Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Tüű Károly - hangsugárzók
Moderátor: hangfaltunning
Ha úgy látjátok hogy ehhez Carlos Sound - Charismatic hoz már nincs érdemi véleményetek (én ezt szűröm le a legutolsó beirásotokból) akkor üljetek le egy sör mellé majd Győrben és beszéljétek meg.
A sör melletti megbeszélés Győrben sajnos nem fog létrejönni.
Ennek több oka is van (a jogsim is pl.), ill. az, hogy a Carlos Sound - Charismatic iránti nagy és valós érdeklődésre tekintettel nem igazán sikerült összehozni egy megfelelő helyszínt és érdeklődői kört.
Nézzük a jó oldalát ennek is: egy múlt heti fogadás kapcsán van, aki ezzel nyert valamit
Ez a hifi ilyen vicces is tud lenni.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Kérlek szakadj le a "Kalmis beírás"-ról!
Túl sokat emlegetsz...már csuklom!
Kedves Kalmi, értem és megértem.
Csak annyit, hogy tőlem kérdezték, becitálva, így kerültél szóba.
Én köszi.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Szvsz. rossz kommunikáció azt ígérni, hogy "lef.sod a gatyád" a hangtól, amit majd hallani FOGSZ. Nagyon kockázatos kijelentés, különösen ha többé-kevésbé ismeretlen akusztikájú helyen lesz a kiállítás. Ilyen esetben a hallgatóság eleve nagyon magas elvárásokkal érkezik és ha csak "jól", vagy "korrektül" szól a hangrendszer (és legyünk jóindulatúak, valóban befolyásolhat az akusztika elég sokat), már akkor is kissé csalódott lesz és kérdezi, hogy na, hol a medzsik? Persze ilyen árú, hangsugárzónál lehetnek is magasak az elvárások.
(Én ilyen célból, bár nem kereskedelmi céllal, azt írtam érdeklődő kollégáknak, akiket érdekel, hogy "nálam hogy szól a zene", (több hangrendszerem van ez különösen a semleges hangú B&W-kre igaz), hogy ne számítsanak semmi különösre, ne várjanak csodát, és ez nekem így jó. Én örülök annak, hogy nincs igazi "csoda" a hangban, viszont durva hiba sem és hosszan hallgatható. A másik rendszeremre, ami talán kevésbé semleges karakter, rendszerint azt mondom, hogy bár nekem tetszik, nem biztos, hogy másnak is bejönne ez a hangzásvilág.)
(Én ilyen célból, bár nem kereskedelmi céllal, azt írtam érdeklődő kollégáknak, akiket érdekel, hogy "nálam hogy szól a zene", (több hangrendszerem van ez különösen a semleges hangú B&W-kre igaz), hogy ne számítsanak semmi különösre, ne várjanak csodát, és ez nekem így jó. Én örülök annak, hogy nincs igazi "csoda" a hangban, viszont durva hiba sem és hosszan hallgatható. A másik rendszeremre, ami talán kevésbé semleges karakter, rendszerint azt mondom, hogy bár nekem tetszik, nem biztos, hogy másnak is bejönne ez a hangzásvilág.)
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Tanczi!
Kérlek szakadj le a "Kalmis beírás"-ról!
Túl sokat emlegetsz...már csuklom!
Köszi!
Ha úgy látjátok hogy ehhez Carlos Sound - Charismatic hoz már nincs érdemi véleményetek (én ezt szűröm le a legutolsó beirásotokból) akkor üljetek le egy sör mellé majd Győrben és beszéljétek meg.
Én/mi nem akarjuk eldönteni ki volt a találékonyabb, okosabb és ügyesebb.
Üdv Klang
Azzal kezdeném, hogy olvasd el és ÉRTELMEZD azt, amit írtam, amiben a TE hozzászólásodra reagáltam! Nem kell szégyellni amit írtál, nyugodtan benne lenne hagyni a tőled idézetteket is! és nem kellene kitörölnöd semmit az én hozzászólásomból!
1/ Talán, ha végigolvasod az írásom, akkor rájössz, hogy a te általad többször is felvetett kérdésedre válaszoltam csupán.
Mivel úgy látom szelektív a memóriád, szívesen beidézem mire is válaszoltam:
Másodjára ugyanez, csak linkel, amire válaszoltam:
2/ No-no már megint szépítesz!!! Hadd frissítsem ismételten a szelektív memóriádat, azáltal, hogy beidézem, mit is írtál:
Ami akárhogy is nézzük, olvasatomban ellentétes ezzel:
Látom, nem nagyon megy összeolvasni és következtetést levonni neked, ezért röviden összefoglalom mire is gondoltam, mikor az 1-es pontban feltett kérdéseidre válaszoltam :
Csak neked lehet véleményt alkotni a Tüű hangfalról a kiállításon mutatott teljesítménye alapján, de másnak (igazából mindenki ide tartozik, mert senki sem mondott jókat róla Néhait kivéve) megint meg kell hallgatnia, hogy most már tényleg leírhassa a véleményét?
