Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Ezt én is így tapasztaltam.A d'appolito elrendezésű hangsugárzóknál a sztereó színpad magassága a magas sugárzó magasságával egyezik meg.Némiképp lehet javítani ezen a hangsugárzók hátrafelé döntésével.
Tapasztalatom Dali 104B-vel,Jm Lab Profil 66-tal és Yamaha NSG40-vel volt.
Ez hülyeség! És mi van az ilyenekkel? Semmi baj sincs a sztereó színpaduk magasságával.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Sztereó erősitők
Javítom magam! Hallottam ilyen jellegű hangsugárzót, amit nem ilyennek hallottam. JMLab Electra 920. Ez nagyon is jól szólt!
De ezzel befejezem, nem akartam elvinni a topicot a hangsugárzók felé.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Mi az a "hangképbeli hiba", ami a d'appolito elrendezésű hangsugárzókra jellemző, azaz, azokhoz köthető?
Én, ismétlem én hallottam olyannak azt a néhány dobozt. Ami nem tetszett bennük, hogy a közrefogott magassugárzó mintha nem tudna érvényeslni a két mélyközép közöt. Valahogy úgy jellemezném , hogy fejhangja van. Tudom ez elég bután hangzik. Ha keülök elé egy fotelba, úgy hallom a sztereo tér csak a padló és a magassugárzók közötti térre korlátozódik. Széltében rendben, de magassága nincs. Példákat mondok. Magnat vector 55, volt ilyen dobozom. Magnat vector 77, hallottam két különböző rendszerben. Maj ezutánvolt még egy Magnat dobozom, vintage 350 ami szintén ilyen volt. De mielőtt az hinné, hogy ez magnat betegség, fojtatom. Egy barátomnál sokszor hallottam, egy acoustic resource P40-es(ez a típusa ha jól emlékszem) dobozt, amit szintén ilyennek hallottam. Mi tőbb egy L'auditeur nyilt napon is hallottam. Akkor ők forgalmazták, Myriad készülékekkel demóztát. A hangkép ugyanaz. Még ez utám hallottam agy Mission V63-at amit szintén ilyen volt. Igazán csúcskategóriás hangsugárzót ilyen építéssel nem hallotam, a véleményemet ezek a sugárzók ismeretében mondom. Ennek ellenére biztos olyan is van amit nem ilyennek hallanék. Azért nekem furcsa, hogy olyan dobozt amelynek legfelül van a magassugárzója árkategóriától függetlenül nem hallotam ilyennek.
.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Az engem is érdekelne, mert a Focal-om az ilyen...
Előző hangfalam, ilyen volt. Kívácsi lennék én is, milyen jellegű hibáról van szó.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Mi az a "hangképbeli hiba", ami a d'appolito elrendezésű hangsugárzókra jellemző, azaz, azokhoz köthető?
.
Az engem is érdekelne, mert a Focal-om az ilyen...
Sztereó erősitők
Mármint egy bizonyos hangképbeli hibára, amit az ilyen jellegü dobozoknál(d'appolito) sajnos többnél hallottam.
.
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Van ra lehetosegm mondjuk, van nekem meg egy par Magnat Vintage 450-em, de a quadralok szebben szolnak, kozeptartomanyban erosebbek kicsit a Magnatok, de mely es magasban toronymgasan veri a quadral. Kicsit elorebb tettem oket es atrendeztem a szobamat is, igy mar elegge jo tenyleg sokat szamit az elhelyezes Koszonom szepen ami esetleg meg santit a dologban az a foras, jelenleg egy regi Panasonic porgetom van, viszont inkabb PC-rol zenelek, egy Creative Sound Blaster X-Fi kartyaval, de tervezek egy uj lejatszot vasarolni is. Marantz-on gondolkodom, inkabb azt ajanlottak nekem.Nekem is volt Magnatom, Vintage 350-es nem szólt rosszúl, de hamar rájöttem a hibájára. Mármint egy bizonyos hangképbeli hibára, amit az ilyen jellegü dobozoknál(d'appolito) sajnos többnél hallottam. A pc-s lejátszáshoz nem tudok mit szólni, nem az én világom, nem is értek hozzá. Viszont a Marantz cd nem rossz ötlet. Volt nekem is(cd63) valamikor, elég jó hangja volt úgy emlékszem. Egy Technics sl-ps 770 ellenében vettem. A Technics kiábrándítóan szólt a Marantzhoz képest.
Sztereó erősitők
Nem hallottam még ilyen dobozokat, ezért nem mondok rájuk semmit, de saját bőrömön tapasztaltam hogy egy erősítő és egy hangsugárzó mennyire képes jó párost alkotni, vagy épp ellenkezőleg. Pedig mind a kettő kiváló készülék. Ép ezért én is erősítő cserén gondolkozom. Ha van rá lehetőséged, próbálj ki más sugárzót is.
