Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Szerintem ennyiért felesleges belevágnod.
Szerintem meg csak így szabad. Vegyen egy megkímélt automatát. Mi baja lehet belőle, bukni nem lehet rajt?!. Ha ez sem jön be neki a CD-hez mért plusz maceráival, akkor miért is költeni minimum hússzor ennyit egy olyan eszközre, melynek egyetlen kényelmi extrája a karlift?
Bizony, ne hallgasson vinylt az, aki nincs rá felkészülve, mert az a kellemetlen tapasztalat érheti, hogy nem szól jól.
Miért is ne? A vinyl hallgatás nálam sem elsősorban a minőségről, hanem a szertartásról és egy megmagyarázhatatlan nosztalgikus érzésről szól.
Lemezjátszó
Bocsánat, de illetékesnek érzem magam a témában, ezért megosztom veletek a véleményem:
Én is most vettel egy lejátszót, használtan, 10ezerért. Egy Technics SL-DD33.
Igazából apukámnak, de amit láttam rajta és én is éreztem magamban az egy életérzés volt.
Nem a hangzás, nem a dB-ek, hanem a kissé (néhol jobban ) recsegős, nosztalgikus érzés.
Igaz kb. 15 éve nem voltak megpörgetve a lemezek.
Egyszóval, lehet több variáns is, hogy ki miért akar belekezdeni, vagy újrakezdeni a bakelitezést.
(Mellesleg, ha lenne egy zsák pénzem, én is szívesen "építenék" jobbnál jobb hangcuccokat, és azon hallgatnám a lemezeket.)
Lemezjátszó
Én nem igazán értek egyet az előttem szólókkal.
Biztos, hogy azt akarja, a kérdező, hogy a lemezpörgető egyértelműen jobban szóljon a cd lejátszójánál? Szerintem kár ebből kindulni.
Olcsóbb megoldásnál lehet, hogy nem jobb, csak másmilyen, de személy én szerint jobban szeretem azt a másmilyen hangzást. Igaz, a hifizést én bakelittel kezdtem valamikor a 90-es évek elején és éppen NAD 5120-al. Biztos van a megszokásnak jelentős hatása az izlésre, preferenciákra.
A másik kérdéskör, hogy a bakelit biztos, hogy csak a magasabb hangminőségről szólhat? Ismertem olyat aki egy még csak hifinek sem nevezhető sztereó erősítővel egybeépített lemezjátszóval kezdte a bakelit lemez gyűjtését a 90-es években. Számára ez olyan volt mint az antikvár könyvesboltok bújása. Olcsón lehetett régiségeket, ritka felvételeket gyűjteni, egyáltalán nem a hangminőség volt a szempont.
Én azt javasolnám neki első körben, hogy hallgasson meg néhány olcsóbb lemezjátszót., meg kissé drágábbakat is.
Gondolja át, meg az ajánláshoz is jól jön, hogy miért is bakelitezne. Egész más a helyzet, ha van otthon családi örökségből pár száz kopott monó Tesla-n gyalult lemez, amit szívesen újrahallgatna, és keres egy a mostani láncába beköthető megoldást, és egész más, ha új kiadásokat akar LP-n megvenni.
Mennyire a hangminőség a szempont, mennyire az egyszerű kezelhetőség, megbízhatóság, teszszen az asszonynak is ..stb.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Elnézést, de ezt én nem értem. Mit akarsz ezzel mondani?
Hogy egyáltalán nem gondoljuk hogy jobb hangot kapni ennyiért.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Már csak az a kérdés, kinek a sztereotípiája ez? Paragon85, ugye nem a tiéd? Mert az enyém sem, de abban is biztos vagyok, hogy ruczeké sem.
Elnézést, de ezt én nem értem. Mit akarsz ezzel mondani?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Már csak az a kérdés, kinek a sztereotípiája ez? Paragon85, ugye nem a tiéd? Mert az enyém sem, de abban is biztos vagyok, hogy ruczeké sem.