Akkor miért kellett azt fennhangon hangoztatni a kiállítás előtt, hogy majd ott lefo..uk a bokánkat?
Számomra az ott mutatott hangi teljesítménye alapján, nagyjából egy 50.000 Ft-os kategóriáról beszélünk, figyelembe véve, hogy szintén a kiállításon hallott 84.000 Ft-os (újonnan, számlával! garanciával!) Elac hangsugárzóknak mennyivel jobban tetszett a hangja. Tegyük fel, hogy egy jobb környezetben egy szintet feljebb lép (mint ahogy azt a Bodor hangsugárzóról írták), de még akkor is nagyjából a 80 ezres kategóriáról beszélünk. Még, ha belenyalna a 120-150 ezres kategóriába is, erre én akkor sem lennék kíváncsi, mivel 800.000 Ft-ért áruljátok. Az rendben van, hogy szép és igényes a külső, de akkor inkább áruljatok fából készült szobrokat, azokra legalább rá lehet fogni, hogy művészet. (végül is, ha a kiállított doboztól, valamint a többi Tüű doboztól is megszabadultok az általatok kitalált árakon, akkor arra is rá lehet fogni, hogy művészet... csak az a csalás művészete...)
3/ Semmilyen tanczi-fóbám nincs, csupán egy fórumon válaszoltam egy te általad többszörösen feltett kérdésre, ami nem mellesleg az első hozzád intézett írásom! Kihangsúlyozom még egyszer 1 azaz EGY hozzászólás után hogyan is lehetne tanczi fóbiám?!
4/ Azért mert néhány ellentmondásos kijelentést egymás mellé raktam, nem érzem úgy, hogy vétettem volna a normális hangnem ellen! Ezek után levontam rólad, egy következtetést, ami az általad beírt ellentmondásból fakad. PONT
Kedves Szalon,
Apránként válaszolok, és igyekszem világosan - és nem félre érthető módon - fogalmazni. És amennyire lehet, röviden:
1/ Ha jól értettem a problémád, akkor nem találsz összefüggést a Tüű-dobozos megjegyzésem és a hivatkozott Kalmis beírás (miszerint esély sem volt arra, hogy normálisan meg lehessen ítélni a haza szobában elhelyezett dobozokat) között, ill.
2/ beírásom ("létjogosultsága van a haza szobának") szerinted ütközik a bege beidézéssel, amit Karcsi mondott neki a "szar hang"-ról.
//Először ezeket tenném tisztába, utána válaszolok a 2-4 többi szövegesedre.//
1/ Amit szerettem volna mondani, az az, hogy Kalmi soraival maximálisan egyetértek, és azt a teremben elhelyezett valamennyi dobozra érvényesnek tartom.
Ergo: ha a kilátogatók csak a Tüű-s dobozt kezdik el fikázni, a többinek pedig "megbocsátanak", akkor ez enyhén szólva nem korrekt eljárás.
(Ez a mondat irónikus volt részemről: "Valószínűleg az alábbi megállapítás a Tüű-dobozokra egyáltalán nem volt jellemző, csak a teremben közvetlen mellette lévőkre." A fenti, inkorrektnek megmutatkozó eljási módra szerettem volna így rávilágítani. Remélem, így már érthető.)
2/ A beidézett és általad ellentétesnek vélt hozzászólásom szerintem a következők miatt nem az:
- érdekes módon a són alig lehetett igazán jó hangot hallani, sajnos az volt az általános (sztem 2-3 szoba kivételével), hogy a legtöbb kiállítónak nem szóltak jól az installációi. Véleményem szerint ez alól sajnos a hazai terem sem volt kivétel; viszont ha valaki kicsit türelmesen figyelt a Bodor-teremben, és pl. jól választott hallgatózási pontot (mint korábban írtam, minden doboz teljesen máshogyan szólt az 1-2. széksorban, mint akár a 3-5-ikben), akkor nemcsak a hangfalak közötti különbségeket vehette le, hanem egy - átlagos kiállítói rendszerhez képesti - elfogadható / tisztességes benyomást is szerezhetett róluk. (Ez vonatkozik a 'létjogosultságos' megjegyzésemre.)
A begésre pedig: tény, hogy a teremben hallható hang - finoman fogalmazva - nem volt ideális, sőt, elfogadom, ha valakinek nem tetszett. Én sem dobtam tőle hátast.
