Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Sziasztok,
Sony FA3ES erősítőm van és ma produkált egy olyan hibajelenséget hogy elment az egyik oldal, megcseréltem a bemeneteket úgy sem szólt, hangfalakat is külön külön kipróbáltam úgy sem lett jó, ergo az erősítőben zakkant meg valami, pár óra múlva újra szólt mindkét oldal és közben ment az erősítő (nem hűlt ki, stb..). Nem mai darab az biztos, de szeretem Esetleg valaki találkozott hasonló hibával, mire utalhat ez? Elkezdett tönkre menni benne valami? Próbaképp áttettem a "hibás" oldalt a B kimenetre de ott sem, ma megint éredekesség van mert szól de nagyon halkan.
Segítségeteket előre is köszönöm.
A.
Erősítők javítása
Minden be van kötve, néztem!! Rá kérdezek akkor egy szerelőnél h mennyi lenne a javítása, megéri e egyáltalán:S
Ha nem használod a B kimenetet, akkor nem érdemes megcsináltatni. Legfeljebb akkor, ha el akarod adni.
Erősítők javítása
Vedd le a burkolatot és nézd meg, hogy a kimenetek be vannak-e kötve. Ha igen, akkor szerelő.
Minden be van kötve, néztem!! Rá kérdezek akkor egy szerelőnél h mennyi lenne a javítása, megéri e egyáltalán:S
Erősítők javítása
igen akkor is!
Vedd le a burkolatot és nézd meg, hogy a kimenetek be vannak-e kötve. Ha igen, akkor szerelő.
Erősítők javítása
Ha lekötöd az A hangsugárzókat, akkor is?
igen akkor is!
Erősítők javítása
Igen használom, ha be nyomom a "B" gombot akkor elhallgat a másik két "A" spekars-be kötött hangfal...de a B spekars be kötöttek akkor sem szólnak.
Ha lekötöd az A hangsugárzókat, akkor is?
Erősítők javítása
A készülék elején a Speker A-B kimenetválasztó gombokat használod?
Be van kötve az alsó kimenet a készülék belsejében vagy leszakadt? Mozgatásra sem reccsen? Ha nem ilyen egyszerű problémáról van szó és idegesít vidd el szerelőhöz.
Üdv,
NL
Igen használom, ha be nyomom a "B" gombot akkor elhallgat a másik két "A" spekars-be kötött hangfal...de a B spekars be kötöttek akkor sem szólnak.
Erősítők javítása
ÜDV!! Van nekem 1 Onkyo A 8220 erősítőm, és annyi a problémája hogy a négy hangfal kimenetéből csak kettő szól, a két felső (Stereo) -ba lehet hallgatni szinte mindig így hallgatom, de kíváncsi vagyok h miért nem szól a többi kimenete?
mi lehet baja ?!?
A készülék elején a Speker A-B kimenetválasztó gombokat használod?
Be van kötve az alsó kimenet a készülék belsejében vagy leszakadt? Mozgatásra sem reccsen? Ha nem ilyen egyszerű problémáról van szó és idegesít vidd el szerelőhöz.
Üdv,
NL
Erősítők javítása
ÜDV!! Van nekem 1 Onkyo A 8220 erősítőm, és annyi a problémája hogy a négy hangfal kimenetéből csak kettő szól, a két felső (Stereo) -ba lehet hallgatni szinte mindig így hallgatom, de kíváncsi vagyok h miért nem szól a többi kimenete?
mi lehet baja ?!?
- Zolika69
- Fórumlakó

- Értékelés: 67
Erősítők javítása
Persze, csak a csatlakozó volt rossz hála istennek és azt kellett kicserélni!
Erősítők javítása
Megoldódott!
Szabad tudni, hogyan, mi volt a problem?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- Zolika69
- Fórumlakó

Erősítők javítása
Sziasztok!
Pár napja vettem az aláírásomban szereplő erősítőt és a mai napon volt alkalmam házimozi módban is kipróbálni és sajnos azt vettem észre, hogy a jobb háttér sugárzó recseg-ropog
Több hangfallal is kipróbáltam és mindegyiknél ugyan ez van, tehát vagy a csatlakozó vagy nem tudom mi lehet a baj
Ha van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne csinálni ,vagy van aki meg tudja csinálni nekem akkor azt jelezze
Budapesti vagyok, azon belül Kispest!
Köszönöm előre is!
Megoldódott!
- Zolika69
- Fórumlakó

