Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Szívfájdító látvány! Tuti, hogy a 95%-uk teljesen üzemképes.

Lejárt, kiöregedett nagyvasat valaki?

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Hozzászólás Szerző: batman98 »

Lejárt, kiöregedett nagyvasat valaki?

kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Nem unjátok még ezt a fekete,fekete,fekete sokaságot?? Számomra ezeket jelentik a színek.Van aki egyetért velem van aki nem.Ezért jó hogy nem vagyunk egyformák.

A fekete:

+ Soha nem "megy ki" a divatból.Népszerű.
- Hamarabb látszódnak a halovány porszemcsék rajta
- Távolról nézve sok esetben kivehetetlen az előlap formája összemosódik a design
- Néha régimódi sztereó vassal is lehet keverni egy újabb AVR-t
- Kevésbé elegáns (gyártótól is függ) illetve komor és elfedi a részleteket.

Pezsgőarany:

+ Arculat,időtállóság,nívósság
+ Egyértelműen pazar és elegáns külső,mint amivel "tőrődtek" is a feketéhez képest.
+ Egy pezsgő színű vas a szobai környezeti fényben sokkal impozánsabb látvány mint a fekete
+ A fém előlap,alkatrészek(potik) igényes megmunkáltsága jóval kiemelkedőbben domborít
+ Tutira asszony és család barát szín
+ Felsőkategóriát ,maximalizmust idéz
-  Nem mindegyik gyártónak igazán szépek a pezsgő készülékei
   (Régebbi modellek közül a Denon és Yamaha a befutók nálam ebben a sorrendben)

Titán /Ezüst:

+ A kettő közti átmenet de legalább a fém valódi nyers színe!
+ Itt is jól kivehető vonalak,design elemek mint a pezsgőnél.
+ általában népszerű és már "kiheverte" a "szín" a Home movie style teszkószett dömpingen pár éve.
+ ezüst előlap/fekete kijelző jó kontraszt.

Műanyag/akryl lakk fekete - "szálhúzott" utánzat:

+ minimál és modern
+ elsőre izgalmas és változatos
 -  elképesztően kényes az ujjnyomokra ,hamar karcolódik maszatolódik
 -  takaríthatóság
 -  a műanyag elemek nem tesznek jót az arculatnak
 - + a visszatükröződés "elárulja" a gyártó hanyagságát  vagy jobb esetben profizmusát a kivitelezést illetően.

Nem találok hibát a leírásban  .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Rajta vagyok, onnan láttam én is hírt
Viszont azt a bizonyos rendszert "még" nem láttam

Pedig ott vagyok, csak már lecsúsztam  LINK.

Kutyafáját most nézem, hogy mi ez....! Ez lett volna rossz. Sőt még el is tudtam volna hozni neked

Majdnem összejött, csak aznap volt a csatt és rövidebb lett a takaróm .  Elmentél volna Prágába nekem? Egy igazi úr vagy  .

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Én úgy vagyok ezzel, ha veszek egy szép szobrot nem rakok mellé egy fekete szemetest. Inkább valami olyan tárgyat ami szintén szép.

Bocsánat, ha kissé túlzó voltam

Azért a nagy többségnek nincs dedikált mozi szobája, a nappaliban pedig álltalában fő helyet foglalja el a rendszer.

Ezzel teljesen egyetértek, a másik: ha már egy szatyor pénzt kipenget érte az ember akkor nézzen is már ki valahogy .
Sajnos vannak igen fura szemlélettel megtervezett masinák.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Hozzászólás Szerző: Goblin »

nekem ebben a dizájn baromságban csak az a fura, hogy megnézem az erősítőt, jó, pofás darab, aztán berakom a helyére, és hallgatom, és nem nézegetem, ha azt akarnám, akkor szobrot vennék.
Én úgy vagyok ezzel, ha veszek egy szép szobrot nem rakok mellé egy fekete szemetest. Inkább valami olyan tárgyat ami szintén szép.

Bocsánat, ha kissé túlzó voltam

Azért a nagy többségnek nincs dedikált mozi szobája, a nappaliban pedig álltalában fő helyet foglalja el a rendszer.

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: jako »

nekem ebben a dizájn baromságban csak az a fura, hogy megnézem az erősítőt, jó, pofás darab, aztán berakom a helyére, és hallgatom, és nem nézegetem, ha azt akarnám, akkor szobrot vennék.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyjából egyetértek Fodesszel, némi kiegészítéssel.

Nálam a (megfizethető) fámszínek királya a szálcsiszolt alumínium. Némileg ezért is sajnálom, hogy nem CA AVR.t vettem meg, de az egy kicsit drágább lett volna és nem bírta volna a családi kassza. (ezt is nehezen) sajnos az Arcam előlapja MŰANYAAAAAAG ebben az árkategóriában ez számomra azért hihetetlen. De legalább ezüst

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Nem unjátok még ezt a fekete,fekete,fekete sokaságot?? Számomra ezeket jelentik a színek.Van aki egyetért velem van aki nem.Ezért jó hogy nem vagyunk egyformák.