Károly megnyilatkozása arra vonatkozott, hogy a kiállított dobozok / így az ő doboza is messze nem tudta azt nyújtani a 100 m2-en, kellemes kocsmahangulat közben (amikor 8-20 ember beszélt min. egyszerre), mint amire képes, ahogy szólni tud.
A normális állapotokhoz képest "szar" volt a hang - a nagy többséghez (kiállítói átlaghoz) képest nekem elment (ld. előző bekezdés)
a. Mint józanul gondolkodó, természetesen örülök annak, ha bárki egy hangfal valós meghallgatása alapján alkot véleményt (ellentétben azzal az idióta szinttel, aki meghallgatás nélkül nyilatkozik róla. Remélem az előző tagmondatban is egyet értünk.)
A fenti összefüggést levezetve azonban azt több, mint igazságtalannak érzem, ha az ott kiállított 3 hangfalból 2-re azt mondjuk, hogy alma, 1-re pedig, hogy krumpli. (Ha elfogadjuk a Kalmis értékelést, akkor az a terem minden dobozára együtt érvényes, vagy nem. Válogatni több, mint nem tisztességes...)
b. A kiállítás előtt egy kis csigázásul hangzott el a többször beidézett bokás hozzászólás. Így utólag okosabbak vagyunk: soknak tűnt, elismerem. Hiba volt
Azt légyszi hidd el, hogy a hangfal "úgy" is szólnormális körülmények között (talán a fekete dobozomra érkező beírások ehhez nyújtanak némi alapot...).
Őszinte érdeklődésed mellett kérlek, hidd el, hogy nálad én jobban sajnáltam és nem kicsit bosszankodtam a teremben elért hangzás miatt (mivel korábban hallottam a dobozt szépen zenélni).
c. Abban egyet értünk, hogy az általad hallott hangtól többet vártál. Én is.
d. Az egy egyéni döntés kérdése, hogy valaki eddigi hifis tapasztalata alapján elhiszi-e, hogy egy hangfal teljesen máshogy szól egy normális légtérben (20-50 m2-en, amire kb. tervezték), és egy ezt lényegesen meghaladó térben.
Ha elhiszi, akkor normális esetben ad még egy esélyt minden doboznak, amit kedvezőtlen körülmnyek között hallott.
Ha nem hiszi el, akkor ez az ő egyéni döntése, amit én elfogadok, mivel senkit sem akarok "hallomásilag" megerőszakolni.
Az azonban nonszensz és igazságtalan, hogy van, akinek igen - van akinek nem. Ez totál hamis
e. A doboz hangjának árkategória-belövéséről értelmetlennek érzem a vitát (ezért nem is lesz), ennek akkor lenne értelme, ha normális körülményeknél mellé raksz bármit, ami számodra mérvadó. Győrben erre sor kerülhet a hétvégén, ha kapok pozitív választ - ha nem, nem.
3/ örülök, ha nincs t-fóbiád, és ha normálisan meg tudjuk beszélni álláspontjainkat. Az ellentmondásosnak vélt kijelentésekre igyekeztem választ adni (4/)
A többire kicsit később, sztem az eddigi építőkockákból összaerakhatóak a válaszok, de ha kell, leírom persze.
Ha kicsit lazábbra, kevésbé támadósra és "befeszülősre" vesszük a stílust, akkor érzésem szerint ez a fórumozás, mint tevékenység hasznára, és nem pedig kárára válik. Peace
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Azoknak sincs, de már hozzá sem merek nyúlni a topikokhoz, mert én leszek a csúnya bácsi.
Kedves kartársak!
Túl régóta rágódik az a bizonyos gumicsont.
Jó lenne már végre elengedni.
Ki is kellene takarítani a topikot, mert térdig ér a szemét.
Üdv az uraknak.
En amugy sem vagyok szep, ugyhogy siman elbirom a "csunya bacsi" szerepet. Lehet nemszeretni nyugodtan, elfer a polcon a tobbi mellett
Beletorolgettem a topicba, de a lenyeget athelyeztem az altalanosba:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ir%C5%91l/
Norbi
ps.: ....ha valamit nem vettem eszre, - nem kerult at, vagy olyan kerult at, aminek nem kellett volna, - akkor johet "jelentes" formajaban es korrigalom.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1532
Szeretném érteni, amit írsz:
1. milyen Kalmis feltételekről beszélsz? (ha megmondod - belinkeled, ill. elküldöd privátban, jövő héten válaszolok).
