híres . Ha ez is számít, nem ez lesz a te kábeled. Nagyon merev drótok, az enyém különösen, mert a standard 3x3 ér helyett 3x4-est csináltattam.
Kábelezzünk
AES/EBU kábelek terén milyent ajálanátok?
Nagyon tiszta és valósághű hangzás, ne legyen válogatós zenei téren, továbbá megfizethető ár.
Max 1m-es hossz, de inkább csak kb. 75cm-es.
Megfizethetőség alatt értem, hogy nem 6 vagy több számjegyű forintban.
Genelec és Ethosz Audio rendszerhez kell.
Üdv,
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Kábelezzünk
Sziasztok,
6.3-as Jack (apa) - 3.5-es (anya) adaptert tudtok esetleg ajánlani? (Neutrikból nem találtam)
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Sziasztok!
Az Arzachel IC. gondolom árnyékolatlan . Lemezjátszó ( beépített phonos ) és erősítő közé jó lehet ? Nem szed össze semmilyen zajt ?
Köszi.
Nálam nem szedett.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
A bi, wagy triamplifikálást wixont ajánlom!
Perxe aktiw wáltowal és hangxoronkénti külön erösitöwel.
--------------------------------
Xerintem meg az is okozhat fázis eltolást. Mert ahogy írtad, a fül arra baromira érzékeny. Az egyszerűbb jobb, nemcsak olcsóbb. De az egy kábel jó legyen!
Kábelezzünk
A bi, wagy triamplifikálást wixont ajánlom!
Perxe aktiw wáltowal és hangxoronkénti külön erösitöwel.
--------------------------------
Xerintem meg az is okozhat fázis eltolást. Mert ahogy írtad, a fül arra baromira érzékeny. Az egyszerűbb jobb, nemcsak olcsóbb. De az egy kábel jó legyen!
Kábelezzünk
Ebben nem is kételkedem
Csak gondoltam, hátha még hezitálsz...
Ki tudja, hogy mikor jelenik meg jobb alternatíva. Minden nap van új a nap alatt.
Kábelezzünk
Kösz, de nem érdekel.
Ebben nem is kételkedem
Csak gondoltam, hátha még hezitálsz...
Kábelezzünk
Fapaci Luxor kábele is színezüst volt eddig, néha van eladó... Szerintem nagyon jó kábel!
Vagy hasonló árban van már ezüst/arany kábele is, szerintem kérdezz tőle...
Kösz, de nem érdekel.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Köszi.
Zene lejátszó: Advance WTX-Stream Tubes, Argon Audio Solo, DAC: Audio Note One 1.x, RIF DAC, Erősítö: Line Magnetic 211IA; Tápkábel:PS Prelude Sc; Hangsugárzó: Xavian XN 270; IC kábel: Audience Conductor, Arzachel; Hangfalkábel: van den Hul M.C. - FT The Inspiration Hybrid.
Kábelezzünk
Egyébb alternatívák még? Audioquest? Cardas?
Fapaci Luxor kábele is színezüst volt eddig, néha van eladó... Szerintem nagyon jó kábel!
Vagy hasonló árban van már ezüst/arany kábele is, szerintem kérdezz tőle...