A fekete:

+ Soha nem "megy ki" a divatból.Népszerű.
- Hamarabb látszódnak a halovány porszemcsék rajta
- Távolról nézve sok esetben kivehetetlen az előlap formája összemosódik a design
- Néha régimódi sztereó vassal is lehet keverni egy újabb AVR-t
- Kevésbé elegáns (gyártótól is függ) illetve komor és elfedi a részleteket.

Pezsgőarany:

+ Arculat,időtállóság,nívósság
+ Egyértelműen pazar és elegáns külső,mint amivel "tőrődtek" is a feketéhez képest.
+ Egy pezsgő színű vas a szobai környezeti fényben sokkal impozánsabb látvány mint a fekete
+ A fém előlap,alkatrészek(potik) igényes megmunkáltsága jóval kiemelkedőbben domborít
+ Tutira asszony és család barát szín
+ Felsőkategóriát ,maximalizmust idéz
-  Nem mindegyik gyártónak igazán szépek a pezsgő készülékei
   (Régebbi modellek közül a Denon és Yamaha a befutók nálam ebben a sorrendben)

Titán /Ezüst:

+ A kettő közti átmenet de legalább a fém valódi nyers színe!
+ Itt is jól kivehető vonalak,design elemek mint a pezsgőnél.
+ általában népszerű és már "kiheverte" a "szín" a Home movie style teszkószett dömpingen pár éve.
+ ezüst előlap/fekete kijelző jó kontraszt.

Műanyag/akryl lakk fekete - "szálhúzott" utánzat:

+ minimál és modern
+ elsőre izgalmas és változatos
 -  elképesztően kényes az ujjnyomokra ,hamar karcolódik maszatolódik
 -  takaríthatóság
 -  a műanyag elemek nem tesznek jót az arculatnak
 - + a visszatükröződés "elárulja" a gyártó hanyagságát  vagy jobb esetben profizmusát a kivitelezést illetően.

Norbee!!
A Te Roteled is szebb lenne ezüstben hidd el ha láttad volna a két készüléket egymás mellett és választhattál volna, nem a fekete lett volna a befutó és otthon most az ezüst lenne!

Bandi!
Yamahának óriási PLUSZ pont,nagyot nőtt a szememben ezzel a pezsgő duóval! nagyon szívesen elfogadnám őket! Remélem más gyártók is visszahozzák idővel a champagne design-t!  

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Sajnos erről a minap lecsúsztam pont: LINK, de majdnem, és hát asszem annyira nem zavart volna hogy feka
Kutyafáját most nézem, hogy mi ez....! Ez lett volna rossz. Sőt még el is tudtam volna hozni neked
Aavik - Borresen - Ansuz

norbee48
V.I.P.
V.I.P.

Láttam posztoltál odaát róla, ajánlom a Yamaha fészbuk csoportját. Egy rendszer biztosan ismerős lesz nektek  .
Rajta vagyok, onnan láttam én is hírt
Viszont azt a bizonyos rendszert "még" nem láttam
Aavik - Borresen - Ansuz

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nincs is jobb egy jó néger erősítőnél! A lényeg, hogy a tört ütemek jól szóljanak

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Én is tegnap láttam az új gépeket.
Az új dizájn nekem is csak a felső kategóriában tetszik, valahogy megbarátkoznék velük
Nekem speciel a fekete tetszik a legjobban.

Láttam posztoltál odaát róla, ajánlom a Yamaha fészbuk csoportját. Egy rendszer biztosan ismerős lesz nektek  .

Aventageból lehet nekem is a fekete maradna csak, elég bugyután néz ki titánban  .
Sajnos erről a minap lecsúsztam pont: LINK, de majdnem, és hát asszem annyira nem zavart volna hogy feka

norbee48
V.I.P.
V.I.P.

És tényleg végre nem csak feketében gondolkoznak mint a többiek  .

Egészen betyáros lett, bár nekem még mindig a régebbi dizájn tetszik jobban. 
De valahogy nem ellenkeznék .

Én is tegnap láttam az új gépeket.
Az új dizájn nekem is csak a felső kategóriában tetszik, valahogy megbarátkoznék velük
Nekem speciel a fekete tetszik a legjobban.
Aavik - Borresen - Ansuz

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Egyértelmű hogy a Z11 a befutó minden téren! A mostani pezsgő színű AV procinál kicsit szokatlan a fekete felső sáv az előlapon,de meg lehet hamar barátkozni vele szerintem.

batman98
V.I.P.
V.I.P.

A másik két álommasinát lehagytad , 

Ezek mellett nem igazán értem az Aventage dizájn koncepcióját .

Manapság valahogy furcsa dolgokat tudnak összehozni kinézetre a gyártók...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a Yamaha egyik legszebb készülékei a DSP-A1 (Ilyet de szerettem volna ),AZ1 a Z7,Z9 ezek mind jól sikerült nagyon komoly vasak!