2. ha érteni akarod, akkor nincs ellentmondás (ha mindenen a csomót keresed, akkor persze megtalálod):
tudtommal Károly a múlt heti "nagytermes" lehetőségekhez képest úgy gondolja, hogy a magyar szoba hangja 'elment', de a kiállított dobozok képességei nem tudtak megmutatkozni. (Ha valaki szerint az USA-audioban jobb volt a hang pl., akkor ezen nem tudunk segíteni, csak elfogadom, mint szubjektív véleményt. Én mindkét napon bementem minden szobába, számomra élvezhetetlen volt pl. az USA. Akinek tetszett, tetsszen természetesen.)
Ha valakit valóban érdekli Károly véleménye, biztos felhívta telefonon és elbeszélgetett vele. Vagy fogja
3. Sajnálom, hogy ez a véleményed ("feltételezésed") rólam. Az azonban korrekt lenne, ha a tanczi-fóbia és utálat az személyemre vonatkozó lenne csak (ezzel együtt tudok élni).
Véleményed természetesen tiszteletben tartom, minősítésed alapján nem fogunk találkozni a győri meghallgatáson (ha lesz), ebben biztos vagyok.
4. Úgy gondolom, hogy minimális tisztelet a normális hangnemben beíró fórumtársaknak jár - én ez alól azokat "mentem fel", akik merő rosszindulatról és emberi hitványságról adnak egyértelmű tanúbizonyságot. Tegnap ennek véltem tetten érni egy megnyilvánulását, nem hiszem, hogy túlérzékeny lennék.
5. Nem egyet érteni, vitatkozni lehet, "ez egy fórum" - de könyörgöm: normális hangnemben. Bocs, ha ebben is tévednék, de nálam így működik Remélem, abban egyetértünk, hogy ez is a normalitás jegyében íródott.
További kellemes hétvégét, én folytatom egy kis éjjeli bowlinggal. Mára már eleget hifiztem
Azzal kezdeném, hogy olvasd el és ÉRTELMEZD azt, amit írtam, amiben a TE hozzászólásodra reagáltam! Nem kell szégyellni amit írtál, nyugodtan benne lenne hagyni a tőled idézetteket is! és nem kellene kitörölnöd semmit az én hozzászólásomból!
1/ Talán, ha végigolvasod az írásom, akkor rájössz, hogy a te általad többször is felvetett kérdésedre válaszoltam csupán.
Mivel úgy látom szelektív a memóriád, szívesen beidézem mire is válaszoltam:
Valószínűleg az alábbi megállapítás a Tüű-dobozokra egyáltalán nem volt jellemző, csak a teremben közvetlen mellette lévőkre.
"A gond alapvetően az volt, hogy nem is lehetett meghallgatni a dobozokat, mert kb 50 ember mindig volt a "teremben" és kb 70 dB volt az alap zajszint. Ebből semmit sem lehet leszűrni még a dobozoktól egy két méterre sem, nemhogy 5-6-ra!"
Ha valaki nekem akarna fenti sorok miatt rontani, most szépen kérem, ne tegye: nem én írtam ...
Ellenben nagyon korrekt!
Másodjára ugyanez, csak linkel, amire válaszoltam:
Úgy látom, a beidézett kalmis hozzászólásom lényege süket fülekre talált. Mit feltételezzek mögötte szerintetek?
2/ No-no már megint szépítesz!!! Hadd frissítsem ismételten a szelektív memóriádat, azáltal, hogy beidézem, mit is írtál:
Köszönet Ferinek és a résztvevőknek a "magyar" koncepciós szobáért.
A "tartalom" messzemenően megállja helyét és létjogosultságát a többi szobában hallható hanghoz képest.
Ami akárhogy is nézzük, olvasatomban ellentétes ezzel:
Nem gondolom, hogy a negatív kritikák miatt lenne a "csend". Tegnap beszéltem Karcsival, és Ő volt a legkritikusabb a hallottak kapcsán. Idézem:
" azt sajnálom csak, hogy ilyen sz@r hangot produkáltunk"
Látom, nem nagyon megy összeolvasni és következtetést levonni neked, ezért röviden összefoglalom mire is gondoltam, mikor az 1-es pontban feltett kérdéseidre válaszoltam :
Csak neked lehet véleményt alkotni a Tüű hangfalról a kiállításon mutatott teljesítménye alapján, de másnak (igazából mindenki ide tartozik, mert senki sem mondott jókat róla Néhait kivéve) megint meg kell hallgatnia, hogy most már tényleg leírhassa a véleményét?
Akkor miért kellett azt fennhangon hangoztatni a kiállítás előtt, hogy majd ott lefo..uk a bokánkat?