Valóban nem. Megígérem :-)
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez bizony így van. Az a sztereotípia, hogy a lemezjátszótól mindenképpen jobb hangot kapunk, főleg ilyen alacsony árfekvésben, hatalmas tévedés.
Lemezjátszó
Ennyiért a (20ezer) cdjátszó jobb minőség... így gondolta Dörmögi és én is...
Rendben.
Én magamból indultam ki, ahol rám maradt vagy 200 db lemez, és voltak emlékeim
a zenehallhatásról, csupa jó. Viszont, mivel nem bakeliteztem, és pénzem sem volt
komolyabb rendszerre, ezért alap dolgokkal indultam el. De az élmény visszajött, és nekem ez volt
a fontos. Valóban, az úriember nem írta, hogy rendelkezik-e lemezekkel, vagy sem.
Ha nem - és vannak élményei cd hallgatásról - akkor ne kezdjen neki 20 ezer ft-os pörgetővel
lemezparkot építeni.
Lemezjátszó
Tökéletesen egyetértek.
Egyszer korábban valakivel itt már kitárgyaltuk, hogy vinyl fronton kb. ötszörösét kell elkölteni ahhoz, hogy jobb, és ne csak másabb hangot kapjunk, mint az ötöd árú CD-játszótól. Azaz, akkor nagyjából oda lyukadtunk ki, hogy kb. 250 000 Ft-ot kell rászánni egy használt futómű, kar, hangszedő hármasra (külön phono még nincs is benne), hogy egy használtan 50 000 Ft-ért megvehető CD játszónál már egyértelműen jobb hangot kapjunk.
(És még akkor nem is számoltunk olyan, egyébként el nem hanyagolható tételeket, mint lemezmosatás, tisztítókefék, stb.)
Ez bizony így van. Az a sztereotípia, hogy a lemezjátszótól mindenképpen jobb hangot kapunk, főleg ilyen alacsony árfekvésben, hatalmas tévedés.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Valóban nem menne. Nincs ezzel gond.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Bizony, ne hallgasson vinylt az, aki nincs rá felkészülve, mert az a kellemetlen tapasztalat érheti, hogy nem szól jól.
Tökéletesen egyetértek.
Egyszer korábban valakivel itt már kitárgyaltuk, hogy vinyl fronton kb. ötszörösét kell elkölteni ahhoz, hogy jobb, és ne csak másabb hangot kapjunk, mint az ötöd árú CD-játszótól. Azaz, akkor nagyjából oda lyukadtunk ki, hogy kb. 250 000 Ft-ot kell rászánni egy használt futómű, kar, hangszedő hármasra (külön phono még nincs is benne), hogy egy használtan 50 000 Ft-ért megvehető CD játszónál már egyértelműen jobb hangot kapjunk.
(És még akkor nem is számoltunk olyan, egyébként el nem hanyagolható tételeket, mint lemezmosatás, tisztítókefék, stb.)
.
Lemezjátszó
Akkor hibátlan, ha nincs kezdésnek 750, vagy 150 ezer forint egy lemezjátszóra.
De 60 se.
Azt gondolom lemezek hallgatását lehet élvezni olcsóbb lejátszón is.
Én is így teszek. Talán mások is.
De persze elfogadom, hogy neked nem menne.
Ok.
Valóban nem menne. Nincs ezzel gond.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
A legkevésbé sem hibátlan.
Akkor hibátlan, ha nincs kezdésnek 750, vagy 150 ezer forint egy lemezjátszóra.
De 60 se.
Azt gondolom lemezek hallgatását lehet élvezni olcsóbb lejátszón is.
Én is így teszek. Talán mások is.
De persze elfogadom, hogy neked nem menne.
Ok.
Lemezjátszó
Ez akár igaz is lehet. De a saját tapasztalás többet ér 1000 tanácsnál.
