Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Vendég

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még egy kérdésem volna. Ha már volt erről szó, akkor elnézést.

Mi az a kábel minőségben, ami alá semmiképpen nem ajánlatos menni, ha az av professzort összekötöm a végfokkal?
Valami középkategóriás kábelben gondolkodom, mert százezreket nem tudok kifizetni így kapásból erre. A nem túl nagy (inkább kicsi) nappalimban nem biztos, hogy kihallanám a finom minőségkülönbségeket...

Ha van konkrét bolt, konkrét kábel ajánlat anak is örülnék.

Köszi!

Én Bicon féle RCA kábelekkel oldottam meg az összekötést.
Talán ezüst-réz, kerámia dugókkal.
Vannak jó vélemények róla, az eladási topikban utánaolvashatsz.
Néhányan a mélyeket keveslik, de szerintem házimozi proci-végfok összekötésére olcsó és jó megoldás!

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: GbMester »

Még egy kérdésem volna. Ha már volt erről szó, akkor elnézést.

Mi az a kábel minőségben, ami alá semmiképpen nem ajánlatos menni, ha az av professzort összekötöm a végfokkal?
Valami középkategóriás kábelben gondolkodom, mert százezreket nem tudok kifizetni így kapásból erre. A nem túl nagy (inkább kicsi) nappalimban nem biztos, hogy kihallanám a finom minőségkülönbségeket...

Ha van konkrét bolt, konkrét kábel ajánlat anak is örülnék.

Köszi!

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kismisi »

Nem rossz erősítő a Denon! Nekem a dinamika hiányzik belőle.
Én a CA 605R erősítőt tudom ajánlani, de meg kell hozzá találni a megfelelő társakat!

Köszi a tanácsot Nimród!

A hozzászólásaidból láttam, hogy a CA 650-est favorizálod és biztos vagyok benne, hogy szuper készülék.
A helyzet a következő:
Nem akartam az Arcamot lecserélni, de baráti áron hozzájutnék a Denonhoz. A kérdés, hogy érdemes-e lecserélni?
Természetesen meg fogom hallgatni saját rendszerben, csak kiváncsi vagyok, valakinek van-e tapasztalata mindkét erősítővel kapcsolatosan.

Misi

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

Ez jó :-0 még jó hogy nem vettél még egy subot az lett volna igazán nagy öngól!:-)
Az betette volna a kisajtót. A frontokban lévő oldalanként 1db. 25-ös mély és a külön lévő passzív 30cm-es láda így is elegendő alsó frekvenciát biztosít.
Nemrég visszakerült a kocsiból a Radical Audio RA12W4-es 30cm-es mélytányér a házimozi rendszerbe. Csak most nem a 35literes zárt ládába mint régebben, hanem a nettó 55literes reflexben (mínusz a nyomó és a portcső által kiszorított térfogat).
Végigkentem vele ma a Trafó 1-et, dühöngött rendesen a "kis" rohadék.
9.6kg maga a nyomó és kb. 15kg a masszív MDF reflex ládája. A láda dupla előlapú, a többi oldala 19mm vastagságú. Portja 100mm-es átmérőjű és 27cm hosszú, mindkét vége kerekítve vagyon.
A nyomó 1x4ohm-os, 15-200Hz frekiátvitelű, 84.9dB érzékeny, 113oz Stroncium-Ferrit mágnesű és 500W RMS-ű. Továbbra is Reckhorn A-1000-es monoblokk erősítő kergeti.
Az már tuti, hogy a szobám ajtaja kap majd a héten D-profilú öntapadós szigetelő gumicsövet körbe, mert volt, hogy csúnyán ciripelt a tokban egy-egy akciódús jelenet alkalmával.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

A kis TX-SR605-ös Onkyo-m még mindig tud meglepiket okozni. Már jó pár hónapja (de lehet van már egy éve is) a tulajdonom, de csak ma vettem észre, hogy a Late Night funkció be van kapcsolva és hogy az mire is "jó".
Kikapcsoltam és mindjárt visszább kellett venni a hangerőből. Hogy nézhettem ezt be eddig.
Mindegy, most már OFF állásra lett téve ez a funkciója, mindjárt másabb a helyzet.

