Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 25
Sztereó erősitők
Majd mesélj hogy mik a tapasztalatok!
Sajnos a Pointe erősítőről lemaradtam. Most két versenyző van képben: Music Hall A25.2 és Audio Analogue Puccini. Sajnos nincs sok esély a meghallgatásukra. Szerintetek melyik az ígéretesebb?
Sztereó erősitők
igazad van,a 30nm az valoban nem pici!!!
Bármilyen ötletet szívesen veszek a hiányzó elemekre, és elsőként használtban gondolkozom, majd újban ha az első opció nem lehetséges. Köszönöm
-
Vendég
Sztereó erősitők
PC mellé költség arányosan szerintem tökéletes választás egy bizonyos szintig. 30m2-re viszont kevés, illetve ha több dolgot szeretnénk rákötni, akkor macerás, ezért döntöttem az álló dobozok és a külön erősítő melletti felállásban.
igazad van,a 30nm az valoban nem pici!!!
Sztereó erősitők
Sokan gondolkodnak kis aktiv monitorokban,igaz en nem probaltam,de azt hiszem tenyleg nem butasag.
PC mellé költség arányosan szerintem tökéletes választás egy bizonyos szintig. 30m2-re viszont kevés, illetve ha több dolgot szeretnénk rákötni, akkor macerás, ezért döntöttem az álló dobozok és a külön erősítő melletti felállásban.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Meg a tér (30 m2)
Jelenleg 2 aktív kis monitort (Fostex PMO.4) használok PC-re kötve, ezt szeretném leváltani az új rendszerrel, és élvezni mind a zenét 80%, mind a filmeket 20%.
Amiben gondolkodtam idáig:
hangkártya
DAC
sztereó erősítő
kábelek
Erre lenne úgy 170k, max 200
Eleinte HM vasban gondolkodtam (Pio vsx 922), hogy akkor megspórolom a dac-ot optikai bemenet lévén, illetve nem kellene a PC mindenhez (Flac USB-n keresztül, net rádió hallgatás)
Sokan gondolkodnak kis aktiv monitorokban,igaz en nem probaltam,de azt hiszem tenyleg nem butasag.
Sztereó erősitők
utolso dolgod legyen a medialejatszo.semmilyen mas cuccod nincs csak a hangfalak meg a pc?
Meg a tér (30 m2)
Jelenleg 2 aktív kis monitort (Fostex PMO.4) használok PC-re kötve, ezt szeretném leváltani az új rendszerrel, és élvezni mind a zenét 80%, mind a filmeket 20%.
Amiben gondolkodtam idáig:
hangkártya
DAC
sztereó erősítő
kábelek
Erre lenne úgy 170k, max 200
Eleinte HM vasban gondolkodtam (Pio vsx 922), hogy akkor megspórolom a dac-ot optikai bemenet lévén, illetve nem kellene a PC mindenhez (Flac USB-n keresztül, net rádió hallgatás)
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem lenne rossz kiváltani a PC-t (nincs ventillátor zaj), de ez most mádosrangú. Először erősítő/kábelek/DAC kellene a hangfalak mellé, hogy kitöltsem az űrt a PC és a hangfalak között
Ami szempont lenne: távirányíthatóság, alacsony hangerőn megfelelő dinamika, és az újabbak felé mennék el
utolso dolgod legyen a medialejatszo.semmilyen mas cuccod nincs csak a hangfalak meg a pc?
Sztereó erősitők
miert szeretnel medialejatszot kesobb?
Nem lenne rossz kiváltani a PC-t (nincs ventillátor zaj), de ez most mádosrangú. Először erősítő/kábelek/DAC kellene a hangfalak mellé, hogy kitöltsem az űrt a PC és a hangfalak között
Ami szempont lenne: távirányíthatóság, alacsony hangerőn megfelelő dinamika, és az újabbak felé mennék el
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok,
mit ajánlotok MA BX6 dobozok mellé?
Forrás: PC+DAC lesz, illetve valamilyen médialejátszó később. Főképp modern, mély orientált elektronikus és hangszeres zenék hallgatásához, illetve 2.0-n filmek nézéséhez használnám. Kerek max 100k lenne. Eddig NAD felé (326, 356) terelgettek, hogy jó párost alkotnának.
Köszönöm
miert szeretnel medialejatszot kesobb?
Sztereó erősitők
Sziasztok,
mit ajánlotok MA BX6 dobozok mellé?