Akkor tessék mindent megtapasztalni.
Heed Thesis rendszer
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ez akár igaz is lehet. De a saját tapasztalás többet ér 1000 tanácsnál.
Lemezjátszó
NAD 5120 kezdésnek teljesen hibátlan.
A legkevésbé sem hibátlan.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
De miért is lenne felesleges?
Ha "félmilka" körül nem tud hangszedőt sem venni, akkor ne is hallgasson bakelitet?
Hajrá.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Te mivel kezdted?
Linn Lp 12-vel kezdtem, mert nem akartam alább adni. De több baráromnak szereztem Angliából Linn Axist, hibátlan választások voltak. De ez nem 20 ezer Ft-os tétel. Annyiért az ember csak azt állapíthatja meg, hogy a CD mégis jobban szól.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
De miért is lenne felesleges?
Ha "félmilka" körül nem tud hangszedőt sem venni, akkor ne is hallgasson bakelitet?
Hajrá.
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Te mivel kezdted?
Lemezjátszó
olyan 15-20k ra gondoltam.
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
Sziasztok!
Mit ajánlanátok egy abszolút kezdő hifisnek (nekem) akinek az aláírásban szereplő rendszere van és szívesen belekóstolna a bakelitek világába? Nem szeretnék rá sokat költeni, tehát használt jöhet szóba, viszont nem igazán értek hozzá.. Használtak között merre nélzelődjek, mire figyeljek? Vagy nagyon csúszós talaj a lemezjátszás? olyan 15-20k ra gondoltam.
Nincs esetleg Orosháza közeléből valaki, akivel kipróbálhatnék egy lemezjátszót?
Azt, hogyan érted, hogy kipróbálni? Gondolom meghallgatni szertnél egyet. Én orosházi vagyok, ha gondolod privátban beszélhetünk.
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Mit ajánlanátok egy abszolút kezdő hifisnek (nekem) akinek az aláírásban szereplő rendszere van és szívesen belekóstolna a bakelitek világába? Nem szeretnék rá sokat költeni, tehát használt jöhet szóba, viszont nem igazán értek hozzá.. Használtak között merre nélzelődjek, mire figyeljek? Vagy nagyon csúszós talaj a lemezjátszás? olyan 15-20k ra gondoltam.
Elég csúszós, igen. De ha már van egy NAD erősítőd, ennyi pénzből vehetsz hozzá egy 5120-ast.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nincs esetleg Orosháza közeléből valaki, akivel kipróbálhatnék egy lemezjátszót?
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Lemezjátszó
Hát kíváncsi leszek, milyen lesz az új cuccokkal. Nem igazán örülök ennek a megoldásnak, megint kidobni "filléreket" egy gagyi tömegcikkért. Na de hát mit lehet tenni, ha az öreg fafejű, akkor ez van. Majd nekem lesz minőségi cuccom.
Sokat ne várj tőlük. Amiért szükség van erre a "ketyerére" az erősítő és a lemezjátszó közé, az az, hogy a lemezjátszód tűje kb 5-6 millivolt feszültséget ad ki, az erősítőd vonali bemenetén meg 0,5-1,5V közötti feszültségszint kell. Ráadásul a lemezeid barázdáin a mélyhangok "össze vannak nyomva" a magashangok meg "szét vannak húzva". Ezeket a megváltoztatott jelszinteket kell visszaalakítani (korrigálni) hogy élvezhető zenét tudjál hallgatni. Ezért hívják korrektornak. Gyakorlatilag egy "korrektor" az két lépcsőben erősíti a jelet és emellett pedig az jelszinteket kiigazítja a frekvencia függvényében. Amiért RIAA korrektornak is hívták az azért van, mert ezt a fajta tömörítést/jelszint növelést majd visszaalakítást a Radio Industry Association of America nevű szervezet szabványosította a múlt század közepén.