Számomra az ott mutatott hangi teljesítménye alapján, nagyjából egy 50.000 Ft-os kategóriáról beszélünk, figyelembe véve, hogy szintén a kiállításon hallott 84.000 Ft-os (újonnan, számlával! garanciával!) Elac hangsugárzóknak mennyivel jobban tetszett a hangja. Tegyük fel, hogy egy jobb környezetben egy szintet feljebb lép (mint ahogy azt a Bodor hangsugárzóról írták), de még akkor is nagyjából a 80 ezres kategóriáról beszélünk. Még, ha belenyalna a 120-150 ezres kategóriába is, erre én akkor sem lennék kíváncsi, mivel 800.000 Ft-ért áruljátok. Az rendben van, hogy szép és igényes a külső, de akkor inkább áruljatok fából készült szobrokat, azokra legalább rá lehet fogni, hogy művészet. (végül is, ha a kiállított doboztól, valamint a többi Tüű doboztól is megszabadultok az általatok kitalált árakon, akkor arra is rá lehet fogni, hogy művészet... csak az a csalás művészete...)
3/ Semmilyen tanczi-fóbám nincs, csupán egy fórumon válaszoltam egy te általad többszörösen feltett kérdésre, ami nem mellesleg az első hozzád intézett írásom! Kihangsúlyozom még egyszer 1 azaz EGY hozzászólás után hogyan is lehetne tanczi fóbiám?!
4/ Azért mert néhány ellentmondásos kijelentést egymás mellé raktam, nem érzem úgy, hogy vétettem volna a normális hangnem ellen! Ezek után levontam rólad, egy következtetést, ami az általad beírt ellentmondásból fakad. PONT
5/ Normális hangnemhez hozzátartozik a NEM lekezelő, NEM fölényeskedő, NEM tenyérbemászó és NEM személyeskedő stílussal megírt komment, ami viszont rád sajnos NEM szokott jellemző lenni! Engedj meg egy általad írt hozzászólást had idézzek be, hogy mire is gondolok, nem is kellett sokáig keresni, elég volt a mai hozzászólásaidból szemezgetni:
Igen, és vannak olyanok is, akik pusztán merő rosszindulatukat és emberi hitványságukat, aljasságukat bizonyítják így. Érdekes, hogy őket még az sem zavarja, ha ez így kimondásra kerül (valószínűleg ez azt jelenti, hogy nincsenek tisztában a kijelentés súlyával, és kiforratlan, korcs személyiségük közutálatot kiváltó megnyilvánulásával).
Minden tisztán gondolkodó ember számára saját magatok bizonyítjátok irigylésre nem, inkább sajnálatra méltó szellemi színvonalatokat...
Olvasatomban ISMÉT ellentmondasz a fentiekkel saját magadnak! (csak, hogy tudd mire gondolok és tekintettel vagyok a szelektív memóriádra, be is idézem neked:)
5. Nem egyet érteni, vitatkozni lehet, "ez egy fórum" - de könyörgöm: normális hangnemben. Bocs, ha ebben is tévednék, de nálam így működik
Szóval, ha számodra ez normális hangnem, és nálad így működik, akkor...
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Azt sajnos nem tudom, hogy te mit szeretnél feltételezni mögötte... viszont érdekesnek találom, hogy téged mégsem zavartak a kalmi által felhozott feltételek abban, hogy elsőként beszámolj a shown hallottakról (bár tény, önmagadhoz képest visszafogottan dicsértél):
ami nem mellesleg mintha teljesen ellentmondásban állna Károly nyilatkozatával:
Szóval én a következőt tudom feltételezni az egész mögött: a TE hozzászólásaid számomra teljes mértékben HITELTELENEK!
Szeretném érteni, amit írsz:
1. milyen Kalmis feltételekről beszélsz? (ha megmondod - belinkeled, ill. elküldöd privátban, jövő héten válaszolok).
2. ha érteni akarod, akkor nincs ellentmondás (ha mindenen a csomót keresed, akkor persze megtalálod):
tudtommal Károly a múlt heti "nagytermes" lehetőségekhez képest úgy gondolja, hogy a magyar szoba hangja 'elment', de a kiállított dobozok képességei nem tudtak megmutatkozni. (Ha valaki szerint az USA-audioban jobb volt a hang pl., akkor ezen nem tudunk segíteni, csak elfogadom, mint szubjektív véleményt. Én mindkét napon bementem minden szobába, számomra élvezhetetlen volt pl. az USA. Akinek tetszett, tetsszen természetesen.)
Ha valakit valóban érdekli Károly véleménye, biztos felhívta telefonon és elbeszélgetett vele. Vagy fogja
3. Sajnálom, hogy ez a véleményed ("feltételezésed") rólam. Az azonban korrekt lenne, ha a tanczi-fóbia és utálat az személyemre vonatkozó lenne csak (ezzel együtt tudok élni).
Véleményed természetesen tiszteletben tartom, minősítésed alapján nem fogunk találkozni a győri meghallgatáson (ha lesz), ebben biztos vagyok.