Forrás: PC+DAC lesz, illetve valamilyen médialejátszó később. Főképp modern, mély orientált elektronikus és hangszeres zenék hallgatásához, illetve 2.0-n filmek nézéséhez használnám. Kerek max 100k lenne. Eddig NAD felé (326, 356) terelgettek, hogy jó párost alkotnának.
Köszönöm
Dénes Péter 300Bse-t ki lehet próbálni kt88-as végcsövekkel?
a válasz, egyértelműen nem.
Sztereó erősitők
a válasz, egyértelműen nem.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Sajnos rengeteg a munka, így még nem jutottam el a kipróbálásig. Most csak nézelődni tudok.
Erről mi a véleményetek?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Már egy ideje nézegetem én is ezt az erősítőt, de még nem tudtam meggyőzni magam. A Pointét jövő hét elején megyek meghallgatni, talán el is hozom pár napra. Kíváncsi vagyok, hogy hogy jönnek ki a D2.1-el.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Ahogy doky is írta nem biztos, hogy jól kezelné azokat az alacsony érzékenységű dobozokat. Egy ideig én is éltem együtt egy ilyen erősítővel. Én egy átlagos, 88-89 db érzékenységű Royd Conistonokkal hallgattam. Azokkal jól elboldogult.
Már egy ideje nézegetem én is ezt az erősítőt, de még nem tudtam meggyőzni magam. A Pointét jövő hét elején megyek meghallgatni, talán el is hozom pár napra. Kíváncsi vagyok, hogy hogy jönnek ki a D2.1-el.
Szerintem ez is megér egy misét.A 2x40 wattja már elég lehet.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ektra-e10/
Ahogy doky is írta nem biztos, hogy jól kezelné azokat az alacsony érzékenységű dobozokat. Egy ideig én is éltem együtt egy ilyen erősítővel. Én egy átlagos, 88-89 db érzékenységű Royd Conistonokkal hallgattam. Azokkal jól elboldogult.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Nem tudom miként kezelné a dobozok "érzéketlenségét"?!
Sajnos ilyen szempontból az én dobozaim sem a legegyszerűbb történet az érzéketlenségük miatt... és meghálja a "stabil erősítőt"!
De az biztos hogy vásárlás előtt mindenképpen fülelni kell és ha van lehetőség akkor minél több készülékkel ki kell próbálni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6557
Sztereó erősitők
Azt hiszem első körben megpróbálom a Pointe erősítővel. Hátha akad még néhány amihez hozzá lehet próbálni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Igazán nem akarok elégedetlenkedni, de eddig régi erősítőm volt és azt hiszem most valami újabbat szeretnék.
Amik eddig szembe jutottak: Vincent Sv-129, Parasound Hp-850+HCA-1000, valamelyik angol márka belépő modellje is beleférhet vagy valami kínai pl.: YAQUIN VK-2100.
Hezitálok az itt kapható Nad 515-ös cd-n, így felmerült egy Nad erősítő hozzá, bár az ha jól tudom kevésbé passzol akusztikus és jazz zenéhez.
Szóval dióhéjban gőzöm sincs.
Azért köszönöm a tippet.
Semmi gond.Én csak gyorsan átfutottam a kínálatot, és abból néztem.Fogalmam sincs melyik gyártó irányába mennél - a Vincent is jónak tűnik, de mindenképp hallgasd meg a Pointét!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Senki nem hall a másik fülével, senki nem érez a másik szívével...
Ami nekem tetszik az neked lehet hogy nem!
A rendszerszinergia nagyon fontos!
Nálam is volt olyan erősítő ami egy másik dobozzal nagyon jó volt de az enyémmel messze nem hozta az elvártakat!
Mondjuk ennek az ellenkezője is megesett jó pár alkalommal!
Ha van lehetőséged akkor hallgasd meg minél több erősítővel vagy akár más láncok végén is a dobozaidat!
Bárki bármit mond én pl egy CA. 540A., 640A-val is kipróbálnám akár...
Azt hiszem első körben megpróbálom a Pointe erősítővel. Hátha akad még néhány amihez hozzá lehet próbálni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
A műszer alig mutat többet 5 W-nál amikor már nem lehet beszélni a zene mellett (havonta 1x, ha véletlen egyedül vagyok otthon), így elég kell legyen a 15 W. Az erősítő most jött haza a Soner audiotól, szerintem pontos kell legyen.