Ez jó:-0 még jó hogy nem vettél még egy subot az lett volna igazán nagy öngól!:-)

T-Tboy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: T-Tboy »

A kis TX-SR605-ös Onkyo-m még mindig tud meglepiket okozni. Már jó pár hónapja (de lehet van már egy éve is) a tulajdonom, de csak ma vettem észre, hogy a Late Night funkció be van kapcsolva és hogy az mire is "jó".
Kikapcsoltam és mindjárt visszább kellett venni a hangerőből. Hogy nézhettem ezt be eddig.
Mindegy, most már OFF állásra lett téve ez a funkciója, mindjárt másabb a helyzet.

Vendég

Köszönöm a választ!

Jól gondolod, fontos, hogy zenét is tudjak hallgatni.,
Válóban ezért válaszottam annak idején az Arcamot.
Természetesen ki fogom próbálni saját rendszerben is, ha úgy alakul a dolog, de  kiváncsi vagyok  a Fórumtársak véleményére is.

Misi

Nem rossz erősítő a Denon! Nekem a dinamika hiányzik belőle.
Én a CA 605R erősítőt tudom ajánlani, de meg kell hozzá találni a megfelelő társakat!

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia!

Szerintem kipróbálás nélkül semmiképpen se cserélj. Ha nem tetszik és eladod, jó eséllyel buksz rajta, én is jártam már úgy. Biztosan más a Denon hangkaraktere és az sem mindegy, hogy a zene, vagy a film a fontosabb. Minthogy Arcamod van, feltételezem, hogy a zenei hang is fontos neked, akkor viszont mindenképpen hallgasdd meg otthon a saját lejátszóddal, saját hangfalaiddal.

Nekem is volt egy komoly Onkyo HM erősítőm, de eladtam, mert mozira valóban kiváló volt, de zenére nekem nem jött be. Viszont a video áramkörök olyan szép képet csináltak a dvd képből, hogy elképedtem rajta... Szóval próba, cseresznye!

Üdv.
Gábor

Köszönöm a választ!

Jól gondolod, fontos, hogy zenét is tudjak hallgatni.,
Válóban ezért válaszottam annak idején az Arcamot.
Természetesen ki fogom próbálni saját rendszerben is, ha úgy alakul a dolog, de  kiváncsi vagyok  a Fórumtársak véleményére is.

Misi

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia!

Szerintem kipróbálás nélkül semmiképpen se cserélj. Ha nem tetszik és eladod, jó eséllyel buksz rajta, én is jártam már úgy. Biztosan más a Denon hangkaraktere és az sem mindegy, hogy a zene, vagy a film a fontosabb. Minthogy Arcamod van, feltételezem, hogy a zenei hang is fontos neked, akkor viszont mindenképpen hallgasdd meg otthon a saját lejátszóddal, saját hangfalaiddal.

Nekem is volt egy komoly Onkyo HM erősítőm, de eladtam, mert mozira valóban kiváló volt, de zenére nekem nem jött be. Viszont a video áramkörök olyan szép képet csináltak a dvd képből, hogy elképedtem rajta... Szóval próba, cseresznye!

Üdv.
Gábor

Tisztelt Fórumtársak!

Jelenleg egy Arcam 350-es HM erősítőt használok, de lehet, hogy lecserélném egy Denon 4310-re.
Volna esetleg valaki. aki mindkét tipust használta már és össze tudná hasonlítani a kettőt?
Érdemes lenne lecserélni az Arcamot szerintetek?

A választ előre is köszönöm!

Misi

Kismisi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tisztelt Fórumtársak!

Jelenleg egy Arcam 350-es HM erősítőt használok, de lehet, hogy lecserélném egy Denon 4310-re.
Volna esetleg valaki. aki mindkét tipust használta már és össze tudná hasonlítani a kettőt?
Érdemes lenne lecserélni az Arcamot szerintetek?

A választ előre is köszönöm!