4. Úgy gondolom, hogy minimális tisztelet a normális hangnemben beíró fórumtársaknak jár - én ez alól azokat "mentem fel", akik merő rosszindulatról és emberi hitványságról adnak egyértelmű tanúbizonyságot. Tegnap ennek véltem tetten érni egy megnyilvánulását, nem hiszem, hogy túlérzékeny lennék.
5. Nem egyet érteni, vitatkozni lehet, "ez egy fórum" - de könyörgöm: normális hangnemben. Bocs, ha ebben is tévednék, de nálam így működik Remélem, abban egyetértünk, hogy ez is a normalitás jegyében íródott.
További kellemes hétvégét, én folytatom egy kis éjjeli bowlinggal. Mára már eleget hifiztem
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1532
Úgy látom, a beidézett kalmis hozzászólásom lényege süket fülekre talált. Mit feltételezzek mögötte szerintetek?
Azt sajnos nem tudom, hogy te mit szeretnél feltételezni mögötte... viszont érdekesnek találom, hogy téged mégsem zavartak a kalmi által felhozott feltételek abban, hogy elsőként beszámolj a shown hallottakról (bár tény, önmagadhoz képest visszafogottan dicsértél):
Köszönet Ferinek és a résztvevőknek a "magyar" koncepciós szobáért.
A "tartalom" messzemenően megállja helyét és létjogosultságát a többi szobában hallható hanghoz képest.
Jó volt találkozni és pár szót váltani ismerős fórumtársakkal, és szerencsére a 'hallomások' átbeszélésében is általában egyezett a véleményünk.
És normálisan még azt is meg lehetett beszélni, ha éppen nem. Ez is fontos.
ami nem mellesleg mintha teljesen ellentmondásban állna Károly nyilatkozatával:
Tegnap beszéltem Karcsival, és Ő volt a legkritikusabb a hallottak kapcsán. Idézem:
" azt sajnálom csak, hogy ilyen sz@r hangot produkáltunk"
Szóval én a következőt tudom feltételezni az egész mögött: a TE hozzászólásaid számomra teljes mértékben HITELTELENEK!
Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Áldozat nincs, reméljük, érdemes volt ellátogatni. Azt előre megírtuk, hogy nem lesz ott Tüű-doboz.
Budaörsre is az lesz (aki el tud menni a Stadionokig, annak az sincs sokkal messzebb...)
Nézd ennyire nem vagyok rájuk kiváncsi, hogy célzottan elmenjek oda, csak emiatt.Bodoréknál másra is kiváncsi voltam.
Hú itt valami félreértődött.Én csak azt javallottam volt, hogy valaki hallgassa meg a Bodor klubban is (lehetőleg aki a kiállításon is hallotta), és mondjon véleményt utána.Pláne, hogy Kalmi mindkét helyen hallotta a Bodor dobozt, és teljesen mást hallott itt is-ott is.
Aztán több hozzászólással később derült ki, hogy nem lesz ott ma a doboz, ezt pedig már te valószínűleg nem olvastad.
Még mindig tényleg köszi, hogy leírtad mit hallottál.
Nem vettem 100%-ra, hogy ott lesz. Amúgyis kiváncsi voltam mi folyik ott.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6493
Azért ide írtam, mert itt "győztek meg" arról, hogy menjek el, majd megváltozik a véleményem..csak az "áldozat" nem jött el a torra.
Hú itt valami félreértődött.Én csak azt javallottam volt, hogy valaki hallgassa meg a Bodor klubban is (lehetőleg aki a kiállításon is hallotta), és mondjon véleményt utána.Pláne, hogy Kalmi mindkét helyen hallotta a Bodor dobozt, és teljesen mást hallott itt is-ott is.
Aztán több hozzászólással később derült ki, hogy nem lesz ott ma a doboz, ezt pedig már te valószínűleg nem olvastad.
Még mindig tényleg köszi, hogy leírtad mit hallottál.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem tudom te merre hallgattad őket. A kiállításon kevés volt, ebben a szobában meg sok.
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, egyáltalán nem a mennyiséggel volt a bajom, hanem azzal, hogy rendkívül fárasztó volt hallgatni.
Azért ide írtam, mert itt "győztek meg" arról, hogy menjek el, majd megváltozik a véleményem..csak az "áldozat" nem jött el a torra.
Áldozat nincs, reméljük, érdemes volt ellátogatni. Azt előre megírtuk, hogy nem lesz ott Tüű-doboz.
Budaörsre is az lesz (aki el tud menni a Stadionokig, annak az sincs sokkal messzebb...)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- hangfaltunning
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 89
Látod mennyire különbözőek vagyunk? ...