A NAD-dal kapcsolatban az információm sajnos ugyanonnan van, mint a többi: hallomásból meg a netről. Több helyen hiányolták a finomságot és inkább elektronikus és rock zenéhez ajánlották. Mondjuk a Lynyrd Skynyrd koncertlemez meghálálná. Érdemes kipróbálni?
Senki nem hall a másik fülével, senki nem érez a másik szívével...
Ami nekem tetszik az neked lehet hogy nem!
A rendszerszinergia nagyon fontos!
Nálam is volt olyan erősítő ami egy másik dobozzal nagyon jó volt de az enyémmel messze nem hozta az elvártakat!
Mondjuk ennek az ellenkezője is megesett jó pár alkalommal!
Ha van lehetőséged akkor hallgasd meg minél több erősítővel vagy akár más láncok végén is a dobozaidat!
Bárki bármit mond én pl egy CA. 540A., 640A-val is kipróbálnám akár...
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Nem ismerem a Pointe erősítőjét de sok jót olvastam ill hallottam róluk!
Az hogy mi az elég, kevés, sok... más kérdés!
Gondolom nem hangosításra akarod a rendszert hanem otthoni zene hallgatásra!?
Számomra nem az a lényeg hogy letépje a fejem... hanem az hogy számomra szépen tolmácsolja a zenét kisebb vagy akár nagyobb hangerőn is!
Általában a műszerek pontosak
Persze érdemes meg ill átvizsgáltatni szakemberrel!
Honnan veszed hogy a NAD nem menne a dobozokhoz?
A műszer alig mutat többet 5 W-nál amikor már nem lehet beszélni a zene mellett (havonta 1x, ha véletlen egyedül vagyok otthon), így elég kell legyen a 15 W. Az erősítő most jött haza a Soner audiotól, szerintem pontos kell legyen.
A NAD-dal kapcsolatban az információm sajnos ugyanonnan van, mint a többi: hallomásból meg a netről. Több helyen hiányolták a finomságot és inkább elektronikus és rock zenéhez ajánlották. Mondjuk a Lynyrd Skynyrd koncertlemez meghálálná. Érdemes kipróbálni?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Az érzéketlenség miatt nem kevés a 2x15 W-os Pointe? Most egy Pioneer Sa-706 hajtja, de már nem vagyok annyira elégedett vele. Ez kb. 30 %-os állásnál már a szomszédokat is szórakoztatja.
Tényleg, a deprez műszer által kijelzett érték mennyire megbízható?
Nem ismerem a Pointe erősítőjét de sok jót olvastam ill hallottam róluk!
Az hogy mi az elég, kevés, sok... más kérdés!
Gondolom nem hangosításra akarod a rendszert hanem otthoni zene hallgatásra!?
Számomra nem az a lényeg hogy letépje a fejem... hanem az hogy számomra szépen tolmácsolja a zenét kisebb vagy akár nagyobb hangerőn is!
Általában a műszerek pontosak
Persze érdemes meg ill átvizsgáltatni szakemberrel!
Honnan veszed hogy a NAD nem menne a dobozokhoz?
-
keszeyp
- Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők
Hát a dobozod 85dB-es érzékenysége miatt lehet, hogy tényleg valami izmosabb kellene.
Én hirtelen az apróban találhatóak közül ezt javallanám (már ha nem kel el)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Nem mai darab, de meleg barátságos hangú vas és talán a 2x75 wattja már elég lehet.
Igazán nem akarok elégedetlenkedni, de eddig régi erősítőm volt és azt hiszem most valami újabbat szeretnék.
Amik eddig szembe jutottak: Vincent Sv-129, Parasound Hp-850+HCA-1000, valamelyik angol márka belépő modellje is beleférhet vagy valami kínai pl.: YAQUIN VK-2100.
Hezitálok az itt kapható Nad 515-ös cd-n, így felmerült egy Nad erősítő hozzá, bár az ha jól tudom kevésbé passzol akusztikus és jazz zenéhez.
Szóval dióhéjban gőzöm sincs.
Azért köszönöm a tippet.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Hát a dobozod 85dB-es érzékenysége miatt lehet, hogy tényleg valami izmosabb kellene.
Én hirtelen az apróban találhatóak közül ezt javallanám (már ha nem kel el)
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Nem mai darab, de meleg barátságos hangú vas és talán a 2x75 wattja már elég lehet.
Szerk.:természetesen szigorúan csak saját rendszerben meghallgatással!