Misi

Vendég

Ha a 985 MkII passzol a 1550-eshez, akkor valószínűleg nekem is jó lesz... Nézegettem már én is a német e-bay-t. [audio physic] Yara II sorozat a hangafalak, 150W max. és  4Ohm. Nincs nagy nappalim (igazából inkább kicsi), de azért úgy tapasztalom, hogy a jó minőséghez kell azért egy kis teljesítmény, nehogy kifulladjon nekem

A 985 MkII sem rossz, de mivel nem mai darab könnyebb belefutni javított példányokba.
THX-es jószág, nem lesz teljesítmény-hiány!!

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia,
én most egy Rotel RSX 1550-s használok "prociként" és hozzá egy RB 985 MkII-t, ez már úgy néz ki, mint a következő 10-es széria. Teljesen elégedett vagyok vele, meg van a kellő dinamika és az erő is. Német Ebay-ről vettem, jelenleg 450-500 euro-ért lehet venni használtat, ha esetleg 1075-st szeretnél, akkor ki lehet fogni 650-700 euro között. Azért írom a német árakat, mert itthon ritka minta fehér holló sajnos.
Most is fut egy licit:
http://www.ebay.de/itm/Rotel-RB985MKII- ... 2c6fef206b

9-es szériából van még a 985-s ami belül egy kicsit más felépítésű mint a 985 mkII, de ua. az a teljesítmény.
Vagy 956, de ez csak 6x60 watt, én próbáltam ennek az utódját, de szerintem kevés. Milyen hangfalakhoz kellene? És mennyit szánsz rá? Akár jöhet privátban is...

Ha a 985 MkII passzol a 1550-eshez, akkor valószínűleg nekem is jó lesz... Nézegettem már én is a német e-bay-t. [audio physic] Yara II sorozat a hangafalak, 150W max. és  4Ohm. Nincs nagy nappalim (igazából inkább kicsi), de azért úgy tapasztalom, hogy a jó minőséghez kell azért egy kis teljesítmény, nehogy kifulladjon nekem  

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Bubu, elvileg van még egy, aki az erősítőknél hirdet egyet...
Azt vettem meg én... legalábbis nagyon valószínű.  Azért átnézetem majd hozzáértővel, hogy minden rendben van-e benne, csak még nem volt rá időm. Különben szól úgy is, hogy egy integrált rsx-1056-ost használok végfoknak (analog multi input), de érzem, hogy lesz ennél jobb is! ))

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Nem sok fórumosnak van ilyen procija! Szerintem Te vagy az egyetlen! 
A 1075-ös is végfok is ideális társ lenne hozzá, az még elérhető áron van - viszonylag.

Bubu, elvileg van még egy, aki az erősítőknél hirdet egyet...
Aavik - Borresen - Ansuz

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Sziasztok!

Kapcsolt már valaki Rotel 10-es szériás a/v előfogathoz, 9-es szériás végfokot?
Egy rsp-1098-ashoz keresek végfokot, de a 10-es sorozatnál valamivel olcsóbbat szeretnék.
Ha van valakinek tapasztalata, véleménye, ötlete, szivesen fogadom.

Köszi!

Szia,
én most egy Rotel RSX 1550-s használok "prociként" és hozzá egy RB 985 MkII-t, ez már úgy néz ki, mint a következő 10-es széria. Teljesen elégedett vagyok vele, meg van a kellő dinamika és az erő is. Német Ebay-ről vettem, jelenleg 450-500 euro-ért lehet venni használtat, ha esetleg 1075-st szeretnél, akkor ki lehet fogni 650-700 euro között. Azért írom a német árakat, mert itthon ritka minta fehér holló sajnos.
Most is fut egy licit:
http://www.ebay.de/itm/Rotel-RB985MKII- ... 2c6fef206b

9-es szériából van még a 985-s ami belül egy kicsit más felépítésű mint a 985 mkII, de ua. az a teljesítmény.
Vagy 956, de ez csak 6x60 watt, én próbáltam ennek az utódját, de szerintem kevés. Milyen hangfalakhoz kellene? És mennyit szánsz rá? Akár jöhet privátban is...
Aavik - Borresen - Ansuz

Vendég

Sziasztok!