Különbözőek vagyunk - de van az a szint, amit nem lehet józan ésszel felfogni és megérteni ...
Ezt nem a Te soraidra írom
A normalitás melletti kiállásokat, hozzászólásokat örömmel fogadom és köszönöm.
" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "
A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.
Meglévő hangfalad és azok hangszóróinak modifikációja, javítása (peremezés is!)
Egyedi hangdobozok készítése, tervezése
Hangváltó finomítása, ill. új készítése
Érdemes megfülelni a hifit, hogy tudjuk, mihez adjuk véleményünket!
A telefonos érdeklődés preferált: +36702813249
LÁTOGASS EL OLDALAMRA, ahonnan közvetlenül eléred topikjaim!
Látod mennyire különbözőek vagyunk? Én éppen keveselltem a mélyeket, bár a harsány magas tartományt én is megemlítettem.
Tolakodó mély tartománya ennek a doboznak szerintem messze nincsen. Sőt, nekem a méretéhez képest vékony. Nem tudom milyen hangsugárzókat hallgatsz, de lehet hogy el vagy szokva a korrekt mennyiségű és minőségű mélyhangoktól.
Bár nem értem ez miért nem a Bodor topikba lett írva...
Nem tudom te merre hallgattad őket. A kiállításon kevés volt, ebben a szobában meg sok.Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, egyáltalán nem a mennyiséggel volt a bajom, hanem azzal, hogy rendkívül fárasztó volt hallgatni.
Ahogy igértem, ellátogattam a Bodor hifi clubra.
A Bodor féle hangsugárzók bevoltak kötve (classic 40-es, legfrissebb dobozok, ha jól memorizáltam).
Számomra a mély tartományuk nagyon tolakodó volt, a magas harsány, közép tartományban kissé halvány.
Látod mennyire különbözőek vagyunk? Én éppen keveselltem a mélyeket, bár a harsány magas tartományt én is megemlítettem.
Tolakodó mély tartománya ennek a doboznak szerintem messze nincsen. Sőt, nekem a méretéhez képest vékony. Nem tudom milyen hangsugárzókat hallgatsz, de lehet hogy el vagy szokva a korrekt mennyiségű és minőségű mélyhangoktól.
Bár nem értem ez miért nem a Bodor topikba lett írva...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6493
Sajnos nem voltak jelen a tüű sugárzók, így azokról nem tudok egyebet írni, mint eddig. (Kifogásolható hang.)
A Bodor féle hangsugárzók bevoltak kötve (classic 40-es, legfrissebb dobozok, ha jól memorizáltam).
Korrekt információk hangzottak el a kiállítás során kialakult körülményekről. Számomra így enyhült valamelyest a kép (nem állítom, hogy teljesen átfordította volna azt). A hangsugárzók ilyen körülmények között valóban szintet léptek. Számomra a mély tartományuk nagyon tolakodó volt, a magas harsány, közép tartományban kissé halvány. De elképzelhető, hogy ezt valaki kedveli (a mélyen kívüli részek nem voltak annyira zavaróak). A térleképzésben ahhoz képest, hogy mekkora dobozokról (és direkt sugárzóról) beszélünk határozottan jók voltak, bár nem az én világomhoz állnak közel az ennyire elhatárolt csatornák (de ez már aztán végképp szubjektív dolog).
Összességében, nem ismerem az árukat, így nem tudom megmondani, hogy az adott szegmensben mennyire állják meg a helyüket. Ha a mély hanggal kapcsolatosan valamit javulna a helyzet, akkor már csak a szubjektivitás és az ár játszanak szerepet abban, hogy valaki ezeket választja-e "élete párjának".
Köszi.Legalább te vetted a fáradságot, és leírtad, ha már megígérted.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sajnos nem voltak jelen a tüű sugárzók, így azokról nem tudok egyebet írni, mint eddig. (Kifogásolható hang.)
Korrekt információk hangzottak el a kiállítás során kialakult körülményekről. Számomra így enyhült valamelyest a kép (nem állítom, hogy teljesen átfordította volna azt). A hangsugárzók ilyen körülmények között valóban szintet léptek. Számomra a mély tartományuk nagyon tolakodó volt, a magas harsány, közép tartományban kissé halvány. De elképzelhető, hogy ezt valaki kedveli (a mélyen kívüli részek nem voltak annyira zavaróak). A térleképzésben ahhoz képest, hogy mekkora dobozokról (és direkt sugárzóról) beszélünk határozottan jók voltak, bár nem az én világomhoz állnak közel az ennyire elhatárolt csatornák (de ez már aztán végképp szubjektív dolog).