Van ra lehetosegm mondjuk, van nekem meg egy par Magnat Vintage 450-em, de a quadralok szebben szolnak, kozeptartomanyban erosebbek kicsit a Magnatok, de mely es magasban toronymgasan veri a quadral. Kicsit elorebb tettem oket es atrendeztem a szobamat is, igy mar elegge jo tenyleg sokat szamit az elhelyezes Koszonom szepen ami esetleg meg santit a dologban az a foras, jelenleg egy regi Panasonic porgetom van, viszont inkabb PC-rol zenelek, egy Creative Sound Blaster X-Fi kartyaval, de tervezek egy uj lejatszot vasarolni is. Marantz-on gondolkodom, inkabb azt ajanlottak nekem.
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Keresek valakit akinek van némi tapasztalata a MARANTZ SR 7005-ős erősítővel AIRPLAY viszonylatában. Sajnos elég betegen megy a dolog egy ipad és egy iPhone esetében.
Előre is köszönöm a segítséget. Üdv luigi106.
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Azóta elvált, erősitőt cserélek. Még a feleségem is áldását adta rá!
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Sztereó erősitők
egy erősítő és egy hangsugárzó mennyire képes jó párost alkotni, vagy épp ellenkezőleg
Nagyon igaz! Talán ez a legfontosabb...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ertem es koszonom a tanacsokat nekem ami nem tetszik a hangzasban hogy nem olyan szellos, de lehet akkor hogy nem is az erossito a vetkes a dologban, esetleg a hangsugarzoim??? (Quadral Shogun MK IV), vagy maga a szoba, ami jelzem nem valami nagy olyan 12-13 nm, mit szoltok?
Nem hallottam még ilyen dobozokat, ezért nem mondok rájuk semmit, de saját bőrömön tapasztaltam hogy egy erősítő és egy hangsugárzó mennyire képes jó párost alkotni, vagy épp ellenkezőleg. Pedig mind a kettő kiváló készülék. Ép ezért én is erősítő cserén gondolkozom. Ha van rá lehetőséged, próbálj ki más sugárzót is.
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ha csak ezen múlna..., de ez már messze vezet .
Hát igen bele lehet veszni! Az ember észre sem veszi és csak ömlik a pénz bele.
Sztereó erősitők
Így van, és a hábelekről se feletkezz meg, nagyon meg tudják hálálni a ráfordított pénzt.
Ha csak ezen múlna..., de ez már messze vezet .
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Próbáld meg a hs-at kifelé fordítani, akár párhuzamos pozícióig, ill. ha van helyed kicsit előrébb hozni, akár 5 cm-t is. Hallgatózz egy kicsit, érdemes, mielőtt bármit cserélnél.
Így van, és a hábelekről se feletkezz meg, nagyon meg tudják hálálni a ráfordított pénzt.
Sztereó erősitők
Próbáld meg a hs-at kifelé fordítani, akár párhuzamos pozícióig, ill. ha van helyed kicsit előrébb hozni, akár 5 cm-t is. Hallgatózz egy kicsit, érdemes, mielőtt bármit cserélnél.
Sztereó erősitők
Én sem cserélném le. Kb. 6 évig használtam egy ilyen Sony-t, megbízható, jól sikerült darab. 45ezerért adtam el, és 110ezret kellett adjak hogy egyértelmüen jobb hangot kapjak. A HK 980-at nem ismerem hangilag, viszont egy HK 610 járt nálam, de a Sony minden tekintetben jobb volt. Persze a Mos-fet egyáltalán nem garancia a jó hangra.
Ertem es koszonom a tanacsokat nekem ami nem tetszik a hangzasban hogy nem olyan szellos, de lehet akkor hogy nem is az erossito a vetkes a dologban, esetleg a hangsugarzoim??? (Quadral Shogun MK IV), vagy maga a szoba, ami jelzem nem valami nagy olyan 12-13 nm, mit szoltok?
Sztereó erősitők
Most látom, hogy két topikban is pörgeted a témát, ügyes . A másik topikban, elektrorudi véleményével értek egyet.
Ha megérinted a készülékházat, változik a búgás intenzitása?
Nagyon szeretném életre kelteni a kis vasat . Sajnos most darabokban hever az erősítő, de nem változott úgy emlékszem. Következő lépésben a ronda forrasztásokat újra forraszuk, és a földeket átnézzük (vagyis fater). Aztán beindítom és ha még mindig búg megnézem amiket mondtál, hány Hz-es a búgás, és érintésre változik-e. Sajnos szinte biztos, hogy nem változik, de csak lehet, hogy nem vettem észre.