Egy rsp-1098-ashoz keresek végfokot, de a 10-es sorozatnál valamivel olcsóbbat szeretnék.

Köszi!

Nem sok fórumosnak van ilyen procija! Szerintem Te vagy az egyetlen! 
A 1075-ös is végfok is ideális társ lenne hozzá, az még elérhető áron van - viszonylag.

GbMester
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Köszi!

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: derta »

Visszatérve a fö témához ránéztem a Denonra ,1-2-őt halgattam már és Cambridge-nek jobb hangja van az biztos viszont a Denonod tudásban felülmúlja ezért azt javaslom ha tudod othon saját rendszerben teszteld és csak úgy fogod tudni legjobban eldönteni mik azok a dolgok amiket nélkülözni tudsz a Denonból.
Sok sikert a halgatózáshoz!:-)

Köszi szépen, a véleményed.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok! Mit gondoltok? Érdemes egy Denon AVR 1709-t lecserélni, egy Cambridge Audio 540r-re?
A HDMI hiánya nekem nem okoz problémát. Igazábol, a hangminőség irányából érdekelne a dolog. elég sokat hallgatok stereo zenét is.
Köszi: Derta

Visszatérve a fö témához ránéztem a Denonra ,1-2-őt halgattam már és Cambridge-nek jobb hangja van az biztos viszont a Denonod tudásban felülmúlja ezért azt javaslom ha tudod othon saját rendszerben teszteld és csak úgy fogod tudni legjobban eldönteni mik azok a dolgok amiket nélkülözni tudsz a Denonból.
Sok sikert a halgatózáshoz!:-)

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Tényleg nagyon jól festenek a hangfalak. Sajnos a helyhiány nagyon nagy úr... Sztereóban nem használom a sub-ot, A control 5 lemegy mélyre. Sub-ot csak a mozinál használok. Tehát, ha a zene fontosabb, akkor érdemes a csere?
Ha kevés a hely és elégedett vagy a jbl-el(álló doboznak azért kell a hely) akkor irány az új vas ,és a zenehalgatás meg a mozi mert ugye az a legfontossabb!:-)

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Az erősítő biztos gond nélkül megbirkózik velük, de ha sztereót sokat halgatsz érdemes a frontokat nagyobbra cserélni és meg fogsz lepődni a hangminőségen (2.0 sub nélkül)
A fórumon van egy csúcs vétel ha nem lenne áló hangfalam már én is megvettem volna!
Belinkelem ha megtalálom :-)

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
Megvan

Tényleg nagyon jól festenek a hangfalak. Sajnos a helyhiány nagyon nagy úr... Sztereóban nem használom a sub-ot, A control 5 lemegy mélyre. Sub-ot csak a mozinál használok. Tehát, ha a zene fontosabb, akkor érdemes a csere?

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Jbl cointrol 1 és control 5 plus
Jamo a 101 sub

Az erősítő biztos gond nélkül megbirkózik velük, de ha sztereót sokat halgatsz érdemes a frontokat nagyobbra cserélni és meg fogsz lepődni a hangminőségen (2.0 sub nélkül)
A fórumon van egy csúcs vétel ha nem lenne áló hangfalam már én is megvettem volna!
Belinkelem ha megtalálom :-)

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
Megvan

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A Cambridge mindenképp zeneibb halgattam pár hm vasat Tannoyokkal,meglepően jó a sztereó hangzása persze ez függ a hangfalaktól is!
Mit szeretnél hajtani vele?

Jbl cointrol 1 és control 5 plus
Jamo a 101 sub

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok! Mit gondoltok? Érdemes egy Denon AVR 1709-t lecserélni, egy Cambridge Audio 540r-re?
A HDMI hiánya nekem nem okoz problémát. Igazábol, a hangminőség irányából érdekelne a dolog. elég sokat hallgatok stereo zenét is.

A Cambridge mindenképp zeneibb halgattam pár hm vasat Tannoyokkal,meglepően jó a sztereó hangzása persze ez függ a hangfalaktól is!
Mit szeretnél hajtani vele?

derta
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”