Összességében, nem ismerem az árukat, így nem tudom megmondani, hogy az adott szegmensben mennyire állják meg a helyüket. Ha a mély hanggal kapcsolatosan valamit javulna a helyzet, akkor már csak a szubjektivitás és az ár játszanak szerepet abban, hogy valaki ezeket választja-e "élete párjának".
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Mondjuk a topic pörög eléggé.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
1.) hangszóró-modifikációt nem engedtél végezni,
Még szerencse.
Így legalább azokat el tudom adni.
Tényleg semmi bajom a dobozaiddal, de nekem a dobozok kivitele is nagyon fontos.
Részemről tényleg ennyi.
Inkább kávézok egyet.
Sajnos még ennyire olcsón sem könnyű eladni most bármit is, ami a hifis körbe tartozik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
2.) a hangszórók valóban erősen korlátosak (viszont ellenben márkásak és drágák).
http://www.seas.no/index.php?option=com ... &Itemid=95
Elnézést, de ennek a hangszórónak sok korlátját nem ismerem. Mondom ezt úgy, hogy majdnem 2 éve rá sem nézek másra és ezzel kelek illetve fekszem. De egy hibája biztos van! Nincs porvédője, amire szivacsot lehet ragasztgatni.
- hangfaltunning
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 89
Amit meg te alakítottál át, azt meg be sem kapcsolom.
...
Szerintem olyan dobozt kell gyártani, aminek szép kivitele, elfogadható ára és ismert hangszórókészlete van.
Ha ez nem ilyen, akkor lehet erről évekig vitatkozni, akkor sem lehet eladni.
Az ominózus doboz, amire hivatkozol, úgy került a Bodorba, hogy abban volt egy általad nagyra becsült szakember által épített hangváltó + nem olcsó márkás driver-ek.
Többen meghallgattuk, és egyöntetű vélemény alapján kihívásokkal küszködött a doboz kiindulásként. Amikor átépítettem a váltóját, újra meghallgattuk.
Aki korábban is hallotta, azt mondta egyöntetűen, hogy ahhoz képest csoda történt, amilyen volt.
Ennyit talán arról, hogy értek-e a hangváltóhoz, hangfalkonstrukcióhoz, ill. megjegyezném, hogy
1.) hangszóró-modifikációt nem engedtél végezni,
2.) a hangszórók valóban erősen korlátosak (viszont ellenben márkásak és drágák).
Te márkás és brand hangszórók mellett érvelsz: mint írtam, abban ilyen hangszórók voltak - mégis ilyen kritikával illeted a hangját, az új váltóval is.
(Emlékeim szerint soha nem ártottam az ATC-nek, a forgalmazott dolgokat sem véleményeztem negatívan. Úgy érzem, mással is így viselkedtem.
Alapvető tiszteletet adok mindenkinek és kölcsönösen el is várok. Maradok tisztelettel.)
" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "
A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.
Meglévő hangfalad és azok hangszóróinak modifikációja, javítása (peremezés is!)
Egyedi hangdobozok készítése, tervezése
Hangváltó finomítása, ill. új készítése
Érdemes megfülelni a hifit, hogy tudjuk, mihez adjuk véleményünket!
A telefonos érdeklődés preferált: +36702813249
LÁTOGASS EL OLDALAMRA, ahonnan közvetlenül eléred topikjaim!
(Maradjunk annyiban, hogy akkor kezdtem komoly és márkás hangszórókkal dolgozni, amikor Neked még valószínűleg más jellegű volt az érdeklődési köröd.
Nem hinném, hogy attól lennék jó kereskedő, mert 55 éves vagyok.
Bizony huszon éves srácok úgy zsebretesznek, hogy jobb, ha meg sem szólalok.
Biztosan számít a tapasztalat, de nem akarlak megsérteni, amit nekem Kalmi idáig csinált, azzal egyikkel sem volt gond.
Nem véletlen, hogy pont egy ilyet hoztam haza.
Amit meg te alakítottál át, azt meg be sem kapcsolom.
Ha ezt eredményezi a sok tapasztalat, akkor szerintem vonulj nyugdíjba.
Olyan dobozt kell gyártani, aminek szép kivitele, elfogadható ára és ismert hangszórókészlete van.
Ha ez nem ilyen, akkor lehet erről évekig vitatkozni, akkor sem lehet eladni.
Ebben meg nekem van némi tapasztalatom.
Részemről ennyi.
Nem akartam beírni a topikba, de úgy nőttem fel, hogy állandóan apám öndícsérgetését kellett hallgatnom.
A kisfiam, aki 10 éves, már ugyanolyan finom kávét tud pörkölni, mint én.
Ennyit az évekről és a tapasztalatról.
Webáruház:
...ennek a dobozomnak is van neve: Carlos Sound - Charismatic.
Köszönöm.
Akkor használjátok!