A gyártónak viszont a régebbi 2001-2006 közötti alap és középkategóriás gépei kifejezetten csúnyák voltak a sok kapcsolóval,gombokkal idétlen és átláthatatlan elhelyezésükkel a frontlapon.RXV-620 borzasztó ronda kivitel még ha páran meg is köveznének érte:

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Bandi ezek a Yamahák nem gyenge cuccok!   Egészen érdekes hogy meglépte a gyártó azt hogy pezsgő színű cuccot állítson elő újra akár a régi fanoknak kedvezve vele.   Fura a vegyített champagne/black design de egész megtetszett. Megyek is veszek egy duót magamnak

És tényleg végre nem csak feketében gondolkoznak mint a többiek  .

Egészen betyáros lett, bár nekem még mindig a régebbi dizájn tetszik jobban. 
De valahogy nem ellenkeznék .

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Bandi ezek a Yamahák nem gyenge cuccok!   Egészen érdekes hogy meglépte a gyártó azt hogy pezsgő színű cuccot állítson elő újra akár a régi fanoknak kedvezve vele.   Fura a vegyített champagne/black design de egész megtetszett. Megyek is veszek egy duót magamnak  

batman98
V.I.P.
V.I.P.

Heti bejelentés: Yamaha CX/MX - A5000:

Titan:

Gold:

Hát leesett az állam, régóta várom a Z11 utódját... megérte (már ha ezt annak lehet nevezni  ). 

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Nos, feltettem a 08214A firmwarét, újra lett indítva, mérőmikrofon üzembe helyezve, beállítva minden, Bluray a lejátszóba, átvált Angol Dts-hd hangra, és az erősítő felismerte, és írja, hogy DVD Dts-HD mstr
Akkor ez megoldódott! Jó mozizást!

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nos, feltettem a 08214A firmwarét, újra lett indítva, mérőmikrofon üzembe helyezve, beállítva minden, Bluray a lejátszóba, átvált Angol Dts-hd hangra, és az erősítő felismerte, és írja, hogy DVD Dts-HD mstr

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

igazából, ez egy 2,5mb-os wav hang file, amit audió cd-ként kell kiírni, és egy cd lejátszóval, optikai bemeneten keresztül bejátszani neki, itt a leírása pdf formátumba
Aki hasonló cipőben jár mint én annak eltudom a hangfilét is küldeni majd.

DSP UPG CU eng.pdf

batman98
V.I.P.
V.I.P.

nos megnéztem a tx-sr605 firmware verzióját, és kiderült (külfölfi fórumokat bújva) hogy a régebben gyártot készülékekből  (Angliában, és onnan hazánkba hozott pár darab) nem kapta meg az újabb sw-t,ezért nem kezeli a HD master, hangokat. HDMI-n keresztűl
egy napomba került, hogy leszedjek hozzá "új" sw-t, de felvettem a kapcsolatot az onkyo-val is, akik küldenek hozzá frissítést, azt megvárom, hátha újabb, mint amit én tudtam szerezni, aztán felpakolom rá

Utána olvastam a 605 fw frissítésnek, érdekes. Már az hogy 16 másodpercet írnak amíg beolvassa CD lemezről, valamilyen lejátszóról az optikai bemeneten.

Amikor a Yamahát frissítettem USB -ről, simán elvacakolt 35-40 percig vele. El is mormogtam pár miatyánkot az elmű felé :

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

A tied biztos 2008 után lett vásárolva, ennek a pappírjai szerint viszont 2007 Július, de az új firmware kiadásának időpontja (HD master, Tru-HD, DTS- HD Master) 2008. 03 hó ezért nem volt még az enyémen.

Nekem a készüléken a firmware:
Main1.00/07518A
SLD
DSPSR605:07518A
HDMI1.00/07517A
VD3.52/07520A

A későbbieknek 08214A, a tieden is biztos ez van, vagy magasabb számú, leellenőrizheted,  bekapcsolod a készüléket, vársz 10 mp aztán nyomd meg (a készüléken, ne a távirányítón) a  Display gombot, tartsd nyomva, amíg megnyomod a Standby-t, aztán 3 másodpercen belül nyomd a Tone "+"gombot kétszer. Most kijelző megmutatja meg a DSP firmwarét
kíváncsi vagyok a tieden milyen számú van.

Eddig ezt sem tudtam, hogy így meg lehet nézni rajta, hogy milyen firmware van rajta. Sőt, még azt is kiírja, hogy hány fok van a szobában Celsius-ban és Fahrenheit fokban is. Még jól is mér. Köszi!

Nos, az enyém ezeket írta ki:
- Main1.03/07X01A,
- SLD,
- DSPSR605:07X01C,
- HDMI1.01/07706A,
- VD3.62/07717A.

Én a 2.gazdája vagyok ennek a vasnak, számláján kívül megkaptam hozzá minden gyári tartozékát. Első gazdája is azt mondta nekem ha jól emlékszem, hogy ez 2008-ban lett vásárolva.
Az általad írt dolog tekintetében örülök neki, hogy nekem nem kellett így "szenvednem" a sajátommal, hogy menjenek rajta a HD-s hangsávok.
Sok sikert a Tiédhez, remélem hamarosan neked is menni fog rajta minden hangsáv rendesen!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”