Erősítők javítása
Sziasztok!
Pár napja vettem az aláírásomban szereplő erősítőt és a mai napon volt alkalmam házimozi módban is kipróbálni és sajnos azt vettem észre, hogy a jobb háttér sugárzó recseg-ropog
Több hangfallal is kipróbáltam és mindegyiknél ugyan ez van, tehát vagy a csatlakozó vagy nem tudom mi lehet a baj
Ha van valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne csinálni ,vagy van aki meg tudja csinálni nekem akkor azt jelezze
Budapesti vagyok, azon belül Kispest!
Köszönöm előre is!
Erősítők javítása
Technics receiver javításához keresnék, lehetőleg Fejér megyében szerelőt, (az egyik oldal csak nagyon halkan szól) tudnátok ajánlani ? köszi.
Erősítők javítása
A1 Yamaha erősítőm elfüstölt. (Ez volt az első csak tranzisztoro, de a csúcsmodell). Tudnátok egy hozzértőt, aki egy ilyen retro darabot eredeti állapotba tud hozni?
Köszönöm!
Ld. az izmi-nek adott válaszban a megoldást.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
A1 Yamaha erősítőm elfüstölt. (Ez volt az első csak tranzisztoro, de a csúcsmodell). Tudnátok egy hozzértőt, aki egy ilyen retro darabot eredeti állapotba tud hozni?
Köszönöm!
Erősítők javítása
Tudnátok ajánlani egy szervizt?
Köszönöm.
Az erősítőim eddig mindig az Alisca-ban, Bese Attilánál nézettem át. Megbízható, abszolút ajánlott kategória.
Telefonos egyeztetés után igen gyors. Ajánlott erősen.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Sziasztok.
JungSon Ja 88d bal csatornája bemelegedés után serceg, torzít. Csináltam róla egy felvételt :
Köszönöm.
A hangsugárzóvédelem jelfogókontaktját kellene megvizsgálni.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
-
Vendég
Erősítők javítása
Olvasom itten a régi erösitöke,hogy mik a gondok potméter ,recsegés stb.Én 8 évig hoby elektronikáztam.Most vetem egy akai am-59 est amikkor megvetem akkor recseget a jel leválaszto és televolt bas,,,,va kontakt sprével ami nem mindig megoldás,(MIÉRT)A potik ,Hang, balansz stb esetekbe jó (mivel grafit alapuak),de csak átmeneti megoldás,mert lejárja egy idömulva és megint kell neki , ilyenkor egy új poti kell bele mert szétvág benne mindent ami elektromos vagyis zárlat lesz, ilyenkor lesz a füst és halot lesz a végfok is.A régi erösitök amik több mint 10 15 éves nem szolnak ugy mint uj korában mert a kondik kiszáradnak és nem szür ugy ahogy kell igy nagy lesz a zaj.Olvastam forumokat hogy milyen kondi jó Ez tárca függö én a közép szériát tudom ajánlani vagyis ELNA ami elég jó.Ami az én hibám volt az vasban könyen orvosoltam a jel leválaszto vagyis az input selektor szétszedve van benne agy kis lamela ami egy idömulva elgyengül igy ez orvosolhato ,finoman kijebb hajtottam majd fülpiszkával ki takiztam a sz,,t belöle azota kiváloan mügszik.És a régi végtranyokat is lehet benük cserélni mert már van kiválto tranyok is amik paraméterben is jobbak mint 20 éves tranyok.Így végerdményben töbelesz az erösitö ha fel ujitja az ember,de még egyszer anyi idöt fog menni hibátlanul.Soka azt fogják mondani hogy romlik az ára,,szerintem nem ez nem javitás hanem fel ujitás ami csak elöny mert biztosabb a müködése.Ezeket a régi vasakat érdemes fel ujitani mert van benük anyag a mai szarokhoz képest,és a régi jó tuner deck ,azokat is érdemes fell ujitani stb.AZ ÁTFORASZTÁS:Erdemes megcsinálni mert ez is okozhat nem kis problémát,.
EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM MERT SAJÁT BÖRÖMÖN TAPASZTALTAM,DE AHÁNY EMBER ANYI VÉLEMÉNY....REMÉLEM TUDTAM SEGITENI BÁRKINEK IS.
HEJES IRÁSÉRT BOCSÁNAT
-
izmi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 54
Erősítők javítása
Sziasztok.
JungSon Ja 88d bal csatornája bemelegedés után serceg, torzít. Csináltam róla egy felvételt :
Köszönöm.
Core Audio, Stax, Usher
- karlosz
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Erősítők javítása
És?
Két hét múlva kiderül.
Erősítők javítása
Elvittem.
És?
- karlosz
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Erősítők javítása
"Mi lehet a hiba?"
Tudni én se tudom, ahhoz látni kellene. De ez lehet.
Vidd el szervízbe, hiszen nem a hibát szeretnéd tudni ezek szerint, hanem használni szeretnéd.
Elvittem.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Kaptam ajándékba 3 db NAD 2400-as erősítőt. Szerettem volna a rendszerbe betenni, hogy a két front hangfalamat egy-egy NAD 2400-as hidalva hajtson, a harmadikat meg sztereóban a surrund hangfalak meghajtására használnám.
Meghallgatáskor az alábbi problémák jelentkeztek:
A két hidalt erősítő érzékenysége (hangereje) lényegesen eltér egymástól. Persze beállítható a potikkal, de azért az szerintem nem normális.
A harmadik erősítő pedig hangerőtől fuggetlenül (akár hangszóró rákapcsolása nélkül is) túlvezérlést jelez és természetesen le is kapcsolja a hangfalakat egy kis időre.
Kérdés, hogy érdemes e javíttatni, lehet e?
Érdemes e a Marantz SR7005-ös végfokait velük lecserélni? Ha a technikai adatokat nézem akkor jobbnak tűnik az NAD és tehetmentesítí a Marantz 7005-öt is.
Köszönök minden tanácsot véleményt!
Házimozi:
Marantz SR7005 Receiver
Marantz UD7006 lejátszó
KEF Q75 Front hangfal
KEF Q65 Sourund hangfal
Wharfedale 10.2 Front High hangfalak
B&W ASW 1000 Sub
Center: keresem a jót!