Köszönöm az eddigi segítséget!
Bálint
Harman/Kardon HK 3490, Harman/Kardon HD 980, Dali Concept 2, Neotech KS-1515 M
Sztereó erősitők
Most látom, hogy két topikban is pörgeted a témát, ügyes . A másik topikban, elektrorudi véleményével értek egyet.
Ha megérinted a készülékházat, változik a búgás intenzitása?
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Sztereó erősitők
Meghallgatod a füleddel
Ha egy bemenetet megérintessz a kezeddel (alacsaony hangerő a "volume" potin !!!!!!! ) az az 50Hz.
üdv: glider
Az a baj, hogy már nem nagyon emlékszem, mert menetközbe nem lehet ezt javítani. Ahhoz, hogy eljussak a tápig mindent ki kellett belőle venni. De tuti nem volt nagyon magas, gondolom a 100 Hz az jóval magasabb mint az 50 Hz amit a bemenet megérintése produkál. Szóval az 50 Hz-re tippelek. Folyamatosan van 1 búgás egy adott hangerőn, bármerre tekerem a hangerő potit nem változik, a bemenetekre sincs semmi rákötve akkor is búg. Ezért volt a tipp kapásból a kondenzátorok száradása. Vannak rajta elég ronda forrasztások sajnos, már így vettem hibásan, hozzá nem értők is nyúlkáltak bele.
Szóval átforrasszuk a gány forrasztások, hátha megjavul! Csatlakozókat átnézzük, más tippem sajnos nincsen. Neked esetelg van valami ötleted?
Köszönöm az eddigi segítéget!
Üdv,
Bálint
Sztereó erősitők
Honnan tudom meg hogy hány Hz-es a brumm?
Meghallgatod a füleddel
Ha egy bemenetet megérintessz a kezeddel (alacsaony hangerő a "volume" potin !!!!!!! ) az az 50Hz.
üdv: glider
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Sztereó erősitők
Egy sima végerősítőre rá lehet kötni csak úgy magában egy cd játszót, és még jó hang is fog felszabadulni? Ez valóban így van?
Ha a CD-játszónak van szabályozható szintű kimenete, vagy a végfoknak van szabályozható szintű bemenete, akkor akár jó is lehet a párosítás.
De az előerősítő nem Isten elleni vétek, tessék művelődni:
http://ear.hu/?p=380
Sztereó erősitők
Egy egészen új kérdés merült fel bennem, amit itt olvastam valamelyik topicban, de ugye nem értek a technikához.
Egy sima végerősítőre rá lehet kötni csak úgy magában egy cd játszót, és még jó hang is fog felszabadulni? Ez valóban így van?
- zoli73
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ujabb velemnyre lenne szuksegem Szerintetek lecsereljem a SONY TA-FA3ES erositomet egy HK 980-ra? Kicsit olyan muanyagnak tunik nekem a HK, nem olyan massziv mint a SONY, habar eloben nem lattam meg. A masik ami meg vissza tart h a SONY MOS-FET vegfokokkal van illetve toroid trafo es a HK-ban ezek kozul egyik sincs meg......ezektol eltekintve lehet jobb hangja?? Koszonom elore is
Én sem cserélném le. Kb. 6 évig használtam egy ilyen Sony-t, megbízható, jól sikerült darab. 45ezerért adtam el, és 110ezret kellett adjak hogy egyértelmüen jobb hangot kapjak. A HK 980-at nem ismerem hangilag, viszont egy HK 610 járt nálam, de a Sony minden tekintetben jobb volt. Persze a Mos-fet egyáltalán nem garancia a jó hangra.
Sztereó erősitők
10% eltérés elektrolit kondenzátoroknál teljesen rendben van. Ami fontos lehet, hogy az a "búgás" 100 vagy 50Hz-es ? Ugyanis a pufferelés elégtelenségéből adódó brumm a (kétutas egyenirányítás miatt) 100Hz-es hangot produkál, míg az 50Hz-es búgás földelési-árnyékolási anomáliák miatt jelentkezhet ( a rendszer antennaként viselkedik, és az erősáramú zavarjeleket erősíti fel ) pl. egy hibás forrasztás, törött csatlakozó miatt.
Üdv: glider
Honnan tudom meg hogy hány Hz-es a brumm? Apám azt mondta, hogy nem földelési probléma, de viszont forrasztási az lehet. Mert vettem az erősítőt és sajnos belenyúltak nem hozzáértő kezek is, és elég rondák a forrasztások.